Bruksizmin Gölgesinde...Sıkmak ya da Sıkmamak!

Psikiyatrinin bir faydası oldu mu peki? Bıraktınız mı sıkmayı? Dişliği bir süre kullandım ama attım artık ya :/
Ben gitmedim ama bi arkadaşım gitti faydasını gördü, benim de gitmem gerek. Faydası olacağını düşünüyorum diş sıkma, tırnak yeme, tikler falan hep psikolojik sebebi olan şeyler. Genelde çocukluktan gelen olaylar sebepli.

Sizinki artık çok ilerlemiş mutlaka tedavi olun. Ben dişlerimin acısını çekiyorum şimdi. O baş boyun ağrılarını da çok iyi bilirim geceleri hem çene hem baş boyun ağrısından uyuyamadığım çok oldu.

Bu tür sikintilarin sebebi -ozellikle dış sikmak- nörolojiktir yuksek ihtimalle. Bir psikiyatr ile birlikte bir nöroloji uzmanindan da yardim almalisiniz bence.

psikolojik bir zemini illa ki vardır diye düşünüyorum

bende dayak yemiş gibi kalkarım arada, o aralar hep gergin ve kızgın uyuduğum günlerdir
Bende de oluyor dediğiniz gibi gergin uyuduğum geceler kendimi sıkıyorum ve ben kendimi sıkmama uyanıyorum.Geçen gece yatmadan önce kızımı wc ye götürdüm yapmadı bi türlü ağladı çığlıklar attı bende çok gerildim onu yatıp yattım aradan fazla geçmeden bi titremeyle uyuşmayla uyandım göz kapaklarıma kadar kasılmışdı.alt tarafı bi çiş afedersiniz ne kadar dert oldu bana.
Bu arada (konu sahibine hitaben)derdinizi anlatma üslubunuza bayıldım çokda güldüm siz çok yaşayın,sizin meseleniz daha çok psikolojik gibi farkında olmadan çok takıyor olabilirsiniz.

Ben de burksızım bır tur sıvılce rahatsızlıgı da sıkayım mı sıkmayayım mı, sıkmadan duramıyom,sıkınca ız kalıyo sandımdı

kadınlar klübünde okuduğum en güzel post. oh be... burada kendini ifade eden, mizah anlayışına,edebiyat bilgisine sahip kadınlar da varmış...saygılar

Cok güzel yazmissin canim,belki herseyi kontrol altinda tutmak istedigin icin kendini SIKIyorsun (cok özür dilerim tabletimde türkce klavye mevcut degil)

ben de sıktığımı farkettim ağzımı serbest bırakarak yattım artık sıkmıyorum, kaşlarımı filan da çatıyormuşum eskiden uyurken.

bende dişlerimi sıkıyorum, uyumaya çalışırken,uyurken, düşünürken,.. çare mi? varsa alırım bi dal :))

Çareyi bulamadım henüz, psikolog önerileri geldi bir de botox iyi gelebilir diyen oldu.

Diş hekimine gittiğim için diş plağı yaptıralım dedi zamanla plağı kullandıkça bırakacağımı da söyledi ama öyle bir şey olmadı. Niye stresliyim o kadar bilmiyorum stres kaynağımı da bilmiyorum :/

Aynen öyle queencim ülke meselelerinden başka canımı çok sıkan bir şey yok. Burada yaşamak başlı başına stres sebebi zaten.

Google'dan baktım baya, meditasyon, telkin, spor falan önerenler var yani temel amaç stresi azaltmak aslında.

Ben %100 çare olmasada yatmadan yarım saat önce papatya çayı içiyodum, az da olsa farkediyor.

ben de sıktığımı farkettim ağzımı serbest bırakarak yattım artık sıkmıyorum, kaşlarımı filan da çatıyormuşum eskiden uyurken.

Aynen bak kaş çatmak da var. Normalde de yapıyorum bir şeye odaklanmışken özellikle. İz kalacak kaşlarımın ortasında

benim yeğenim 8 yaşında evin biricik oğlu annesi babası kendilerini ona adamış..ama o bile gece dişlerini sıkıyor..galiba iki çeşit insan var dişini sıkan ve sıkmayanlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…