Bu çocuğun derdi ne yahu?

Denedim canım onu da denedim. Karnı ağrıyor sanırım biraz kabız olmuş tabi yemediğinden dolayı. O mu zoruyo acaba uykusunu?
Kabız olması elbette zorlar. Ama sendeki sürekli bi uyku bozukluğu değil mi? Yemiyorsa kabız olmaması gerekiyor aslında, anne sütüyle besleniyor sonuçta. Ama ilk aylarda bile kabız olan çocuklar duydum. Eşimin kuzenide kabızdan epey çekmişti, krizler şeklinde ağlamaları oluyordu.

Kabız olması elbette zorlar. Ama sendeki sürekli bi uyku bozukluğu değil mi? Yemiyorsa kabız olmaması gerekiyor aslında, anne sütüyle besleniyor sonuçta. Ama ilk aylarda bile kabız olan çocuklar duydum. Eşimin kuzenide kabızdan epey çekmişti, krizler şeklinde ağlamaları oluyordu.
Yani şöyle farklı birşey yemiyor. Aslında çorbasına kabak havuç ekliyorum ama neden olduğunu anlamadım.
O derece bir kabızlık değil ben masaj yaparak yaptırıyorum ama dün yapmadı bugün de yaparken zorlandı. Sürekli olan bir durum değil ama sık olan bir durum uyku problemi.
5-7 ay arası böyle gecti. 8 ayda uyudu gündüz. 9 ayda bozuldu diş atak yüzünden. Bilemiyorum kendi huyu böyle mı yoksa bunlar mı etkiliyor. Doğduğundan beri toplasan doğru dürüst 3 ay uyudu

Aaa yoksa bu beybi benim ogulummu konuyu benmi actim acaba:))
Hemide ikitane buyuttum aynisindan
6 yasina kadar babasi birini ayaginda salladi.
Isin kotu tarafi büyüğü 13 yasinda gecelerj hala uyaniyor gelip bizi kaldiriyor tekrar uyutalim diye
Kucugudd akebinde kalkiyor
Yas oldu 40 gece hala ortaliktayiz zavalli adamla.
Gunduzde burbirlerini yiyorlar
Anlıyacağın isimiz buyuduler hala zooorrrr
13 yaşında çocuk nasıl anlamadım sizi mi uyandırıyor uyutun diye
korkuyor mu nedir anlamadım merakımı mazur görün

Herkes bukadar şikayetçiyse neden millete çok zor ama bir gülüşüne değer, mutlaka doğur falan deniyor:KK70:
Yaktınız başımı benimki de uyymayan türden, zombi gibi gezenlerdenim. Kayınvalide bakıyo Allahtan yoksa yemek yapmak, banyo falan hak getire

Ya ben gerçekten deliricem benim çocuğum nasıl bir çocuk artık nesi var diye düşünmekten beynim uyuştu. Gündüz uyumuyorsun hadi bütün gün,mızmızlanmaktan ağlamaktan şiştiği yetmiyor gibi gece uykusuna zar zor geçiriyorum yarım saat sonra uyanıyor. Tam olarak 1 saattie kucakta gezdiriyorum yerine koydum yine uyandı :KK57: ya delirmemek elde değil Allah aşkına 5 dk bana vakit bırakmıyor. Tuvalete bile gidiyö ağlamaya başlıyor. Napıcam ben böyle ya sinir krizi geçiricem artık.
Benim ilk kızım öyleydi
Balkondan atlayıp ölmeyi bile düşünmüşlügüm var,kafayı sıyırmıştım
Kaç doktora götürdük,hocaya bile götürdük:eek:
En son bi doktor dediki kimi bebek uykuyu sevmez aglamayı sever,mecbur katlanacaksınız
Acı gercegi duyunca yapacak bişey kalmadı
İki yasında düzelmişti uykusu ve ağıdı

Ya ben gerçekten deliricem benim çocuğum nasıl bir çocuk artık nesi var diye düşünmekten beynim uyuştu. Gündüz uyumuyorsun hadi bütün gün,mızmızlanmaktan ağlamaktan şiştiği yetmiyor gibi gece uykusuna zar zor geçiriyorum yarım saat sonra uyanıyor. Tam olarak 1 saattie kucakta gezdiriyorum yerine koydum yine uyandı :KK57: ya delirmemek elde değil Allah aşkına 5 dk bana vakit bırakmıyor. Tuvalete bile gidiyö ağlamaya başlıyor. Napıcam ben böyle ya sinir krizi geçiricem artık.
Bu arada internetten süpürge sesi ,uyku rukyesi aç.mutlaka birisi işe yarayacaktır

Bu arada internetten süpürge sesi ,uyku rukyesi aç.mutlaka birisi işe yarayacaktır
Bebekken açtım onları gaz döneminde rahatlatıyordu ama şu aralar hiçbirşey fayda etmiyor. Benim ninni söylemem bile onu rahatsız edip daha da uykusunu açıyor.

Benim ilk kızım öyleydi
En son bi doktor dediki kimi bebek uykuyu sevmez aglamayı sever,mecbur katlanacaksınız
Ölmeyi düşünmedim de psikolojimin içine ettiği doğru :) ahhaha valla sıyırdım kafayı iyice. Tuvalete bile zor gidiyorum. Git gide zorlaşması canımı sıkıyor az da olsa rahat etmem gerekir diye düşünüyorum. Kahvemi bile onunla kucakta yada su gibi içiyorum. Hiçbişeyden keyif alamıyorum uyumayınca cidden çok sıkıntılı.
Ya yemek yemeden yattığım günlerim var uykusuzluktan. Yediğim zaman zaten git gel yemeğim soğuyor keyif alamıyorum.
Ay anlat anlat bitmez valla

Herkes bukadar şikayetçiyse neden millete çok zor ama bir gülüşüne değer, mutlaka doğur falan deniyor:KK70:
Yaktınız başımı benimki de uyymayan türden, zombi gibi gezenlerdenim. Kayınvalide bakıyo Allahtan yoksa yemek yapmak, banyo falan hak getire
Ahahahah düşün o zaman halimi. Duş almam mümkün değil erken yatırsam da uyanacak ağlicam diye giremiyorum duşa eşim gelmeden. Onu da 5 dk apar topar alıp çıkıyorum.
Koltukta uzanıp bi dizi veya film izleyemiyorum. Tamam gülüşünü sevdiğim çok tatlı da işkence yaşatıyo ya :deli:

Benim ilk kızım öyleydi
Üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşamışız.
Benim oğlum da çok uykusuz bir bebekti, Allah'tan çok ağlamazdı ama uyumazdı da.
Hiç unutmam kv'm lohusayken bizde kalıyordu;
'Kızım bu çocuk ne böyle? Balkondan atmaya kalkma nolur.' Diye acımıştı halime.
Eşimle dönüşümlü uyuyorduk.
Neyse ki yemesi problemsizdi.
Şimdi 18 yaşında, uykucu şirin modunda.

Üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşamışız.
Benim oğlum da çok uykusuz bir bebekti, Allah'tan çok ağlamazdı ama uyumazdı da.
Hiç unutmam kv'm lohusayken bizde kalıyordu;
'Kızım bu çocuk ne böyle? Balkondan atmaya kalkma nolur.' Diye acımıştı halime.
Eşimle dönüşümlü uyuyorduk.
Neyse ki yemesi problemsizdi.
Şimdi 18 yaşında, uykucu şirin modunda.
Benimkide sekiz yasında ama hala uykuyu sewmiyo,inş bi on sene sonra sizin cocugunuz gibi olur
Küçük kızımda aynısı,20 aylık suan.o da gece sık uyanır.gecen gece saydım 14 kez uyandı.ama ikinci cocuk oldugu için biraz daha alışmış durumdayım

Yani şöyle farklı birşey yemiyor. Aslında çorbasına kabak havuç ekliyorum ama neden olduğunu anlamadım.
O derece bir kabızlık değil ben masaj yaparak yaptırıyorum ama dün yapmadı bugün de yaparken zorlandı. Sürekli olan bir durum değil ama sık olan bir durum uyku problemi.
5-7 ay arası böyle gecti. 8 ayda uyudu gündüz. 9 ayda bozuldu diş atak yüzünden. Bilemiyorum kendi huyu böyle mı yoksa bunlar mı etkiliyor. Doğduğundan beri toplasan doğru dürüst 3 ay uyudu
Huy değil bence. Uyumayan çocuk huyu diye bi huy yok gibi geliyor bana. İlk sene çok zor kabul. Ama sen şu birlikte uyuma işine yönel biraz daha. Sakinleşmeyi bilmiyor çocuk, huzursuzluğunu yenemiyor. Seninle olmak rahatlatabilir. 1-1 buçuk yaşından sonra çok daha rahat oluyor ayrı yatak/ayrı oda.

Huy değil bence. Uyumayan çocuk huyu diye bi huy yok gibi geliyor bana. İlk sene çok zor kabul. Ama sen şu birlikte uyuma işine yönel biraz daha. Sakinleşmeyi bilmiyor çocuk, huzursuzluğunu yenemiyor. Seninle olmak rahatlatabilir. 1-1 buçuk yaşından sonra çok daha rahat oluyor ayrı yatak/ayrı oda.
Bu gece yanımda yatırıcam bakalım. Bende böyle birşey olduğunu düşünmüyorum uyumayı sevmeyen bebek yok diye düşünüyorum demek ki etkileyen şeyler var. Belki de kabus görüyor. İnşallah öyle olur :KK36:

Ahahahah düşün o zaman halimi. Duş almam mümkün değil erken yatırsam da uyanacak ağlicam diye giremiyorum duşa eşim gelmeden. Onu da 5 dk apar topar alıp çıkıyorum.
Koltukta uzanıp bi dizi veya film izleyemiyorum. Tamam gülüşünü sevdiğim çok tatlı da işkence yaşatıyo ya :deli:
Valla brn atıyorum eşime 2 saat gezip geliyorum, kayınvalideye şu sütü içir diyorum markete gidiyorum. Gece de çok gazı olursa eşim alıp masaj yapıyor yoksa iyice kafayı yerim herhalde. Onlar bile yetmiyor insan gibi yaşamak için. bir de daha 46 günlüğüz ilerisi nasıl olacak kim bilir :D

Yapmadığım şey kalmadı ya. Uyku eğitimi verdim 3 ay sonra dişi atağı bilmem ne hastalığı mahfoldu düzeni. Şimdi atak geçiriyor eyvallah 8 de uyudu ağlaya ağlaya yarım saat sonra kalktı 1 bucuk saat uğraştım bi ayakta salladım bi emzirdim bi gezdirdim bi koşturdum. Ya delirtecek yemin ederim artık uykusuyla uğraşmaktan bıktım.
Ne bi duşa girebiliyorum uyanacak diye ne doğru dürüst yemek yiyebiliyorum. İyice kafayı yicem artık.
yaninda uyu. ben ole ustesinden gelmistim

Valla brn atıyorum eşime 2 saat gezip geliyorum, kayınvalideye şu sütü içir diyorum markete gidiyorum. Gece de çok gazı olursa eşim alıp masaj yapıyor yoksa iyice kafayı yerim herhalde. Onlar bile yetmiyor insan gibi yaşamak için. bir de daha 46 günlüğüz ilerisi nasıl olacak kim bilir :KK70:
Ay o dönemler de çok zor. Allahtan yardımcı oluyorlar ben tek başıma uğraşmıştım o zaman da :kahve: insan gibi yaşamak için bakıcı lazım :KK45:

Back
X