Bu defa son noktadayım! eşim ve borçları.

Başkasinin yaninda çalişamamda nedir ya ohh valla rahatliga bak eşindeki..yok öyle bir dünya mecbur çalişacak evlenip yuva kurup cocuk sahibi olmayi bilen insan gerekirse sokakta ayakkabi boyar yine ailesine bakar borclarinida öder..sen cok taviz vermissin yapma canim biraz gözünü korkut vazgecsin bu huyundan cok is degistirmek iyi bisey degil sürekli daldan dala atarsa çakılır kalır bigün yere. boşan demiyorum ama senin secimin tabiki ama en azindan tehtit et yani baska türlü yola gelmez anlattiklarindan anladgim kadariyla..busekilde devam ederse bu işin biticegini artik dayanamadgini soyle toplasin kendini bence

eşinin toplam borcu ne kadar?
önce bu borcun ucunu bucağını bir tespit edin.
eşin sorumsuzun teki bana göre ve ben kolay kolay çekemezdim yalan yok.
çünkü laftan sözden anlamayıp bildiğini okuyan sonra da bütün işleri batıran,vergi borcunu bile ödemeyen adamdan hayır gelmez.o vergi borcu o kadar biriktirilir mi yahu?en önce onu ödeyecek.
geçmişte ailesi de yardım etmiş demişssin .hangi borçları ödemişler ailesi.ödedilerse hala niye borç çıkıyor?
kaç tane iş batırdı eşin?
esnaflık harcı değil belli ki.gitsin asgari ücret te olsa sabit bi işte çalışssın.
hayatı boyunca iş kurup iş mi batıracak.
hep başkaları mı toplayacak arkasını.
valla çok sabırlısın sen,diğer konunu da az çok biliyorum.
boşanıp boşanmamak senin bileceğin şey.
ama düşünmen gerekn bir de çocuğun varmış.
oturup enine boyuna plan yapmalısınız.bu borç kaç senede biter vs.
ve eşin kesinlikle bilmediği esnaflıktan uzak durmalı.
eğer bu konuda hala bildiğini okuyacak olursa üzgünüm ama bu gemiyi zor yüyütürsünüz.
bir ömrünüz böyle batakta geçer gider.

paşa torunu demek ki adam.
valla bunu diyen benim eşim olsa kıyameti kopartırım.
etin ne budun ne değil mi.
imkanın olsun tamam çalışma.
ama böyle bür lüksü yokken ,sıkıya gelemeyip te burun kıvırmak ta neyin nesidir.
insan evine ekmek götürmek için her işi yapar benim bildiğim.
ben de senin gibi konu sahibinin fazlaca tavizkat olduğunu düşünüyorum.

Bence senin derdin borçların değil
Bu adamın sorumsuzluğu..
Kimseye boşan yada boşanma diyemem (çok günah bana göre)
Ama sen hayatın boyunca bu adamın borçlarıyla mücadele edeceğe benziyorsun..

CANIM BAK BU KONUDA HAKLISIN SONUNA KADAR YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ÇOCUĞUN VAR ONLARI DÜŞÜN YAPMIŞ Bİ KAÇ HATA BOŞANMAK HİÇ BİR ZAMAN ÇARE DEĞİLDİR BUNU UNUTMA DAYAN TAMAM YETMİO AMA İLLAKİ BİŞEYLER YOLUNA GİRECEKTİR CANINIZI SIKMAYIN VE BOŞANMA KELİMESİNİ Bİ DAHA AĞZINIZA ALMAYIN KK EN SEVDİĞİM ÜYESİSİNİZ ÇÜNKİ

KIYAMETİ KOPARSAN NOLACAK ADAM YAPMIŞ Bİ KERE BORÇ

aklıma bağkur ssk borcu geldı.
lütfen varsa onlarıda yapılandırın esnaf oldugundan bağkur borcu vardır muhtemelen. işçi calıstırdıysa onuda odememeıstır sgk borcuda vardır. Rabbım size sabır versin.

KIYAMETİ KOPARSAN NOLACAK ADAM YAPMIŞ Bİ KERE BORÇ
başkasının yanında çalışamam demesine itafen yazmıştım onu.
sonuçta bir şekilde sağlam bi derse ihtiyacı var bu akılsız adamın.
daha da fazla borç yapmasına engel olur belki küçük bir kıyamet:))
kendisinin de sorumluluk sahibi olduğunu,kafasına göre uçan kuşa bile borç yapamayacağını,her zaman arkasını birinin toplamayacağını ve de mecbur olmadığını anlar belki.

OLAN OLMUŞ SABIR DİLEMEK VE ÜZÜLME DEMEKTEN BAŞKA BİŞY YAPAMICAZ

Bir kumbara edinin her akşam eşiniz geldiğinde atsın paraları içine. . sizde bir gelir gider defteri tutun neye ne kadar borcunuz var kağıt üzerinde sürekli hesaplayın.

SEN DE KIZA BORÇ ÜSTÜNE BORÇ ÇIKARION

OLAN OLMUŞ SABIR DİLEMEK VE ÜZÜLME DEMEKTEN BAŞKA BİŞY YAPAMICAZ
sonuçta konu sahibinin başında büyük bir dert var.
sence üzülme sabret demek yeterli ise bilemem.
üzüntünün kaynağı belli ,sorun çözülmedikçe nasıl huzura erecek bu kadın.
sgk borcunu hatırlatan arkadaşım da gayet yerinde bir hatırlatma yapmış.
napsınlar yani elleri böğründe öyle beklesinler mi.
elbette yapılabilecek herşeyi gözden geçirecekler.
gizli saklı kalan tüm borçları bilecekler.
bu tavsiyelerin neresi kötü.

canım daha önceki konunu ve yorumların hepsini okumuştum.Senin ki öyledir demiyorum genel konuşuyorum .Bir insan sorumsuz ise sonunu düşünmeden hareket ediyosa ve bu hata olmaktan çıkıp davranış biçimi yaşam tarzı haline geldiyse ondan ne köy olur ne ksaba.Seni tanımayan eşini tanımayan biri olarak sana boşan diyemem .Bu flört değil ki bitti deyince bitsin.Ama çocuğunun geleceğini ,psikolojisini düşünmek zorundasın.Ve bunu kalbinle değil beyninle yapmalısın.Alışkanlıklardan vazgeçmek yeni bir hayat kurmak bunlar radikal kararlar.Ama sadece körü körüne aşk için evlilik sürmez o zaman çocuğuna karşı ömür boyu sorumlu olursun.Düşün, taşın ,büyüklerinle istişare et ve bir karar ver.En kötü karar bile kararsızlıktan daha iyidir.

Evet canım bağkur borcuda var üstelik oldukca yüklü bi meblağ.. emdi zaten kanımı emeceği kadar.. bagkuru yapılandırmadı sanırım yapılandırmasında zaten ödeme şansı hiç yok çünkü.

daha önce açmış olduğunuz konuyuda okudum. bende kendimi ve eşimi düşündüm bi an. ama bizimki bu kadar karışık bi durum değil çok şükür. eşim üstüne başına kendine çok bişey almaz. anne babası olmadığı için biz tüm nişan düğün eşya masrafını kendimiz karşıladık evlendikten sonra önce onlar ödendi. sonra bebek sorunu ortaya çıktı bebeğimiz olmuyor malesef tüp bebek tedavilerine dünyanın masrafı yapıldı. 2 sene önce ben işe başladım gelirimiz iki katına çıktı ama bu seferde eşim araba aldı kısa sürede ödensin bitsin diye şimdide o zorluyor bizi. bir insan evliliğe borçlu başlayınca öyle de gidiyor ne hikmetse bizimde hiç borcumuz bitmedi (bu ismimin altında bebeğimin doğacağı tarih yazıyor onu silmek istiyorum çünkü kötü bi şekilde sonuçlandı ne yazıkki)

NOLDU CANIM BEBEĞİNEEEEEEEEEEEE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…