Bu durum karşısındaki duruşunuz ne olurdu ? Kayınvalideyle görüşmeme konusunda ....

Görüşmeme kararı alanların yaşadıklarını merak etmişsin;

Ben 1.5 yıl görüşmedim eşimin ailesi ile. Biz de çok sorun yaşamıştık altlı-üstlü oturuyorduk taşındık oradan. Sonra çocuğumuz için ve eşimin isteği ile görüşme kararı aldım. Şimdi daha iyiyiz. Ama çıbanın esas başı olan görümce namzeti ile görüşmüyorum hoş oda bizi görünce yolunu değiştiriyor. Oradan taşınınca silmiş bizi hanımefendi. Neyse....

Eğer eşiniz sizin yanınızda ise boşatamazlar merak etmeyin. Ayrıca boşatacağım lafları sinir ile söylenmiştir. Bir yuvanın yıkılmasını istemezler herhalde. Eşiniz de görüşmeyin diyorsa görüşmeyin bir müddet...

cnm eşine güvenmiyorsun fazla sanırım. eşin görüşmeyeceksin der ama onu yedirip içiren büyüten annesi sonuçta eninde sonunda onunlar görüşecek.. bayramlarda annesine gidicek başka kimi var ?
sen konuşmayacaksın sonra bunlar barışınca sen kötü olacaksın? böyle mi düşünüyorsun..
eğer böyleyse mantıklı cnm..
hadi kaynananı anladımda kayınbiraderine ne oluyo ya..

canım çok fazla sorgulama
bu hafta eşin gelecek
hareketlerine bakarsın
kendi gitmeye kalkarsa gitmezsin zaten
biraz akışına bırak bence
birlikte gitmek istersede anlarsın zaten
çok fazla düşman olmakta iyi değil
gidersin bi çay içmeye 2-3 saat oturursun
muhabbet etmezsin fazla

canım arkadaşım öncelikle rabbim yardımcın olsun
az çok aynı şeyleri yaşıyoruz biliyorsun ve endişelerinde çok haklısın
eşin şu anda çok kızgın ve öyle tepki veriyor eminim bir süre sonra her gittiğinde seninde yanında olmanı isteyecek bana kalırsa sen eşine gitmek istiyorum yada istemiyorum şeklinde bir yaklaşımda bulunma . eşlik etmeni istediğinde de beraber git . en azından bu durumda şimdi olmasa da ilerde seni suçlu görmez .
eşimin ailesi bana neler neler yaptılar annesi de dahil olmak üzere ilk zamanlar kesinlikle adlarını anmayan eşim şimdi o benim annem biz gidelim demeye başladığı için diyorum sana bunları bitanem

Anladım canım.Teşekkür ederim ilgilendiğin için.
Evet eşim şuanda görüşmemizin onun için huzur getireceğine inanıyor.Yalnız ben eşime inanmıyorum.
Çünkü ailesi hassas noktası.Görüşmediğimi farzedersem ilerde suçlusu ben olacağım.
Ama şuanda görüşmeyi bende düşünmüyorum geçici bir süreliğine.Denemiş olacağım.
Eğer sıkıntı yoksa bu şekilde kalabilir ama sıkıntı olursada yine sil baştan olacak sanırım.
benim çıkış yolum bu şehri terketmekten geçiyor sanırım.Sıkı bir kpss hazırlığı şart oldu bana...
evet eşime şu konuda güvenemiyorum.Ailesi hassas noktasıdır.Attıkları kazıklara rağmen bir şekilde haklı yanlarını bulur savunur.Ama benide onlara ezdirmez.
Eşim şuan kızgınlıkla dedi ama kızgınlığı geçince ben görüşmemeye devam edersem yine suçlu ben olacağım.
yürüttüğün tahmin doğru tatlım.Aynen öyle.Yarın bu kararı veren kişi eşim değil benmişim gibi olacak.Ve tamamen görüşmemek nereye kadar.Toplumumuzun adeti gelenek göreneği buna imkan vermezki.Bir toplantıda yüz yüze bakacağız ama görüşmeyerek nasıl olacak ki?
O kayınbiraderimin yüzünden değlmi bütün herşey.Pisl,ik daha biz sevgiliyken seni çok kıskanıyorum abimi aldın benden dedi.Beni sevmeseymiş çok fenalıklar yaparmış demişti.Şimdi yapıyor işte.
Allah cezasını versin..

hareketlerine göre davranacağım canım.
Ama bu hafta gidersem kavga edebiliriz.
Sonrasınıda durum gösterir.
Bende düşmanlık boyutuna gelmesini istemiyorum.
Oysaki başkası için çokta ideal gelin olabilirdim.
Kim yaparki şu yaptıklarımı ?

Canım senin fikirlerin benim için önemli gerçekten.Çünkü yaşadıklarımız benzeş,iyor.Ama sen benden önde gidiyorsun maalesefki...

Bende şuanda eşime birşey demeyim diyorum zaten.Dün konuşurken fikrimi belirtmiştim ama bugün sessiz kalırım.Dediğin gibi ilerde hedef noktası olmak istemiyorum.
İstediği sürece varolurum.İstemediği sürecede yokum.Yaşntından örnekleyerek yazdığın için ayrıca teşekkür ederim canım ...

eşine neden güvenmiyorsunki ?
eğer onda senin kıymetin olmasaydı inan bana tavrı daha farklı olurdu..oda az çok ailesinin karakterini biliyodur..
şu anda herkes gergin anladığım kadarıyla..ama duygusal değil mantıklı olmaya çalış..eşin gitmiceksin dediğinde bir süre gitmeyi düşünmüyorum zaten çok fazla kırgınım ama bu hep böyle devam etmez iyi yada
kötü bir aileyiz neticede..seninle giderim bir misafiri seninle dönerim..dersin...böylece ileride seni suçlama ihtimalinide ortadan kaldırırsın..

işler öyle bir noktaya gelmişki fazla yapılcak bişey olduğunu sanmıyorum..eşinde kayınvalidende senin gibi bir geline sahip oldukları için çok şanslı görmeliler kendilerini..

çünkü eşinin GÖRÜŞMEYECEKSıN lafını fırsat bilip kan kustururdu başka bir gelin olsaydı...

Çünkü annesini tanıdıysam bundan sonra amacı bizi boşatmak olacak.Ama hayır görüşmeyeceksiniz diyor.

Mumkun oldugunca uzak dur.Tecrubeyle sabıt.Ogulları gorusmeyeceksınız dedı kabak bana patladı.

Bızım oglan karısının sozunden cıkmaz dedıler.

En son onlarla kurmaya calıstıgım dıalogda(4 yıl once) o donemde buyuk eltım yenı bosanmısdı.

Soylenen sey onu yolladım sıra sende oldu.Amac edındıler mı her yolu denıyorlar.Esın arkadaysa onların yapmaya calısdıkları havada kalıyor ıse yaramıyor.Ama an gelıyor sabır denen sey sende bıtıverıyor.

Sabrına hakım ol...

Canım çok sağol.İnanki şuanda bu benim için çok büyük bir moral oldu.
bu cümle eşimide etkileyecek bir cümle ve de mantıklı.
Duruşun bu şekilde olması gerek sanırım.İnş herşey dahada kötü olmaz.
Tekrardan çok teşekkür ederim....

Belkide bundan korkuyorum.Sabrıma hakim olamamktan.İnş tükenmem.

En güzeli mesafeyi korumak yani.Gidişata göre ya tamam yada kısmen devam denmeli, anladığım bu.
Eşim arkamadadır genellikle ama bazende herşeyin suçlusu olarak beni görüyor.
Belki en yakınında olduğum için belkie kızdığı için bilmiyorum.
Ama eşim gerçektende kaybetmek istemem.
Size denilen laf bana da dendi.Karına laf geçiremiyosun ki sen !!!
Sebep hakkımı savunmamdı :) Bu yüzdenmiş yani.

Allah kötü annenin şerrinden korusun insanı.

Ama düşündümde sanırım eşimin asıl korkusu şu: bana hep şunu derdi ana ahı almaktan korkarım.
En kötü beladır bu dünyada, o yüzden görevlerimi eksiksiz yapmak için uğraşıyorum dilerim hiç ters düşmezsiniz.
Ama korktuğu başına geldi....

rica ederim canm ne demek
zaten sen en doğru kararı verirsin bundan şüphem yok ve çokta haklısın yarın öbürgün ne olacağı belli olmaz ve malesef aynı ortamlarda da bulunma ihtimaliniz çok yüksek
ben sırf görmeyeyim diye davetli olduğum yerlere gitmiyorum ve hiç hoş bi durum değil
inşallah hakkınızda hayırlısı ise o olur sıkma canını diyeceğim ama buda mümkün değil biliyorum

tatlım sen haklısın.. bütün erkekler öyle özellikle annelerine çok düşkünler.. ama sen eşine kaynanan hakkında bişey kötü bişey söylemiyosun ki onlara karşı seni koruyor .. eğer söylüyor olsaydın sen suçlu olurdun..
kayınbiraderine pes doğrusu.. o senin eşin tabiki bi ömür onunla mı yaşayacak kıskanıyomuş bide..

Canım inş doğru olur verdiğimiz karar.
Bizim suçumuz neydiki ya?
Kime ne yaptık ki ?
Allah hepimizin yardımcısı olsun canım arkadaşım.
Oğlunuda senide öpüyorum :)

Aslında geçmişte dediklerim önümü kapatıyor.
Annesinin yaptıklarına çok kızardım ama bu eskide kaldı hala ceremesini çekerim
ki eşimde anlattıklarımın doğru olduğunu kendi gördüde keşke ben kendi adımı kötü etmseyedim.
Çünkü şimdi ağzımla kuşta tutsam annesini sevmediğimi bilir.Dolayısıylada suçlar...

Kayınbiraderime hiç br sıfatı yakıştıramıyorum.
Hayatımı mahveden sesli kişilik o oldu.
Rabbim onada yaşatsın yaşattıklarını.

konu sahibi arkadaşım,mesafe mesafe gerçekten böyle anlarda çok iyi geliyor.
kafan daha rahat olur.diğer türlü sevmediğin, istemediğin, anlaşamadığın insanların yanında,ortamında bulunup da ne yapacaksın?
kendini maddi ve manevi korumak istiyorsan bir müddet uzaktan izle olayları,gelişmeleri.
eğer eşin karışmıyorsa ,kendi kendinize bu baskıyı yapmayın lütfen.allah kolaylık versin.

Canım ısrarım onları çok sevdiğimden değil.Görüşmesem nereye kadar.
İyi günde kötü günde biz insanlar için.Küs küs durulur mu el içinde?
Ama böyle devam ederse durmak zorundayım.
Birde cahillik başa bela derler yai onların cahillği beni tehdit ediyor.
Herşeyi yapabilirler çünkü...
Ama illada görüşmeliyim demiyorum.Eşimin fikrinin kesinliğinden emin değilim.
İlerde suç bana kalacak gibi geliyor...

Canım öncelikle kızma ama siz de çok yüz vermişsiniz. Arabayı vermeler, evin anahtarını vermeler, onlarda kalmalar. Arabayı ihtiyacı olduğunda vermek neyse de evimize bizden izinsiz kim olursa olsun girilmesini istemem, benim evimin anahtarlarından biri de kayınvalidemlerde ama bizden habersiz girmeyeceklerinden emin olduğum için. Farklı şehirlerde mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama aynı şehirde yaşayıp annesinde kayınvalidesinde kalanları anlamıyorum. Ben annemlerden uzakta yaşıyorum ama aynı şehirde yaşasam da kalmak istemezdim. Neyse bunları önceden yapmışsınız eminim iyi niyetle yapmışsınızdır ama bazı insanlara iyilikle yaranılmıyor.
Asıl konuya gelince, bence eşiniz hadi gidelim falan demedikçe gidelim iyi olalım diye tutturmayın, ama eşiniz siniri geçince bir müddet sonra gidelim derse, eşinizle birlikte misafir olarak gidin. Ama eşinize de bunu onun için yaptığınızı hissettirin. Bayramlarda da siz teklif edebilirsiniz bence, çünkü anne baba nasıl olsa, eşiniz de sizden yana, diyin ki ben gelinim elim ama sen onların oğlusun bayramda gidip gönellerini alalım diyin, ama fazla yüzgöz olmayın tabii. Eğer bir sorun çıkarırlarsa onlar kötü siz bir melek olursunuz.

Teşekkür ederim canım.Kızmıyorum haklısınızda.
Bizim mevzuumuz biraz farklı.Eşimle biz tayin bekliyoruz.
Evlendikten 45 gün sonra ayrıldık yani o gitti ben kaldım.
Babamın evine döndüm.üzülmesinler dışlanılmış gibi hissetmesiner diye
eşim yokken haftada 2-3 gün kalırdım.
Saygısızlıklarını gördükçe kestim.Zaten asıl kızgınlıkları bu olsa gerek.
Bende aynı şehirde kalmayı uygun bulmuyorum bizim böyle durumumuz olamadı şükür ki.
Eşimin olmamsından ötürü ben kaldım işte.
Evimizin anahtarını allah korusun kaza bela olur diye verdik.
Kayınbiraderimde hırsız gibi girmiş.Zaten farkettiğimizde aldık.Ve eşim çok fena tepki verdi kardeşine.
Arabada ise, onların park alamı var.Ben henüz aktif süremiyorum.
Benim babamında arabası var ve kayınpederin yoktu.Onlarda kalsın dedik.
Ama asla kardeşi binmemek üzere.
Ama onada hıyanetlik etmiş.Bunuda duyunca eşim burnundan getirdi kardeşinin.
Ama karşındaki adam adam değilse çözümsüz kalıyorsun.
şimdi onlarda hiçbirşeyimiz yok.Herşeyimizi aldık ve hiçbir hakları kaldmadığından kuduryorlar.

Tavrım konusunda o şekilde davranmaya karar verdim.
Şuanda bu şekil uygun görünüyor.ılerde duruma göre hal alır ama asla samimiyet olamaz.
Dediğin gibi anne baba dedik, saygıda kusursuz kalalım dedik.
Tepemize çıktılar.Yinede diyorum annen babandır kötü günlerinde istemeselrde yanlarında olurum.
ıyi günlerindede isterlerse giderim.Benim vicdanım var.Silmeye müsade etmez.
Ama o kadında kapıma koymam derse eşşek değilim gidemem.

Allah gönlümü biliyor ya o yeter.Ki kaç kere dediler candaşın ahı tuttu bizi diye.
Dıyroum ya insan insan olmayagörsün çareler tükeniyor ozaman.
Teşekkürler tekrar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…