canım orası amerika burası türkiye bizim kültürümüz herşeyimiz farklı.biraz görmemişliğimiz var sadece...
ayrıca amerika şu anda kemer sıkmış orta ve düşük gelirli insanlar dediğin gibi harcamıyordur..çoğu zaten tembel fastfood yemekten obezite almış başını gidiyor orda.Allahıma bin şükür türkiyede yaşıyorum çorbamızı sıcak yapar içeriz meyve suyu şişlerinde ki besinsiz vitaminsiz şeyleri tabağımıza dökmeyiz.
ona bakarsan çin piyasası zaten herşeyin ucuzunu üretti onlar üretti diye ucuz kullancaz diye bişey yok..
ama doğruya doğru atalarımız demiş ayağını yorganına göre uzat ben bunu bilirim
yani demem o ki amerikalı nın her yaptığı doğrudur,akıllıdır diye bişey yok
Evlenmeden önce hanımlar eşime çok istediği bir tlf.nu hediye almıştım 1 aylık maaşımı vererek 2 yıl oldu ve eşim tlf.nu çok kurcalaması sonucunda bozdu şuan dahi o tlf.lar ateş pahası ama eşim bankada ki 3 kuruş paramıza göz dikmiş durumda hediye aldığım tlf.nu atıp bankada ki 3 kuruşu çekip yeni lüks bir tlf. alacakmışkavga ettik afralar tafralar yaptı ama bu tlf. sevdasından vazgeçmiyor ne yapmalıyım sizce borcumuz var ve tlf. için bankada ki kötü günler için yatırdığım parama dokunmasını istemiyorum bana bir akıl verin nasıl vazgeçirebilirim eşimi
Fast food heryerde ama ben cok orta gelir olup hergun yemek pisiren anneler biliyorum. Herkes fast food dan yemiyor.Burada kimse orta gelirli olupta binlerce dolar tutacak telefon almaz.Ben cok yerinde buluyorum. Elbette biz daha saglikli besleniyoruz ama bazi urunler burda yetismiyor bile hep disarlardan gelme o yuzden Turkiyenin bereketli topragiyla burayi kiyaslayamayiz. Etlerimiz bile bol balik cesidi olsun koyun keci vs kucuk bas cesidi olsun.Illaki cinliler uretti diye en ucuzuna kacmak gerekmiyor. Fakat ben anlamiyorum 3000 dolarlik prada cantalar var yani ayrani yok icmeye bazi insanlarin Turkiyede ama varlarini yoklarini zorlayip o cantayi alip takiyor o bayan. Yada parasi yok gidip en luks arabayi alip yillarca borc para odeme derdindeler. Insan luks telefonla cantayla hayat standartini yukseltmez. Dahasi standartini dusurur. Sonra ceplerinde bir cafede cay icecek,bir kebapciya girecek paralari olmuyor. Gorende sanir ki bu insan zengin .... Gosterisi sevmiyorum herkes butcesine gore almali. Eger orta direksen gidip 100 ytl lik telefon almazsin ama gidip 2000-3000 ytl lik telefonuda 99 taksitle almazsin yani.. AKIL MANTIK VAR.
o çantaya durumu yokken o parayı veren tek türkiyede yaşayanlar değil.
burda da maddi gücüne göre davranan akıllı mantıklı insanlar var.
tüketim çılgınlığı heryerde türkiyeye has bir durum deil.yani amerikanın bizden bu konuda gelişmişlik gibi bir durumu yok.haberlerde görüyoruz ordaki alışveriş çılgınlığını sabahın köründe birbirini çiğneyip magazalara koşan delidana insanları.indirim var diye ihtiyacı olup olmayan herşeyi alıyorlar
bunun insanların inancıyla,yaşayışıyla,kültürüyle,kişiliğiyle alakası var.yaşadığı ülkeyle değil..
verme parayı canım.çok istiyorsa kendi alsın,parası yoksa almasın.yok illa alacaksa,gitsin kendi adına taksitle alsın.
ah canım
bu erkeklerin hepsimi böyle
al benimkide
aynı
tel altı 450 ye
kredi kartıyla taksitle gitti onu sattı arkadaşına
yine taksitle htc bilmem ne anroid bişey aldı
750 yide ona bayıldı
inanmassın bu belkide 10. telefon
hepte alır sonra pişman olur yok çekimi iyi değilmiş yok radyosu yok google bağlantısı
bana diyor bide çalış seninde olur
ne tele para bağlıcam
alo desin yeter foto çekkiyo da ne oluyo internet zaten evdede var
ama gel anlat
türkiyede yaşayıp çok zengin olup otobüse binen var mı arkadaşlar neden böyle yüklendiniz bana?:18:
hele ki istanbulda ankarada otobüslerde tıklım tıkış konserve gibi 45 dk 1 saat ayakta yol gidilir vaziyetteyken ben hiç bir zengin vatandaşın otobüse bindiğini henüz görmedim...işadamı milletvekili veyahut ona denk statüdekilerin.
eğer o gunler gelirse o kişilerde toplu taşımayı kullanacak kadar ulaşım rahatlarsa,gerçekten bizim gibi daha doğrusu kendim gibi deyim orta sınıf veya yoksulluk sınırında yaşayan insanlara değer verdiklerini anlarım..maalesef bizdeki toplu taşıma araçları fakirler için...
ha bende fakirim yani ama bunu kompleks yapıp kimseye saldırmam orası ayrı...
sizin dediğiniz en lüks telefonu olup geçim sıkıntısı yaşamayan insanlar çok lüks araçlarla şoförlerle geziyor otobüse binen var mı yahuu??
hele metropolde? newyorkta olur o ama istanbulda yok yani gerçekçi olalım..
ha bu arada ay sonunu zor getirip ayağına bir ayakkabı alabilmek için 40 dükkan gezerek indirimleri takip edenlerdenseniz ev kirasını zor ödüyorsanız veya konu sahibinin dediği gibi bankada zorla biriktirdiğiniz 3 kuruşunuz varsa lüks telefon almak da enteresan yani kimse darılmasın gücenmesin...fakirlik utanılcak birşey değil ama bunu gizlemek kapatmak içinde 1000 liralık çanta 2000 liralık telefon almak görgüsüzlük özentiliğin dik alasıdır bence.
niyetim kimseyi kırmak üzmek değil özellikle belirtiyorum...sizden belki eksiğimdir ama fazla değilimdir yani..
Evlenmeden önce hanımlar eşime çok istediği bir tlf.nu hediye almıştım 1 aylık maaşımı vererek 2 yıl oldu ve eşim tlf.nu çok kurcalaması sonucunda bozdu şuan dahi o tlf.lar ateş pahası ama eşim bankada ki 3 kuruş paramıza göz dikmiş durumda hediye aldığım tlf.nu atıp bankada ki 3 kuruşu çekip yeni lüks bir tlf. alacakmışkavga ettik afralar tafralar yaptı ama bu tlf. sevdasından vazgeçmiyor ne yapmalıyım sizce borcumuz var ve tlf. için bankada ki kötü günler için yatırdığım parama dokunmasını istemiyorum bana bir akıl verin nasıl vazgeçirebilirim eşimi
Kaptirmazdim o paralari. Gerekirse evde hir gur ciksin. Bu bir hastalik mi demissin. Bence bu mantiksizlik. Zaten dunya borcun var, bir de ustune keyfi borc ekle dur. Kucuk cocuklar gibi alcam da alcam. Hesabini bilmeyen adamlardan korkacaksin, hele de bu senin esinse, hesabiniz ortaksa.
Asla evlenmek istemeyecegim erkeklerden biridir savurgan erkek. Allah korusun.
teknoloji manyaklıgı böyle birşey işte ...ne kadar birikmişin var bılmıyorum ama o parayı hemen hayırlı bir işe bağla göz dikmesin derim araba olur her hangi bir yatırım için heba edebilirsin o zaman bişiy diyemez sanıyorum bol şans
düğün kredimiz bittikten sonra arba almayı düşünüyorduk ama bu gidişle para uçup gidecek canımhaklısın biran önce bişey yapmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?