Bu dönemde ev alinir mi?

Bizde krediye başvurduk. 1000 TL expertiz ödedik.2000 emlakçıya verdik. (5000 istedi vermedik, 2000 verdik, 40-50 bin ev sahibinin borcu var diye istediler vermedik tabiki)
Ev sahibinin haciz borcu geldi tapuya adam hacizi kapayana kadar işimiz uzadı. 1,45 faiz 1,65 oldu. İptal ettik şuanda 2bin kaporamızı alamıyoruz. 1000 expertizde gitti tabi kötü bir dönem. 10-15 günde faiz değişiyor arkadaşlar aman dikkat diyim.. Aylık ödememiz arttı durdu. Bu işe giridğimzde 1,28 di faiz, 1,45 oldu hadi alalımdedik kiradan kurtulalım. 1,65 oldu. Dün akşamda ev sahibi 1100 TL kiramızı 1300 çıkardı. Bir cenabetlik var bizde

Evi de 230 bin diye alalım dedik. Ev fiyatı 350-360 oldu faizlerle vazgeçtik ........Napalım

Kapatgözünü gir borca. Beş seneye kim öle kim kala. İşten de çıkarılmaz. Çıkarılsa da aldığınız ebi belli bir süre sonra satma hakkınız var. Banka ödenir yani. Türkiye şartları ne ara düzgün oldu ki düzelmesini bekleyeceksin ? Alabiliyorsan al gerisi Allah kerim.

Moralimiz çok bozuk. Psikolojimizde eşimle geceleri dertlenip ağlıyoruz. Bu durum bu ülke şartları mafetti bizi....Çocuk tedavimiz var daha 1,5 senelik evliyiz. Moralim bozuluyor çok... Hayatın neresinden başlayacğımızı şaşırdım. Kira evindede çocuk doğarsa ev almamız imkansız olur. Ekstra masaflar olucak. Çok karamsarım kızlar ne yapmalıyım...

Millet olarak cenabetiz herhalde

Faizler çok yüksek canım. İşten çıkma durumunu düşününce zorlanabilirsiniz. Kiraya çıkıp para biriktirmek en mantıklısı.

Çocuk yapalım diyoruz olmuyor, tedavi desen para, ev sahibi olalım desen dünya kadar faiz bankaya para...

Şu para ne olmazsa olmaz bişey oldu hayatımızda...isyan edesim var..

5 sene once kredi cekerek ev aldik evi alirken bize herkes 1 2 seneye kredi parasi cerez parasi gibi olur dediler
sonuc bizim maaşlar kuş oldu çerez oldu kredi dağ oldu buyudu
yerinizde olsam bu piyasada almam ben 0.83 le kredi cektigim halde bu durumdayim simdiki kredi faizleriyle siz dusunun olacaklari

Bence bu zamanlarda almak istiyorsanız. İstanbul'daki bu seçim olaylarını geçmesini bekleyin.. Malum piyasa ondan sonra yine sallanabilir. Esinizin işi ne bilmiyorum, ama risk altindaysa bekleyin

Biz 2 yıl önce 0.90 dan çekmişyik sanırım aylık 2.500 ödememiz var ilerde rahatlarız diyorduk maaş arttıkça eşimin maaşı 2 bin kadar arttı sonrasında ama Hale’n aynı çünkü herşeyin fiyatı arttı genç Yaşta ev sahibi olduk tamam ama şuanki faizlerle hayatta almazdım yer içer gezerim valla kiraya çıkın derim nakit paranız varsa faize koyun daha mantıklı şu dönemde

Para biriktirmeye başladık bakalım. Gerçi ne kadar biriktirsekte ev fiyatları da o hızda çıkacak :)
ya bizim ödemeler 3.100 falandı alcağımız evin aidatı 250 miş. 3100+250 dedik öderiz dedik (1,28 faizle)
3.300 lerde oldu 3300+250 öderiz dedik (1,45 lerde)
1,65 e çıktı 3.800+250 denk geldi.. EE deidk öderiz ama. İşten hiçmi kımıldamıycaz hiç mi hasta olmucaz.
Hiçmi gezmiycez. Yemiycez işmiycez. Öderdik o rakamı aslında, ama 6 yıl olunca insan başına ne gelecek bilemiyor.
Daha çocuk tedavimiz var. Belki olucak oda masraf. Gözümüz faizden dolayı korktu vazgeçmiş değiliz. Beklemedeyiz bakalım...İlla ki düşcek. Bizim bankacı yakınımız var, 0,98 e düşcek imzalar atıldı dedi.Fakat seçimden dolayı rafa kalktı sanırım. Belki malum taraf seçimde kazanırsa ozaman o dosyalar çıkar. Biz düşürdük diye, oyüzden beklemedeyiz...
(Zaten açıklama da yapılmıştı düşcek diye)

bence alın derim bu piyasanın düzeleceği yok ev almak gibi bir niyetiniz varsa erteledikçe vakit kaybediyorsunuz
kredi ödemeniz olunca daha düzenli bir hayatınız oluyor mecburen :))
ve en önemlisi kredi borcu ödemek en çok ilk 3 yıl zor geliyor sonra ödediğiniz miktar maaşınız arttıkça az geliyor gözünüze
ben 5 yıl önce çekmiştim 750 tl ödüyordum zor geliyordu şimdi çok az geliyor o para evimi kiraya versem 800 lira kira getirisi olur kendini kurtardı yani

Zor bir karar ama gun gectikce de ev almak zorlasiyor boylede bisey var.

kesin bilgi mi 0.98 olacağı

Istanbulda ev almak cok zor bence riske atmayin isten cikma durumu varsa. Bizim burda 170 bine 5 yillik bi ev alinabilir ama istanbulda 400 500 bin cikarmaniz gerek

kesin bilgi mi 0.98 olacağı

Bilgi içerden geldi ama o dosya ne zamana olur ne olur iptal olur mu bilemiyoruz, 1,28 iken söylendi bize. Karar veremedik sonra yükselmeye başladı gitti...

Bakalım eninde sonunda düşer. Yoksa inşaat şirketleri çöker biter...
Beklemede kalmak en iyisi şuan nakiti olana iyi indirim yaptrıp alınabilir..

eşiniz özel sektörde galiba?
bu devirde özel sektöre güvenilir mi? bir cuma bakmışsın yoksun.

Biz 1,5 sene önce evimizi aldık Allah'a şükür , 60 ay vadeli olacak şekilde , aylık 3.000 tl kredi ödüyoruz.
3,5 senemiz kaldı bitmesine . Rabbim herkese nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…