- 22 Temmuz 2012
- 2.877
- 83
- 113
- Konu Sahibi medd_cezir
-
- #3.941
Aybishi ben goremeiyorum kizlar geldimi bugun hic en son test fln yapcakti ama ne yapti acaba?
test mi yapacaktı, ay ben orayı kaçırmışııııımmmmm çok heyecanlandım bak şimdiiiiii
loorim medcezirime soru neyim sorma onun okuyacagi coooookkkkkkk sayfa var zaten....
üsenmede sende oku...
En son oyleydi artik beklemek istemiyodu gunude gecmisti vala bilemiyorum ki bende :18:
En son oyleydi artik beklemek istemiyodu gunude gecmisti vala bilemiyorum ki bende :18:
loorim eminmisin yaw...:44::44::44:cünkü bundan bi kac gün önce doktor cumartesi falan kacirmayin yumurtlama günün demisti diye hatirliyorum ben....
galiba sen pofff diye bi arkadas vardi o yapacak diye hatirliyorum ben....
ayyy yyook ben vazgeçtim okumaktansümeyye geldi mi bugün hiiççç bizim meryem suresi okuma işi ne olduuu? ben bugün de 2 tane okudumm,başta umut olmak üzere teek tek sizlerin ismini de saydımm.. Rabbim kabul etsin inşş
Oylemiydi ya ne bilim kafam karisti o zaman poff ne yapti acaba :26:
ayyy yyook ben vazgeçtim okumaktansümeyye geldi mi bugün hiiççç bizim meryem suresi okuma işi ne olduuu? ben bugün de 2 tane okudumm,başta umut olmak üzere teek tek sizlerin ismini de saydımm.. Rabbim kabul etsin inşş
kiz ne cabuk vazgectin aybisten...
sümeyye galiba hic gelmedi bugün...valla bu sayi isi biraz karisti...hayalot 41 tane olacak dedi...ben ise bu isler sayiyla olmaz hesap yapmadan okunmali dedim...bilmiyorum artik ne olacak...
Artik bilmiyorum canim herkesin hamilelik haberlerini aliriz insallah
Bence de sayı önemli değil, okuyalım yeter.. Yani kuran da hiç bir dua için şu kadar sayıyla okunmalı diye bir ibare yok nasılsa.. Ama her gün hepimiz en az bir tane okusa çok iyi olur bence
Bence de sayı önemli değil, okuyalım yeter.. Yani kuran da hiç bir dua için şu kadar sayıyla okunmalı diye bir ibare yok nasılsa.. Ama her gün hepimiz en az bir tane okusa çok iyi olur bence
Herkes 1 kere olkusa hepimiz icin dua etse de olabilir bence her turlu olur dua bu sonucta
kızlar yeni topic nasıl açılıyor bakim
Canim konu ac olmasi gerekiyo forum da ilk girise fln bi bak istersen
kizlar allah kabul etsin anladigim kadariyla meryem suresi okuyosunuz....ama kizlar bu benim fikrim bana böyle hesapli allahtan bisey istemek gibime geliyor...yani böyle sayili dua etmek.tv lerdeki genellikle bütün hocalarda böyle sayili dualara karsi cikiyolor ve uydurma diyolar.istersen 1 tane oku istersen 100 tane oku bence bu sayilarla kisitlanmamali...ama lütfen yanlis anlamayin sadece fikrimi söyledim....fikrime katilada bilirsiniz tabiki katilmayada bilirsiniz.görüsünüze saygi duyarim.önemli olan beni yanlis anlamamaniz...mesala sayisi önemli degil ben okudugum kadar okurum hepimiz icin allah kabul ederse dua ederim....41 yada 21 den bi eksik veya bi fazla olunca rabbim sanki kabul etmeyecekmi duamizi.o yüzden bu sayili dualar bana mantikli gelmiyor...
ama hayalotunda dedigi gibi kuran da 14 yerde tilavet secdesi yapilmasi gerekiyor...bunlardan biride meryem suresinin 58.ayetinde var...herkim okursa okusun ve ya dinlerse tilavet secdesini yapmak zorunda...
Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür.
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.
dur bi bakayımmmmm
kızlar yeni topic nasıl açılıyor bakim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?