Bu ay da olmadı :((( ekim de anne adayı olmak ümidiyle...

inşallah kuzum kendini beslemiyosundur ben 15 kilo aldım bebeğim son bir ay kala ultrasonda 2.910 göstermesine rağmen 2.600 doğdu yani çoğu kiloyu ben almışım bebğin eşi falan da küçüktü gerçi kalbi delik olduğu içinde olabilirmiş vucuda yeteri kadar kan pompalamadığından kalp kilo alamazmış inşallah bebeğin kilolu doğar memeyi tutamıyor falan çok zor oluyor :44:

Biz iyiyiz canm benim iyi olmus eve geldigin ozluyorduk seni.teyzosum iyidir inş. Bu sıkıntıları da atlatacaksiniz Allahin izniyle.

inşallah atlatırız canım ya görünürde bir sorunu yok teyzoşunun canım arada burnu tıkanıyor birde şu aralar öksürük başladı ne yapcam bilemiyorum gözünün içine bakıyorum bir şey olmasın diye üsttüne titredikçe bir şeyler oluyor rabbm korusun şifa versin inşallah ...senin hamileliğin nasıl gidiyor canım hamileliğin tadını çıkar çıkarabiliyorsan en rahat günlermiş diyorum şimdi

Bestekızım geçmişi okudum bir ara anlat demişin gülbisim de zor muydu diye sormuş

13 ocak beklenen doğurma günümdü başakşehirde kalıyordum annemlerde 10 ocaktan önce kan gibi bir şey geldi sancılar gelir diye her şeyi hazırladım çantam falan bu arada eşim yanımda değil çerkezköye taşındığımız için taşınma işleri ile uğraşıyordu kanamadan 2 sonra 2 gün geçti ne gelen var ne giden annemler dalga geçiyordu seninki dişini çıkartıp gelecek diye hastahane ile ebe arasında kararsız kaldım ebe de doğum yaptım dediysem evini hastahaneye çevirmiş herşey mükemmeldi daha önce görümcem doğum yapmıştı orda hastahaneye gitsem 1 cm açıklık olsa bile beni yatırıp suni sancı vereceklerini biliyordum ve korkuyordum suni sancıdan o yüzden bir gidelim baksın dediler neyse gittiktin muayne etti beni 1 cm açıklık var rahim duvarın çok kalın dedi şimdi suni sancı verirsem dayanamazsın dedi doğumun pazartesi gibi olur dedi karnımı elledi aşağıda başı yanlarda kolları yukarda poposu var dedi her gün 1 saat yürümemi söyledi suyum gelirse korkmamamı hemen doğumun olmayacağını anlattı ilk doğumun 5 dk bir gelse bile sancıların 8 saat sürer dedi gerçekten de öyle oldu

12 ocak saat gece 11 civarı başını iyice rahme doğru ittiriyordu bizim minik halim yoktu hemen yattım 12 gibi bir sancıyla kalktım karnıma ağrılar giriyor tuvaletim geliyormuş gibi oluyor du kan gelmeye başlamıştı anladım ki doğum başladı kimseyi uyandırmadım ağrı vuruyor geçtiğinde uyuya kalıyordum yarım saat tekrar uykudan uyandırıyordu böyle yarım saat de bir gece 4 e kadar çektim ağrılar şiddetleniyordu artık 10 dakikada bir giriyor ama dayanılamayacak kadar değildi sabah 7 ye kadar zor dayandım aradım görümcemi gidelim diye geldiler beni aldılar kaynanam görümcem falan kaynanam hani bunda sancı bu karcık sancıyla doğum mu olur muş dedi gelinden sancıları bana sorun vardık ebeye muayne etti gece 12 den sabah 7 ye kadar sancı çekmeme rağmen 1.5 cm açıklık vardı düşünün kaç saat doğum başlamış rahim duvarın incelmeye başlamış dedi suni sancı istersen veriym dedi ben yine istemedim zaten suni sancı alacak olsaydım hastahaneye giderdim öğlene doğurursun dedi 12 gibi gelmemi söyledi eve gittim ağrılar 5 dkkada bir geliyor oturtmuyordu bile yerimde kalçama vuruyor makatım çıkacıkmış gibi oluyordu sancılar 3 dkkada bir girmiyi başladı ve ben 11 e kadar zor dayandım artık her sancı girmesinde ağlıyordum ama rabbim dayanma gücü veriyor inanın kızlar annenizin kıymetini o anda anlıyorsunuz anneliğin ne kadar zor olduğunu artık dayanamadığım için ebeyi aradılar gelsin dedi gittik annem kaynanam görümcem bekleme odasında bekliyorladı beni aldı odaya sadece ebe ile ben altımda eteğim kaldı hafifce eteğimi diz kapaklarıma kaldırdı o kadar 5 cm açıklık vardı süni sancı verdi bana ıkınma geliyor istemeden ıkınıyordum ıkınmamamı bebeğin kafasının içerde şişeceğini sadece çocuk çıkarken ıkın dedi derin derin nefes al dedi ıkındığım için kalp atışları düştü besleyici serum verdi süni sancıyı çıkarıp bebeğin kalp atışları düzelmişti tekrar suni sancıyı taktı rahmin açılması içinde iğne yapmıştı unuttum onu ben sedyede sancı çekerken dayanamıyordum bana rabbi yessir oku kızım dedim sabret diye teselli ediyordu bebek için hazırlık yaptı bana zemzem suyu içirdi doğum kolay olsun diye ve doğum başlıyordu besmele çekerek dua okuyarak suyumu patlattı bebeğin kakasını yapmış dedi ve açılma 8 cm olmuştu ilac döktü kesi yaptı hiç hissetmedim bile benim kızlık zarım dar olduğu için kesti yoksa kesi olmayacaktı ama kısmet işte sancı geldikçe ıkınmamı söyledi ben var gücümle ıkınıyordum hiç kesmeden hissettim kafası gelmişti başı çıktıktan sonra çok rahatlıyorsunuz balık gibi kayıyor sizden ve doğduebe tekbir getirmeye başladı bebeğin ilk duyması gereken şeymiş doğduğunda ...artık ben rahatlamıştım öyle huzurlu hissediyordum ki bacakları hareket ettikçe bacaklarıma değiyordu bebeği giydirdi temizledi ve bana gösterdi sonra annemlere götürdü artık sıra bendeydi karnımı biraz ovaladı ve eşi çıktı eşinin ve kordonun küçük olduğunu sigara içip içmedeğimi sordu işte nerde bilebilrdikki kalbinin delik olduğunu bilseydim zaten gitmezdim ebeye o zaman uyuşturdu dikişlirim atılıyordu hissettiğimi söyledim hissedersin ama acımaz dedi aynen öyle oldu dikişlir atıldıktan sonra hemen kalktım annemlerin yanına gittim 4 dikişim vardı benim için hazırlanmış bir yatak ve kahvaltı bulunuyordu kahvaltımı yaptım ve sonra annemlere geçmiştim bu kadar kızlarr işte böyle şimdi 15 saat sancı çektikten sonra doğumum oldu hemen hastahaneye gitmeyin kolay kolay hemen olmuyor ilk doğum adet kanaması gibi kan yoksa su gelse bile gitmeyin bebeğin suyu ayrı birde rahimn ağzında toplanan su var o ayrı bizden geln rahmin ağzındaki su .su geldi bebek içirde susuz kaldı gibi birşey yok inşallah kolay doğum yaparsınız

Son düzenleme:

Oy canm benim ya evlet bi baskaymis demekki.kiyamam ben mustafama burun tıkanıklığı normal heralde herkeste mutlaka oluyor bu sorun.bol bol dua et canm Allahin dedigi olur derdini veriyosa dermanini da verir elbet bzde cok dua ediyoruz.icini ferah tut oglusuna yansitma.benim iyi gidiyor çok şükür tek sıkıntım bulantilar bazen belim ağrıyor. Cikariyorum canm ya annemler filan burda etrafmda pervaneler.cok güzel bisey Allahım herkese yasatsin.

Anneciiiimmmm :18::18::26::26: çok korkuyorummm çokkk

Demekki Allah dayanma gücü veriyor canm ya onun mucizeleri bitmezz.ben okurken bile dokuz dogurdum şükürler olsun sagsalim kurtuldun darısı da bizlere tum kizcelere takrardan hayirli ugurlu olsun oglusun

insallh tatlim yyyaaaa hep kuzukulaklarimizi dusunuoz......

allahimmm sen kac zamanda yazdi bilmiorum fakat ben tek nefeste 2 kez okudum suan o kadar gerginim ki anlatamam.......hele o simdi gittt birazdan gellere bittim tukendimmm.....allahim bu nasil bir gucturr iradedir ne esi var yanin da ne de dr siifatnda bi adam hic mi korkmadin bisi olur mu dieeee.....allahim gercekten cok yuce cok sabirli ve sewdigi kulumussun ki bukadar rahat olmusss...bu herkese nasip olmazzzzz....merak ettigim bi kac bisi war....1 kalbinin delik oldugunu kontrele gitiiniz dr mu anladi nasil anladi 2 suni sanciyi nasil weriolar suni sanciyi cikartip bebege ilac takvie etti nefesi icin gibi bisi yazmistin...3 kan ne alaka normalmiymissss ben se yazmasan bebegim öldu die hastaneyi ayaga kaldirirdimmm sen biliomudun kan gelebilcegini 4 bu ebeyi nasil buldunuz 5 sen zaten cerkezkoye tasinmadin mi prda hastane yok mu esin nerde......6 ee madem hersey yolumdaydi da nie suni sanci werdi 7 dikislerin ne alemde ne zaman gecti wc isini rahat yapabildin mi oturrurken acidimi.....

cok tesekkur ederim bole samimi bir aciklamadan dolayi normal dofumdan ödum patladii icin bu sorulari siraladim sezaryen fikrini kafdan silmeye yaricak hersei degerlendiriom sizlerin sayesinde

Son düzenleme:

1.si canım bebeğim doğdu zayıf olduğu için memeyi tutamıyordu benim göğsümün ucuda yoktu mama veriyorduk onuda kusuyordu ne yerse sürekli kustu hastahaneye götürdük 2.600 doğan yavrum 2320 ye düşmüş kilosu ve sarılık başlamış dedi doktor acil büyük bir hastahanede bakıma alınması lazım dedi ve biz büyük bir hastahaneye götürdük kanında da enfeksiyon çıktı menenjitten şüphelendiler zekasına vurmadan menenjit olup olmadığına bakmak için belinden su alacağız dediler ve beline iğneyi sokmuşlar kalbinden farklı bir ses duymuşlar proflar falan başına toplandı kalp doktoruna götürdüler ve orda söylediler delik olduğunu ...

2.si canım eline damar yolu açılıyor bildiğin serum gibi takılıyor damla damla vucut alıyor onu ...

3.sü doğumda başlayan kanı soruyorsun herhalde evet bu normal canım doğum vakti gelen kan yakında doğumun başlayacağına işaret adet kanı kadar çok olmadığı müddette sorun yok bu normal canım ...

4.sü başakşehirde oturuyor annemler bu ebe baya ün yapmış zaten emekli artı nisa hastahanesinde görev yapıyor şuan ...görümcem 2 doğumunu orda yaptı bir komşuda 5 cocuğunu doğurdu çok memnun kalmış falan ...bende tek kişi diye hastahanelerde açılma olana kadar kırk kişi gelip elini vuruyor ve o muayne çok kötü sevmiyorum bu yüzden...

5.si ben annemlerde kalıyordum eşimde yanımdaydı hataydan çerkezköye eşya gelince mecbur gitmek zorunda kaldı ve gittiği günün gündüzünde sancım başlamıştı eşimi çağırdılar ama o gelene kadar ben doğum yapmştım

6.sı her şey yolundaydı ama ben sancılara dayanamıyordum eğer ben sancılara dayansaydım dikişsiz doğururdum herhalde suni sancı açılmayı artırıyor ben kendi sancımla 5 cm açılmıştı suni sancıyı verince 8 cm oldu doğumu hızlandırıyor anlayacağın

7.si dikişlerim düştü oturup kalkarken bile sorun olmadı bana ...zaten ağrı kesici iğne yapıyor o gün hissetmiyorsun dikişlerin acısını sonrasındada ağrı kesice içiyorsun dikişli olsan bile hemen ayağa kalkabiliyorsun normal doğum iyi korkma canım allah sabrını veriyor zaten bebeğini kucağına alınca bütün herşeyi unutuyorsun

Son düzenleme:

parmaklarin dert gormesin hayatim allah razi olsun aciklamalarindan dolayi...allah sifa wersinn bi tanem sizede

kızçem senin kilolar hemen gider merak etme kız zaten 49 kiloyla hamıle kalmıstın kızçem kilon kalsa ne olur kalmasa ne olur birde beni düşün 57 ile hamıle kaldım 86 ile doguma gırmıstımmkızçem çınarda son 2 hafta gelişimi durmustu hiç kilo almadı niyeyse nasıl emmesi kuzumun alıştımı memeye bıtanem

şu beğeniyi bir türlü bulamadım bu yenilenmiş kkdakuzum gelmiş geçmişler olsun yavrun şimdi kucagında ama iyi cesaret valla ben hastaneden başka bir yerde doguramazdımşimdi yavrun kucagında tum acılara deger degılmırabbım saglıklı uzun omurler nasıp eylesın herkeslere yasatsın rabbım

canbonlarım nasılsınız kuzularım benım
ben cınarla ugrasıyorum yavrumun burnu tıkalı hala teyzelerı gecmedı bır turlu.dunden berıde demekkı artık genzıne gelıyor bı oksuruk gelıyor yavruma ara ara ..
cok kotu bıseymıs annelık bu durumda ya:26:dayanamıyosun bı burun tıkanıklıgı bıle olsa oturup aglanıyo valla o karsınızda ıkkk ıkk ıkkladıkcaonun dısında bı sorunumuz yok cok sukur.buyuyor yavrum ıste gozlerımın onunde 40ımızın cıkmasınada az kaldı kısmetse eger 19unda kırklanıyoruz artıkdarısı sızlere tekrar tekrar olsun kucaklarınız evınız bebebelerledolsun ıns
cınar 2 gundur hıc durmuyor uyku duzenımızsıfır ve kucaga bana cok alıstı butun gun kucagımda besıge yatırdıgım gıbı gırtlaklıyormusum gıbı yırtıyor kendınıdun sınırımden oturup agladım ınanmassınız cok zormus ya ıns 40 cıkınca duzelır suan ıcın tek umudum o cunkubuyuzden pcnın suratına bakamıyorum gece uykum elde var sıfır ve gunduz cınar kucakta yerıne yatırdıgımda en fazla 20 dakka bana kalıyor ve o dakkalarda anca eve bakabılıyorum ve artı benım meşhur kıymetlı mısafırlerım ıste

Ah hayalotum bende aynıyım benim kuzumunda burun tıkanıklığı var ve ara ara öksürüyordu şimdi daha fazlalaştı balgamlı gibi acile götürdük dün gece inş. ilaçla düzelir güdüzleri uyuyor benim ki geceleri bazen sorun yapıyor burnu tıkanınca falan ...kuzum öksürdükçe benim içim parçalanıyor ne yapcaz bilemiyorum canım allah yardımcımız olsun memeyi tutuyor şükür ama yine zorlanıyoruz biraz topladı kendini biraz 3250 olmuş inş. devamlı alır da toplar kendini ...

bak gör annesi nasılda hızlıca alıcak şimdi benim minnakım mama takvıyesı yapıyomusun ama ne olursa olsun sütünden mahrum etme zorlada olsa emmıyosa bıle mutlaka sağ sütünü öyle ver geri kaçmasın kuzum.
bende gecen hafta goturdum kızçem sprey verdı onun oncesınde serum kullanıyodu fayda etmemıstı bu sprey işe yarıyor gıbı ama dedıgın gıbı balgam varmıs gıbı arada oksuruyor bı ama sık degıl gunde 3-4 defa suan:26azartesı kontrolumuz var bakalım nedıyecek doktorinş düzelcekler kızçemm

ngasgım kuzun nasıl bıtanemtartıldınmı kızçem vermısmısın bırazcıkın

bizim evdeki tartı doğru mu bilmiyorum bir ara bozulmuştu çünkü 56 falan çıktım onla dahada tartılmadım canım inş veririz çabucak bu kiloları sen tartıldın mı canım ...zorlada olsa tutturuyorum memeyi canım inşallah emer sürekli doyuyor mu bilmiyorum ama her ağladığnda veriyorum inş. doyuyodur vitamin damlası damlatıyor musun canım birde işitme testi yaptırdın mı 1 aylıkken de kalça için usg çekilmesi gerekiyorlarmış galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…