Bu durumda ne yapabilirim?..

hayat ve ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
66
2
86
İstanbul
akıl verin lütfen bir ay sonra evleniyorum ve çeyiz olarak çok eksiğim var ve aileminde maddi durumu çok sıkışık olduğundan birşey yapamıyorlar.hani çeyizssiz de kız baba evinden çıkmaz bu babam içinde çok zor bu yüzden annem nişanlımın ailesi eksiklerini alsın diyor. ölede olursa onlar almış olacak ve sonradan laf edeceklerinden korkuyorum.bu eksiklerimi aldırtsam sorun olur mu sizce?zaten beraber oturacağız bi süreliğine nişanlım sadece şimdilik yatak odasını aldı birde düğün masrafı olacak ve bunun yanında da benim çeyiz için eksiklerim var sonrası için lafı olur mu. olmazssada olmuyor ne yapacağımı şaştım kaldım..

ne gibi eksiklerin var canım

yatakörtüsü bornoz uykusetim beyaz eşya olarak hiç bişeyim yok ve yine küçük ev aletlerimde yok. bide kaynana vs bohça hazırlanır bizde annem çok masraflı oluyor diyo..

Canim sen eksiklerini yavas yavas giderene kadar dügünü bir süre
ertelesen olmaz mi?
Benimde ceyizim icin hicbir hazirligim yok tek bir ignem bile yok mesela
ama gidecegim yere eksiksiz gitmek isterim cünkü dedigin gibi sonradan
laf ediyorlar. Gerci ben kimsenin lafini takmam ama ailemede laf etsinler istemem.

imkanları varsa alsınlar eksiklerini canım, ufak tefek şeyleri de beraber çalışıp alırsınız, maddi açıdan ailen sıkıntılıysa biraz fedakarlık yapsın nişanlının ailesi, sonuçta oğullarının evine alıyorlar ya da düğün için ayırdığı parayla eksiklerinizi alıp nikah yapabilirsiniz...

zaten uzun süredir düğünü erteleyip durdum en azından birşeyler toparlarım diye artık ailem bile bişey diyemiyor ve kasımda düğünüm olacak tarih almışlar.ve şu eksiklerimi nasıl tamamlarım onu düşünüyorum ama ne yaparım şaştım kaldım.

aynısı teyzemin kızının başına geldi erkek tarafı hepsini biz alırız dediler ,

ve aldılar şimdi teyzemlerin yüzlerine bakmıyormuşlar hepsi kızı alana kadarmış

en küçük kız bunları gördüğü için ve bunları yaşadığı için kesinlikle mesleğimi elime almadan evlenmem diyormuş,

düğünümüz oldu teyzemin kızı o eski gülen yüzü yok sanki mutsuz gibi geldi bana

senin kararın eninde sonunda yüzüne vururlar buna hazırlıklı ol insan oğlu,

ceyiz getirenlere dahi bi şey getirmedi diye biliyor kaynanaCADIARZUCADIARZU

Benim hic bi seyim yokdu evlendigimde, sadece bornoz yatak ortumm tabi Fransaya gidiyorsun diyebilirsiniz, ama burda da hic bi seyim yokdu, annemlerin evinde kaldik yedi ay boyunca, hemde hamileydim, yani fransaya geldigimizde, hic biseyim yokdu, esim calismaya basladi, ev kiraladik, yavas yavas taksitle aldik esyalari, ama herseyim hemen olsun diyorsan, azik daha erteleyebilirsin dugunu ...

kesinlikle eşyalarınızı siz alın dicektmm bi şekilde borç harç ama ailesinin yanına gidiyormuşsunuz zaten.
onlar alıversinler
çünkü pek bi masrafları olmucak nişanlının

Ben olsam ne onlara aldiririm nede kendimi ceyizim tam takir diye bu denli üzerim canim.

Insan imkanlari icinde olabileni yapabilir....yoksa ne gelir elden?

Bunun icin sana laf yapacaklarsa onlarin ayibidir sen degil....insanliklari anlayislari bu kadarmis derim ve sallamam....

Dügüne kadar ufak tefek elinden geleni yap ama sakin fazlasi icin üzme kendini.....:hulya:

Bir kizin kiymeti ceyizi ile olacaksa....hic olmasin

Mutluluklar dilerim

beraber oturacaksan aldığın eşyaları nereye koyacaksın?
turşusunu kurmak için alınmayacağına göre almanıza gerek yok bence şimdilikşakkıdı
ufak şeyler alabillirsin de beyaz eşyayı ne yapacaksınkaydirigubbakcemile2

Allah aşkına bunu mu dert ettin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hem seni kendi yanlarına alsınlar hemde sen eksiğim var diye çırpın bırak canım yaaa..
onların durumu çok iyi olduğu için mi aynı eve gelin gidiyorsun...
eksiğin neyse bırak kalsın !!!!!!!!!!!!1 seni alıyorlar ya bu devirde aynı eve gelin giden birini bulmuşlarda başlarına öpüp koysunlar...mendil bile götürme kıyafelerini derle topla çeyiz işte... sen aynı evinde içinde nereye koycan küflenecekler zaten yazıkkkk...
hiç sorun etme , sorun ederlerse,
bir laf söylerlerse
bana ayrı evmi tuttunuz da çeyizim dört dörtlük olsun dersin eşine...

Ne üzüyorsun o güzel canını...
Nişanlın alırım dıyor madem en azından tabıkı beyaz esyanı deılde dahada uyguna bulma ımkanın olan bornoz takımı,yatak örtunu aldırabılırsın en azından...
Gıttıgın evde vardır zannedıyorum beyaz esya... Ilerde elınız düzeldıkce onlarıda yenılersınız zaten...

Eksiksiz ev mi kuruluyor ki şu devirde , durumunuz yokmuş olmamış zamanla olur inşallah..
Eğer erkek tarafının laf söyleyeceğini düşünüyorsan aldırmak istemediğini söylersin olur biter..
Eşyasız yapamam dersen de alsınlar ama laf söylerlerse çekmek zorunda kalırsın..

bende laflarına sözlerine maruz kalmak istemiyorum ama olması gerekenleride almam lazım çünkü ihtiyaç bunlar.beyaz eşyeyı geçtim ama bi kızın çeyizinde en azından bi tane olması gerekir düşüncesindeydim.malum durumlar yatak örtümü bile alamıyorum.zaten bir süreliğine beraber oturacağız birikim yapıp evimizi ayıracağız o zaman taksitle alır nişanlım geri kalan eşyaları ama en azından ufak tefek kızın çeyizinde olması gerekn eşyaları alamıyorum ve onlara aldıracam mecbur bunları laf ederler diye korkuyodum ama etseler bile kafaya takmayacağım sonuçta biliyorlar benim nasıl durumda olduğumu zaten ailemde söyledi durumumuzu onlarda onayladı.ve sonrasında söylerlerse onların ayıbı hangi baba istemezki kızının herşeyini yapabilsin karşılasın.

ne kadar zamandir nisanlisiniz ? sanirim calisiyorsunuz,evinizi siz mi gecindiriyorsunuz ?

ayni eve gelin gidiyorsaniz beyaz esya almak zorunda falan degilsiniz

zaten lafini edecek olan kisi öylede böylede eder,ki zaten durumunuzu biliyorlamis

benim eltimide köyden gelin getirmisler ve ceyiz olarak birakin beyaz esyayi ne danteli nede herhangi bir takimi varmis

bir torba kestaneyle gelmis diye arkasindan ederler,ederlerse etsinler bu edenlerin ayibi ve de gunahidir bana göre

onlar seni eve getiriyorlar utanmıyorlarda sen eksiklerin içinmi utanıyorsun durumun yoksa boşver. alsınlar

zaten beraber oturacakmışsınız
eşyaya ihtiyacın yok ki
en aci olduğunu düşündüğün şeyleri alabildiğin kadar al
dantel mantel eskidendi onlar zaten
yapılan çeyizlerin çoğu kullanılmıyor bile
boşuna üzme kendini
yüzüne vurularsa da bu senin değil onların ayıbı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…