Bu beyle evlilik düşünmek risk almak mıdır?

Adam 2 karısını öldürüp evlenme programında 3.yü arayan Sefa Amca tadında... göre bile şu adamla evlenen kadın kendi düşer ağlamasın

Ya şu Aleyna çakırı öldüren katile bi ilanı aşk eden kadınlar var, böyle iki evlilikte dikiş tutturamayınca üçüncü evliliği sürdürdüğünde kişisel başarı olarak görüyor sanırım, ben onu adam ettim çektim çevirdim mutlu ettim çünkü ben tam bir kadınım, diğer kadınlar beceriksiz ve eksikmiş diyerek..

Aklı başında kadının bu kart kamilden koşarak kaçması lazım adam kendine köle arıyor 🙄
 
Yuvayı dişi kuş yapar orada haklı🙂
Neyse ki kuş değiliz biz.
Kuşlarda da dişiler yapmaz üstelik. Erkekler yapar yuvayı, birbirleriyle yarışırlar. Dişi, yapılan yuvalar arasından kendisi ve yavrularına en uygun en güvenli görüneni seçer. Çok yanlış bir söz. Keşke kuş olsaymışız dedirtiyor bu gerçek.

Hayvanlar aleminde çoğunlukla erkekler dişiyi etkilemeye çalışır. Tüylerini süpürge eder dişisini memnun etmek için. Dişi değerlidir, her bakımdan yeterli görmediği erkeğe yanaşmaz. Her zaman en iyiyi en güçlüyü arar, daha azıyla yetinmez. Erkekler de bu yüzden hep en iyi en güçlü olmaya çabalar. Hayvanları örnek alıp kendi değerimizi bilebilsek keşke bizler de hepimiz.
 
Beyefendi her koşulda ilgi ve hizmet bekliyor gibi. İlk karısı muhtemelen çocuk var diye daha uzun direnmiş ama bakmış olmuyor çocuğuna rağmen boşanmış. İlk karısının hikayesi başlı başına bir fikir veriyor aslında en uzun ilişkisi ve ikisininde ilk evliliği en zor olan ilk 5 yılıda atlatmışlar ve kadın yine de boşanmış. Uzun uzun düşünmek lazım. Niye?? Valla ben mümkün olsa ilk eşiyle bile konuşurdum adamla evlenmeden önce. Şu an normalleşmiş bir ilişki-iletişimleri olmalı kanımca. 2. eş ise boşanmış çocuklu bir adamla evlenecek kadar risk almış, sevmiş olmalı ki ondan çocuk da yapacak kadar güvenmiş ya da çok genç ve toy biri de olabilir. Hamilelikte şimarıyor kadınlar! sözünü açmak lazım. Mesela ne gibi örneklerle ispatlanmalı. Örneğin hamile kaldı doktor oldukça sağlıklısın diyor ama bir yemek pişirmeye yüksünüyor hatta işten dönüyorum benden hizmet bekliyor, ortalık pislikten geçilmiyor, hoyratça harcama yapıyor ya da cinsel hayatımızı kenara attı ( hiçbir sağlık problemi yokken) veya bana erkekliğime, işimdeki yeteneklerime dil uzattı küçük gördü aşağıladı saygımızı kaybettik, annesinin evinden çıkmıyordu aile olmayı başaramadık gibi. Bu sebepler çoğaltılabilir ve bunlardan birkaçı da aynı anda yaşanıyor olabilir. Ki yine de bi soru işareti kalmalı 2.kadın zor bir hamilelik de geçirmiş olabilir, yuvasını tek başına kurtaramaz mesela burada erkek desteği gerekir. Bir de sizin küçük bir çocuğunuz var eğer bu adamla bağ kurar ve siz ayrılırsanız büyük bir tramvaya sebep olabilirsiniz çocuğunuzda. Benim çocuklu evlenen arkadaşlarım var. Senin çocuğun benim de çocuğum diyen adamlar 3 güne sıkıldı çocuklardan ve evdeki varlıkları bile rahatsız etmeye başladı, bu noktalara geldiler. Belki bu adamdan bir çocuk da siz yapacaksınız acaba diğerleriyle görüşüyor mu? Geride bıraktığı kadınlara ne bıraktı, ne sıklıkla görüyor çocuklarını onları da bi irdelemek gerekir. Sonra sizde 2 çocukla güvensiz, yıkılmış ortada kalmayın diye söylüyorum. Hakkınızda hayırlısı. Son karar tabi ki de sizin.
 
Belki de kuş olmadığımız için hak veremiyoruz
Erkekler ilk önce karşıdan ilgi bekleyen varlıklar.Siz ilgi gösterirseniz,ilgiden kastım onu mutlu edebilicek şeyler en basitinden eşim eve geldiğinde bazen makyaj yapıyorum süsleniyorum mutlu oluyo hemen.Eskilerden bir atasözü bu kuş kelimesine niye bu kadar takıldınız anlamıyorum🤔😄
 
Ama işte kadın çekilmez olmuş dediğne göre evet yeni doğum yapmış kadını bırakmış.ama ne yapmalıydı dayanamıyorsa?
Siz cok net ikna olmak için uğraşıyorsunuz belli Allah aşkına dışarıdan başka birisi yazmış gibi okuyun konunuzu ne demek dayanmıyorsa siz de lohusalık geçirdiniz annesiniz kaldi ki simdi bir bebek var odak noktanız o olucak eeee siz de kendinizi sevdirmek için ekstra çaba mi göstermeniz gerekicek.
Bu adam hic güven vericek bir tip degil siz annenizi dinleyin köprüden önce son çıkış mantığıyla yaklaşmayın daha yaşınız gayet genç lütfen mantıklı düşünün
 
Ben de bosandim. Yalniz ben oglumla kendime bir duzen kurdum. Yani ailemle yasamiyorum. Her neyse konunuzu okuyunca ben de anneniz gibi dusunuyorum. Cunku kadinlar hele de cocuk varsa kolay kolay ayrilmiyor eslerinden. Bu adam bir degil, iki kadindan ayrilmis. Zaten iyi bir halt olsaydi esleri bosamazdi diye dusunuyorum ben, cok afedersin.
Evlilik icin sadece hoslanmak yetmiyor. Bunu ilk evliliginizden tecrube edinmissinizdir zaten. Diger eslere sormak lazim adamdan niye ayrilmislar diye de, neyse.
Bosanan herkes anlasamadik diyor. Bu cok genel bir ifade. Kadinlari dovuyor muydu, kadinlara hakaret mi ediyiordu, eziyor muydu ya da aldatiyor muydu?
Bir degil iki eski es var. Iki esten de iki cocuk. Bosanmis adamlarla evlenen kadinlarin en buyuk sikayeti eski esler. Siz iki tanesi ile ugrasacaksiniz. Ve bir de evladiniz var. Onun da iki tane. Bazen adamlar evlenince eski esler nedense cocugu babaya tamamen birakabiliyor. Bunun gibi bir suru konu var kadinlar kulubunde. Eski eslerin kiskanclik krizleri, cocugu bahane ederek durmadan adami aramalari...
Simdi bekarken kafaniz rahatmis ne guzel. Ne gerek var ki boyle birine. Daha problemsiz birini secerdim ben.
Bazen bana da yaşın genc, yeniden evlenmeyi dusunmez misin diyorlar. Ben de ne icin diyorum. Don yikamak icin mi? Cunku su an cok mutluyum, huzurluyum. Oglumla tek basimiza ne guzel yasayip gidiyoruz. Sorunlu bir adamla evlenip bir de onun sorunlariyla mi ugrasiyim? Ha iyi biri olur, sorunsuz olur, hayat arkadasi olur, o zaman okey dusunebilirim. Ama bence bu adam konusunda annenizi dinleyin. Adam cok hosunuza gidiyorsa arkadas olarak gorusun, iyice taniyin. Ama kendinizi de evladinizi da bir bilinmezin icine atese atmayin. Eger annenlerle yasamamanin yolu evlilikten geciyor diye bu adamla dusunuyorsaniz bu adamla dusunmeyin. Evladinizla kendinize annenize yakin bir ev tutabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Erkekler ilk önce karşıdan ilgi bekleyen varlıklar.Siz ilgi gösterirseniz,ilgiden kastım onu mutlu edebilicek şeyler en basitinden eşim eve geldiğinde bazen makyaj yapıyorum süsleniyorum mutlu oluyo hemen.Eskilerden bir atasözü bu kuş kelimesine niye bu kadar takıldınız anlamıyorum🤔😄

Hanımefendi ben de eşim gelince makyaj yaparım da gecenin dördünde uyandırıp bebeyi eline de veririm, uyuycam ben yeter diye 😎 Gece o çocuğa bakmasın ertesi gün zor görür ilgiyi, velhasıl o benim iş yükümü paylaşsın beni dinlendirsin ben de makyajlı çiçekler gibi açayım kapıyı, önce o ya da ben değil mümkünse eş zamanlı karşılıklı olsun şu yuva yapım işi 🥳
 
Ama çocukla zor mu olur diyorsunuz?
Evet tabi ki zor olur. Ya kötü biri çıkarsa adam? Herkes iyi kalpli değil maalesef, şu an çocuğunuzla ilgileniyor gibi gözükse de evlenince aman banane elalemin çocuğu diye düşünebilir. Örneklerini çok duydum maalesef.
 
Aslında kendince veriyor ama ban agöre verdikleri detay değil.
Mesela iki eşi de sevgisizlikten ve ilgisizlikten şikayet etmişler
Ee kendini ele vermiş işte. Daha neyini düşünüyorsunuz? 2 yaşında küçücük çocukla kendinizi yakmayın derim.
 
Evet tabiki veriyor büyüğe 1400 küçüğe 1250 veriyor muş
Bu adamin evlenmek istemesi normal. Tek basina ev gecindirmekte zorlaniyor muhtemelen, evi de kira ise. Cunku 2650 tl sadece cocuklara veriyor. Calisan bir kadinla yeniden evleniyim ki kadinin maasi da benim arta kalan maasimda gecinmeme yeter kafasinda. Ee evlenecegi kadin camasirini da yikar, utusunu de yapar, karnini da doyurur. Adamin evlenmesi her yonden adama kâr. Bir de sizin acinizdan bakalim. Bu adamla evlilik size ne katacak. Hayatiniz, standartlariniz daha mi iyi olacak yoksa maasiniz cocugunuzun gelecegi ve sizin geciminiz icin yeterken adamla evlenince bir de onu da mi besleyeceksiniz?
Bir kere herseyden once iş yukunuz artacak. Gunduz calisip aksam adamin arkasini toplayacaksiniz. Yemegi, utusu, camasiri.
Hadi bedenen calismayi gectim, ruhen huzur bulacak misiniz? Sanmam. Arkada iki tane enkaz evlilik birakmis bir adamla mutlu bir evlilik olmaz. Kadinlar dirt pirt cocuk problemlerinde arayacak. Her tatilde cocuklar sizde olacak mesela. O cocuklarin dertleri de sizin evde olacak. Eee bir de bunlarin ergenlik problemleri olacak buyuyunce. Valla ben oglumun ergenligiyle zor ugrasiyorum. Sizde 3 tane olacak. Eee bir de sizden cocuk isterse 4 cocuk. Bunun bir de anasi babasi gelecek. Gelmese de onlarin sorunlari da olacak. Deger mi duzenini bozmaya. Derstsiz basina dert almaya
Kaynana gorumce problemleri, ev isleri, eski esler, cocuklar.... hic bunlari dusundun mu?
 
Son düzenleme:
Bu adamin evlenmek istemesi normal. Tek basina ev gecindirmekte zorlaniyor muhtemelen, evi de kira ise. Cunku 2650 tl sadece cocuklara veriyor. Calisan bir kadinla yeniden evleniyim ki kadinin maasi da benim arta kalan maasimda gecinmeme yeter kafasinda. Ee evlenecegi kadin canasirini da yikar, utusunu de yaoar, karnini da doyurur. Adamin evlenmesi her yonden adana kâr. Bir de sizin acinizdan bakalim. Bu adamla evlilik size ne katacak. Hayatiniz, standartlariniz daha mi iyi olacak yoksa maasiniz cocugunuzun gelecegi ve sizin geciminiz icin yeterken adamla evlenince bir de onu da mi besleyeceksiniz?
Bir kere gerseyden once iş yukunuz artacak. Gunduz calisip aksam adamin arkasini tollayacaksiniz. Yemwgi, utusu, camasiri.
Hadi bedenen calismayi gectim, ruhen huzur bulacak misiniz? Sanmam. Arkada iki tane enkaz evlilik birakmis bir adamla mutlu bir evlilik olmaz. Kadinlar dirt pirt cocuk problemlerinde arayacak. Her tatilde cocuklar sizde olacak mesela. O cocuklarin dertleri de sizin evde olacak. Eee bir de bunlarin ergenlik problemleri olacak buyuyunce. Valka ben oglumun ergenligiyle zor ugrasiyorum. Sizde 3 tane olacak. E bir de sizden cocuk isterse 4 cocuk. Bunun bir de anasi babasi gelecek. Gelmese de onlarin sorunlari da olacak. Deger mi duzenini bozmaya. Derstsiz basina dert almaya
Kaynana gorumce problemleri, ev isleri, eski esler, cocuklar.... hic bunlari dusundun mu?
Cidden dertsiz başa dert.
 
Ama işte onun anlattığına göre sevgi ilgi bir sonuçmuş.öncelikle kadın kendini ssevdirmeli evlilik oturmalı onda sonra ben de farklı olurum diyor
cok bencil ve kendinde hata gormryen biri gibi geldi. asla acele etmeyin iyi taniyin. evlenirseniz yaniniz da oglunuz da olacak sonucta.onun psikolojisi cok ama cok onemli.
 
Back
X