- 24 Mayıs 2021
- 1.191
- 1.006
- 83
- 40
- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
Defolsun gitsin.konu sahibi ne yalan söyleyeyim daha beni almıyorlar diye sevinirim
çoluk çocuk o şehir bu şehir yorulmayacak mısınız?
bide isteme bu sadece düğün nişan vs değil ki
boşverin eşiniz gidip gelsin
orda sorun çıkaracağınızı düşünüyorlar tırsıyorlar :) boşverin tırsılmak iyi bence
apaçık diyor bide az utanmaz değilDefolsun gitsin.
Mevzu gidip gitmemek değil ki.
Belki eşim bana birlikte gideriz dese ben çocuklarla zorlanırım sen abisi olarak katıl diyecektim. Sen gelme huzursuzluk çıkarırsın demek olmadı yani.
Istemeye cagrilmadigim kaynin dugunune kinasina da gitmezdim ben. Aynen dediginiz gibi el gibi goruluyosaniz el gibi davranmalisinizSelam Arkadaşlar,
Eşimin erkek kardeşi geçen haftasonu kız arkadaşına evlenme teklif etti.
Tanışma- isteme bir yerden başlanacak.
Kayınvalidem ile biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Gidilecek yer de farklı bir şehir.
Ben kendi kendime nasıl yaparız çocuklar falan diye düşünürken;
Eşim bombayı patlattı: Annesi aramış ve eşime isteyeme GELİRMİSİN demiş.
Evet evet tam olarak böyle demiş. Eşimde bana işte arabayla gitmem uçakla giderim beni alırlar dedi.
Planda biz yokuz yani.
Ben ve çocuklarım.
Biz neden plana dahil değiliz diye sorduğumda orda bişey isterler bizimkiler de tamam der ( kaynım 38 yaşında) iş bozulmasın diye sen surat yaparsın gibi bişey söyledi.
Ben 22 yaşında evlendim ve bana iğne bile yapmadılar.
Uzun lafın kısası huzursuzluk çıkaracağımdan korkuyorlar.
Daha 2-3 ay önce kayınvalidem ve kayınpederim tüm mahalleye ve tüm sülaleye rezil olacak şekilde kavga ettiler karakolluk falan oldular, ordada kayınvalidem eşime sakın eşine söyleme demişti.
Ailesinin bana değer vermediğini biliyordum zaten, ama eşimin bu hareketi üzdü yaraladı beni.
Madem beni el görüyorsunuz bundan sonra bende el gibi davranıcam dedim.
Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum, çok üzülüyorum. Ne olur akıl verin bana.
İnsan alınır ya kardeşine bilezikler yapılıyor kendine hiç birşey yapılmamışO öyle şeylere takılmaz,
Kimseye zorla bişey yaptıramazsın der.
Kimseye tenezzülü yok gördüğünüz üzere bana bile.
Siz de düğünde gitmeyin, düğünde mi varlığınız akıllarına geliyor?Yok canım düğüne kesin çağırırlar takı takılacak nihayetinde.
İletişimimiZ yok denecek kadar az zaten.Üzgünüm ama hatalı olan eşiniz.
Adam kendisi size saygı duyup adam yerine koymuyor ki ailesi koysun.
Eşiniz diyememiş mi “Eee benim eşim çocuklarım var “ diye?
Bundan sonra düğüne bile gitmemelisiniz.
Madem onlar sizi yok sayıyor sizde yok sayın. İletişimi komple kesin gitsin.
Evet bu saatten sonra öyle olucak.Istemeye cagrilmadigim kaynin dugunune kinasina da gitmezdim ben. Aynen dediginiz gibi el gibi goruluyosaniz el gibi davranmalisiniz
Zaten senede bir kere ya gidiyorum ya gitmiyorum. Baya mesafeli bir ilişkimiz var.İnsan alınır ya kardeşine bilezikler yapılıyor kendine hiç birşey yapılmamış
Sizde tavrınızı koyun ben küserdim istemeye çağırılmadım diye kayınvalideyle gitme gelmeyi keserdim
Tabi orda eş dost akraba var.Siz de düğünde gitmeyin, düğünde mi varlığınız akıllarına geliyor?
Yok yük gibi düşünmemiştir orda surat asmamdan çekiniyor yüksek ihtimalle.Allah yardımcınız olsun sizin adınıza üzüldüm.
Ama sizin değeriniz bu tarz şeyler ile ölçülecek bir şey değil ki ? 16 yıl önce ki maddiyat başka , şimdiki maddiyat başka. Buna bence sizde bir şey demezsiniz herkesin nasibi farklıdır.
Ama asıl sorun eşinizin sizi ve çocukları yok sayması olabilir. Yani eşiniz tek başına bir birey mi ki o davete yalnız katılsın ? Kv davet etmese bile eşiniz birlikte gidelim diyebilmeliydi. Eşiniz de sizin ve çocukların yük olacağını düşündüyse yada kıza takılanları gerçekten sorun haline getireceğinizi düşündüyse her ikisi de saçma bir düşünce olmuş. Benim de istemeye görümcem 3 eltim de3 çocuğuyla gelmişlerdi ve gerçekten idare edilemeyecek gibi bit ortam olmadı. Sonuçta 1günlük bir şey yani.
Eşinize sakince bu durumu açıklayın ve konuşun inşallah hakkınızda hayırlısı ne ise o olur.
O zaman sende ne istemeye ne de düğüne gidersin. Neden diye sorulunca istenmediğim yere gelmek istemiyorum diyebilirsin. Açıksözlülük olunca çözülmeyecek dert yok bence. Tabi ki anlayanaYok yük gibi düşünmemiştir orda surat asmamdan çekiniyor yüksek ihtimalle.
Bayramda seyranda bensiz gitmez ama ne hikmetse buraya gitmem istenmiyor.
Nokta atışı bir yorum.Kayınvalide art niyetli eşiniz ise şuursuz.
Allah yardımcınız olsun.
Yerinizde olsam istemeye gelmeye istekli görünmezdim ama bundan sonra da hiç bir işlerine karışmayacağımı kocam olacak şahsa mutlaka üzerine basa basa söylerdim.
Eşimin ailesi zaten 3 kişi !!!!Ben herkes gibi düşünmüyorum burdw isteme cok kalabalık olmaz hemde başka şehire ne gerek varki Nisan düğün olsa gidilir ayrıca burda eşinize herseyo anlatmayın kendi ailenizle ilgili deniyo kaynana söyleme demiş normal zatenn elsiniz kaynana kendi kızı gibimi görecek
Eşim sabah şehirdışına çıktı, 16 yıldır ilk defa engelledim onu.Bu saatten sonra yapılacak şey belli. Beni şimdi yok sayanlar bundan sonra da yok saysın. Nişan, düğün , doğum, cenaze hiç birinde de olmayacağım de öyle gönder eşini kapıdan.
Beni huzursuz eden huzurlu oturmasın dimi ama?
Cok haklisiniz.Bu saatten sonra yapılacak şey belli. Beni şimdi yok sayanlar bundan sonra da yok saysın. Nişan, düğün , doğum, cenaze hiç birinde de olmayacağım de öyle gönder eşini kapıdan.
Beni huzursuz eden huzurlu oturmasın dimi ama?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?