- 3 Şubat 2012
- 4.218
- 693
- 398
arkadaşlar pahalı telefon kullanmak görgüsüzlük değil olamaz kimseyi ilgilendirmez
burdaki konu zaten pahalı telefon kullanma hastalığı yani bazı insanlar
borcu varken yine borç harç pahalı telefon alma derdine düşüyorlar
esas saçma ve yanlış olan bu
telefonla statü sahibi olunmuyor maalesef hele o pahalı telefonlarla otobüse binenler inanılmaz komik oluyor
benim cebimdeki telefon 2.el 50 tlye aldım sadece arama ve mesaj atma özelliği olan bir telefon...
görgüsüzlük alameti bence ayranı yokken tahtırevanla gitmek..
Arkadaş aslında yanlış birşey söylememiş. Yani şöyle düşünün örnek verelim bir iphone var, bu marka herkese hitap etmiyor. Pazarda hitap ettiği kesim lüks kesim. Özellikle Türkiye pazarında bu böyle. Bunu da iphoneun amerikadaki fiyatından anlayabilirsiniz. Orda 199 dolar olan telefon türkiyede 2 bin tlye satılıyor.
Peki bunun amacı nedir?
Toplumun özel bir kesimine hitap etmektir. İşadamları sanatçılar zenginler. Vs vs. Yani siz otobüse binin, ama iphone olsun arkadaşında dediği gibi bir kere markanın sratejisine ters bir şey. Yani hitap etmediği bir kesimden bir insan bunu alıyor bu kendini komik duruma düşürmekten başka birşey değil.
Ben öğrenciyim arabam vari kendi maddi duruumun gayet iyi olduğunu etrafımdakilere oranla biliyorum, ancak ben kalkıp bu telefonu alamam. Şöyle bir orantı yapın, bir telefona 2 bin verecekseniz, o ayki ev kiranızın 3/4 binden aşağı olmaması gerek.
Evlenmeden önce hanımlar eşime çok istediği bir tlf.nu hediye almıştım 1 aylık maaşımı vererek 2 yıl oldu ve eşim tlf.nu çok kurcalaması sonucunda bozdu şuan dahi o tlf.lar ateş pahası ama eşim bankada ki 3 kuruş paramıza göz dikmiş durumda hediye aldığım tlf.nu atıp bankada ki 3 kuruşu çekip yeni lüks bir tlf. alacakmışkavga ettik afralar tafralar yaptı ama bu tlf. sevdasından vazgeçmiyor ne yapmalıyım sizce borcumuz var ve tlf. için bankada ki kötü günler için yatırdığım parama dokunmasını istemiyorum bana bir akıl verin nasıl vazgeçirebilirim eşimi
Arkadaş aslında yanlış birşey söylememiş. Yani şöyle düşünün örnek verelim bir iphone var, bu marka herkese hitap etmiyor. Pazarda hitap ettiği kesim lüks kesim. Özellikle Türkiye pazarında bu böyle. Bunu da iphoneun amerikadaki fiyatından anlayabilirsiniz. Orda 199 dolar olan telefon türkiyede 2 bin tlye satılıyor.
Peki bunun amacı nedir?
Toplumun özel bir kesimine hitap etmektir. İşadamları sanatçılar zenginler. Vs vs. Yani siz otobüse binin, ama iphone olsun arkadaşında dediği gibi bir kere markanın sratejisine ters bir şey. Yani hitap etmediği bir kesimden bir insan bunu alıyor bu kendini komik duruma düşürmekten başka birşey değil.
Ben öğrenciyim arabam vari kendi maddi duruumun gayet iyi olduğunu etrafımdakilere oranla biliyorum, ancak ben kalkıp bu telefonu alamam. Şöyle bir orantı yapın, bir telefona 2 bin verecekseniz, o ayki ev kiranızın 3/4 binden aşağı olmaması gerek.
Canım ben aksine bir yorum yapıcam. Bazı insanlar teknolojiye çok düşkün, cep telefonu olabilir, pc olabilir v.s hobi gibi bir şey aslında bunlar onun için.
Özellikle çalışan insanlar için hem çok büyük kolaylık hemde stress açısından iyi. Neden mi ? Yol uzun ise o tip telefonlardan film izleyebilirsin, oyun oynayabilirsin, müzik dinleyebilirsin, iş yerinde sıkılırsan fırsat bulursan internet kullanabilirsin, kitap bile okuyabilirsin yahu :) Aslında çok kötü bir alışkanlık değil yada hastalık değil inan. Bir de bu şekilde düşünerek eşini anlamaya çalış derim. Anla tabi ki ama paraları yedirme :) belki biraz yardımcı olabilirsin gerisini taksitle falan öder, bilmiyorum bütçeniz elverir mi..
valla bence hastalık....
yoksa insan borcunu ihtiyaçlarını unutup telefon diye tutturmaz...
izin verme bence bozmasaymış...
Teknolojiyi iyi güzel bir şey ama ayağını yorganına göre uzatmak diye bir şey var. Eşin bütçenizi düşünmeden böyle bir bencilliğe kalkışıyorsa evliliğin sorumluluğunu tam idrak edememiş demek ki. İstediği kadar afra tafra yapsın vermeyin parayı. Bugün kendi lüksü için zor duruma düşüp bencillik yapan ilerde başka şeyler için de bencillik yapar. Sonu gelmez bunun. Yumuşak davranmayın. Kararlı olun ki ümidi kesilsin
canım evlenmeden önce 3-5 kuruş birikimim vardı evlendiğimdede eşim 2 bilezik almıştı bozdurup bankaya yatırmıştık paramın üzerine olan para o
Kizlar ben Amerika da yasiyorum burada Upgrade durumu var. O sekilde TELEFONLAR ucuza geliyor ve biz o paralara almiyoruz. Zaten oyle binlerce ytl tutacak telefonu zahmet edip kimse almaz burada. Hesabiniz varsa belli bir yili gecmisse az ucret odeyerek ust modeli alabiliyorsunuz. Ama telefon hattinizin kac yillik olduguna bagli. Yoksa kimse para veripte almiyo o iphone lari... Bu telefonlari bir Amerika disindaki ulkelerde deli gibi satarak para kazaniyorlar.Cunku farkindalar ki burada kimse tenezzul etmez. Ayni olay gozlukler,marka esyalar vs icinde gecerli zaten hepsinin Amerika disi satis pazarlamasi daha yogun cunku burda tutmuyorlar. Herkes daha basit yasiyor burada cunku burada arabalar ucuz veya insanlar arabasi evi olmadan boyle sacma lukslere girmeme pesinde.
Amerikada hic bir Allahin kulunu bir maasini telefona yatirriken gozluge yatrirken bulamazsiniz! Kimse yapmaz bunu resmen delilik! Eger bir insanin maddi durumu iyi degilse zengin degilse zorlayarak neden o paraya teelfon alir, gozluk alir yada binlerce ytl ye canta alir anlamis degilim? Zengi olana koymaz. Ama hic bir seyi olmayip gozunde 800 ytl lik gozluk, kolunda 3000 ytl lik canta olan bayanlara aciyorum cunku baskada hic birseyleri yok garibanlarin.... Insan ait oldugu sinifa gore yasamali fazlasi ozenti kaciyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?