bu görümce beni kanser edecek!!!

Senin sansin evli olmasi. Benimki evli olmadigi gibi evlenme ihtimali de cok dusuk. Esim der zaten ablam evlenemez diye. Dolayisiyle ilgisinin dagilacagi yonelecegi bir sey yok. Adami paylasicaz boyle asila asila. Durum onu gosteriyor.

Ablasının psikolojik durumu kendi sorunudur, size maledilmemeli. Gitsin kendi kendine hasetlensin kudursun. Asıl suç eşinizde ama, çizgi çekmeli artık. Herkes yerini bilmeli.

bende gorumceyim, kardesimin sozlusu var. Ya seviyorum kizi, akli basinda masallah kardesimi de cekip cevirecek birine benziyor. Hic icimden gelmiyor kiskanmak, hem niye kiskanayim. onlar iyi olsa biz mutlu oluruz, gencler istediklerini yapsinlar mutlu olsunlar. Nasil oluyo bu kiskanma olayi anlamis deyilim.

öncelikle şunu söyleyim işiniz çok zor.. psikolojik sorunu varsa tedavi olsun. biraz sabretmeye bak. yine öyle devam ederse ya da ne biliyim bir hareketlerinde azalma olmazsa o zaman dersin benim de psikolojim bozuluyor. mağdem böyle birşey var dr a gitmesi lazım ki bizi kabullensin böyle nereye kadar olacak ki... benim psikolojimi bozana kadar mı olacak de.. o zaman sen de alış benim psikolojim öyle diye de.. benim abim ya da abim bildiğim kuzenimle böyle olsam ne olur ne hissedersin de.ben yapmıyorum çünkü herkesin yeri ayrı de.. herkesle aynı sevgi aynı davranış olmaz de..

valla sorun basit gibi geliyor ama herşeyi de onun emrinde olmasın.zaman yakınken düzelsinler yoksa sen ciddi anlamda sorgula evliliğinizi.. kusura bakma önemsiz asla düşünme demek isterdim ama bence tehlike çanları çalıyor gibi..

herkes yerini bilsin.. herkes başkalarının yerini de bilsin..

nasıl ya boynundan öpmek de neymiş.. valla ben sinir oluyorum. kusura bakmayın çocuklarını dudaktan öpen anne babalara da.. herkese duyulan sevgi ve gönlündeki yeri farklıdır..

daha önce mesajında demişsin ya acaba tehdit mi ediyor canıma kıyarım diye bence olabilir.. psikolojisi bozuk olduğunu kabul ediyorlar ve görünüyorda.

yok canım öyle yapmasın bu sefer kötü gelin olur.. sen üzdün kızdırdın diye..

üşüdüğü için vermişse montunu sen de üşümüş müydün? yani seninkisi daha uzun daha kalınsa hani büyütmemek lazım. o an kim olsa üşüdüm diyen ve daha ince olana verilir.. tamam karın varken önce bir ona sorarsın ama o daha kötü durumdaysa eşi de söylemişse bir anlık üşüdüğünü görünce montunu vermiş olabilir..

büyütmemek lazım diyorum ama eşimle biz ne zaman böyle düğüne bayrama gitsek ayrı ayrı yerlerde duruyoruz. oturuyoruz eşim yüzünden.. geçen düğüne gittik en son.. yanımda babası oturuyordu sonra kalktı başka masaya gitti başkaları gelince. boş koltuğun yanında görümcemin eşi onun yanında eşim onun yanında görümcem var.. eşime içimden diyorum gelse şuraya ama kendiliğinden bilmiyor. en son enişte söyledi yer değiştir diye babam oturur dedi babam geziyor dedi enişte. sonra biraz düşündü geldi. sonrada hiçbirşey yokmuş gibi benimle konuştu.

hani bu da ne diye bana kızmayın. çünkü çift olduğumuzu bilsin istiyorum. ayrıca sap gibi tek başına orada oturmak da olmuyor. hani birşey sorarsın birşey söylemek istersin yanında eşin olunca daha rahat oluyor..

Son düzenleme:

Be hiç art nıyet aramadım benim üzerimde ceket vardı, eşim zaten montu ona şalı vardı arabada onu da bana verdi.. aklımdan hiçbir şekilde art niyet geçmedi. ama o öyle diyince ben açıkcası kendimi rencide olmuş hissettim..yani ben de görümceyim abim bana vermeden daha yengem çıkarır verir kaldıki ben yenge bak abim sana değil bana verdi die gözünün içine sokmam insanların..ama görümcem öyle diyince bozuldum da sustum...kendisi benden yaşcabüyük olunca..yoksa hiç umrumda değil..

konu aynı durum başka kişiler o yüzden kusura bakmasın konuyu açan arkadaşımız.

iyi niyetten olduğunu söylemek istemiştim. Yalnız sen bunu yazınca anlamadığım neden ona bunu demediniz. benim ceketim vardı üşümüyordum ki üşüsem bana verirdi diye. ya da eşinin yanında mı söyledi.eşin deseydi eşimin ceketi vardı onun için ona sormadım diye söyleseydi..

ama birşey deyim mi büyük de olsa küçük de dengesiz olduktan sonra kişiler hiç önemi olmuyor. bizler üzüldüğümüzle kalıyoruz. öyle görümce olunca küçük de olsa bu sefer birşey söylemiyorsunuz çünkü kardeşi en yakını diye... rahatsız olduğunuzu belli edince ya siz etraftan tepki alıyorsunuz olayı büyüttü tarzında ya da o kişi daha çok üstünüze geliyor.

Son düzenleme:
eşinize o yılışık hareketlerı sadece sızı kıskandırmak ıcın yapıyor, sınır oldugunuzu kesınlıkle ona bellı etmeyın hatta gülün neselı muhabetler açın ki taktiğinin işe yaramadıgını anlasın belki boylelıkle vazgecer bu yılışıklıgından.eşinizde su anda ürkek ceylan gibi arada kalmış belli. yasananlara karşı nasıl tavır alacagını bılemıyor bellı, dedgım gıbı gorumcenıze karsı sınırlendıgınızı sakın belli etmeyin, sadece sizde karsılık olarak esınıze yılısmak zorunda deılsınız, esınızın sızın ıcın yaptıgı jestleri,söyledıgı guzel sozleri, surprizleri vs vs hakkında bahsedersenzde catlar zaten merak etmeyın.

evet ilk etapta bunlar yapılabilir. hani sabret falan demiştim ya.. hatta çok yılışık bir anında durun çok güzel görünüyorsunuz resminizi çekiyim de..cepten resimlerini çek.. sonra sen de benim fotomu çeker misin de.. çekmezse hiç kızma.. çünkü niyeti belli zaten.nasıl tepki vereceği önemli değil.önemli olan bundan sonra ne yapacağı..

ah canım.su konuyu oyle bı zmnda okuudmkı.suan benımde snır sıstemım cokmus durumda.sana dıyebılecegım tek sey sız naparsanız yapın esınız kardesıne yuz verdıkten snra hc bsy demedıkten snra anca kendı kendınızı yersınız.burda arayı yapabılcek olan tek kısı o.aynı gorumce bendede var ama allahtan bnm erkek arkadasım kımın ne oldugunu bıldıgı ıcın herkese denmesı gerekenı dıyor.bu ınsanlar neden boyledır hıc anlamıyorum.Allah sana kolaylık versın.ıyı bılırım yılısık gorumcelerı.bızımkıde bızı kıskanıyor.29 yasında evlenmedı.bunun acısı var glıba...

Kocan nasil davranacahini hala babasina soruyorsa kusura bakma da sorun onda. O evlendiginin farkinda olmazsa kimse takmaz ne seni ne aileni. Ben el kiziysam eger ozman sen gorus ailenle de ve gitme evlerine. Bu nebe. Evlenmeyi biliyolar da aile olmayi bilemiyolar. Sacmalik, kocalik bu mu. Diyememis mi el kzi dedigin benim karim diye.

Babasinin boyle dedigi yok. Bu duruma alismazsam babasi ogluna oyle dermis. Sindirme politikasi uyguluyor bana anlatabildim mi? Yoksa adamin bana oyle dedigi yok, demez de. Guya benim sapsal esim beni korkutcak. Kus beyinli..

Ben bu yilisik hareketlere sinir oldugumu ilk basta belli ettim sanirim. Amac bu zaten beni tahrik edip delirtmek. Evde huzur birakmamak. Esimle kavga etmemi saglamak. Sanirim en mantikli yol dediginiz gibi rahat olup sinir olmamak. Cok zor benim icin. Iyi niyet yok cunku. Bu ne zaman sirnasti ben baska seylerle ilgileneyim diyorum ama sinirim sesime yansiyor sesim titriyor. Esim de anlamiyor beni. Yaa kendim umursamaz davranarak alt edicem yada olay buyuyecek esime uyar dicem. O zaman iyice azitir. Esimde sarilan yilisan kiza yapma diyemiyor.

benzer bir durum benim başımda var,
henuz evlenmedik ama ne zaman boyle bir konu okusam buradan kendime de cozum arıyorum.

size tavsiyem bence rahat olun, onlar oyle sırnasık duruyorken siz kalkın cay koyun, kv kp sohbet edin.
eger ortada paylasılamayan bir sey olmadıgını anlarsa bu davranısları da azalır kızın, bir tek siz eve beraber girerken ustune atlama ve yine beraber kalkarken kardesini yollamama istegi ile sınırlı kalır.

gercekten psikolojisi bozuk olmalı ki esiniz babasının oyle bir sey diyebilecegini dusunuyor, aile icinde bu durumu bir sır gibi saklamıslar ve herkes o kızın gonlunu yapmaya calısıyor sanırım.
esinizin evlenmeden once samimi olmamasının nedeni de sorunlu ablasıyla ugrasmak istememesi, uzak durmasıdır.
fakat simdi durum degisti kıskanclıgından oturu ablası yakın durunca tersleyemiyor.
tabi sizin dediginiz gibi boyle psikolojiymis babanın lafıymıs hicbir sey olmayıp esiniz sizi susturmak icin uyduruyor olabilir.

Son düzenleme:
Ablasinin opup sevmesinde ben bir sorun goremedim...
Ayrica esinize sirnasarak anlamsiz bir tabir-i caizse s.dik yarisina girmissiniz bence gereksiz...
Esiniz sinirlarini koymayi bilmiyorsa konusun, asla ablanla kotu olmani istemem, ama ablan surekli bir yaris icinde, ben cok adim attim, eger bir el atmazsan olay gittikce seviyesizlesecek, benden bu kadar diyin...
Siz kalitenizi koruyun, yaptiginin cok anlamsiz oldugunu anlar zamanla...
Ama kendine rakip bulursa,devam eder...
Bu arada ablanin psikolojisi falan filan da, biraz da hudutlari belirlemek lazim, onceden sadece ablasinin kucuk kardesiydi...
Simdi hem kucuk kardesi hem de bir kadinin kocasi, bunu dengelemeyi ogrenmek zorunda...

Her yeni gelin bu şekilde bir sınanıyor sanırım kıskanıcakmı kıskanmıcakmı bizi oglumuzdan uzaklastırıcakmı uzaklastırmıcakmı.Potansiyel bir tehlike olarak görebiliyorlar sizi.1,5 yıllk evlıyım ılk baslarda kv benden kıskanıyordu oglunu, gülüp geçiyordum, zamanla abarttı hatta bi keresinde dile bile getirdi.ev tasıcaktık temızlık yapıyorum kvdemde kardesıne gıdecek esımıde goturcek oldu bende eşime gulerek hele bi kaç ben temızlık yaparken sorarım sana dedim :) kv demın dedıgı korkma kacırmıyorm kocanı bende anne koca evın altından tek basına nasıl kalkyım kacırıp kacırmamakla nealakası var dedım sustu. Ben genel olarak gülerdim o hallerine takmayınca gercekten kabak gıbı kımın ne dusundgu kımde fesatlık kıskanclık oldugu ortaya cıkıyor.Hatta ben mutlu oldgumu bile gösterdim yani ogluna yakınlıgından kı öyleyimde.ama eşimde annesinin yanında olsun kardeslerının yanında olsun bana sırnasmaktan gerıde kalmaz hatta ben utanırım öte dur dıye. dizime bile yatar. ben kv demın kıskandgını farkettıgımde eşime gülerek anlatmıstım beni kıskanıyor cok tuhaf diye beraberce guluyorduk hatta annenın tavırlarına ılk basta bi kabullenemıyorlar sanırım ama bırbırnızı tanıdınızmı hersey yoluna girer canım.sen kıskandıkca ustune gelıcektir.boşversene eşin sanada yeteeer ablasınada :)

45 ini geçmiş evlenmemiş görümcem var
Aynı yollardan geçtim, 14 senelik evliyim.
Bu konuda kitap yazarım desem yeridir.
Üstelik 1 senelik evliyken kp rahmetli oldu, ana kız eşime sarıldılar.
Diyeceğim o ki, arkadaşım kaale alma , boşa kendini yıpratma.
Senin sinirlendiğini anlarsa daha da üstüne gelecektir.
Kucağınada otursa akşam kocanı alıp evine giden sensin.
Bunu aklından çıkarma.
Görmezden gel, işi dalgaya vur.
Emin ol eşin sıkılacak en başta bu durumdan.
Zaten kavgayla bir yere varamazsın.
Bir kaç sene sonra boşa kendimi yıpratmışım diyeceksin.
Bu durumda inan en çıldırtıcı olan cool davranmak.
Onu umursamadaığını anladıkça ya vazgeçecek yada daha da abartıp işin mokunu çıkartacak.
İki durumda da sen kazanırsın.

Görümceniz evlenirse ancak öyle bırakır bu hallerini..

Konuyu okudum da .. Benim de 2 erkek kardesım var . Allah nasıp ederse bende gorumce olacagım ..
Kardeslerım evladım gıbıdıır bız hep bırbırımıze destek olduk ..canım onlar benım ..
Bende onları boyle sapur supur operım mıncıklarım (bırı 15 dıgerı 20 yasında ) kıclarına vurrum cocukmus gıbı :))
Evlenselerde degısmem sanırım .. Gelıne karsı bı art nıyet oldugundan degıl ama sevgı ıste ınsan tutamıyo kendını..
KEndımı gorumcenın yerıne koydum .. Art nıyet arama yaa .. Kardes candır bı de yenı evlısınız ablanın sana alısması ıllakı zaman alıcak onun yanında ıkısıne de cok ıyı davran bı sure , senı sahıplensın emınım boyle sevgı dolu bı abla sana da sevgı gosterılerınde bulunacaktır..
Ama dedıgım gıbı eger benım gıbı gercekten sırf kardesını sevıyo dıye boyle davranıyosaa.. Art nıyet varsa orası ayrı ...

Belki ablanın size anlatılmayan -iyi ki de anlatılmayan- bir hikayesi var, kardeş de o yüzden hassas.

Bir abla kardeşinin elini tutamaz mı? Onu öpemez mi? Bu nasıl olur da flört eder gibi görülür dışardan?

Bir de elalemin yanında sırnaşmak fln denir yahu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…