Bu bir hastalık mı? :(

tabi ki bizde böyle düşünüyoruz ama
bazı insanlar bambaşka açıdan bakıp
ilginç yorumlar yapıyorlar

Arkadaş aslında yanlış birşey söylememiş. Yani şöyle düşünün örnek verelim bir iphone var, bu marka herkese hitap etmiyor. Pazarda hitap ettiği kesim lüks kesim. Özellikle Türkiye pazarında bu böyle. Bunu da iphoneun amerikadaki fiyatından anlayabilirsiniz. Orda 199 dolar olan telefon türkiyede 2 bin tlye satılıyor.

Peki bunun amacı nedir?

Toplumun özel bir kesimine hitap etmektir. İşadamları sanatçılar zenginler. Vs vs. Yani siz otobüse binin, ama iphone olsun arkadaşında dediği gibi bir kere markanın sratejisine ters bir şey. Yani hitap etmediği bir kesimden bir insan bunu alıyor bu kendini komik duruma düşürmekten başka birşey değil.

Ben öğrenciyim arabam vari kendi maddi duruumun gayet iyi olduğunu etrafımdakilere oranla biliyorum, ancak ben kalkıp bu telefonu alamam. Şöyle bir orantı yapın, bir telefona 2 bin verecekseniz, o ayki ev kiranızın 3/4 binden aşağı olmaması gerek.

bu telefonu alıp almamak kişinin kendi tercihidir
istediği ulaşım aracını da kullanır

keşke önceden hesapta paranız olduğunu eşinize söylemeseydiniz,yada bir ödemenizin olduğunu o parayıda o borcunuzu ödemek için kullandığınızı falan söyleseniz.birde borçları telefon konusu haricinde açsanız belki yaptığının yanlış olduğunu farkedebilr yada mesela sizde ekstra birşey isteyin eşiniz telefon istediği için size evet al diyecektir sizde birkaçgün borçlarınızı hesaplıyormuş gibi falan yapın sonrada bunun sizin bütçenizi kasabileceğinizi düşünüp vazgeçtiğinizi falan söyleyin güzel güzel belki bir faydası olur.

iphone markasının şirketi apple dünyanın en büyük şirketi adamlar kazandıkları parayı nereye yatırım yapacaklarını dahi bilemiyecek kadar çok kazanıyorlar.işin esprisi tabiki bilirler...iphone sadece belli bir kesime hitab etse bu kadar büyük bir şirket olamazdı.türkiye pazarında pahalı olabilir bu birazda bizim ekonomimizden kaynaklanıyor.markanın öyle bi stratejisi yok kazandığı para zenginden gelsin fakirden gelsin derdin de değil.sadece kazanmaya bakar.

burda sorun olan insanların dengesiz harcama yapması alım gücü olmayanların elinde çok pahalı telefonların olması..

metropollerde otobüse herkes biner.metro ya da biner.iş adamından tut,öğrencisine normal ev hanımına kadar herkes aynı toplu taşım araçlarını kullanıyor.cebindeki telefon iphone olanın otobüse binmesi abes deil çok da normal bişey..böyle şeyleri ayıplayan dünyaya nasıl gözle bakması gerektiğini bi daha gözden geçirsin derim.

evet teknoloji, oyunlar, telefonlar, yeni araba parçaları erkeklerde cidden hastalık bence.. :44: yani kafaya taktıysa savaşmanın pek de bii anlamı yok yanii.. güzel güzel anlatırsın, eğer anlamıosa iyi madem nası biliosan öle yap demek en iyisi bence.. sorumluluk onda kalsınn.. içine siniosa gitsin alsınnn

Sadece senin eşinde değil ki bazılarının cebinde kuruşu olmaz en iyi marka telefon taşırlar Gösteriş meraklısı bence böyle tipler...İlk önce telefona bakacaksın sonra cebine bacaksın gücün yetiyor mu yetmiyor mu sonra bütçeye en uygun telefon alınır..Bende bilirim en iyi marka telefon taşımayı ama önceliklerim farklı alo diyor mu diyo sıkıntı yok o zaman

bu tercih meselesidir...
telefon herhangi bi kesime hitap edemez...
insan lüksleri için bi bütçe ayırabilir...
ama bunu kendini ve ailesini zora sokmadan yapmalıdır...
ben çok beğendiysem ve almak istiyorsam en uygun zaman ve şartta alırım zora girmeden..
o telefonlada ister otobüse binerim ister eşeğe binerim...
ki me neeeeeeeee

Canım ben aksine bir yorum yapıcam. Bazı insanlar teknolojiye çok düşkün, cep telefonu olabilir, pc olabilir v.s hobi gibi bir şey aslında bunlar onun için.
Özellikle çalışan insanlar için hem çok büyük kolaylık hemde stress açısından iyi. Neden mi ? Yol uzun ise o tip telefonlardan film izleyebilirsin, oyun oynayabilirsin, müzik dinleyebilirsin, iş yerinde sıkılırsan fırsat bulursan internet kullanabilirsin, kitap bile okuyabilirsin yahu :) Aslında çok kötü bir alışkanlık değil yada hastalık değil inan. Bir de bu şekilde düşünerek eşini anlamaya çalış derim. Anla tabi ki ama paraları yedirme :) belki biraz yardımcı olabilirsin gerisini taksitle falan öder, bilmiyorum bütçeniz elverir mi..

Son düzenleme:

öncelikle tşk ederim canım evet işe gidiş mesefasi çok uzak otobüste onu meşgul ettiğini söylüyor söylediklerinde haklısın ama aldığım tlf.nu kullanmak yerine yensini istemesi insanı deli ediyor yaptırması için ısrar ediyorum ama anlamıyor taksit için şimdi beklememiz lazım çünkü ekim ayında borcumuz bitecek inşllh

Teknolojiyi iyi güzel bir şey ama ayağını yorganına göre uzatmak diye bir şey var. Eşin bütçenizi düşünmeden böyle bir bencilliğe kalkışıyorsa evliliğin sorumluluğunu tam idrak edememiş demek ki. İstediği kadar afra tafra yapsın vermeyin parayı. Bugün kendi lüksü için zor duruma düşüp bencillik yapan ilerde başka şeyler için de bencillik yapar. Sonu gelmez bunun. Yumuşak davranmayın. Kararlı olun ki ümidi kesilsin

evet bazen çok bencil olduğunu düşünüyorum haklısınız egoistsin diyorum kızıyor ama öyle

Kesinlikle izin verme kendi çalışıp kazandığı
parayla alırsa ona karışma derim çünkü benim param sana ne oluyor
gibi bi kelime çok ağır gelebiliyor. Kendin çalış kendin al vermiyorum para falan borclarımızı
kim ödeyecek de
Tövbe ya rabbim sanki doğduklarında son model telefonları bilgisayarları arabaları vardı şu erkeklerin

canım evlenmeden önce 3-5 kuruş birikimim vardı evlendiğimdede eşim 2 bilezik almıştı bozdurup bankaya yatırmıştık paramın üzerine olan para o

sen kendinden kısıp biriktirmişsin. o para benim de verme ya. kızarsa kızsın. ona alacağına kendine alırsın

Eğer köşede birikimim varsa ben de gidip telefon alabilirim ya da telefon almak icin para biriktirebilirim. Her yıl mutlaka ama mutlaka telefon değiştiririm. Evet bu bir hastalık.

Teknolojiye düşkün bi insanı anlayamazsınız.

Gözüme ve gönlüme hitap eden bir telefon olmadığı için epeydir telefon almıyordum, eşim benim düşkünlüğümü bildiği için sürpriz yapıp cok yüklü bir meblaya ünlü bir markanın telefonunu almış bana. Dünyaları alsa o kadar mutlu edemezdi beni :) Evet ihtiyacım yoktu ama bu duyguyu yaşatması bile bana yeter :)

Kizlar ben Amerika da yasiyorum burada Upgrade durumu var. O sekilde TELEFONLAR ucuza geliyor ve biz o paralara almiyoruz. Zaten oyle binlerce ytl tutacak telefonu zahmet edip kimse almaz burada. Hesabiniz varsa belli bir yili gecmisse az ucret odeyerek ust modeli alabiliyorsunuz. Ama telefon hattinizin kac yillik olduguna bagli. Yoksa kimse para veripte almiyo o iphone lari... Bu telefonlari bir Amerika disindaki ulkelerde deli gibi satarak para kazaniyorlar.Cunku farkindalar ki burada kimse tenezzul etmez. Ayni olay gozlukler,marka esyalar vs icinde gecerli zaten hepsinin Amerika disi satis pazarlamasi daha yogun cunku burda tutmuyorlar. Herkes daha basit yasiyor burada cunku burada arabalar ucuz veya insanlar arabasi evi olmadan boyle sacma lukslere girmeme pesinde.

Amerikada hic bir Allahin kulunu bir maasini telefona yatirriken gozluge yatrirken bulamazsiniz! Kimse yapmaz bunu resmen delilik! Eger bir insanin maddi durumu iyi degilse zengin degilse zorlayarak neden o paraya teelfon alir, gozluk alir yada binlerce ytl ye canta alir anlamis degilim? Zengi olana koymaz. Ama hic bir seyi olmayip gozunde 800 ytl lik gozluk, kolunda 3000 ytl lik canta olan bayanlara aciyorum cunku baskada hic birseyleri yok garibanlarin.... Insan ait oldugu sinifa gore yasamali fazlasi ozenti kaciyor.

canım orası amerika burası türkiye bizim kültürümüz herşeyimiz farklı.biraz görmemişliğimiz var sadece...
ayrıca amerika şu anda kemer sıkmış orta ve düşük gelirli insanlar dediğin gibi harcamıyordur..çoğu zaten tembel fastfood yemekten obezite almış başını gidiyor orda.Allahıma bin şükür türkiyede yaşıyorum çorbamızı sıcak yapar içeriz meyve suyu şişlerinde ki besinsiz vitaminsiz şeyleri tabağımıza dökmeyiz.
ona bakarsan çin piyasası zaten herşeyin ucuzunu üretti onlar üretti diye ucuz kullancaz diye bişey yok..
ama doğruya doğru atalarımız demiş ayağını yorganına göre uzat ben bunu bilirim
yani demem o ki amerikalı nın her yaptığı doğrudur,akıllıdır diye bişey yok

Son düzenleme:
Ayy şekerim emin ol hastalık bu ya :26: Benim sözlümde teknoloji delisi. Iphone 4 çıktığı sırada N8 telefonunu sattı Iphone 4 aldı kendine ve ben telefonu aldığında " en az 2 sene bu telefonu kullancaksın kafanı patlatırım senin hasta etme adamı" dedim (Senede 2 tel değiştirirdi kendisi hatta en son 1 ay da 3 tel değiştirdi).Sonra Iphone 4s çıktı alsam mı filan diye böyle inceden ayar vermeye çalıştı (belkide beni deniyordu bilmiyorum), sonra ben hayır olmaz diye beynini yemeye başlayınca bir daha lafını edemedi

Bence sende benim gibi şart koşarak bir kereliğe mahsus alabilirsin istediği telefonu canım. Ah bu erkeklerle uğraşmak ne zor iş yahu

Son düzenleme:
türkiyede yaşayıp çok zengin olup otobüse binen var mı arkadaşlar neden böyle yüklendiniz bana?:18:

hele ki istanbulda ankarada otobüslerde tıklım tıkış konserve gibi 45 dk 1 saat ayakta yol gidilir vaziyetteyken ben hiç bir zengin vatandaşın otobüse bindiğini henüz görmedim...işadamı milletvekili veyahut ona denk statüdekilerin.

eğer o gunler gelirse o kişilerde toplu taşımayı kullanacak kadar ulaşım rahatlarsa,gerçekten bizim gibi daha doğrusu kendim gibi deyim orta sınıf veya yoksulluk sınırında yaşayan insanlara değer verdiklerini anlarım..maalesef bizdeki toplu taşıma araçları fakirler için...
ha bende fakirim yani ama bunu kompleks yapıp kimseye saldırmam orası ayrı...

sizin dediğiniz en lüks telefonu olup geçim sıkıntısı yaşamayan insanlar çok lüks araçlarla şoförlerle geziyor otobüse binen var mı yahuu??

hele metropolde? newyorkta olur o ama istanbulda yok yani gerçekçi olalım..

ha bu arada ay sonunu zor getirip ayağına bir ayakkabı alabilmek için 40 dükkan gezerek indirimleri takip edenlerdenseniz ev kirasını zor ödüyorsanız veya konu sahibinin dediği gibi bankada zorla biriktirdiğiniz 3 kuruşunuz varsa lüks telefon almak da enteresan yani kimse darılmasın gücenmesin...fakirlik utanılcak birşey değil ama bunu gizlemek kapatmak içinde 1000 liralık çanta 2000 liralık telefon almak görgüsüzlük özentiliğin dik alasıdır bence.

niyetim kimseyi kırmak üzmek değil özellikle belirtiyorum...sizden belki eksiğimdir ama fazla değilimdir yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…