- 30 Ekim 2017
- 921
- 1.025
- 113
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
-
Başkaları söylese gülüp geçiyorum da ailemden biri söyleyince kafama takmadan edemiyorum. Ama hayatımı onların isteklerine göre yaşayamam belli bir süre yaşadım zaten umarım alısırlarHer istediklerini yapmışsınız onlarda yenilerini istemeyi kendilerine hak görüyorlar. Hep dediğimiz oldu şimdi niye olmuyor diye bozuluyorlar haliyle. İnsanlar böyle maalesef anne-babada olsa. kendinizle ilgili kararlarda başkalarının dediğini ne zamana kadar dinleyebilirsinizki, bi yerde doluyor tükeniyor insan. Şimdi hem siz mutsuz oluyorsunuz hem onlar. Bu bakış açısını değiştirip sizin açınızdan vicdan azabı yapılmayacak bir durum olduğunu kabul edeceksiniz. Siz kararlı durdukça onlar alışacak.
Çok üzüldüm adınızaKonuyu ben açsam ancak olurmuş. Ben düştüm bu hataya evlenip ailemden bir buçuk saat uzaklıkta deniz kenarından bir ev tuttuk çok mutlu uyanıyordum içim içime sığmıyordu sonra annemin ısrarlarına gözyaşlarına dayanamadık onun yanına taşındık hergün ağlayarak mutsuz uyandım iki buçuk senedir gözyaşını annem yerine ben döküyorum çünkü bu şehri sevmiyorum asla sevmiyorum ailem uzağa göndermek istemedikleri için yanlarında okudum. Herşey içimde kaldı. Geri dönmek hayatımın en büyük hatası oldu sevmediğin yerde yaşamak zulum hemde uzaklaşmışken dönmek pişmanlık silsilesi. Üstüne bide evliliğim yıprandı ikimizde mutsuz olduk çocuklarla tek başıma kaldım şimdi boşanıyoruz çocuklara annem bakıyor sanırım tek artısı bu buraya gelmenin. Tayin bekliyorum gideceğiz bu şehirden. Tek tavsiyem mutlu değilsen asla geri dönme hergün kendini suçlamak çok ağır geliyor öyle pat diye geride dönemiyorsun ve yitip gidiyor yıllar. Annen alışacak bir küsecek iki küsecek ama alışacak nerede mutlu uyanıyorsan oraya aitsindir
İki kardeşimde şuan yanlarında ama illaki onlarda evlenince babamla başbaşa kalcaklar asla onları yalnız bırakmayız pandemiden önce haftada 1 giderdik zaten. Ama zaten çocuk doğurmaya karar verince ilerde onun o evden ayrılacağınıda bilerek doğuruyosun sonuçta. Anne değilim onu anlayamıyor olabilirim ama ben kendi çocuklarıma böyle davranmayacağım nerede mutluysa gitsin ben giderim gelirim o gider gelirYaşlandıkça, yalniz kalma korkusu artıyor, çocuklarını yanlarında istiyorlar.
Annen senin yerinde olsaydı ne yapardı acaba.
Sanki eşim beni onlardan koparmış gibi davranıyor annem kendi hayatıma bakmaya çalışıyorumBu aileleri anlamıyorum ya doğurduğunuza bakmakla yükümlüsünüz ama sahip olmuyorsunuz. Ben binbir zorlukla ailemin olduğu şehirde yaşamaya mecbur bırakılarak evlendirildim.Eşimi istemiyorlrdı.istediklerini yaptım ne oldu hiç.mutsuzum çocuklarımı bakıcı bulamayarak zorluklarla büyüttüm.hani aile.
Velhasıl kendi hayatınıza mutluluğunuza bakın.
Aynı benim annemi anlattınız ne akrabası var ne başka birşeyi bizden başka kimsesi yok bağlı demiyorum çünkü annem bize bağımlı, bunun yanlış birşey olduğunun farkındayım ama ona göre bu normal kaç yaşına gelmiş anlatamam da kabullenmez de, gercekten cok zorlanıyorumAile bagimliligi kötü
Özellikle ben bunu evhanimlarinda görüyorum
Benim annem mesela hayatini 3 çocuğuna adamış.
Hayatinda bizde baska kimse yok
Ne dost ne akraba ne komşu
Çok da alingan kadındır.
Birgun aramasam noldu hastalandinmi der hemen.
Surekli telde konuş herhafta sonu bekler
Bende ayni ildeyim annemle
80km var aramizda.
Ama hergun gelsem yetmez
Birsey desek hemen aglar duygu somurusu yapar.
Surekli adadım der durur.
Keske sosyal hayati olsaydi bizide bukadar zorlamasa ama artik 65yasoldu hayatta değişmez
asla anlamazAynı benim annemi anlattınız ne akrabası var ne başka birşeyi bizden başka kimsesi yok bağlı demiyorum çünkü annem bize bağımlı, bunun yanlış birşey olduğunun farkındayım ama ona göre bu normal kaç yaşına gelmiş anlatamam da kabullenmez de, gercekten cok zorlanıyorum
Her istediklerini yaptım yine olsa yine yaparım hertürlü yardım ederim ama evliliğim konusuna gelince bir türlü anlaşamıyoruz, tabi senin hayatın sen karar verceksin yasayarak gorceksin diyor ama kalpten söylemedigini biliyorum, evlendikten sonra çatışmaya başladığımız için eşimi suclu olarak görüyor kocacı diye itham edilirim bazenasla anlamaz
Ben bir ara anne birkac komşun olsa dedim
İste sen beni istemiyrosun geliirm gideeim diye mi korktun
Korkma gelmem vs hep ağladı durdu
Benim annem bir de tansiyon hastası
Hemen uuzlunce tansiyonu firliyor hemen acile götürüyoruz
Napsak 3kizkardes degistiremedik
Oyuzden kabullendik artik
Cunku yapacak birsey yokk
bu sorunlar hep varHer istediklerini yaptım yine olsa yine yaparım hertürlü yardım ederim ama evliliğim konusuna gelince bir türlü anlaşamıyoruz, tabi senin hayatın sen karar verceksin yasayarak gorceksin diyor ama kalpten söylemedigini biliyorum, evlendikten sonra çatışmaya başladığımız için eşimi suclu olarak görüyor kocacı diye itham edilirim bazenHayırsız evlat mıyım diye de düşünür kendimi de elestiririm arada
Annem bir tartışmamızda sen benim malımsın demisti ben şok olmuştum tepki gösterince de öyle demek istemedim sen benim cocugumsun demek istedim demisti. Gerisini siz dusununAilenizi umursamayın. Orta yol falan bulunmuyor aileyle bizim yanimizda yaşa, bizim işimizi gör, seni stres topumuz yapalım, bizden ayrı hayatın olmasin vs... Bir kere geliyorsunuz dünya ya neden hayallerinizin peşinde koşmuyorsunuz ? Şu anda abimle yaşıyorum kendisinden nefret ediyorum, ailem de yanlarına dönmem için psikolojik baskı yapıyor oradan da nefret ediyorum. Beni özledikleri,sevdikleri için değil. Özgür olmamı istemedikleri için. Sizin durumunuz da aynı. Sizi özlediklerinden sevdiklerinden istemiyorlar yanlarında durmanızı
Aileden ne kadar uzak olursanız kafanız o kadar rahat olur bilmiyorum erkek kardeşiniz var mı ama olsaydi ona da illa yanimizda kal derler miydi öyle düşünün. Ben gerçekten cocugunu seven hicbir ailenin illa yanimizda kal diye israr edeceğini karı-koca arasina kışkırtıp fitne sokacağına inanmıyorum. Siz alın basinizi gidin yaptım demek yapacağım demekten daha kolaydır.Annem bir tartışmamızda sen benim malımsın demisti ben şok olmuştum tepki gösterince de öyle demek istemedim sen benim cocugumsun demek istedim demisti. Gerisini siz dusunun
Erkek kardeşim var ve o zaten başka şehirde calışma planları yapıyor, annem pek sesini cıkarmıyor ona ama ona da arada psikolojik baski yapar. Ailemle ugrastigim kadar kimseyle ugrasmadim gercekten beni bir salsalar mutlu olcam da işte. Allah size de kolaylik versinAileden ne kadar uzak olursanız kafanız o kadar rahat olur bilmiyorum erkek kardeşiniz var mı ama olsaydi ona da illa yanimizda kal derler miydi öyle düşünün. Ben gerçekten cocugunu seven hicbir ailenin illa yanimizda kal diye israr edeceğini karı-koca arasina kışkırtıp fitne sokacağına inanmıyorum. Siz alın basinizi gidin yaptım demek yapacağım demekten daha kolaydır.
Valla ben de aynini diyorum beni bi salsalar diye. Korkmayın en fazla bir ağlar iki ağlar ücüncü de kabullenir. Bu yaşınıza kadar onlar için yaşamışsınız bu saatten sonra da kendiniz için yaşayınErkek kardeşim var ve o zaten başka şehirde calışma planları yapıyor, annem pek sesini cıkarmıyor ona ama ona da arada psikolojik baski yapar. Ailemle ugrastigim kadar kimseyle ugrasmadim gercekten beni bir salsalar mutlu olcam da işte. Allah size de kolaylik versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?