Bu ekonomide iş bırakılırmı?

Ama bence siz o eşiği geçtiniz. Çocuğunuz büyümüş. Okula gitmiyor mu? Lise sınavları, üniversite sınavları derken zaten ders çalışacak ve arkadaşlarıyla takılacak bundan sonraki süreçte.
Siz ev işlerini azaltın. Destek alin işler için. Öyle iki haftada bir kadın çağırmak değil destekten kastım. Haftasonlarını iyi değerlendirin. Kızınızın sevdiği aktivitelerle geçirin. Arkadaş gibi takılacak yaşa gelmiş ne güzel.
Çok yorgunsaniz 6 ay ücretsiz izin yapıştırın. Süper bi olanak bence. Üstelik 3-5 sene sonra bi 6 ay daha alabilirsiniz.
Bu kadar karalar bağlayacak bir durumda değilsiniz inanın.

yanlış anlamayın da en basit yemek nasıl 1 saat alıyor?
bir de nasıl her gün 1 saat yemek yapıyor olabilirsiniz?

yani ben yemek yapmayı çok sevmem ama yapıyorum mecbur. biraz fazla yapar 3-4 çeşidi aynı anda yaparım birzını buzluğa yiyeeğim kadarını dolaba atarım-aynı gün yemem ama hazırlar, haşlar doğrar pişmeye hazır hale filan getiririm
vs v.

yemek yiyeceğim zaman birazını çıkarır ısıtırım mesela
salata malzemesini bile ben 2-3 kere olacak şekilde hazırlayıp yıkayıp ayıklıyorum dizi filan izlerken öyle kaldırıyorum
mesela sık sık da fileto balık alıyorum mevsimindeyiz, atıyorum airfrier'a ya da fırını zaten ayıklatıp temizleyip veriyorlar ama ben yukayıp marine diyorum, toplamda 3 dk sürmüyor. sabah koyuyorum dolaba akşam gelinceatıyorum fırına.

ki ben tek yaşıyorum hergün evde 3 kişiye kahvaltı 3 kişiye akşam yemeği yapsam kesin toplu köfte, tavuk suyu, buharda sebze, 1-2 çeşit de hamur işi kek börek filan yaparım bir gün 1 saat değil 1.5 saat uğraşırım h.içi bir gün h.sonu da bir gün aynı böyle yparım diğer günler sadece salata makarna filan yanına bitti.

diyeceksiniz teksin bilmiyorsunç ben kalabalık ailede büyüyüm. günlük 15 kişiye yemek çıkararak öğrendim yemek yapmayı. bilmediğim şey değil yani.

Tek maaşla yapılamaz. Babanızın sizi büyüttüğü zamanla şimdi ki zaman bir değil. Eskiden insanlar emekli ikramiyeleriyle ev alırdı. Şimdi bir oda alınmıyor. Hepimiz kendimiz çocuğumuz için daha iyi bi gelecek için çalışıyoruz. Ben memnunum çalışmaktan. Ha benim annem toplantıya karneye katıldı evet ama bana bi artısı var mı ? İşimden izin alıp katılabildiğim etkinliklerine katılıyorum. Geçen hafta hasta oldu 1200 lira verdik ilaç parası. Sigortamız var. Günümüzde duygusallık işe yaramıyor.

E tamam daha ne? Konuyu açma sebebinizi anlamadım sanki biraz eltinizi kıskanıyorsunuz gibi geldi :)
Yani bana da biraz öyle geldi. Şu işi bıraktı, bu bıraktı, yok kızım bilmem ne. Çocuk 5 yaşındayken daha mı az ihtiyacı vardı annesine. Yani sanırsın madende taş taşıyor konu sahibi.
Para değil mesele bunu kimseye anlatamadık bir türlü. 2 evimiz var birinin kredisi devam ediyor 1 de vasat arabamız var eşimle birlikte. Benim maaşım eh iste öğretmenden biraz iyi. Eşim benden baya iyi
Ama esim özel sektörde ve yaklaşık 1 yıl önce terfi alıp bu seviyeye geldi. Daha 1 ay önce şirkette onun statüsündeki biri işten çıkarıldı çeşitli sebeplerle ya da bahanelerle. 6 ay sonra aynı şeyin başımıza gelmeyeceği ne malum.
Hane gelirine bakıyorum gözlerim parlıyor ama gidere bakınca da ağlayasım geliyor. Okul ücretleri neredeyse maaşmla yarışıyor. Şehir dışında bir üniversite öğrencisi okutma maliyetini tahmin edemiyorum. Bir kaban 3 bin TL olmuş ortalama.
Eşi maaşlı çalışan birinin oh ya durumumuz iyi diyip işi bırakması bana makul gelmiyor özet olarak.

bu sadece çocukla alakalı bi konu değil bence

ha çocuğuna yapmaya mecbursun bunu yapmayacak olan çocuk yapmasın, kısa ve net.

ama mesela ben kızkardeşimle teyzemle ne biliyim etrafımdaki pek çok kişiyle tatil yapıyorum program yapıyorum. evde oturup TV izlemiyorum yolda video izliyorum. (atıyorum tamamen). bir yere giderken gelirken 1 gece uzatıp ziyaret ediyorum. yolu yakın olan bana uğruyor ya da onu da alıp bi yere geçiyorum...bişeyler oluyor illa. niyet olsun yeter ki.

kalkıp arkdaşlarının tüm özel günlerine ülkeler arası giden ve oldukça da iyi kariyerleri olup çok yoğun çalışan kişiler de biliyorum
ama kardeşinin hani okulda hangi bölümde okuduğunu bilmeyen de var
bu biraz istek meselelesi ilgi meselesi
yoksa zamanım yok, enerjim yok diye bir şey yok

Sizde bendensiniz :) ayni sekilde calisan annenin calisan kiziyim. Fakat benim annem okul toplantilarina gelmek disinda benimle cok aktivite yapardi tatiller sinemalar yasitlarimin sahip olmadigi bir çok maddi imkan. Sadece okul aktivitelerinde annem evde olsaydi keske dedirtirirdi bana cocuk akli işte.Buyudugumde anladim kiymetini annemle gurur duyuyorum cocuklugumda bana bir suru güzel ani biraktigi icin , arkadaslarimin ev hanimi anneleri bir kez cocuguyla sinemaya tiyatroya gitmemisken benim annem benle birebir vakit gecirirdi onlarin annesi eline dantel alir yemek saati cagarirdi bu kadar. Bende terapi ile farkina vardim, anne olup işe baslama zamani gelince kaygilandim en dogrusu nasil olmali diye arastirdim. Gittigim doktor mesele "gitmek "degil "gelmek" dedi. Nasil yani dedim. İşe gidebilirsin seyehate gidebilirsin dünya hali belki bi yakınına refakatci olabilirsin her sey olabilir mesele nasil gittigin değil nasil geldigindir. Geldiginde verdigin sevgi güvendir dedi.

Valla bende mi beceriksizlik var anlamadım.Dün akşamı anlatayım size
bizde balık aldık temizlettik airfrier e attım,salata yaptım,kızım mantı istedi mantı pişirdim.balık 1 saatte pişti.yemesi içmesi ortalığı toplaması vs 8 buçuk gibi çay içtik.balık pişerken eşim kızımla top oynadı.yemek işi bitince çay içtik sonra ben kızımın ödevlerini kontrol ettim yarın giyeceğim kıyafetleri ayarladım çamaşırları topladım vs gece bitti.sadece çay içtim,bilmiyorum bana vakit hiç yetmiyor hafta sonu cumartesi temizlik ile geçiyor akşamda misafir geliyor yada biryerlere gidiyoruz.pazarda eşim evde oluyor geziyoruz evde çok vakit geçiremiyorum
pazar günü ya evde durup hafta içi için yemek hazırlıcam yada gezicez biz gezmeyi seçiyoruz ama önceden pazar günleri hafta içi için yemek yapardım hatta sarma vs yapardım

O anne işi bırak diyin kızınız 3 5 sene sonra istediği telefon ayakkabı alınamayınca ergen aklıyla sen de çalış da ihtiyaçlarımı karşıla diye suratınıza çemkirecek. Madem istediklerimi almayacaktın niye doğurdun bile diyecek.

Kamuda çalışıyormuşsunuz çocuğunuz kocaman olmuş. Dramatize edecek bir durum yok. Biz 2 öğretmeniz 2 çocukla anca geçiniyoruz. Ev falan yok.

Özel sektörde vasıfsız asgari ücretle çalışan küçük çocuğu olan biri olsaydınız yorumum daha farklı olurdu.

yok kıskanma değilde özenme diyelim merak ediyorum bende o rahat kafada olmak istiyorum.gelecek korkusu sardı beni

Yani 12 yaşında çocuk için iş bırakılmaz, zamanında bebekken yada kreşdeyken bıraksanız anlarım ama şuan evde değil zaten işi bıraksanız onunla geçireceğiniz zaman şuankinden fazla olmayacak.
Haftanın bir günü mutlaka Anne-kız gününüz olsun o gün dünya yansa o günkü programınızı bozmayın, daha çok mutlu olur.
Çocuklar hep isterler annesinin evde olmasını. Benim annem yeni emekli oldu, ben 40 yaşındayım anneme gittiğim zaman onu evde görmek istiyordum, veya ben uzun tatile gittiğim zaman birkaç günde olsa izin kullanmasını istiyordum.
Aynı şekilde benim kızlarımda beni evde gördüklerinde çok mutlu oluyorlar, okuldan geldiklerinde kapıyı benim açmam onlar için çok keyifli bunlar çok normal şeyler, bunun için iş bırakmam ama. Tabii birde şöye birşey var, ikisinide ben kendim büyüttüm nerdeyse 8 sene evdeydim o sürede, küçük kızımın 1e başlayacağı sene ben işe başladım. Biz beraber doya doya vakit geçirdik, her etkinliklerinde yanındaydım o yüzden benim öyle bir keşkem yok.
Tek maaşla geçinmeye gelince, tabiki geçinilir. Çokta rahat geçiniliyor.
Önemli olan maaşın sayısı değil miktarı.
Tek başına asgari ücrtele geçinmek herzaman zordu sade şuan bu devirde değil, helede çocuk varsa evde daha zor

Kızınız 12 yaşına gelmiş bırakmayın bu saatten sonra bari emekli olursunuz
Emin olun evde olmak çok kötü 2 ay sonra sıkılırsınız

Bende işi bıraktım zorsundum şartları asgari ücrete değmezdi ama eşimin durumu çok iyi ona güvenerek bıraktım sizin durumunuz anlattığın gibiyse kesinlikle bırakma derim

Ben bu akşam yemek ev toplama faslını bu kadar dramatik anlatan üyeleri hiç anlamıyorum. Ben 15 senedir kendi evimde yaşıyorum hiç akşam yemek işi bu dediğiniz gibi zor olmadı. Yapın büyük tencerede sebze yemeği bir de çorba üç gün yenir, yanına protein de gelir gelmez atın airfryra 20dkda siz üstünüze değiştirirken pişer zaten. Toplama kısmı da 6 tane tabak, biraz ortada varsa kıyafet vs 15 dk. Hiç anlamadım gerçekten bu kadar bayılıp yatma işini. Bence siz depresyonda olabilirsiniz ya yorulacak bir hayatınız yok.

Öncelikle devlet memurluğu özel sektöre göre daha rahat 12 yaşına gelmiş çocuk bırak dedi diye bırakılmaz en rahat çalışacağınız dönem çocuk büyümüş. Çocuğun okulu zaten 15.30 gibi biter 2 saat görmüyor seni sonra yapın programınızı
Sen kamu çalışanısın eşin de iyi maaş alıyorsa nasıl ay sonuna para kalmıyor onu da anlamadım.

Çevrende işi bırakanlar kamu çalışanı mıydı merak ettim,
Özel sektörde özellikle kalifiye eleman değilsen şartlar pek güzel olmayabiliyor.

Haftada bir iki gün yatdımcı alın evi mutfağı kolaylasın bazen iki kap yemek yapar. Kamuda çalışanların işten dertlenmesini hiç anlamıyorum iş saati belli iş tanımı belli aldığı maaş imkanlar belli. Özlük hakları garantili.
Çok sıkıldıysanız en kötü ğcretsiz izin alırsınız biraz kafa dinlersiniz.

aynı şeyi kendi içimde ben yaşıyorum

eve girdiğim an o işler o kadar gözümde büyüyor ki anlatamam size, oturup ağlayacak duruma geliyorum, ama ha gayret deyip yapmaya başladığımda max yarım saat sürüyor, sonra kendime kızıyorum bu yüzden mi bu kadar gerdim kendimi diye

ama dediğiniz gibi aslında benimkinin sebebi mutsuzluk, işyerinde yaşadığım stres depresif yapıyor sanırım beni

konu sahibinde de benzer birşey gözlemledim aslında

Çocuk aklıyla iş bırakmayın yarın bigun o evlenir gider sizde dövünürsünüz ah bı emekli maaşim olsaydı diye lütfen önce kendinizi düşünün

Ben de özel sektör sandım önce 7 de falan çıkıyor diye düşündüm de kamuda 5-5:30 da çıkıyor nerede yaşıyor bilmyorum ama 3 büyük şehir dışındaki yer ise yarım saate evde olur.

Siz iyisini yapıyorsunuz. Çalışmaya devam edin.Neyin ne olacagi belli değil.İşten çıkan tanidiklarinizin da vardır bir bildiği.Hic bir set dışarıdan göründüğü gibi değildir.Ek gelir ,aile desteği vs vs bunlardan bahsetmiyor çoğu insan.Ilerde emekliliğiniz de olur, rahat edersiniz.Kendinizi başkaları ile kıyaslamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…