bu ay maaşlar faturaya..

Allah yardımcınız olsun.. Geçim öyle zor ki..

erzurum baya soğuk oluyo diyolar doğru mu? yaşamak zor mu orda?

Evet çok soğuk ama hissedilen o kadar olmuyor araban varsa yaşamakta zor değil. Tayinciyiz burada. Herşey çok pahalı evler ,pazar marketler. Kış uzun olunca bıkıyorsun. Kışın dışarı çıkarsan gözün hep havada binalardan kar yada buz düşmesin diye . Çok gezecek yeri olmasada yazları aşırı sıcak olmadigindan dışarıda gezmek keyifli. İnsanlar genelde iyilerdir ama heryerde olduğu gibi tam güven iyi değil . Havalar buz gibi olsa da evler otobüsler avm ler fazla sıcaktır. İnsanlar soğuk memlekette ama ben onlardan daha az üşüyorum . Erzurum ağzını seviyorum sempatik geliyo ama yaşlı bir teyzeyi anlamak zor oluyor hele dişi yoksa imkansız anlaşmak

Valla ben klimayla ısınıyorum ve çocuk odası, hol gibi yerleride kapatmadan artı 24 saat şohbenim açık sıcak su kullanmama rağmen elektrik 200 tl gelmişte çok gelmiş diyorum. Birde çocuğumla yanlız kaldığım için sabaha kadar salon ışığım açık kalıyor, kocaman bir akvaryum var ısıtıcı ve motoruda oldukça fazla elektrik tüketiyor..bunlara rağmen gerçekten size çok gelmiş. Allah yardımcınız olsun...

Allah yardimciniz olsun insallah. Benim de dogalgazi saymıyorum ama mesela elektrik ve su bana cok az gelir. Istanbuldayim. Koridorumun iki isigi da sabaha kadar acik. Odalar acik. Tv acik, camasir bulasik surekli calisitiriyorum ona ragmen bana 60 elektrik geliyor. Su da cok kullanirim fakat su faturam da 20 lira geliyor.
Nasil bu kadar az geliyor su an ben de bunu dusunuyorum genel olarak bakarsak. .

Arkadasım naptın sen yaaa... üff 235 tl doğalgaz su 70 tl geldi elektrikte 80 civarıydı. İki kisimi yasıyorsun..

Kv demden öğrendim anlakayım:
Elektriğe çok dikkat etmem iki tv pc taslet telefonlar fuldür yani çok kullanılır. Hergün ev süpürürüm temzse arada girgir.çamasır mak. Hemen hergün çalısır sık dus alınır.
Fuzuli ısığı acık bırakmayız.
Isınmaya gelnce salon hep kapalıdır.odamın öğlen peteği kapatır havalandırırm aksam üzeri acarım.gece yatmadan girisi kapatırım.banyoda açmıyoruz ztn.mutfaktada sürekli ocak firın çalstığı için sıcak oluyor ara ara açılıyor. Sıcak su hep düsüktedir banyo bulasık dahilinde yükseltılır. Gece yatılan odaların peteği acıktır sadece sabah havalandırmada petekler kapatılır temzlikte. İlk zmnlar zordu ama alıstım kv sağolsn

Ben bişey yapmamisim uedas yapmış haklı olmadan para alıyorlar konunun altına faturayı attım alınan haksız kazanclari

Gelen rakamları okuyunca şoka girdim. Valla ödeyeceğiniz paralar ayrı dert, o kadar kaynak tüketimi doğaya yazık o ayrı bir dert..

İstanbuldayım doğalgaz 80 tl elektrik 30 tl su 42 tl ben yaşamıyor muyum napıyorum sizden sonra kendime şaşırdım

Asgari ucret sozde zamlandi yaaaa herseye zaam geldi haliyle. Elektrik su dogalgaz sebze meyve market. Herşey zamnlanmis.
Faturalarinizi iyi incelerseniz zaten ödemeniz gerekenden fazla fazla odediğinizi anlayacaksınız. Geçen ayki faturanixla bu ayki faturanizi iyi inceleyin. Örneğin benim geçen ay 98 kwh kullandığım elektriğe 94 lira öderken bu ay 108 kwh kullandığım elektriğe 110 lira para ödüyorum. Birim fiyatı artmış.
Ayrıca 110 liranın içinde
Kdv 17 lira
Tüketim vergisi 3 lira
Trt payı 1.5 lira
enerji fon 50 kuruş
Bunlarda var ve bu kdv nin içinde dovlet bize bahmiir lerinde parası var. Yani kaçak kullanım bedeli.
Doğalgaz daha gelmedi ama gelse kim ne üzmüştür yani. Haa birde gizli zamlari unutmayin.

oyy kıyamam inşallah en yakın zamanda sıcak bi yerlere tayininiz çıkar :) hep merak etmişimdir erzurumu bu yüzden sormak istedim, çok teşekkürler :)

Sağolsunlar maaşa zaman gelmez üç kurulsa geçiririz tasarruf yaparız idare ederiz. Haberlerde de hep şöyle tasarruf böyle tasarruf ama kimse kalkışta bu üç kuruş maaşla gecinilmez demiyor. Neden çünkü devletcik vermiyor. Onlara da tasarruf anlatmak düşüyor. Bizde biliyoruz tasarrufu bizde biliyoruz hayat şartlarını ama herşey o kadar pahaliyken neden bu maaşlara zam gelmiyor. Lafım size değil huzunguz üstünüze alinmayin lütfen bizi bu hale getirenlere benim lafım. Bize tasarrufu öğretiyorlar ama para vermiyorlar. Birde kalkıp devlet memuru öğretmen maaşının azlığından bahsediyorlar. Evet onlar da olması gerekenden az fakat asgari ücretli ne yapsın? Iki kişi çalışmadan o evi hemde sebze meyve bu kadar pahaliyken nasıl gecindirsin. Hadi ben aldım çok şükür tek kişi çalışıp idare ediyoruz ama asgari ücretli ne yapsın.

Elektrik 130 (klima ve termosifon kullanıyoruz)
Su 40
Ev kira değil şükür ama internet tel paketleri derken byağı şişiyor faturalar toplamda

Doğalgaz konusuna birşey diyemem,merkezi sistem benim evim,4+1 145m2 156 ısı,40 lirada sıcak su geldi bu ay fatura.
Elektrik geçen ay fazla ödemiştik(iki aylıkmış bu sebeple bu ay az geldi) bu ay 22 lira geldi ki benim ocağımda elektrikli,ütü,süpürge ,fırın yazında klima fazlaca kullanıyorum,bulaşık makinesi kullanıyorum haftada 6 gün,çamaşır en az 4 makine yıkanıyor ama 100 lirayı hiç geçmedi faturam,80 ile 100 arası gelir genelde.
Su 40 lira civarı gelir ,40ı geçmedi hiç.
Sizin elektrik fazla,bir bakın belki iki aylık gelmiş olabilir yukarıdada bahsettiğim gibi. Sonraki ay az gelebilir,bizde olduğu gibi.
Yada elektrikli cihazlarınız enerji tasarruflu değil,belki bozulan fazla çalışan birşey vardır. Benim tost makinem sigortayı attırıyordu,o ay 20 lira kadar fazla fatura ödedim. Değiştirince makinayı düzeldi.
Isı konusunda tasarruf yapmak istiyorsanız,kullanmadığınız oda varsa peteğini kapatabilirsiniz. Annemin evi doğalgazlı,o petekleri dönüşümlü açıp kapatıyor. Uyuyacağı zaman açıyor yatak odasını,gündüz salonu yakıyor vs. Bu şekilde uçuk faturalar gelmiyor.

Son düzenleme:
elektrik 50
su 30
d.gaz 96 tl gelmiş bu ay 2+1 100 m'2 evım gırıs kat ama çok guzel ısınıyoruz. ( maşallahh )

bızım faturalarımız ıyı gıbı ama annemlerınde 2 oda yanmasına ragmen 150-180 tl gelıyor. tum evı yaksak ne olacak acaba. d.gazda evın dıs koruması cok önemlı ama dış cephe kaplaması ne kadar ıyı ıse ısı tasarrufu o kadar ıyı oluyor.

mrb. benımde akvaryumum vardı gecen ay verdık baska bı aıleye. ama ınanın o kadar fark edıyor kı akvaryum varken elektrık faturam 65-68 arası oluyordu sımdı 50 tl gelince bende şaşırdım.

elektrik 135 tl geldi neyseki ben 200 beklemiştim bu ay

Elektrik çok fazla. ısınmak için elektrikli bir şeyler kullanmadıysanız normal değil.
Ben yalnız yaşıyorken su faturam 96 tl gelmişti. Hemen belediyeye gidip itiraz ettim. Yeniden okudular sayacı. Doğru olan sadece 12 tl imiş. Yanlış okumuşlar! Neyseki paramı iade etmişlerdi.
Mutlaka itiraz etmelisiniz.
Biz 5 kişi yaşıyoruz, gündüz evde kimse olmuyor 61 TL geldi elektrik. Sizinki hiç normal değil.

Bu arada suya itiraz için belediyeye gittiğimde ne gördüm biliyo musunuz? Millet 2 TL için bile itiraz etmeye gidiyor Geçen ay faturam 30 TL gelmişti, bu ay 35 TL geldi, yanlış okumuşunuz diyenden geçilmiyordu

92 TL LİK TÜKETİM YAPMIŞIZ FATURAYIDA YÜKLEDİM
diğer kalan 108 tl uedaşın kendine aldığı para bütün yasal haklarımı kullanıcam

Aynı şeyi ben de düşündüm. Bizim de 215 ikimiz de çalışıyoruz eşimle. Evde değiliz tüm gün işteyiz bi de. .

Aynı şeyi ben de düşündüm. Bizim de 215 ikimiz de çalışıyoruz eşimle. Evde değiliz tüm gün işteyiz bi de. .
faturalarınızı kontrol edin haksız kazanç sağlıyorlar resmen ayakta soyuluyoruz 92 tl tüketim bedeli 200 tl fatura aradaki elektrik dağıtım merkezinin aldığı para itiriaz edin ben ettim dün bakalım bugün arayacaklar gelişmeleri buraya yazacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…