- Konu Sahibi kibritcikiz91
-
Eşiniz ne yapmıyor ben anlamadım. Sorun sadece süpriz, hediye, romantik söz mü?
Nişanlıyken ne yaptı da sevdiğine inandınız, şimdi onu da yapmıyor?
Mesela, beraber bir film seyredelim, dışarı çıkalım, yürüyelim, pastane de oturalım falan desen sana katılmıyor mu?
Sohbetiniz, şakalaşmanız yok mu? Eve gelince hatırınızı sormuyor, yüzünüze gülmüyor mu?
Sizin ben 10 yaptım, o bir yapmadı dediğiniz ne?
Çok flu kalmış konu, anlaşılmıyor bence.
hamileyken de çok zor .. hamile oduğumu ona söylediğimde sevindiğini bile göremedim. dur bi kan testi yapalım dedi. snra ailesine haber verdi. bana ne çiçek ne de bebeğe bir patik ayakkabı almadı. ben insan bunu yapar ya en azıdnan diyince kalkıp bişeyler yaptı her seferindeBende evlenmeden önce eşimi evliliği çok farklı hayal ettim ama bende soğudum uzaklaştım bide hamileyim seni çok iyi anlıyorum
İkinci cocugu elbette su an yapmayin en azindan aklinizdaki sorunlar cozulene kadarişt eben çok denedim. defalarca denedim ve bu evlilik 4. senesindeyse kesinlikle benim çabalarımla. ama artık tükendim .çünkü eşim hiçbir çaba göstermiyor. defalarca konuştuk terapiste gittik. yapıcam edicem düzelecek dedi ama hiçbir adım atmadı ya da bir haftayı geçmeyen düzelmeler oldu. her defasında yavaş yavaş düzelecek dedi. ama hiçbir şey yapmadı.
şimdi ikinci çocuk istiyor ben bu şartlarda böyle mutsuzken nasıl yapayım ikinciyi? evet hiçbir şey dört dörtlük değil evet haklısınız evlilik kurumu zor. çocuk anne baba aile girince daha da zor.
ama benim eşim hep böyleydi. nişanlıyken bile. bana aldığı bir hediyesini bilmem. hata benim. ben göremedim, tanıyamadım eşimi. çok dediler yapamazsın onunla evlenme diye ben salak gibi bildiğimi okudum. beni sevdiğine inandım. işin kötüsü artık buna da inanmıyorum.
bu kararı verecek olan kalbin istemek lazım bir şeyi nasıl evlenirken evlenmeden yaşanılan aksilikleri görmüyorsak yada aksilikleri bertaraf edip aman olur ya ilerde düzelir diyorsak bu durumdada sen önce şunu sorman gerek kendine ben yuvamın devamını istiyormuyum istemiyormuyum uzun vadede geniş çaplı düşünüp şayet kararın olumsuz yöndeyse o zaman kararın cok zor da olsa kalbende beynende onay vermişsen uygula derim ama ki arzumda kararının olumlu olması savaşıcam ben evlendiğim adamı öncelikle kendim için kazanacagım demen yönünde elbette buda zaman alınacak bir sürec ama yaşadıklarınıda en iyi sen bilirisn kararıda en iyisini sen alırsın hayat mutluluklar getirsin arkadaşım...
İkinci cocugu elbette su an yapmayin en azindan aklinizdaki sorunlar cozulene kadar
Esinizin duzelmesi icin size gore ne yapmasi gerekiyor?tam anlayamadigim icin soruyorum canim eften puften sebep olmasin yani iliskinize
Hediye demissin mesela benim esim de hediye almayi bilmez almisligi bir veya iki seferdir yani ama bu bir bosanma sebebi olmadi benim icin (kisiye gore degisir tabiiki sakin seni yargiladigimi dusunme)
nasıl yönlendiricem? kadın erkeğin yansımasıdır ne demek? açar mısınız?erkeği boş bırakmayacaksın sen yönlendireceksin ama bununla da düzelmiyorsa olmaz...bir kadın erkeğinin yansımasıdır demişler doğru demişler
Hakkını ara, yeri geldiğinde konuş, ondan izin alman gerekmiyor. İçinde biriktirme.evet süpriz, romantik şeyler hediyeler bunlar da var ama sadece bunlar değil. mesela ailesiyle sorun yaşadım yüzde yüz haklıyım haklı olduğumu biliyor ve bunu söylüyor. ama buna rağmen, ailesine tek laf etmez ve buna karşılık hep benim alttan almamı ve sbaırlı olmamı bekler.
nişanlıyken de aynıydı ama uzak olduğumuz için pek anlayamamıştımç aslında o zaman neyse şimdi de o. sadece dozu biraz daha arttı.
mesela dediniz ya hadi sinemaya gidelim, cafeye gidelm taraf hep benim. bir kere hadi gidiyoruz diye bir yere götürmedi beni. benim için hiçbir şey yapmadı. ya bir su bardağını sağdan alıp sola koymadı benim için.
ailesine karşı ezildim hep. haklıyken hakkımı aramama bile iizn vermedi ve beni hep susturdu. ne hakkımı korumama izin verdi ne de hakkımı korudu.
okuduklarımdan anladıgım kadarıyla siz güçlü bir bayansınız eminimki denemediğiniz şey kalmamıştır ama hadi 5 yılın hatrına kendi emeklerinzi için ve KENDİNİZ için (ki uzaktan konuşmak kolaydır kişi bilir yaşadıklarını yaptıklarını )ama bence kararsızlık en kötü karardan kötüdür siz harika bir karar vermişsiniz sonlandırmayı düşünmediğinizi yazmışsınız inanın cok sevindim sizin adınıza evlilik kolayına kurulmuyor o halde güzel sofra hazırlayın ve işe 5 sene evvelki o arkadaşlık modunu yeniden kazanmaktan başlayın havadan karadan sudan muhabbetle... muhabbetiniz ömrünüzce cok olsun:)bu evliliği bitirmeyi düşünmüyorum. ama artık mücadele etmeye gücüm kalmadı. 4 senemi mücadele etmekle geçirdim. cicim aylarını bile yaşamadım. evliliğimin 5. günü haksız yere bapırıp çağırdı bana. ben çok doluyum. bitmesini istemiyoırum ama gücüm yok mücadeleye ve 4 senedir çabalarımın karşılığını görmediğim için, bundan snra yapacaklarımın işe yarayıp yaramayaxcağı konusunda hiç emin değilim. diyeceksiniz ki yapın en azından denemedim demezsin diyeceksiniz ama. gerçekten şunu yapmadım bunu da deneyeyim diyebileceğim birşey yok bana göre.
ne yapmalıyım artık onu da bilmiyorum. :'((
Hakkını ara, yeri geldiğinde konuş, ondan izin alman gerekmiyor. İçinde biriktirme.
Çocuğuna karşı ilgili mi peki? Evinde rahat bir yaşantın var mı?
Benim gördüğüm kadınlar genelde erkekleri daha sosyal yapıyor. Yoksa adamlar hep evde takılma taraftarı.
Eğer ortak bişeyler yaptığınızda mutlu oluyorsan, her seferinde senin yönlendirmende bir sorun yok.
Sanırım çok gençsin. Ayrılırsan ailenin yanına mı döneceksin?
okuduklarımdan anladıgım kadarıyla siz güçlü bir bayansınız eminimki denemediğiniz şey kalmamıştır ama hadi 5 yılın hatrına kendi emeklerinzi için ve KENDİNİZ için (ki uzaktan konuşmak kolaydır kişi bilir yaşadıklarını yaptıklarını )ama bence kararsızlık en kötü karardan kötüdür siz harika bir karar vermişsiniz sonlandırmayı düşünmediğinizi yazmışsınız inanın cok sevindim sizin adınıza evlilik kolayına kurulmuyor o halde güzel sofra hazırlayın ve işe 5 sene evvelki o arkadaşlık modunu yeniden kazanmaktan başlayın havadan karadan sudan muhabbetle... muhabbetiniz ömrünüzce cok olsun:)
cevabınız için teşekkür ediyorum. terapiste gittik. konuştuk. psikiyatr gitmek istemiyorum ilaç kullamak istemiyorum. psikolog bana ilaçlık bir durumumun olamdığını sadece çok fazla yıprandığımı ve tğkendiğimi söyledi. bunun için eşinin çaba göstermesi gerektiğini ve ilk adımı eşimden beklediğini söyledi. bunları eşimin yüzüne söyledi. ama hiçbir şey olmadı yine sonuç sıfır. hatta bu konuşma sonrası biz tatile gittik. psikolog bana eşinize fırsat verin dedi bişeyler yapacak dedi. ben de verdim ama eşim bunu sadece 1 hafta değerlendirdi snra yine aynı tas aynı hamamdualar oku araştır.cami hocasına danış mümkünse üfürükçü şartlatanlardan uzak dur.zaten çoğu öyledir hep erkek aileleri bi yerde pot kırar.hassas olan erkek ailesine de sen denk gelmezsin.kadınlar en sonunda duvar kovuğundan çıkmış muamelesi görüyo ne yazıkki.uzun birlikteliklerin dezavantajı olarak da çıkabilir bu durum. senin ve eşinin sevgiliyken uyumlu süper evliyken uyumsuz olduğunuzu gösteriyor.haksızlıklarını yut demiyorum ama onları düşünerek sürekli hatırlayarak da zaman geçmez.eşin bazı şeylerde şikayet kaynağı olabilir.bazı yerlerde de diğer kocalara göre şükür kaynağı.önemli olan kocan tarafının kötü bir şey yapması değil önemli olan sürekli kötü şeyler yapılması.aşağılamaya dönüp senin soğuman.heyecan için bir süre tatile çıkmanız lazım.çocuğun anne babası olmaktan.karı koca olduğunuzu hatırlamanız lazım.önce dua sonra tatil.özellikle psikiyatr a gidin.bıkkınlık yorgunluk sizi hasta etmeden.eşinize de söyleyin durumunuzu naz filan yapmıyorum diyin.oda işe el atsında tembellik ve üşengeçlikten bitmesin evlilik.
odunu alsan vura vura kafasına soksan stresin biter ama iş sana geri döner adam emekli olur erkenden hayattan anlıyorumda.eskiden naz yapmak mı bir şeyin yeni olması mı?ne heyecanlandırıyordu?yeni takıntısı varsa yeninin vakti geçtiği için hevesi kaçmış gibi davranabilir.?düşünün bakalım ne yapıp heves heyecan yapıyordu?yine de cevabı işe yarasın yaramasın dua edin konuyla ilgili bilinçli olarak.cevabınız için teşekkür ediyorum. terapiste gittik. konuştuk. psikiyatr gitmek istemiyorum ilaç kullamak istemiyorum. psikolog bana ilaçlık bir durumumun olamdığını sadece çok fazla yıprandığımı ve tğkendiğimi söyledi. bunun için eşinin çaba göstermesi gerektiğini ve ilk adımı eşimden beklediğini söyledi. bunları eşimin yüzüne söyledi. ama hiçbir şey olmadı yine sonuç sıfır. hatta bu konuşma sonrası biz tatile gittik. psikolog bana eşinize fırsat verin dedi bişeyler yapacak dedi. ben de verdim ama eşim bunu sadece 1 hafta değerlendirdi snra yine aynı tas aynı hamam
Ah be canim keske erkekler bunlari dusunebilsebence de hediye almamak boşanmaya sebep değil. benim için bir şey yapmasını istiyorum. düşünüp yapmasını yani. işten gelirken sana çikolata aldım demesi mesela. akşam sinemaya gidelim şu filme bilet aldm demesi. küçük basit şeyler ...
dernek üyesiyim. çalışmalarımız oluyor. haftanın 3-4 günü dışardayım. üniv bitirdim. kendi işimi yaomak için de çalışıyorum. yani kafam boş değil. vede oturan bir de değilim. düzenli spor hayatımda var. yani doluyum fazlasıyla. konuşacak şey var ama bıkkınlık da var. değersiz hissediyorum hepemin olunki hepimiz benzeri şeyler yaşıyoruz deneyin ve sanırım ev hanımısınız siizi meşgül eden hobi bulun yada zamanını kendinizi dinliyerek gecirmeyin hobi halk eğitim kursları arı neye ilginiz varsa gidin yada spora yada pasta kursuna...ama bi şeyle meşgul olu olunki akşama eşiniz geldiğinde anlatıcak paylaşacak konularınız olsun insan kendini dinlemeye başlayınca inanın her ayrıntıyı kafasına takıyo ve ben mutsuzum bir kere dile dolandımı dilden gitmiyo o zaman kendinizi dinlemeyin gün içinde aktivite bulun beynen yorulun ve emin olunki bu size cok iyi gelicek hayat size mutluluklar getirsin:)
odunu alsan vura vura kafasına soksan stresin biter ama iş sana geri döner adam emekli olur erkenden hayattan anlıyorumda.eskiden naz yapmak mı bir şeyin yeni olması mı?ne heyecanlandırıyordu?yeni takıntısı varsa yeninin vakti geçtiği için hevesi kaçmış gibi davranabilir.?düşünün bakalım ne yapıp heves heyecan yapıyordu?yine de cevabı işe yarasın yaramasın dua edin konuyla ilgili bilinçli olarak.
Ah be canim keske erkekler bunlari dusunebilse
Mutlaka vardir dusunenler ama geneli bu tur ilgisizliklerin kadinlari yoracagini bilmez
Sen de demek ki boyle seylere deger veriyorsun bilemedim ki simdi ne yapilmali?
Acik acik soylemissin terapilere de gidilmis ama buna ragmen duzelmiyorsa esinle son bir kez daha konusmani oneririm, duzelmeyecekse ben ayrilmak istiyorum de bakalim ne diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?