- 24 Eylül 2014
- 5.247
- 3.452
- 198
- Konu Sahibi scrolllock
-
KAÇ AYLIKKEN ÖĞRENDİN PEKİdış gebelikmiş canımAllah kimseye yaşatmasın.
diğer borcları kabullenmsıınızde
Konu 9 bin 3 bun 5 bin değil..9 bın lıra ıcınmı bosanacaksınız
beni yanlış anlama amacım sırtına bir bıçak saplamak değil ama kocanın borcu ömrü boyunca bitmeyecek,bazı insanlar borçlarını sıfırlamaktan bi acizler ısrarla borç üstüne borç yaparlar..bkz .birinci derece akrabalarım.Evet canım bağkur borcuda var üstelik oldukca yüklü bi meblağ.. emdi zaten kanımı emeceği kadar.. bagkuru yapılandırmadı sanırım yapılandırmasında zaten ödeme şansı hiç yok çünkü.
Evlendiğimde gercekten böyle bi adam degildi.kendi isini yapıyordu çok güzel para kazanıyordu.zaten bu konu haricindeki diger özellikleri süper e hal böyle olunca kusursuz bi görüntü canlandı gözümde.. ben hamileyken saçmaladı işle alakali gereksiz hareketler yapti çırpındıkça battı.bu vergi borçları falanda geçmişten zaten, haberdar degildim.Daha önceki konularınızı da hatırlıyorum ve sürekli şunu diyorum böyle bi adamla niye evlendin bi de çocuk yaptın
toplam borcu sormuştum ama görmedin sanırım mesajları.Evlendiğimde gercekten böyle bi adam degildi.kendi isini yapıyordu çok güzel para kazanıyordu.zaten bu konu haricindeki diger özellikleri süper e hal böyle olunca kusursuz bi görüntü canlandı gözümde.. ben hamileyken saçmaladı işle alakali gereksiz hareketler yapti çırpındıkça battı.bu vergi borçları falanda geçmişten zaten, haberdar degildim.
"bi çocuğum var onun için katlanıyorum" cümlesinden bana iğreti gelirdi.Boşanmak çare tabi ki.
Sürekli eşinizin yaptığı hataları temizlemek çare mi, onu düşünmelisiniz siz.
Sizin adınıza üzüldüm, ama dünyanın sonu da değil. Herkes bu tür sınavlardan geçiyor. Kimisi parasızlıkla, kimisi çok parayla. Biz eşimle evlenmeden önce mimarlık mühendislik bürosu açmak istedik. Sonra bir muhasebeciyle görüştük ve işin sadece çizim yapmaktan geçmediğini, ofisi döndürmek için ciddi meblağda elimizde para olması gerektiğini, iş alabilmemizin ihalelere girecek iş bitirmemiz olmadığı için imkansız olduğunu, yalnızca diğer bürolara taşeronluk yapabileceğimizi anladık. Bir çırpıda anlatması kolay görünüyor ama bizim için hiç kolay olmadı. Bir kere yıllarca severek emek verdiğin mesleğini yapamayacağını en fazla birilerinin yanında çalışabileceğini bilmek zordu bizim için, hem de çok. (ikimizde emekli memur çocuklarıyız) Neyse uzatmayayım. Sonra bir karar aldık, özelde elalemi zengin edeceğimize devlete girelim, hiç değilse devletimize bir faydamız olsun bizim de aç kalma derdimiz olmasın dedik. İşi gücü bırakıp 1 yıl deliler gibi kpss çalıştık ve çok şükür 90 üstü puanlar alarak atandık. Şimdi evliyiz, çok para kazanma ihtimalimiz sıfırlandı ama aç da kalmıyoruz çok şükür bir düzenimiz oldu, Allaha şükür.
Ben okuduklarımdan sizin bir iş yeri yönetme konusunda başarısız olduğunuzu anladım. Bence ısrarla yeni iş yapma olayından vazgeçin. Olmuyorsa olmuyordur. Battıkça batmanın bir anlamı yok. Eşinizde çalışacak el mecbur başkasının yanında. Hiç kimse için kolay değil, başkasının ağız kokusunu çekmek. Borçlarınız kapanmadan daha fazla risk almayın bence. Boşanma konusuna gelince, açıkcası boşanınca bütün sorunlar çözülcek mi buna karar vermek lazım. Anladığım kadarıyla eşinizi seviyorsunuz, eşiniz de sizi. Eşinizi aile büyüklerinden birisi ikna etmeli başkasının yanında çalışmaya. Borçları temizledikten sonra yine denersiniz olmadı. Allah büyüktür, bir kapı açar elbet. Bunun için boşanmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
Eşim ve borçlarımız bir olur iki olur.."Eşim ve borçları" diye bir şey yok bence. "Eşim ve borçlarımız" olmalı o. Böyle demek içinizden gelmiyorsa zaten boşanın gitsin..
"Sokakta ayakkabı boyarım, hamallık yaparım ama yine de birinin yanında emir altında çalışmam" diyor.Başkasinin yaninda çalişamamda nedir ya ohh valla rahatliga bak eşindeki..yok öyle bir dünya mecbur çalişacak evlenip yuva kurup cocuk sahibi olmayi bilen insan gerekirse sokakta ayakkabi boyar yine ailesine bakar borclarinida öder..sen cok taviz vermissin yapma canim biraz gözünü korkut vazgecsin bu huyundan cok is degistirmek iyi bisey degil sürekli daldan dala atarsa çakılır kalır bigün yere. boşan demiyorum ama senin secimin tabiki ama en azindan tehtit et yani baska türlü yola gelmez anlattiklarindan anladgim kadariyla..busekilde devam ederse bu işin biticegini artik dayanamadgini soyle toplasin kendini bence
Yardımcı olmasam ne olur ki? Neticede o borçlar bir şekilde ödenecek ve o para yine benim, bebeğimin rızkından kesilecek.yardım etmiyorum desem borcunu ödemek için atıyorum kirayı ödeyemeyecek.. sonuç; bu seferde ev sahibine borćlanicaz
eşinin toplam borcu ne kadar?
önce bu borcun ucunu bucağını bir tespit edin.
eşin sorumsuzun teki bana göre ve ben kolay kolay çekemezdim yalan yok.
çünkü laftan sözden anlamayıp bildiğini okuyan sonra da bütün işleri batıran,vergi borcunu bile ödemeyen adamdan hayır gelmez.o vergi borcu o kadar biriktirilir mi yahu?en önce onu ödeyecek.
geçmişte ailesi de yardım etmiş demişssin .hangi borçları ödemişler ailesi.ödedilerse hala niye borç çıkıyor?
kaç tane iş batırdı eşin?
esnaflık harcı değil belli ki.gitsin asgari ücret te olsa sabit bi işte çalışssın.
hayatı boyunca iş kurup iş mi batıracak.
hep başkaları mı toplayacak arkasını.
valla çok sabırlısın sen,diğer konunu da az çok biliyorum.
boşanıp boşanmamak senin bileceğin şey.
ama düşünmen gerekn bir de çocuğun varmış.
oturup enine boyuna plan yapmalısınız.bu borç kaç senede biter vs.
ve eşin kesinlikle bilmediği esnaflıktan uzak durmalı.
eğer bu konuda hala bildiğini okuyacak olursa üzgünüm ama bu gemiyi zor yüyütürsünüz.
bir ömrünüz böyle batakta geçer gider.
paşa torunu demek ki adam.
valla bunu diyen benim eşim olsa kıyameti kopartırım.
etin ne budun ne değil mi.
imkanın olsun tamam çalışma.
ama böyle bür lüksü yokken ,sıkıya gelemeyip te burun kıvırmak ta neyin nesidir.
insan evine ekmek götürmek için her işi yapar benim bildiğim.
ben de senin gibi konu sahibinin fazlaca tavizkat olduğunu düşünüyorum.
canım daha demin bende onu sordum ya küçük bi kıyamet dedşmesela nasıl koparırdın kıyameti?
samimi soruyorum.
kesinleikle farklı durumlardayız.daha önce açmış olduğunuz konuyuda okudum. bende kendimi ve eşimi düşündüm bi an. ama bizimki bu kadar karışık bi durum değil çok şükür. eşim üstüne başına kendine çok bişey almaz. anne babası olmadığı için biz tüm nişan düğün eşya masrafını kendimiz karşıladık evlendikten sonra önce onlar ödendi. sonra bebek sorunu ortaya çıktı bebeğimiz olmuyor malesef tüp bebek tedavilerine dünyanın masrafı yapıldı. 2 sene önce ben işe başladım gelirimiz iki katına çıktı ama bu seferde eşim araba aldı kısa sürede ödensin bitsin diye şimdide o zorluyor bizi. bir insan evliliğe borçlu başlayınca öyle de gidiyor ne hikmetse bizimde hiç borcumuz bitmedi(bu ismimin altında bebeğimin doğacağı tarih yazıyor onu silmek istiyorum çünkü kötü bi şekilde sonuçlandı ne yazıkki)
yanılmanızı dilemekten başka bişey diyemiyorumbeni yanlış anlama amacım sırtına bir bıçak saplamak değil ama kocanın borcu ömrü boyunca bitmeyecek,bazı insanlar borçlarını sıfırlamaktan bi acizler ısrarla borç üstüne borç yaparlar..bkz .birinci derece akrabalarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?