Bu da burdaki son konum.. esimle son kez gorustuk..

kocanız sizi sevmiyor diye değil, babasının ailesinden hiç kimse o çocuğu sevmeyecek diye. sorumu yanlış anlamışsınız.
aynı cevabım halası nenedesi dedesi amcası sevmeyecekse de geçerli..bu benim bir canı sonlandırma sebebim olamaz..
yine olmamalı ama düşündürecek olan da ileri derece özürü engeli olacaktır Allah muhafaza ben olmasam bu hayatta ziyan zebil olacaktır kendi kendini idame ettiremeyecek özürleri ve engelleri olacaktır,ya da dünya hayatı boyunca fiziki acılar çekeceği bir pozisyonda olacaktır,işte o zaman haddim olmayarak bu gebeliği sonlandırmayı düşünebilirim.

neden bu kadar açıklama çabası içindeyim bilmiyorum.
konuya anne olarak bakıyorsunuz.
çocuk olarak bakmayı deneyin.

evt ben de merak ettim:))
bilemeyiz o çocuğun ilerideki hayatı ne olacak nasıl olacak.
belki de çok hayırlı bir evlat olacak.
doğmadan baştan kaybettiğini söylemeye çalışıyorsun.
ama işte bütünnn bunlar herkes için caydırıcı olmayabilir.
senin de bunu anlaman lazım.
sonuçta bir can bir evlat bu

hem anneyim hem mevzuyla alakası olmasa da babası yıllarca dağda bayırda çalışmış bir asker hanımının kızıyım ki babamı tanıdığımda liseye geçmiştim.
baba tarafı akrabalarının çıkarcılığı baba yokken ki soğukluğunu da net bilirim burda iş annenin.

dedim ya, herkesin kendi fikri. belki ben işim gereği daha hassas düşünüyorum.
ama siz de anne olarak bakıyorsunuz.

hanımefendi o çok ayrı konu, ben de asker çocuğuyum, benim de baba tarafım çıkarcı. bahsettiğim şey o değil.

yoo anne olmasam da böyle bakardım ben.
ne iş yapıyorsun merak ettim.

yoo anne olmasam da böyle bakardım ben.
ne iş yapıyorsun merak ettim.

bi dönem çocuklarla çalışmıştım, ben genelde kız çocuklarına baba, erkek çocuklarına anne rolü veririm.
4 yaşındaki bi kıza 10 yaşındaki bi oğlanın babası rolü verdim.
o iri yarı oğlan, 4 yaşındaki kızın karşısında ne yapacağını bilemedi. babası çekmiş gitmiş, çocuk babasını tanımıyor. babasının ailesinden hiç kimseyi tanımıyor. baba nedir nasıl bi şeydir bilmiyor.
grup öğretmeninin eksik bilgilendirmesi yüzünden ben bunu bilmiyordum. o çocuğun "babacım nolur" diye yalvarışı beni bunu yazarken bile ağlatıyor.
bi daha da çocuklarla çalışmadım çünkü o minicik yavruların yetişkinler tarafından böylesine yaralanmış olmalarını görmeyi kaldıramıyorum.

eğitmenim, genelde öğretmenlerle çalışıyorum.
çocukluğunda yaşadığı travmaları öğrencilerinde de görünce ne yapacaklarını bilemeyen öğretmenlerle...
anladım.
burada konu sahibi eşinden boşanmıyor olsa bile yine de kürtajı önerirmiydin.
veya benzer yapıdaki ailelere.
demek istediğim bu tür evlilikleri içinde de doğan,annesi babası ayrılmasa bile travmalarla büyüyen niceleri var.
buna çözüm nedir ki.
ennn başta bu tür evlilikler yapılmamamalıydy.
ee insanlar milyon çeşit.
kurdukları yuvalar da öyle.
her yuvada çocuğa sağlanan şartlar yapılan muameleler farklı.
bdv de çok örneği var.
ailenin maddi imkanları da tam olarka bir kıstas değil.
eğitimleri de öyle.
travmalı bir nesilin yetişmemesi için kürtaj bir çözüm değil malesef.
çözüm çokk başka yerlerde

bu konuda mı başka konuda mı yazdım hatırlamıyorum, erkeklere evlenince yeni bi ailesi olduğu bilgisi verilmeli. algılamıyorlar.

ayrılmıyor olsalar kürtajı önermezdim, ayrılıyor olsalar yine kürtajı önermezdim.
konu sahibinin kürtaj düşüncesinin olmadığı durumda kürtaj önermezdim.

çocuğun adına çok üzülüyorum senin. hiçbir zaman bir babası olamayacak.
belki de hayatına sağlam karakterli biri girer işte o zaman olur bir babası.
ya ben böyle kocaya aldırdım çocuğu der tüm bağımı kopartırdım sanırım. hep hayatında sana yük olacak yoksa bu dengesiz. kesinlikle aldırmazdım bu arada zira bu pislikte en günahsız şey o masum yavru. neden cezasını o çeksin ki!

işte yine bir hayat dersi çıkıyor burda. evlilik oturmadan çocuk yapmak çok büyük hata.

diger konularinizi okumadim hamile yada evlide degilim ama nisandan döndügüm için o "belki bi umut" durumunu bende yasadim. konunuza bi yorum yapan olaraktan size ne kizarim ne de salaksiniz derim. içinizdeki sevgi oldugu surece bi daha çagirsa belki yine gidersiniz. belki simdi su anda degil ama duygusal bi aninizda ...Allah yardimciniz olsun bebeginizin ve sizin hakkinizda hayirli olan olsun insallah

Bence artık adını anma şu adamın düzelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…