Bu defa son noktadayım! eşim ve borçları.

sanırım 2 aylık filandı. bu hamilelik takvimini ordan kaldırmanın bir yolu var mı acaba

EVET CNM BEBEĞNİN DĞUM TARİHİNİ PROFİLDEN SİLİOSUN PROFİLİNE GİR

beni yanlış anlama amacım sırtına bir bıçak saplamak değil ama kocanın borcu ömrü boyunca bitmeyecek,bazı insanlar borçlarını sıfırlamaktan bi acizler ısrarla borç üstüne borç yaparlar..bkz .birinci derece akrabalarım.

Daha önceki konularınızı da hatırlıyorum ve sürekli şunu diyorum böyle bi adamla niye evlendin bi de çocuk yaptın
Evlendiğimde gercekten böyle bi adam degildi.kendi isini yapıyordu çok güzel para kazanıyordu.zaten bu konu haricindeki diger özellikleri süper e hal böyle olunca kusursuz bi görüntü canlandı gözümde.. ben hamileyken saçmaladı işle alakali gereksiz hareketler yapti çırpındıkça battı.bu vergi borçları falanda geçmişten zaten, haberdar degildim.

toplam borcu sormuştum ama görmedin sanırım mesajları.

Boşanmak çare tabi ki.

Sürekli eşinizin yaptığı hataları temizlemek çare mi, onu düşünmelisiniz siz.
"bi çocuğum var onun için katlanıyorum" cümlesinden bana iğreti gelirdi.
Bahaneninde bu kadar amatörü derdim hep.
Başa gelince anlıyor insan, hakikaten bahaneden ziyade müthiş bi etkenmiş.
Boşanırım, çocuğumada krallar gibi bakarım.
Ama yaşayabileceklerimi düşününce acaba şu durumumdan daha mı az zorlanıcam sanki demeden edemiyorum!!
bi yandan da eşimin bu sorumsuz davranışlarına ne kadar katlanabilirim daha ne kadar onun borçlarını ödeyebilirim diyorum..
Benim bekarlığımdan kalma çeyiz borcum bile yoktu, o kadar temiz geldim.
Şimdi bakıyorum 3,5 yılda 80binliraya yakın borç ödemişim hala da bitmemiş..

ayrılınca kendine bakabileceksen durma o da borçlarını ödetecek zengin kadın bulsun

belirttiğim konuyu okumamış olacaksınız ki aslında çok mantıklı ama "benim" konumda çözüm olmayan bi şeyden bahsetmişsiniz :)
Eşim çok net bi şekilde "ben el işinde çalışamam, verecekleri 1000 - 1500 lira seni kölesi belliyolar bana gelmez o iş" diyebilen bi adam.hatta aynı cümleyi dün anemin ve kardeşimin yanında da kurdu, her ikisi de şok oldu.
Bunca sıkıntının içindeyken bu adam bu cümleyi nasıl kurabilir diye diye akşam etti annem.
"ben el işinde çalışamam kendi işimide başaramam".. durumundayız anlayacağın.
Ben artık çözüm bulamıyorum, burdan da bi çözüm çıkacağını sanmıyorum.
Neden konu açıyorum onu da bilmiyorum.

"Eşim ve borçları" diye bir şey yok bence. "Eşim ve borçlarımız" olmalı o. Böyle demek içinizden gelmiyorsa zaten boşanın gitsin..
Eşim ve borçlarımız bir olur iki olur..
Eğer buna her defasında eşim sebep oluyorsa bi zamandan sonra (o başıma sardığı için) onun borçları oluyor.

"Sokakta ayakkabı boyarım, hamallık yaparım ama yine de birinin yanında emir altında çalışmam" diyor.
Taviz verdim evet çünkü ona çok güvendim..
Sadece hata yapan sonra da hatasını kabul edip özür dileyip çözüm arayan bi adam değil bu adam tam aksine hata yapar, yüzüne vurursun asla kabullenmez, sana o kadar güzel şeyler anlatır ki durumuna şükredersin.Şöyle olacak böyle olacak, bunu halledersem şu zamana hepsi bitecek.. konuşma sonunda sen gülümsüyor olursun.
Saf değilim inanın, buna sadece ben kanmıyorum, kv kp görümcem, kaynım hatta benim ailem bile ikna kabiliyetinin altında ezilip kalıyor.Ama sadece çenesinin iş yaptığını anladığımızda çok geç olmuş oluyor maalesef

Yani kisacasi adam sorumsuz ve asla degismez. Yani sen eger bu adamin yaninda kalirsan hayati boyunca borc ödemek zorunda kalirsin. Kizin daima eski kiyafetler ile, oyuncaklar ile kalir. Büyünce iyi okullara, üni'ye zor gider.

Hem kendin icin, hem evladin icin bu adamdan kacip kurtulman lazim. Adam sorumlu fakat maddi durumu iyi olmamasina ragmen cabalayip dursa, sorumluluklarini yerine getirse , elbette bosmani tavsiye etmezdim.

Parasizlik ve sorumsuzluk arasinda cok büyük far var. Sorumsuz bir insan ile ömür gecmez.

Kusurabakma canım telefondan giriyorum bu msjı atlamışım.
Eşimin toplam şuan ki borcu (bağkur borcu hariç) yaklaşık 20-22 arası.
Dağınık bi borç bu, birazı vergi birazı k.kartı, birazı kardeşlerime falan..
Geçmişte eşim bi iş yapmış, askere gitmeden öncesinden bahsediyorum,
Bu işi batırmış o zamanın parasıyla yaklaşık 100 binlira kadar.
kp umrumda değil demiş çekilmiş, kaynım ve kv yardımcı olmuş, ordan burdan borç bulup kapatmaya çalışmışlar..
Şuan haaaala o batma olayının borçlarını ödüyor kv.
Düşün görümcemden 100gr altın almışlar üzerinden 10 sene geçmiş hala ödenmemiş.
Ama ben o kısmı asla üzerime almıcam, nasıl halleder bilmiyorum.

Eşim esnaflıktan da sık iş değiştirmekten de vazgeçmiyor,
Asla el işinde çalışmam da diyor zaten, ego tavan.

mesela nasıl koparırdın kıyameti?
samimi soruyorum.

kesinleikle farklı durumlardayız.
Siz en azından bi mal karşılığında borçlanıyorsunuz evet sıkıntı çekiyorsunuz aama elle tutulur birşey oluyor elinizde..
Ya ben?
Ödüyorum ama neye?
Ne için?

yanılmanızı dilemekten başka bişey diyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…