Bu defa son noktadayım! eşim ve borçları.

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
Daha önce açılmış şöyle bi konum var ; http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/borc-borc-borc.760678/

Bu konunun sonucunda araba ve dükkan satılacak ortada biriken parayla benim daha önce tecrübe ettiğim ve çok da vakıf oldugum bir is yapacaktık.bu işin tüm muhasebesi bende dönecekti.. bu yüzden boşanmak yerine biraz zaman vermeyi uygun bulmustum..

Şimdi gelelim günümüze.
Borçlar hayli çok olunca bebegimde yaşına girdi çalışayım eşime destek olayım biraz borçlarım hafiflesin dedim.
Eşimin geçmişten kalan vergi ve bandrol borcu varmış torba yasası kapsamında yapılandırma yaptı bugün.yani vergi borcunun faizini sildirdi sadece ana parasını ödeyecekmiş.ne kadarmış dedim 9BİNLİRA dedi..

kapat telefonu kapat diyebildim o kadar üzüldüm ki işyerimde hüngür hüngür ağladım.

Ben daha hayatımızda var olan borçları nasıl ödeyecegimize dair fikir sahibi degilken bide buna 9binlira havaya saçılacak bi tutar daha eklendi.evlendigimden beri bu adamın hatalarını telafi etmekten, hesapsızca yaptıgı borçları ödemekten çok sıkıldım.bi çözüm bulamaz hale geldim.Artık gerçekten ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım. O kadar mutsuzum ki

Boşanmak çaremi?

Edit: belirttigim önceki konuda yazdıgım icin bi daha yazmiyim dedim ama eşim suan esnaf günlük kazanıyor.aylık alsa düzenlenebilir planlanabilir ama bigün 50 bigün 150 bigün hic para getirmiyor eve onlarda tamamiyle borca gider zaten.durum böyle olunca hesapları ben yönetemiyorum.

Son düzenleme:
eşiniz bu kadar borcuna rağmen gösteriş olsun diye kurban kesiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Kendinizi üzmemeye çalışın ama eşinizin bu vurdum duymazlığı düzelmediği müddetçe borçlarınızın biri bitse biri başlar maalesef.

Allah sana sabir versin hayirli bir yol göstersin insallah
Borc harc yapan erkeklerden korkulur gercekten..

Geldiğim duruma bak çevremde ki herkes hatta kk hatunları bile sadece sabır dileyebiliyor

Ailesi n diyor bu borçlar hakkında
Evlendikten sonra mı yapılmış bu borçlar??
Eşim evlenmeden önce bi iş batırmış kv çok yardım etmiş borcunu bitirmesi için hala teee yıllar öncesinden kalan borçları var yakın akrabalara.. elinden geldigince toparlayıp vermeye çalışıyor.bu vergi borcu da evlenmeden öncesine ait.. şimdiye kadar hiç vergisini ödememiş.Evlendikten sonra ki borçlarıda hep laf dinlememesinden yanlış hareket etmesinden kaynaklanıyor.

Tamam eşim ama artık bireysel olarak ona ait olan borçları ödeyecem diye varımı yoğumu önüne sermekten sıkıldım

Boşanmak çare tabi ki.

Sürekli eşinizin yaptığı hataları temizlemek çare mi, onu düşünmelisiniz siz.

Sıkılırsınız tabi haklı olarak
Hatasını anlayıp harcamalarını düzeltmiş olsa belki içinizden gelerek destek olur aşarsınız
Ama böyle nereye kadar
Yaramaz çocuklar gibi Eşiniz
Arkasını birilerinin toparlayacağını düşünüyor
Rest çekin gerekirse yardımcı olmayacağınızı söyleyin

Yardımcı olmasam ne olur ki? Neticede o borçlar bir şekilde ödenecek ve o para yine benim, bebeğimin rızkından kesilecek.yardım etmiyorum desem borcunu ödemek için atıyorum kirayı ödeyemeyecek.. sonuç; bu seferde ev sahibine borćlanicaz

Sizin adınıza üzüldüm, ama dünyanın sonu da değil. Herkes bu tür sınavlardan geçiyor. Kimisi parasızlıkla, kimisi çok parayla. Biz eşimle evlenmeden önce mimarlık mühendislik bürosu açmak istedik. Sonra bir muhasebeciyle görüştük ve işin sadece çizim yapmaktan geçmediğini, ofisi döndürmek için ciddi meblağda elimizde para olması gerektiğini, iş alabilmemizin ihalelere girecek iş bitirmemiz olmadığı için imkansız olduğunu, yalnızca diğer bürolara taşeronluk yapabileceğimizi anladık. Bir çırpıda anlatması kolay görünüyor ama bizim için hiç kolay olmadı. Bir kere yıllarca severek emek verdiğin mesleğini yapamayacağını en fazla birilerinin yanında çalışabileceğini bilmek zordu bizim için, hem de çok. (ikimizde emekli memur çocuklarıyız) Neyse uzatmayayım. Sonra bir karar aldık, özelde elalemi zengin edeceğimize devlete girelim, hiç değilse devletimize bir faydamız olsun bizim de aç kalma derdimiz olmasın dedik. İşi gücü bırakıp 1 yıl deliler gibi kpss çalıştık ve çok şükür 90 üstü puanlar alarak atandık. Şimdi evliyiz, çok para kazanma ihtimalimiz sıfırlandı ama aç da kalmıyoruz çok şükür bir düzenimiz oldu, Allaha şükür.
Ben okuduklarımdan sizin bir iş yeri yönetme konusunda başarısız olduğunuzu anladım. Bence ısrarla yeni iş yapma olayından vazgeçin. Olmuyorsa olmuyordur. Battıkça batmanın bir anlamı yok. Eşinizde çalışacak el mecbur başkasının yanında. Hiç kimse için kolay değil, başkasının ağız kokusunu çekmek. Borçlarınız kapanmadan daha fazla risk almayın bence. Boşanma konusuna gelince, açıkcası boşanınca bütün sorunlar çözülcek mi buna karar vermek lazım. Anladığım kadarıyla eşinizi seviyorsunuz, eşiniz de sizi. Eşinizi aile büyüklerinden birisi ikna etmeli başkasının yanında çalışmaya. Borçları temizledikten sonra yine denersiniz olmadı. Allah büyüktür, bir kapı açar elbet. Bunun için boşanmak doğru olmaz diye düşünüyorum.

Ailesinin durumu iyiyse onlar yardımcı olsalar
Ya da tüm parasını alın siz yapın tüm ödemeleri başka borç çıkaramasın hic değilse

"Eşim ve borçları" diye bir şey yok bence. "Eşim ve borçlarımız" olmalı o. Böyle demek içinizden gelmiyorsa zaten boşanın gitsin..

Zor alışmış kudurmuştsn beterdir huylu huyundan vazgeçmez yani .bnm eşimin de bitmiyr neyine güveniyorsa .halamın eşide yıllardır borçlu kredi kartı mahvetmiş kadın yıpranmış artık .maaşını siz alıp yönetin kredi kartı asla kullnmayın bi süre .biraz gözdağı verin B'nde dedim böyle sorumsuzluğa devam edersen boşarım huzursuz oluyr insan üzülme hemen boşarım deme cnm ya boğveremiyor insan tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…