Bu evlilik kurtulur mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sylphy

Başlangıcı olan her şeyin mutlaka sonu da vardır.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
2.652
3.479
133
4 yıllık evliyim 16 aylık bebeğim var. Severek evlendik ama bu 4 yılda çok yorulduk. eşimin gözünde %90 ben suçluyum. Annemle konuşmuyor iki kardeşimin eşinden de kendilerinden de pek haz etmiyor ve hayatta pek çok konuda kendini haklı görüyor açıklama yapacak olsam bahaneleri geç der. Bana yaptığı resmen mobbing.

Çok hatam oldu ama bu kadar kindar olduğunu bilseydim çok daha farklı davranırdım ta en başından. Annemin evimize gelmesi yasak mesela, geçen ramazan eşimle memlekette tartıştık seni mi öldüreyim o adamları mı dedi (arkadaşlarımla 5 dk kapı önünde buluştuk gülüşürken karşı binada adamlar gençler alkol alıyor musunuz diye bağırdı bunu da eşim gördü) annem de ağır ol dedi hiddetlendi ama annem terbiyesiz oldu eşimin gözünde. Ben hep alttan alırım çoğunlukla susarım ve kavga etmek istemiyorum özür dilerim derim ama yetmiyor eşime. O gün de haklısın dedim ama yetmedi.

Az önce de kar izliyorduk balkonda, yoldaki bir adam sokaktan birine selam verdi ben de selamı almak farz diye aleykümselam dedim ama bağırmadan tabiki, normal tonda. Eşim de aldı selamı ama yaklaşık 1 saattir bana hiddetle kızıyor benim psikolojik sorunlarım varmış ona evlenmeden önce söylememişim ve hala devam ediyormuş vs vs. Onu eziyormuşum saymıyormuşum vs....

Yoruldum çok yoruldum

Ne dersiniz bu evlilik devam eder mi...

Etmez. Herşeyden önce annenize karşı tavırları iğrenç, pardon da kızına seni öldüreyim mi diyen adama ne demesini bekliyordu eşiniz?
Doğumda da annem üstüne yürümüş güya, abartıyor yürümedi. Annem eşimin tuhaf davranışlarına anlam veremiyor. Eşim dünyamda sadece kendisi olsun onu çok seveyim istiyor evet çok seviyorum ama onun istediği şekilde gösteremediğim için bana hep ne biçim ne kötü eşsin der...

Etmez inşallah.
Hatalı, hatasını görmüyor, annenizi ve sizi saymıyor, kendini hatasız sandığı için düzelmeye de çabalamıyor doğal olarak. Yarın öbür gün çocuğunuzun gözü önünde küçük düşmek ve onun bu baskı ortamında büyümesini istemiyorsanız yol yakınken yolları ayırın derim.

Mutluyken çok iyidir neşelidir ama gerginlik varsa bütttüüünn suçlu benim onun gözünde. Çift terapisine gittik sonuç alamadık. (terapistin halime acıması dışında tabi.)

Kızlar şöyle bir durum var belirtmek isterim. Benim anne babam ayrı biz annem ve ananemle büyüdük ama yine de mutlu bir çocukluk geçirdim bir sorunum yoktu yani. Ama sanırım ben aile olmayı, aile ve eş kavramlarını bilmiyorum. Mesela eşim beni mutlu etmek için çok uğraşır en azından ilk zamanlar çok uğraştı ama ben hiç bir şey yapmamışım öyle diyor. Ne yapmalıydım ki, yani eş nasıl mutlu edilir ben bunu bilmiyorum...

Mutluyken çok iyidir neşelidir ama gerginlik varsa bütttüüünn suçlu benim onun gözünde. Çift terapisine gittik sonuç alamadık. (terapistin halime acıması dışında tabi.)
Normal zamanda iyi olması ekstra birşey değil ki.
Adam keyfine göre annenizi eve sokmuyor, yasak diyorsunuz annemin evime gelişi. Bu noktaya nasıl gelip bu kadar yok saydırıyorsunuz kendinizi, ailenizi?

Selamı duyup kendi kendinize aldığınız için mi kızıyor?

Kadını semerli eşeği olarak gören hadsiz erkekleri yetiştirenlerin suçu bu. Dünyanın merkezi kendi zanneden, kadını sadece itaatle yaşamaya mecbur eden, çocuk yüzünden sesini çıkarmayacağını düşünen reziller. Lütfen daha fazla özür dilemeyin, kendini daha fazla yüceltiyo içinde.

Boşan demeyi kendimde hak görmem ama evde sürekli verdiğiniz mücadeleyi düşünüp sizin üzüldüm. Umarım hayatınızın sonrası böyle yorgun geçmez..

Yaşadığınız şey evlilik gibi durmuyor zaten.
Eşiniz sizi öldürmekle tehdit etsin, anneniz ağır ol deyince suçlu olup evinize giremesin. Siz bunu kabul edip nasıl evliliğinize devam edebildiniz?
Nasıl zorlandığımı bir Allah bilir...

Psikolog halinize acidiysa uzman olarak. pek söylenecek söz yok gibi
Ayrıca hep şunu söyledi. Sizin sorunlarınız 3.kişi kaynaklı. Birbirinizle sorununuz yok hep aynı konuları konuşuyoruz hepsinde 3. Kişiler var demişti.

Eşiniz M.Ö 200 yılından 2022 senesine transfer herhalde. Hacı dedemden görmediğim hareketler bunlar. Psikolojik şiddet görüyorsunuz farkında mısınız bilmiyorum. Koca her zaman bulunur anne bulunmaz. Annenizle boşanıp başka bir anneyle evlenemezsiniz sonuçta değil mi!

Annem küs müyüz diye aramıştı ama eşim hep ters konuştu annem de ben bir anne gibi karşılanmıyorum bu konuşmada deyip kapattı.

Bu sözü hep kendime söylerdim şimdi de bu sözle sınanıyorum sanırım

Ayrıca hep şunu söyledi. Sizin sorunlarınız 3.kişi kaynaklı. Birbirinizle sorununuz yok hep aynı konuları konuşuyoruz hepsinde 3. Kişiler var demişti.
3 . kişilerde aileniz sanırım ..ipleri çokmu eşinizin eline verdiniz ?sanki pek kaybetme korkusu yok gibi sizi, anlattiklarinizdan..

3 . kişilerde aileniz sanırım ..ipleri çokmu eşinizin eline verdiniz ?sanki pek kaybetme korkusu yok gibi sizi, anlattiklarinizdan..
Başta bende yoktu onda vardı sanırım şimdi dengeler değişti. Beni kimseyle paylaşamıyor, bu sokaktan geçen bir insan bile olsa. Ama bu kıskançlık beni boğuyor, tıkanıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…