Bu ay da olmadı :((( ekim de anne adayı olmak ümidiyle...

yasakhayal canım çok güzel anlatmışın ama ben 21 defa olduğunu hiç duymadım .tabiki önemli olan tüm gönlünle içten doğru bir şekilde okumak.ama meryem suresine girince zorunlu 41 gece diyor.ama 41 kerede okunabilirmiş.özellikle gidip bir hocaya sormuşluğum yok bunu.sadece ınternetten ve buradaki dua topıklerinden araştırdığım kadarıyla biliyorum bende.bende arapça bilmediğimden latince okuyorum internetten.bunu bir hocaya sordum arapçadan okusan iyi çünkü türkçeden okuduğunda heryer doğru bir şekilde yazmıyo demişti .buyüzden internetten okuduğumda sesli bir hoca okuyor altındada latince ve türkçesi olan bir sayfa var .önce ordan dinledim baktım yazılanlarla aynı bir şekilde devam ediyor.allahım kabul eder inşallah dualarımızı.ama 8scorpionsum sizde 41 olana kadar üstüne sayı eklesirsiniz bidaha niyetlenirsiniz.yada bilmiş birisine bi sorun isterseniz canım.benımde bu konuda pek bilgim yok ama duyduklarım bunlar.

yasakhayalim hayalotum yazdıklarınızı okudukca iyice kafam karıştı.sayı olayi banada pek dogru gelmiyo aslında ama bazende bi hikmeti vardır belki diyorum..ay iyice karıstım:-(
ozaman en iyisi sayı belirtmesek niyetlenip okusak ve tilavet secdesi yapsak olurmu ki.hem de tüm arkadaslara dua etmis oluruz..off bilmeden yanlıs bisey yapmak ta istemiyorum:-(

canım benim benimde bu konu hakkında tam birbilgim yok.netten araştırıyım ama iyice kafam karıştı benimde.ben bilen bi akrabama sorım en iyisi arımda yazarım hemen

bu sureyi hiç bırakmadan normalde 41 gün okuman gerekiryormuş .eğer okuyamayacak durumda kaldığın zamanda (adet,özel bir rahatsızlık)başka bir yakınana yerine okutman gerekiryormuş.dua ederken sayıların pek anlamı yoktur önemli olan gönülden etmen dedi.ama bu topik olayından bahsettim tam bi fikrim yok dedi valla şimdi benimde kafam karıştı.ben başka bir topikte meryem suresini okuyorum .ordada 41 defa okuyoruz cumadan cumaya sırayla bir akadaşa.biz dularımızı edelim gönlümüzden geldiğince rabbim kabul eder inşallah.sizinde tanıdıklarınız varsa birde siz sorun arkadaşlar

soracak kimsem de yok cnmm.ama anlasilan sayi 41 ve tilavet secdesi sart.sümeyye gelsin de bi ayarlasın.baslamisken devamedelim istiyorum Allah kabuletsin hatamız varsada affetsin insallah

minik kuslarim hic kafaniz karismasin...hangisi mantiginiza uygun geliyosa onu yapin...cünkü bu sayilarla dualar kesinlikle kanitlanmis degil....ben sayiya bagli kalmaksizin 1 günde veya haftada ne kadar okuya bilirsem okurum...ve tek isme degilde sonunda hepimiz icin dua ederim.insaallah rabbimde kabul eder...

ama bu tilafet secdesine gelince arastira bilirsiniz tüm dini sitelerde bu secdeden bahsedilir....yapilmasida gerekiyo..

dün okudum bugün secdesini yapsam olurmu cnmmm?
biz çabalayalim dimi sonuçta gönulden dua ediyoruz.evet aslında hepimiz icin birden dua etsek te olur önemli olan niyet.bir yasini okuyup birsürü ölmüşümüze bağıslamak gibi

Soru:Tilavet secdesi duyulur duyulmaz yapılmalı mı?Sonra yapsak da olur mu?Sonra yaparsak kaza gibi mi yapacağız?

Cevap:Vacip olan tilavet secdesini hemen yerine getirme zorunluluğu yoktur.Secde ayeti okunur okunmaz hemen secde edilmesi gerekmez.Bu secde uzun bir zaman sonra da yapılabilir.Yine eda olur,kaza olmaz.Kabul edilen hüküm budur.Bununla beraber,bir zaruret olmadıkça geciktirilmesi tenzihen mekruhtur.Bekletilmeden yapılması evladır.

scorpionsum bu soru cevabi bi islami siteden aldim....anladigim kadariyla sonradanda yapabilirsin.....

ama bundan sonra zamaninda yap canim benim...bi sebep olmadigi müddetce zamaninda yapilmasi daha makbülmüs....

bide buna dikkat edilmesi gerekiyomus.....

Soru:Kerahet vakitlerinde tilavet secdesi yapılır mı?

Cevap:Önceden okunmuş bir secde ayetinin tilavet secdesi kerahet vakitlerinde yapılmaz.Yapılırsa iadesi gerekir.Kerahet vaktinde okunan bir secde ayetinden dolayı ise bu vakitte secde yapılabilir.Fakat sonraya bırakılması daha faziletlidir.

rabbim dualarinizi kabul eder insaallah...

hayalotum bundan sonra benim yeni nickim kacakhayal oldu

öyle deyin artik

degistirme gibi bi sansim olsaydi degistirecektim,ama olmuyo.....

Son düzenleme:
yaw yine girmekte zorlaniyorum...kuzucuklarim bi cikim sonra yine girerim..kaynacagiz bu aksam bekleyin beni kacakhayaliniz gelecek......

o

Allah razı olsun canımm.ben artık okurokumaz kılarım.hem daha iyi olur benim icin.şafiyim ben anacım.eşimin eli elime degse abdest kaçıyo bizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…