- Konu Sahibi feministic
-
Benin esimin istedigi huy sizde var :) bende cok konusmayi ortam yapmayi cok iyi bilirim esimde cok kizar kadin kismi cok konusmaz gulmez der oyle yetismisler ama ben onu dinlemiyorum tabi. San nasil akil vereym bilemedim canim ama rezil olcam korkusunu yenmen lazim siz zaten neti nerde konusmasi gerektigini bilen birisine benziyorsunuzmerhaba,
öncelikle kendimle alakalı bilgi vereyim; konuyu değerlendirmenizde faydası olur sanırım.
33 yaşındayım. Doktora mezunuyum. Çok iyi derecede yabancı dil biliyorum, İngiltere'de bir süre yaşadım. 10 yıl boyunca üniversite'de derslere girdim. Kendi çapımda sevilen bir hocayım, öğrencilerimle gayet iyi ilişkilerim var. Çirkin değilim; güzel olduğumu bile söyleyebilirim. 7 yıllık evliyim.
sorunum şu ki yeni tanıştığım insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum fakat bu bir de yaşı benden biraz büyük insanlarla oluyorsa zirve yapıyor. bu sebeple eşimin iş yerinden abi dediği insanlar ve aileleriyle ev görüşmeleri falan olursa ben arada susup kalıyorum. konuşulan bütün konular hakkında tabi ki fikrim olmasına rağmen konuşmak bana zul geliyor. sesimi çıkarsam tiz bir ses çıkacak, kimse beni dikkate almayacak, ben rezil olacağım gibi bir his. yenemiyorum. ben zaten çok rahatsızım bu konudan ama eşim de rahatsız oluyor ve çok da haksız değil. bütün görüşme boyunca ağzımdan bir iki cümle zor çıkıyor.
bunun çocukluğumla alakalı olduğuna inanıyorum açıkçası. bizim evde çocuklar konışamaz, fikir beyan edemezdi. oldu ki sesin çıktı ters bir bakışla sus pus olurdun.
bunu nasıl yeneceğime dair fikir verebilirseniz çok sevinirim.
Böyle düşündükçe daha çok geriliyorsunuz. İyice strese giriyorsunuz.Konunun sarmadığı çok Zaman oluyor evet, ama onu kendi içimde eritebiliyorum açıkçası. Ama ilgimi çeken konular olduğunda bile sesimi çıkaramıyorum. Yani Nasıl söylesem, sanki orada ağzımı açmak benim hakkım değilmiş, konuşmak beni küçük düşürecekmiş gibi. İçimde beni durduran bir şey var. Yenemiyorum bir türlü
Cocuklukla alakali malesef..Cocukken ergenligimde cok agrima giden beni asagi ceken seylerle buyudum...En buyuk etki bir ablam ve birkac enistem..Ben en kucuk :) Yani abi abla olamadilar.Simdi kendi cocuklarina yapsam izin vermezler.Özgüven sorununun eğitimle çok ilgisi yok işte görüldüğü gibi. Keşke yardım alma imkanınız olsa. Belli ki çocukluktan gelen, atlatamadığınız durumlar var.
Cocuklukla alakali malesef..Cocukken ergenligimde cok agrima giden beni asagi ceken seylerle buyudum...En buyuk etki bir ablam ve birkac enistem..Ben en kucuk :) Yani abi abla olamadilar.Simdi kendi cocuklarina yapsam izin vermezler.
Hic ozguven tavan olamadim.Bosanmadan sonraysa iyice kabuguma cekildim.
Psikolog sanki cok yardimci olamayacak gibi.Dinliyorlar.Birkac tavsiye icin bir ton para..EMDR ymis suymus buymus teknik uyguladiklari yok..Para tuzagi .Coookk agirdan aliyorlar.....Kk bile daha etkili....Alisveris,gezi daha etkili...Bir ton da para.....Onlara verecegim parayi yurtdisi tura harcayim diyorumBirlikte gidecek adam bulamiyorum.uc yil once gittigim gezide arkadasi da bir gezi sitesinden buldum.Cok iyi gelmisti bana.Kendi basima yol iz buldum.Ozguvenim artmisti.Yine istiyorum cok ama kimseyi bulamiyorum..Para bazen nasil da halletmiyor bazi seyleri..İsterseniz aşarsınız ama. Tek başınıza olmuyorsa yardımla.
Psikolog sanki cok yardimci olamayacak gibi.Dinliyorlar.Birkac tavsiye icin bir ton para..EMDR ymis suymus buymus teknik uyguladiklari yok..Para tuzagi .Coookk agirdan aliyorlar.....Kk bile daha etkili....Alisveris,gezi daha etkili...Bir ton da para.....Onlara verecegim parayi yurtdisi tura harcayim diyorumBirlikte gidecek adam bulamiyorum.uc yil once gittigim gezide arkadasi da bir gezi sitesinden buldum.Cok iyi gelmisti bana.Kendi basima yol iz buldum.Ozguvenim artmisti.Yine istiyorum cok ama kimseyi bulamiyorum..Para bazen nasil da halletmiyor bazi seyleri..
Bu arada hipnozu denemek isterdim ama o da cok para; etkili olduguna dair hicbir yorum okumadim.Etkisiz denmis.Etkili oldigunu bilsem gidecem.Seansi 300tl...
Insanin eli kolu baglaniyor ya tip caresiz.Para caresiz..
O nasil biri :)Keşke imkan olsa da ablamla tanistirsam sizi. Çok benzettim yazınızı okuyunca.
Benim de derdim is yerim:)bızımde çocukluğumuz öle idi,ama ben susmazdım,pat pat hemde,doğrucu davut derlerdi,keskın sırke,zaman içinde daha konrtollu olup cümleleri ağdalandırıp sölemey başladım,bazen bende konuştuğum için pişman oluyorum,şimdi daha azalttım,daha kalıteli insanlarla ve anlatacağı benım için önemli ise,ve benımde anlatacağımı anlayan insanlarla konuşuyorum,bence sende bılgı donanım çok var,ondan zul geliyordur,bazılarının sevıyesıne ınemezsın canım beım,ama bak bir arkadaşım var eğitimi sıfır,oda ağzını açmazdı,sordum bır gün ıtıraf etti,cahıllığım çıkar rezil olurum dıye dedi,yanı normalsın,bence sevıyene göre aşağıda kaldıkları için böle olmuşsun,bızım komşu var o kadar kendını yetiştirmemişki,bize geldiğinde ben onla ne konuşayım,yada neden dınlıyeıım,zaman kaybı,ama sen bence çokda kıbarsın,dinliyorsun
nasıl canım anlamadımBenim de derdim is yerim:)
Isyerimde bu mesele var.Konu sahibinin meselesiyle akran:)nasıl canım anlamadım
O nasil biri :)
O da besbekar mi:)Benim gibi yasi geckin mi:)Valla bence aynı sizin gibi.
Hatta tatile gidecek birilerini aramanız bile aynı.
çok konuşan ve her konuda bır bılgısı olan bırı olarak,çok okuyp çok gezınce insan bir sürü şey biriktiriyor,susmanında güzel yanları var,bence hiçççç şıkayet etmeyın sorun değil,mesele ben işyerımde akşama kadar tel hariç kımseyle konuşmuyıorum,tlde sadece iş konuşuyorum,özel hayatımda böle biriyim,konuşan,zaten iş hayatında çok konuşulmaması daha hayırlı,bınadada öle,ama alışveriş yaptığım esnafla kankiyim,çok iyi karşılanırım,kasabım yağmur yağıyor çıkma,sana şemsiye getirisn çocuklar der,fırınım,uzun zamandır nerdeydın dıye sorar,su aldığım yer yıne öle,terzim asla bırakmaz laflamadan,bal aldığım yer,ıkı kelam etmeen balımı tartmaz bıle,peynırcım desen benı en arkaday atar,iki sohbet için,dostlar sağolsun,ama iş hayatı öle dğeil canım benım,Isyerimde bu mesele var.Konu sahibinin meselesiyle akran:)
kız yaşı geçkin ne ayol,o nasıl bir tabır öle,O da besbekar mi:)Benim gibi yasi geckin mi:)
74'lü. Evlendi ayrıldı besbekar su an. Çevresinde ayak uyduracak kimse yok ışte onun da.O da besbekar mi:)Benim gibi yasi geckin mi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?