Kapatgözünü gir borca. Beş seneye kim öle kim kala. İşten de çıkarılmaz. Çıkarılsa da aldığınız ebi belli bir süre sonra satma hakkınız var. Banka ödenir yani. Türkiye şartları ne ara düzgün oldu ki düzelmesini bekleyeceksin ? Alabiliyorsan al gerisi Allah kerim.Merhabalar
Arkadaşlar ben kayınvalidemin evinde oturuyorum. Aynı apartmandayız. Çok sıkıntı yaşadık ve yaşıyoruzda. Daha önce kiraya çıktık ama kayınvalidemin bu yüzden hastaneye düşmesi sonucu malesef geri döndük. Daha önce konu açmıştım.
Eşim tekrar taşınmak taraftarı değildi ama sağolsun kayınvalidemin kaynanaliktaki çıtayı evereste taşıması ve eşiminde şahit olması sonucu tekrardan taşınma kararı aldik. Kendisi şu anda siz çıkarsanız kalp krizi geçiririm modunda neyse..
Sorum şu. Eşim tekrar kiraya çıkalim diyor. Eger kiraya çıkarsak aynı semtte kalacağız.
Ben ev borcuna girme taraftarıyım. Zaten evlendiğimizden beri abuk subuk ailesinin para yedirmesi sonucu anca bir araba alabildik. Kendi evimiz olsun istiyorum. Arabayı satsak kendimizi zorlasak evin 1/3 parası çıkıyor. Ancak ülkenin ekonomisi de ortada. Eşim ya daha kötü olursa işten çıkarılursam ne yaparız diyor. Kötüsünü düşünüyor. Normal şartlarda hesap yaptık şu andaki maaşi ile beş yıl kadar bir zamanda evin borcu biter çokta zorlanmayız. Ama ya işten çıkarsa hep onu düşünüyor.
Piyasadan çokta anlamıyorum açıkçası. Sizce bu dönemde ev borcuna girilir mi yoksa kira mı mantıklı?
Millet olarak cenabetiz herhaldeBizde krediye başvurduk. 1000 TL expertiz ödedik.2000 emlakçıya verdik. (5000 istedi vermedik, 2000 verdik, 40-50 bin ev sahibinin borcu var diye istediler vermedik tabiki)
Ev sahibinin haciz borcu geldi tapuya adam hacizi kapayana kadar işimiz uzadı. 1,45 faiz 1,65 oldu. İptal ettik şuanda 2bin kaporamızı alamıyoruz. 1000 expertizde gitti tabi kötü bir dönem. 10-15 günde faiz değişiyor arkadaşlar aman dikkat diyim.. Aylık ödememiz arttı durdu. Bu işe giridğimzde 1,28 di faiz, 1,45 oldu hadi alalımdedik kiradan kurtulalım. 1,65 oldu. Dün akşamda ev sahibi 1100 TL kiramızı 1300 çıkardı. Bir cenabetlik var bizde
5 sene once kredi cekerek ev aldik evi alirken bize herkes 1 2 seneye kredi parasi cerez parasi gibi olur dedilerMerhabalar
Arkadaşlar ben kayınvalidemin evinde oturuyorum. Aynı apartmandayız. Çok sıkıntı yaşadık ve yaşıyoruzda. Daha önce kiraya çıktık ama kayınvalidemin bu yüzden hastaneye düşmesi sonucu malesef geri döndük. Daha önce konu açmıştım.
Eşim tekrar taşınmak taraftarı değildi ama sağolsun kayınvalidemin kaynanaliktaki çıtayı evereste taşıması ve eşiminde şahit olması sonucu tekrardan taşınma kararı aldik. Kendisi şu anda siz çıkarsanız kalp krizi geçiririm modunda neyse..
Sorum şu. Eşim tekrar kiraya çıkalim diyor. Eger kiraya çıkarsak aynı semtte kalacağız.
Ben ev borcuna girme taraftarıyım. Zaten evlendiğimizden beri abuk subuk ailesinin para yedirmesi sonucu anca bir araba alabildik. Kendi evimiz olsun istiyorum. Arabayı satsak kendimizi zorlasak evin 1/3 parası çıkıyor. Ancak ülkenin ekonomisi de ortada. Eşim ya daha kötü olursa işten çıkarılursam ne yaparız diyor. Kötüsünü düşünüyor. Normal şartlarda hesap yaptık şu andaki maaşi ile beş yıl kadar bir zamanda evin borcu biter çokta zorlanmayız. Ama ya işten çıkarsa hep onu düşünüyor.
Piyasadan çokta anlamıyorum açıkçası. Sizce bu dönemde ev borcuna girilir mi yoksa kira mı mantıklı?
Bundan daha iyisi olacağı meçhul olduğu için, ve ev kiraları da über pahalı olduğu için bence girilir. Yani kira ödeyip ödeyip boşuna gideceğine, öder öder ev sahibi olursunuz1.24 şu an konutta. Diğer türlü de her ay boşa para vereceğiz
kesin bilgi mi 0.98 olacağıPara biriktirmeye başladık bakalım. Gerçi ne kadar biriktirsekte ev fiyatları da o hızda çıkacak :)
ya bizim ödemeler 3.100 falandı alcağımız evin aidatı 250 miş. 3100+250 dedik öderiz dedik (1,28 faizle)
3.300 lerde oldu 3300+250 öderiz dedik (1,45 lerde)
1,65 e çıktı 3.800+250 denk geldi.. EE deidk öderiz ama. İşten hiçmi kımıldamıycaz hiç mi hasta olmucaz.
Hiçmi gezmiycez. Yemiycez işmiycez. Öderdik o rakamı aslında, ama 6 yıl olunca insan başına ne gelecek bilemiyor.
Daha çocuk tedavimiz var. Belki olucak oda masraf. Gözümüz faizden dolayı korktu vazgeçmiş değiliz. Beklemedeyiz bakalım...İlla ki düşcek. Bizim bankacı yakınımız var, 0,98 e düşcek imzalar atıldı dedi.Fakat seçimden dolayı rafa kalktı sanırım. Belki malum taraf seçimde kazanırsa ozaman o dosyalar çıkar. Biz düşürdük diye, oyüzden beklemedeyiz...
(Zaten açıklama da yapılmıştı düşcek diye)
kesin bilgi mi 0.98 olacağı
eşiniz özel sektörde galiba?Merhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?