Aşılama Bu Ay Aşilama Yaptiricak Arkadaşlar Buyrun Buraya Alalim Sizi

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ya kızlar bişey sorucam size.ben bu ay kistimden dolayı doğum kontrol hapı kullandım.4 gün falan içmişim sonra unuttum hapı içmeyi 2+3 gün içmemişim.sonradan aklıma geldi.ama adet oldum yani çok zamansız oldum.daha ayın başında olcam adet.bu haptan dolayımı acaba.bi bilginiz varmı korktum biraz.cevaplarsanız çok sevinirim..

canım 2.asılamamın 6.gunundeyım tık yok aynı durumdayız yanı.ılk asılamadan sonra bende bır suru ağrı cektım.buradakı arkadaşlarlada konustuk bunu ama her asılama aynı bunyede bıle olsa belırtılerı farklı olabılıyor.bunu dusunup karamsar olma 2.lerde vucut hormona alıştığı ıcın tepkı vermıyor belkı de.ağrı olmaması basarısızlık degıl yanı.ama benım anlamadığım benım dr um bana yalnızca 5 gun yumurta olgunlastırıcı hap kullandıryor sonrada catlatma ıgnesı oluyorum.aklıma takıldı burada bırcok arkadaş cok igne vuruluyor acaba neden????????????????

Canım ben klomeni 5 ay kullandım,belki senin yumurtalıkların daha erken olgunlaşıodur,iğne daha etkili o sebeble verdi doktorum bana,ama şu da var aşılama da hap kullananları çok duymuyorum,doktoruna bi sor istersen.Sevgiler

:dance:eninde sonunda biz kazanacaz allahın izniyle...:dance:yeterki SABIRRRRRRRRRRR edelim canım:1hug:bizim uzatmalar biraz uzun olsada sonucu bizim istediğimiz gibi olacak İNŞALLAHHHHHHHHHHHHHHHH:dance:a.s.

sevıyorum ben bu kızı yaaaaaaaaa:1hug:a.s.

tesekkur ederım mavi ay verdıgın bılgıler ıcın.ben daha once 2 kere pregly vuruldum baska bısey yapılmadı.dr bana soyle dedi yumurta takibin yapılacak gelısmıs olan yumurta varsa tekrar igne vurulcak ve asılama yapılcak.senın o dedıgın dıger ıgneden bahsetmedi.persembe gunu gıdecegım doktora bakalım ne dıycek bu kez.neyse konusuruz yıne.tekrar tesekkur ederım.gorusuruz.

canım ben mesela klomeni daha yolun ilk başındayken kullanmıştım dr um öle istemişdi.Yumurta takibiyle normal yolla gebelik elde etmeye çalışıcaz demişti.Klomen zaten hap şeklinde.Adetin 5. günü başlamıştım ben zaten 5 günlük kullanımı var.Bünyeyle falan değilde ilk tedavi aşamalarında kullandırıyor dr lar genellikle..Klomenle oluşan tek yumurta büyütülüyor..İğnelerle birden fazla yumurta oluşumu sağlanıyo canım..Klomenle tedavide dr umun bana söylediği en fazla 3 kez yapılır demişdi canım..İnşallah hayırlısı olur senin içinde bizler içindea.s.

canım senin yumurtalar iyi gelişiyo demekki iğnlere gerek kalmıyo ben 4 ay denedim hapla ama 1 tane oldu ve uzun zamanda gelişti oyüzden iğnelere geçtim amaç aynı sonuçta sen ilaçla biz iğneyle yumurtalar geliştiriliyo sonra çatlama iğnesi ve aşılama oluyo hiç takma bence kafaya hayırlısı olsun hakkımızda

canım arkadaşım sen klomen mi kullanıyosun tatlım.Klomen 5 günlük kullanımı var sonrada çatlatma iğnesiyle yumurta çatlatılıyor...Bak bende ilk defa 3 kez klomenle 1 kez de ganophene ile yumurta uyarılması yapıldı sonrada çatlatma iğnesi vuruldu ama bu haplarla senin her ay oluşturduğun 1 tane yumurtayı büyütüyolar..Ama iğneler öle değil iğnelerle daha fazla yumurta oluşuyo..Bunun içinde hatta aşılamada bile çoğul gebelik şansı artıyorrr..Doktorunun bileceği bişey ama madem bu kadar uğraşıyosun neden iğne kulandırmıyor iğne daha iyi canım ya:1hug:

Canım hapdan dolayı olabilir ama sen yinede bence bi doktorunla görüşürsen iyi olur..Çünkü doğum kontrol hapları yumurta oluşumunu durdurduğu için doğal olarak kistlerin çoğalmasını engelliyo...doktorunla görüş bence durumu anlat canımm:teselli:

hepınıze tesekkurler canlara.s. mavi ay cım özelıne bı bakar mısın??msj attım da..........

kısmetse banada aşılama yapılacak ama biraz bilginize tecrübenize ihtiyacım var
şimdi ilk sorum şu:dr.adetin ilk 3günü içerisinde gel dedi gidince neye bakıcak alttan muayene ediyormu?o ilk 3 gün içinde? o karından yapılan iğnelere nezaman başlıyorsunuz asıl aşılama neye göre ve nezaman yapılıyor???

Öncelikle tedavin hayırlı olsun.Canım alttan muayene etmez..Eğer iğnelerini aldıysan adetin 3. günü iğneye başlıyorsun dr un sana tarif ediyo ve vurulacak dozu sana gösteriyo..(Ben de adetin 3 günü gonal-f vurulmaya başlamıştım)
İğnelerin dozunu dr ayarlıyr dedik iğneler devam ederken dr un seni yumurta gelişimini zilemek için kontrollere çağıracak o kontroller alttan yapılıyo.Yumurtanın durumuna göre kaç gün daha iğne vuracağını doktorun söylüyor (mesela ben ilk aşılamamda 9 gün göbekden dr umun verdiği dozu vurdurmuştum.
İğnen bitince dr sana diyoki şu gün şu saatte çatlatma iğneni vurduracaksın diyor.(ben pregnly vurdurdum) bu iğnenin saati önemli dr unun dediği saatte olması gerek.
Çatlatmayı vurduruncada sana diyoki şu gün şu saatte geleceksin (muhtemelen 36 saat sonrası oluyor )
Aşılama yapılacağı gün eşindende sperm alınıyor (tabi eşinin dr nuzun söylediği gün kadar cinsel perhizde olmuş olması gerek) eşinden alınan spermler kimyasallarla yıkanıyor. (yaklaşık yıkama işlemi 2 saat içinde tamamlanıyor)
Spermler yıkandıkdan sonra aşılama işleminde özel kanüller vasıtasıyla en hızlı ve hareketli olan spermler rahim içine enjekde ediliyor..Acı falan yok korkmana gerek yok ben hiç anlamamıştım bile..Aşılamadan sonra dr un seni belli bi süre yatırıyor kaldırmıyor sonrada evinin yolunu tutuyosun.
Benim dr um bana vermişdi.bazı dr larda vermiyor fakat dr un aşılama yapıldıkdan sonra belirli bi ilaçlar yani destek amaçlı ilaç kulanmanı istiyor bi takım tavsiyelerde bulunuyor..
Ayyy gene çok uzun oldu yaw...Aydınlatabildiyssen sevinirim..:1hug:

canım çok teşekkür ederim parmaklarına sağlık yordum seni biraz ama kusura bakma
bana iğne falan vermedi dr. ilk 3 günü içinde herhangi birgün gel dedi regl olacagım için alttan muayeneden geriliyorum bilgimde yok ama yapmıyor dedin rahatladımyerimseniben
heralde iğneleri vermek için çağırdı hayırlısı bakalım ilk deneyimim olucak umarım başarıyla sonuçlanır:1rolleyes:
tekrar sağoll

merhaba lotus mesajlarını okudum aynı durumdayız senınle sanırım.bende klomen kullanıyorum bu 5,klomen bugun bıttı.daha once 2 sefer pregly vuruldum ama bısey cıkmadı.bu ay asılama yapılacak.persembe gunu gıdecegım doktora yumurta takıbı yapılacak.sonra tekrar igne ve asılama.banada o gobekten vurulan ılactan bahsetmedi bende onu merak edıyorum.acaba herkesın farklımı oluyor.yani bize niye vermıyor anlamadım*-)

arkadaşlar 2 gün yoktum şöyle bi bakayım dedim hamişimiz varmı diye tek tek okudum ama 1 tane bile hamişimiz yok hadi kızlarrrrrr bari 1 tane hamiş çıkaralımda moralimiz yerine gelsin ben bu ay ara vericem heyet raporu çıkarmak için ben hap kullanmıştım ama artık iğnelere başlıycakmışız ben iğneden çok korkarım ama valla artık hamile kalayım diye nerdeyse koşarak gidicem iğne olmaya yaaa yeter artık gelsin bizimde meleklerimiz di mi ama ne kadar nazlı bunlar böyle çok özel bebekler olucak hepside eminim kucaktan inmiycek hiçbiri

canım bıkac arkadasa sordum eğer yumurtan duzgun gelışıyorsa ıgne degıl hap kullanılıyormus.ama her durumda ıgne daha ıyı gıbı.ıgne yumurta sayını arttırıyormus yanı.ınş bu sefer tutar yoksa dr u mun cekeceğı var bendenklava:ben hıc klomen kullanmadım ganophene verıyordu catlatma ıcın de kalcadan pregnıl vuruluyordum.........senın daha ıslemın yapılmamış bak mutlaka hatırlat dr a..benım ıkıncı asımın 6 gunu........hepımızın hakkında hayırlısı olsun canım........

sorma be guzelım bende aynı seyı soyluyorum......bırı baslangıç yapsa devamı gelecek ınş. ay dusunmek bıle heyecanlandırıyor........:teytey:.......................senınde hakkında hayırlısı olsun...........hemen kucagına alırsın ınş...a.s.

aysegul cum bak sagolsun asyacan da cevaplamış sorumuzu.ustte mavı ayın da bı msjı olacak bı bak ıstersen...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…