Bu dönemde ev alinir mi?

Faiz 1.28 iken kredi çekmek için bankaya gitmiştik. Merdiven korkuluğu ve asansör henüz yapılmadığı için kredi çıkmaz, boş yere expertiz ücreti ödemeyin dediler. Çekemedik. Müteahhit yüzünden yaşadığımız zararın haddi hesabı yok. 2,5 yıl önce teslim edilmesi gerekiyordu. Allah yardımcımız olsun.

İnşallah düşer

Biz üç kardeş kira evinde doğduk. Babam kira evinde öldü. Daha iki yıl önce anneme ev alabildim. O kadar kendinize kahredip geceleri karı koca ağlanacak bir şey yok kirada da yaşanıp ölünür yeter ki hayatı mülkten başka yerde arayalım

Bizde ev bakıyoruz, hatta bir ev bulmuştuk ancak ev sahibi illegal bir tip olduğu için almaktan vazgeçmiştik. Hala arıyoruz. Ödeyecek gücünüz var ise her dönemde alınır ev. Borç ödenmeden,zorluk çekilmeden mal saihibi olunmuyor.. 500₺ kiraya vereceğinize 1000₺ krediye ödersiniz kendi eviniz olmuş olur..

Sakın bu dönemde ev almaya yaklaşmayın. Faizler böyleyken ev alınmaz. Ben birikim yoksa ev alınmasına genel olarak karşıyım. Hayata bir kere geliyoruz. Bir borcun sıkıntısıyla her gün kendini sıkmak doğru gelmiyor. Yaşam şartları zaten zor, eşiniz her gün o sıkıntıyla uyansa bu sizin ilişkinize dahi yansır. Onun yerine 500 lira kira vereceğime 1000 lira kredi öderim diyorsanız, tavsiyem 500 liraya kirada oturup 500 lirayı kredi öder gibi bankaya atmanız bu zaten 600 olur bazen 700 olur. 5 yıl sonra faiz oranları düşerse, yarısı kadar kredi çekip, çok daha az faiz ödersiniz ev sahibi olursunuz hem de ekonomideki belirsizlik belki ortadan kalkar.

Krediyle alacaksanız krediler uçmuş. Ama peşin parayla alacaksanız ev fiyatları uygun oldu. Tam zamanı ev almanın.

açıkçası bana ikisi de mantıklı gelmedi bi iki yıl daha para biriktirin kredi öder gibi bir yere para yatırın ve asla dokunmayın. kiraya çıkarsanız hiç ev alamazsınız o şekilde para biriktirmek de çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…