Bu hesabı daha önce de bir üye için yaptım, sizin şartlarınız için de yapayım.
300 binlik ev düşünüyorsunuz 100 bin cebinizde 200 bin kredi çekeceksiniz. Aylık ödemeler 5 bin lira olacak. Krediyi 5 yılda 307 bin olarak ödeyeceksiniz. Yani ev size 407 bin liraya mal olacak en iyi ihtimalle.
Aylık kirası 1000 lira olan bir eve çıktınız diyelim. Krediye ödeyeceğiniz 5 binin 1000 lirasını kiraya verdiniz, 4000 cebinizde kaldı, onu da yatırım yaptınız. Elinizde faizi hesaplanmamış 340 bin olur 5 yıl sonunda. Faizi de hesaplarsanız 400 bine yakın bir rakam çıkar.
Tek tek alintılayamadım kusura bakmayın
Evet faiz 1.45 olmuş şu an ben düştükten hesaplanmıştım çok üzgünüm. Bu şekilde eve girmek delilik. 1.28 bile yüksek geliyordu ama daha makuldu tabi keşke o zaman girseydik çok üzgünüm.
Aylik 5000 krediye ödemeyi planlamiştik kiraya çıkacağımız ev 1700den düşük olmayacak. Aradaki farki birikim yapıp sürekli takip etmek lazim piyasayı yapacak bişey yok. Çok teşekkür ederim herkese.
Bir günde değişebilir piyasayı takip etmiyorsunuz galiba
Kredi faizi %1 civarinda olsaydi dediginizin yapilabilirligi vardi. Siz buyuk ihtimalle%0.80-98 civarinda konut kredi faizi kullandiniz. Kaldi ki is guvencesinin en az 10 yil olmasi da gerekiyor. Konu sahibinin matematik hesabina gore kiraya cikmak disinda baska secenegi yok. Gonul isterdi ki ev sahibi olsun.her donem bu donem ev alinmaz deniyor. alan da borcu bitiriyor genelde. en kötü satarsiniz yine evsiz olmus olursunuz. borclu olunca fuzulu harcamalar olmuyor. esinizin ailesine ve kiraya harcadiginiz parayı konut kredisinin faizi olarak düşünebilirsiniz.
bizde krediyle ev aldik. fazla birikim de yoktu. hatta esim kredinin ilk taksitinde isten cikarildi. maaşımın yarisiyle kredinin yarisini kalan yarisiyla evi dondurdum. issizlik maasi vs idare ettik. zaman gectikce kredinin yuku hafifliyor zaten. ilk dort yil zordu sonra maaslara zam gelince kredi hafifledi.
iyi kotu cesaret edin bence. risk tabi. hersey de risk var. esimle bes parasiz krediyle evlendik. biz de alirken cesaret edemedik cunku zorda kalirsak destek olacak kimse yoktu. ev sahibimiz falan da kotu ornekler veriyordu ya odeyemezseniz falan diye. ailem cesaret verdi. odeyemeyen kirayi da odeyemez dedi. o cesaret aldik. normal sartlarda hayatta birikimle alamazdik.
Bankalarin kendi sitesinden bakmanizi oneririm. Diger platformlarin baglayiciligi yok. Ziraat hemen konut kredisini 1.28 den 1.45 e cekmis. Guncellemisler.Tuketici 1.75.Allah Allah en uygun kredi sitesinden şimdi baktım ama 1.20 görünüyor..
her donem bu donem ev alinmaz deniyor. alan da borcu bitiriyor genelde. en kötü satarsiniz yine evsiz olmus olursunuz. borclu olunca fuzulu harcamalar olmuyor. esinizin ailesine ve kiraya harcadiginiz parayı konut kredisinin faizi olarak düşünebilirsiniz.
bizde krediyle ev aldik. fazla birikim de yoktu. hatta esim kredinin ilk taksitinde isten cikarildi. maaşımın yarisiyle kredinin yarisini kalan yarisiyla evi dondurdum. issizlik maasi vs idare ettik. zaman gectikce kredinin yuku hafifliyor zaten. ilk dort yil zordu sonra maaslara zam gelince kredi hafifledi.
iyi kotu cesaret edin bence. risk tabi. hersey de risk var. esimle bes parasiz krediyle evlendik. biz de alirken cesaret edemedik cunku zorda kalirsak destek olacak kimse yoktu. ev sahibimiz falan da kotu ornekler veriyordu ya odeyemezseniz falan diye. ailem cesaret verdi. odeyemeyen kirayi da odeyemez dedi. o cesaret aldik. normal sartlarda hayatta birikimle alamazdik.
Kayınananızla olan probleminiz nedir. Onunla fazla görüşmeyin. Evini eşinizin üstüne yapsın. Madem gitmenizi istemiyor. Oğlu sonuçta ölünce ona kalacak. 300bin liralık evi ödemek zor bu zamanda evin diğer ihtiyaçlarına para kalır mı. Kredi işine karşıyım şahsen küçük meblağlar dışında
Küçük çocuğunuz yoksa,
asgari ücretle bile olsa çalışmaya başlayın.
Hem kvden uzak kalmış olursunuz,
hem taşınmak zorunda kalmazsınız,
hem para biriktirirsiniz.
'Krizi fırsata çevirin' derim ben de,
çalışmanızı tavsiye eden diğer arkadaşlar gibi.
Onuda düşündüm ama güvenemedim. O tarz yerlerin garantisi var mı? Hani biz battık deyip dükkanı kapatıp giderler kesin benim öyle bir şansim vardırEminevim tarzi yerden alin. Ödeyemediginiz taktirde bir müddet dondurabiliyorsunuz.
BİZDE bi ev bulmuştuk y.girişti ama 0 bina ve içi çok kullanışlıydı.maalesef oranlar böle yüksek olduğundan cayıcaz sanırım çok üzgünüm
Bilmiyorum bankacılar daha iyi bilir gerçi ama..
İhtiyaç kredisi 60 ay vade ile parça parça çekilir mi ayrı bankalardan.
Faiz oranı 1.20 çünkü.
Sonuçta ayda 5bin ödeyecek gücünüz varsa gelir yüksek demektir.
Bankaya danışmak lazım..
Borçlanmadan ev sahibi olmak çok zor.
Gücü olan girsin diye düşünürüm ben normalde..
Ama gerçekten faizler düşsün diye beklemek de mantıklı.
Ben de katılıyorum. Kendimi bildim bileli bu devirde ev alınmaz. Alan alıyor ve kötü de olmuyor. Enflasyon karşısında 3-4 yılda kiraya denk geliyor.her donem bu donem ev alinmaz deniyor. alan da borcu bitiriyor genelde. en kötü satarsiniz yine evsiz olmus olursunuz. borclu olunca fuzulu harcamalar olmuyor. esinizin ailesine ve kiraya harcadiginiz parayı konut kredisinin faizi olarak düşünebilirsiniz.
Kredi faizi %1 civarinda olsaydi dediginizin yapilabilirligi vardi. Siz buyuk ihtimalle%0.80-98 civarinda konut kredi faizi kullandiniz. Kaldi ki is guvencesinin en az 10 yil olmasi da gerekiyor. Konu sahibinin matematik hesabina gore kiraya cikmak disinda baska secenegi yok. Gonul isterdi ki ev sahibi olsun.
hiç sorma bu ekonominin hali yiyecek içeceklerdeki zamlar1.45ya ne demek deli saçması. Onu da konuyu açınca öğrendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?