bu ay maaşlar faturaya..

neye kızıyorum biliormusunuz arkadaşlar.haklı olarak böyle kıt kanaaat 3 ün 5 in hesabınıa yapan halkım gidipde bu devlete oy veriyor ya çıldırıyorum.bizi bu hale getiren devleeeetttt...ama ısrarla başımızda tutuyoruz.asgari ücret 1300 ama dogalğaz %50 zamlı verme kardeşim zam istikrar varmı? hani nerde ben niye görmüyorum istikrar falan..

bizim gibi insanlar öyle yada böyle belli bir standartı yakalamışız ve iyi veya kötü o standartın biraz altında biraz üstünde hayatımızı sürdürürüz ama kırsal halkımız öyle değil ve ısrarlada oy veriyorlar.doğuda savaş var çocuklar ölüyor.yazık yaa Türkiyeme yazık.gerçekten Türkiyenin dnasına biraz İZMİR karıştırmak lazım.

Farklı bisey cnm sütten aktarlarda oluyor en iyi kullanma şekli balla polenle karıştırılıp sabahları AC karnına tahta kaşıkla yenmesidir cnm

1300 asgari ücret ev kiraları 750-900 adeletmi

beni halkın dışında say canım..bende bu saflığı anlamıyorum ..zam geleceğinede sevinmedim biliyorudum zaten fazlasıyla çıkarcaklarını..
herkes kör sağır dilsiz..
daha ne kadar kazık yeriz milletçe bilmiyorum

Ya Bazıları diyo ki kombiyi hiç açıp kapatmayn aynı seviye de dursun o zaman az gelir diye.ben o taktiği denedm çok geldi .acaba napsam evden çıkerken kapatsam mı
Canım bunu bizde denedik amam daha çok geliyor.
Biz geceleri zaten kapatıyoruz, kızımın alerjik astımı var sürekli petekler yandığı zaman tıkanıyor, öksürüyor.
O yüzden gece muhakkak kapalı. Mutfağım peteği zaten sürekli kapalı.
Oturma odamda ve yatak odamda 2 petek var zaman zaman birer tanesini kapatıyorum.
kızımın odası ve antre açık. Ama evde olmadığım zaman kesinlikle kapatıyorum ciddi fark yaratıyor.
Elektriğe gelince haftada 2 kez muhakkak fırın çalışır, büyük süpürge haftada 1 kez, akşamları küçük süpürgeyle şöyle bir ortalığı alırım.
Ütü çok fazla kullanıyorum, haftada en az 3 saat ütü oluyor.
Çamaşır makinemde perde nevresim yoksa haftada 3-4 kez çalışıyor.
Geçen ay 85 TL geldi, bu ay ne olur bilmiyorum.
Su 50 Tl civarı geliyor.
Doğalgaz kasım- aralık dönemi 75 gelmişti aralık ocak kaç gelecek merakla bekliyorum.

o soğukta bile kombiyi çok açmadık
40 günlükmüş..annem demişti ama millete 300 felan gelmiş elektirk diye bize gelmez diyodum
Ben de bursadayim kombiyi 35derecede surekli acik birakanlara bile 400 lira geldi bu ay ve evet senin dedigin gibi tum faturalar 40 gunlukmus oyle yaziiyordu

38 derecede zaten hiç kısmıyoruz artırmıyoruzda
zate kombinin en düşüğü 36 derece
ufo sürekli açık değil
ay valla ne bileyim napcamı şaşırdım
bu arada kıracıymıssınız ıkı kısı ıcın 130 mt kare ev cok buyuk, sız 2+1 bır eve gecsenız hem temızlıgı hem ısınması kolay hem kırası daha ucu zolur

Ben de bursadayim kombiyi 35derecede surekli acik birakanlara bile 400 lira geldi bu ay ve evet senin dedigin gibi tum faturalar 40 gunlukmus oyle yaziiyordu
yok canım ya bıze 210 geldı normalde 35 te yanar, karlarda 50-55 yaktık ev 2+1...
ama fatura aylık fatura 40 gunluk degıl ,gecen ay 80 gelmıstı mesela...

bu ay en beteri bi hesap yaptım elimdeçok az para kalıcak..
ek iş araştırıyorum yoksa başka türlü zor..
Allah yardımcımız olsun ben çalışmıyorum eşim çalışıyo ama o da kafayı sıyırmak üzere bide kredi ve kızın okul taksidi var allah hakkımızda hayırlısını versin

bu arada kıracıymıssınız ıkı kısı ıcın 130 mt kare ev cok buyuk, sız 2+1 bır eve gecsenız hem temızlıgı hem ısınması kolay hem kırası daha ucu zolur
babam geçen yıl vefat ettii yeni yeni kafayı toparlıyoruz..
zaten bursa merkeze taşınmayı düşünüyoruz yaza doğru.. kiralayacağımız evde 2+1 olur
bakalım yaza kadar tek parça çıkarız inş..

babam geçen yıl vefat ettii yeni yeni kafayı toparlıyoruz..
zaten bursa merkeze taşınmayı düşünüyoruz yaza doğru.. kiralayacağımız evde 2+1 olur
bakalım yaza kadar tek parça çıkarız inş..
basınız sag olsun, yenı ev ıstersenız ve ucuz gorukleye bakın derım..
bursa merkezde evler eskı....

Hadi doğal gazı geçtim de 208 tl elektrik, iki kişi o evde ne yapıyorsunuz ki o kadar?

basınız sag olsun, yenı ev ıstersenız ve ucuz gorukleye bakın derım..
bursa merkezde evler eskı....
görükle merkeze uzak..muhakkak araba olması lazım ve aile için pek uygun demiyorlar..
beşevler üçevler tarafı düşünüyoruz

Hadi doğal gazı geçtim de 208 tl elektrik, iki kişi o evde ne yapıyorsunuz ki o kadar?
kaynak,torna efendime söleyim sabaha kadar ışıkları açıyoruz :)))
ah bi bilsem neden bu kadar fatura geldi diğer yorumlarıma bakarsanız gece yatarken fişleri çekeriz tv nin dahi :)

yok canım ya bıze 210 geldı normalde 35 te yanar, karlarda 50-55 yaktık ev 2+1...
ama fatura aylık fatura 40 gunluk degıl ,gecen ay 80 gelmıstı mesela...
Sizin faturalari vaktinde okumuslar canim herhalde,bizim hepsi 40gunluktu unutulduk mu nooldu anlamadim bizde minik bebis var mecburen yuksekte yaniyor ama karsi komsum azyakip benimle ayni faturayi odedi nasil is anlamadim

Yalnız şu var:Evde 2 kişide otursa aynı,4-5 kişide otursa aynı yanıyor.Petek kısarsa ozaman az gelir

Ben elektrikten bahsettim. Zaten farkındaysan alıntıladığın mesajım elektrik üstüne.

Konu sahibi çalışıyormuş. Bir tek annesi evde 208 TL elektrik gelmesi için günde neyi ne kadar çalıştırması gerekiyor diye bir matematik hesabı da yapabilirim istersen.

Ciddi bir rakam.

Doğal gaz için Bursa gibi bir yerde ki havaların iyi seyrettiği bir kışta yine fazla gibi geldi bana. Ama bundan çok elek ve su giderleri.

görükle merkeze uzak..muhakkak araba olması lazım ve aile için pek uygun demiyorlar..
beşevler üçevler tarafı düşünüyoruz
yoo arabaya greek yok, merkeze de ıkı vesaıtle gıdebılıyorsunuz...
ayrıca sanılanın aksıne goruklede cok fazla aıle ve memur oturuyor..
ben 6 yıldır gorukledeyım mesela, memurum işime de yakın ve aıleyız yani
yenı ev aldık onu da gorukleden aldık ama daha tasınmadık..
besevler belkı ama üçevler yerine görükleyı tavsıye ederım..

yaaa para yok cebinde iş yok elinde evi yok ayagında çorabı yok halaaaaa aaaa alllah devletimize zeval mersin diyolarrrr..aklım yetmiyo benimmmm anlamıyorum öleceeee bakıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…