erzurum baya soğuk oluyo diyolar doğru mu? yaşamak zor mu orda?
Arkadasım naptın sen yaaa... üff 235 tl doğalgaz su 70 tl geldi elektrikte 80 civarıydı. İki kisimi yasıyorsun..Annemle birlikte yaşıyoruz çokşükür babanın emekli maaşı kaldı bende çalışıyorum ama bu ay resmen battık..
doğalgaz 436 tl geldi az öncede elektrik faturası geldi 208 tl kira 430 yani güya emekliye zam asgari ücrete zam..nası geçinicez kafayı yicem ..sizin faturalarınız nasıl geldi merak ediyorum yada bu işin bi tasarrufu var mı bana yardımcı olabilirmisiniz?
Ben bişey yapmamisim uedas yapmış haklı olmadan para alıyorlar konunun altına faturayı attım alınan haksız kazanclariArkadasım naptın sen yaaa... üff 235 tl doğalgaz su 70 tl geldi elektrikte 80 civarıydı. İki kisimi yasıyorsun..
Kv demden öğrendim anlakayım:
Elektriğe çok dikkat etmem iki tv pc taslet telefonlar fuldür yani çok kullanılır. Hergün ev süpürürüm temzse arada girgir.
Fuzuli ısığı acık bırakmayız.
Isınmaya gelnce salon hep kapalıdır.odamı öğlen peteği kapatır havalandırırm aksam üzeri acarım.gece yatmadan girisi kapatırım.banyoda açmıyoruz ztn.mutfaktada sürekli ocak firın çalstığı için sıcak oluyor ara ara açılıyor. Sıcak su hep düsüktedir banyo bulasık dahilinde yükseltılır. Gece yatılan odaların peteği acıktır sadece sabah havalandırmada petekler kapatılır temzlikte. İlk zmnlar zordu ama alıstım kv sağolsn
oyy kıyamam inşallah en yakın zamanda sıcak bi yerlere tayininiz çıkar :) hep merak etmişimdir erzurumu bu yüzden sormak istedim, çok teşekkürler :)Evet çok soğuk ama hissedilen o kadar olmuyor araban varsa yaşamakta zor değil. Tayinciyiz burada. Herşey çok pahalı evler ,pazar marketler. Kış uzun olunca bıkıyorsun. Kışın dışarı çıkarsan gözün hep havada binalardan kar yada buz düşmesin diye. Çok gezecek yeri olmasada yazları aşırı sıcak olmadigindan dışarıda gezmek keyifli. İnsanlar genelde iyilerdir ama heryerde olduğu gibi tam güven iyi değil . Havalar buz gibi olsa da evler otobüsler avm ler fazla sıcaktır. İnsanlar soğuk memlekette ama ben onlardan daha az üşüyorum . Erzurum ağzını seviyorum sempatik geliyo ama yaşlı bir teyzeyi anlamak zor oluyor hele dişi yoksa imkansız anlaşmak
Sağolsunlar maaşa zaman gelmez üç kurulsa geçiririz tasarruf yaparız idare ederiz. Haberlerde de hep şöyle tasarruf böyle tasarruf ama kimse kalkışta bu üç kuruş maaşla gecinilmez demiyor. Neden çünkü devletcik vermiyor. Onlara da tasarruf anlatmak düşüyor. Bizde biliyoruz tasarrufu bizde biliyoruz hayat şartlarını ama herşey o kadar pahaliyken neden bu maaşlara zam gelmiyor. Lafım size değil huzunguz üstünüze alinmayin lütfen bizi bu hale getirenlere benim lafım. Bize tasarrufu öğretiyorlar ama para vermiyorlar. Birde kalkıp devlet memuru öğretmen maaşının azlığından bahsediyorlar. Evet onlar da olması gerekenden az fakat asgari ücretli ne yapsın? Iki kişi çalışmadan o evi hemde sebze meyve bu kadar pahaliyken nasıl gecindirsin. Hadi ben aldım çok şükür tek kişi çalışıp idare ediyoruz ama asgari ücretli ne yapsın.Arkadasım naptın sen yaaa... üff 235 tl doğalgaz su 70 tl geldi elektrikte 80 civarıydı. İki kisimi yasıyorsun..
Kv demden öğrendim anlakayım:
Elektriğe çok dikkat etmem iki tv pc taslet telefonlar fuldür yani çok kullanılır. Hergün ev süpürürüm temzse arada girgir.çamasır mak. Hemen hergün çalısır sık dus alınır.
Fuzuli ısığı acık bırakmayız.
Isınmaya gelnce salon hep kapalıdır.odamın öğlen peteği kapatır havalandırırm aksam üzeri acarım.gece yatmadan girisi kapatırım.banyoda açmıyoruz ztn.mutfaktada sürekli ocak firın çalstığı için sıcak oluyor ara ara açılıyor. Sıcak su hep düsüktedir banyo bulasık dahilinde yükseltılır. Gece yatılan odaların peteği acıktır sadece sabah havalandırmada petekler kapatılır temzlikte. İlk zmnlar zordu ama alıstım kv sağolsn
Kira 750,doğalgaz 276 (145 m2 için iyi bence),elektrik 75,su 50 tl.
Yer İstanbul şişli.
Doğalgaz konusuna birşey diyemem,merkezi sistem benim evim,4+1 145m2 156 ısı,40 lirada sıcak su geldi bu ay fatura.Annemle birlikte yaşıyoruz çokşükür babanın emekli maaşı kaldı bende çalışıyorum ama bu ay resmen battık..
doğalgaz 436 tl geldi az öncede elektrik faturası geldi 208 tl kira 430 yani güya emekliye zam asgari ücrete zam..nası geçinicez kafayı yicem ..sizin faturalarınız nasıl geldi merak ediyorum yada bu işin bi tasarrufu var mı bana yardımcı olabilirmisiniz?
Valla ben klimayla ısınıyorum ve çocuk odası, hol gibi yerleride kapatmadan artı 24 saat şohbenim açık sıcak su kullanmama rağmen elektrik 200 tl gelmişte çok gelmiş diyorum. Birde çocuğumla yanlız kaldığım için sabaha kadar salon ışığım açık kalıyor, kocaman bir akvaryum var ısıtıcı ve motoruda oldukça fazla elektrik tüketiyor..bunlara rağmen gerçekten size çok gelmiş. Allah yardımcınız olsun...
92 TL LİK TÜKETİM YAPMIŞIZ FATURAYIDA YÜKLEDİMElektrik çok fazla. ısınmak için elektrikli bir şeyler kullanmadıysanız normal değil.
Ben yalnız yaşıyorken su faturam 96 tl gelmişti. Hemen belediyeye gidip itiraz ettim. Yeniden okudular sayacı. Doğru olan sadece 12 tl imiş. Yanlış okumuşlar! Neyseki paramı iade etmişlerdi.
Mutlaka itiraz etmelisiniz.
Biz 5 kişi yaşıyoruz, gündüz evde kimse olmuyor 61 TL geldi elektrik. Sizinki hiç normal değil.
Bu arada suya itiraz için belediyeye gittiğimde ne gördüm biliyo musunuz? Millet 2 TL için bile itiraz etmeye gidiyorGeçen ay faturam 30 TL gelmişti, bu ay 35 TL geldi, yanlış okumuşunuz diyenden geçilmiyordu
Annemle birlikte yaşıyoruz çokşükür babanın emekli maaşı kaldı bende çalışıyorum ama bu ay resmen battık..
faturalarınızı kontrol edin haksız kazanç sağlıyorlar resmen ayakta soyuluyoruz 92 tl tüketim bedeli 200 tl fatura aradaki elektrik dağıtım merkezinin aldığı para itiriaz edin ben ettim dün bakalım bugün arayacaklar gelişmeleri buraya yazacağım..Aynı şeyi ben de düşündüm. Bizim de 215ikimiz de çalışıyoruz eşimle. Evde değiliz tüm gün işteyiz bi de. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?