- Konu Sahibi medd_cezir
-
- #3.741
kizlar allah kabul etsin anladigim kadariyla meryem suresi okuyosunuz....ama kizlar bu benim fikrim bana böyle hesapli allahtan bisey istemek gibime geliyor...yani böyle sayili dua etmek.tv lerdeki genellikle bütün hocalarda böyle sayili dualara karsi cikiyolor ve uydurma diyolar.istersen 1 tane oku istersen 100 tane oku bence bu sayilarla kisitlanmamali...ama lütfen yanlis anlamayin sadece fikrimi söyledim....fikrime katilada bilirsiniz tabiki katilmayada bilirsiniz.görüsünüze saygi duyarim.önemli olan beni yanlis anlamamaniz...mesala sayisi önemli degil ben okudugum kadar okurum hepimiz icin allah kabul ederse dua ederim....41 yada 21 den bi eksik veya bi fazla olunca rabbim sanki kabul etmeyecekmi duamizi.o yüzden bu sayili dualar bana mantikli gelmiyor...
ama hayalotunda dedigi gibi kuran da 14 yerde tilavet secdesi yapilmasi gerekiyor...bunlardan biride meryem suresinin 58.ayetinde var...herkim okursa okusun ve ya dinlerse tilavet secdesini yapmak zorunda...
Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür.
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.
yasakhayalim hayalotum yazdıklarınızı okudukca iyice kafam karıştı.sayı olayi banada pek dogru gelmiyo aslında ama bazende bi hikmeti vardır belki diyorum..ay iyice karıstım:-(
ozaman en iyisi sayı belirtmesek niyetlenip okusak ve tilavet secdesi yapsak olurmu ki.hem de tüm arkadaslara dua etmis oluruz..off bilmeden yanlıs bisey yapmak ta istemiyorum:-(
bu sureyi hiç bırakmadan normalde 41 gün okuman gerekiryormuş .eğer okuyamayacak durumda kaldığın zamanda (adet,özel bir rahatsızlık)başka bir yakınana yerine okutman gerekiryormuş.dua ederken sayıların pek anlamı yoktur önemli olan gönülden etmen dedi.ama bu topik olayından bahsettim tam bi fikrim yok dedi valla şimdi benimde kafam karıştı.ben başka bir topikte meryem suresini okuyorum .ordada 41 defa okuyoruz cumadan cumaya sırayla bir akadaşa.biz dularımızı edelim gönlümüzden geldiğince rabbim kabul eder inşallah.sizinde tanıdıklarınız varsa birde siz sorun arkadaşlar
minik kuslarim hic kafaniz karismasin...hangisi mantiginiza uygun geliyosa onu yapin...cünkü bu sayilarla dualar kesinlikle kanitlanmis degil....ben sayiya bagli kalmaksizin 1 günde veya haftada ne kadar okuya bilirsem okurum...ve tek isme degilde sonunda hepimiz icin dua ederim.insaallah rabbimde kabul eder...
ama bu tilavet secdesine gelince arastira bilirsiniz tüm dini sitelerde bu secdeden bahsedilir....yapilmasida gerekiyo..
dün okudum bugün secdesini yapsam olurmu cnmmm?
biz çabalayalim dimi sonuçta gönulden dua ediyoruz.evet aslında hepimiz icin birden dua etsek te olur önemli olan niyet.bir yasini okuyup birsürü ölmüşümüze bağıslamak gibi
hayalotum bundan sonra benim yeni nickim kacakhayal oldu
öyle deyin artik
degistirme gibi bi sansim olsaydi degistirecektim,ama olmuyo.....
yaw yine girmekte zorlaniyorum...kuzucuklarim bi cikim sonra yine girerim. .kaynacagiz bu aksam bekleyin beni kacakhayaliniz gelecek......
oSoru:Tilavet secdesi duyulur duyulmaz yapılmalı mı?Sonra yapsak da olur mu?Sonra yaparsak kaza gibi mi yapacağız?
Cevap:Vacip olan tilavet secdesini hemen yerine getirme zorunluluğu yoktur.Secde ayeti okunur okunmaz hemen secde edilmesi gerekmez.Bu secde uzun bir zaman sonra da yapılabilir.Yine eda olur,kaza olmaz.Kabul edilen hüküm budur.Bununla beraber,bir zaruret olmadıkça geciktirilmesi tenzihen mekruhtur.Bekletilmeden yapılması evladır.
scorpionsum bu soru cevabi bi islami siteden aldim....anladigim kadariyla sonradanda yapabilirsin.....
ama bundan sonra zamaninda yap canim benim...bi sebep olmadigi müddetce zamaninda yapilmasi daha makbülmüs....
bide buna dikkat edilmesi gerekiyomus.....
Soru:Kerahet vakitlerinde tilavet secdesi yapılır mı?
Cevap:Önceden okunmuş bir secde ayetinin tilavet secdesi kerahet vakitlerinde yapılmaz.Yapılırsa iadesi gerekir.Kerahet vaktinde okunan bir secde ayetinden dolayı ise bu vakitte secde yapılabilir.Fakat sonraya bırakılması daha faziletlidir.
rabbim dualarinizi kabul eder insaallah...
o
Allah razı olsun canımm.ben artık okurokumaz kılarım.hem daha iyi olur benim icin.şafiyim ben anacım.eşimin eli elime degse abdest kaçıyo bizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?