Arkadaşım baktığın vakit sende kaynananı anne gibi görsen oda seni evladı gibi görür. 65 yaşında kadın, tatlı dille "oh iyiki geldiniz bende biraz dinlenirim" dedin mi ? Yazmamışın demek ki demedin. Kadın evine ilkkez gelmiş, hemen işi devralsa " bak ilk kez geldi evimi ele geçirdi" demeyecek misin ? (bunun cevabını kendi kendine ver)
Doğuma daha var diyorsun 39, hafta kimse tahmin edemiyor. Arkadaşım doktordan çıktı 15 günün var dediler daha yolda açılma oldu acilen hastaneye döndü. 39.haftada neyin erkeni ? Sanırsınız 19. haftada geldi. Maalesef sen önyargılı yaklaşınca (erken geliyor diye) haliyle kayınvalide önyargılı davranmış. Çünkü inan kötü elektirk geçici, sevgisizlik geçici. birini sevmiyorsan, emin ol ki oda seni sevmiyordur. Çünkü kalpten kalbe hep yol vardır.
Bu arada hamilelikle yumuşaklığın ne ilgisi var ki, hamilelik bir hastalık mı ? Önceden neyse şimdi de oyum. Hormonmuş vs imiş bana göre şehir efsanesi.
Hayırlı doğumlar, inşallah kız bebeğin olacaktır.
Bıu arada sevgisiz çocuk yetiştirme sırf size değil aman ha yanlış olmasın tüm önyargılı, adından ötürü kayınvalideyi öcü gibi görenlere ...
bide şu var kızlar 39.haftayı bilemem ilk gebeliğim ama harbiden bi uyku geliyo yaa, ben 8-9 gibi uyur oldum işyerinde ayakta uyuduğum oluyo ağzımdan salya aktı düşünün, e bu durumda bazı işlerime yetişemiyorum annem bayramdan sonra gelirim diyodu gelsin valla epey çalıştıracam kadınıkızının kuzusu canım annem
bana da öyle oluyor sürekli uykulu ve yorgun haldeyim gerçi 39.hafta artık insan yerinden zor kalkar düşünemiyorum bile :)
eş ve ailesinde bi konu var gelini alası orda hem de tam prenses sendromuyla birlikte onun yanında ne konu sahibi ne bizler gelini G si olamayız
bana abes gelmedi nedense. sen zaten direk ön yargıyla yaklaşıp gelmesini istememişsin. kadın belki kötü niyet içermeden gerçekten kendi düşüncelerini söylüyor samimiyetinden..bu yönden bak bakalım olayın rengi değişecek mi?
gözlerim doldu lütfen anneni çağır özellikle son hafta 26 yaşındayım hayatımda ilk defa bugün anneme sana bu kadar hiç ihtiyacım olmamıştı dedim nerdeyse ağlayacaktım yanlış anlamayın kv olup olmaması ile ilgili değil anneme ihtiyacım.bilmem niye böyle hissediyorum ama garip hissediyorum bana bir şey olsa sanki sadece o yardım edebilir gibi geliyor ki anneme de bağlı falan değilim yada değildim.
ah canım aileler Ankarada biz tee Batmandayız sağolsun eşim çok yardımcı ama geçen ona bile dedim sen eşim bile olsan bazen çekiniyorum şunu getirir misin bunu da yapar mısın demeye, anne gibisi olmuyo gerçekten, bu günlerde gelir geçer sıkma canını annen ne zaman geliyo en azından o sana bi yaren olur kv de örgü mü örüyo ne yapıyosa yapsın
Konuyu baştan sonuna okudum.Bazı arkadaşların konu sahibi arkadaşı çok kırıcı bir şekilde yargıladıklarını gördüm ve yazma ihtiyacı hissettim.Öncelikle her insan farklıdır.Bana göre arkadaşımızın sorunu kayınvalidesini samimiyetsiz olarak görmesi.İş-güç-masraf değil.Sonuçta kv. bugüne kadar hiç yanlarında olmamış, hiç sevgi ilgi göstermemiş ve şimdi sanki mükemmel bir ilişkileri varmış, geliniyle çok ilgiliymiş gibi doğumdan bir hafta önce gelmiş.Bazıları belki ilişkileri düzeltmek için gelmiş diyebilirler.O zaman adım atsın bir sevgi ilgi alaka göstersin.Arkadaşımız bana göre bundan rahatsız oluyor.Geçmişte yaşadığı kırgınlıklarda var sanırım.Bunlarıda unutamamış olabilir.
Ayrıca doğum yapmak ve lohusa dönemi çok zor bir dönem.Öyle bir dönemde insanın evinin kalabalık olmasının insanı rahatsız etmesi çok doğal.Belkide kalabalıkta rahat edemeyecek.Geçmişte kırgılıklar yaşadığı bir insandan bir şeyler isteyemiyordur.Bende hamileyim kayınvalideme çorba yaparmısın diyemem ama anneme diyebilirim.Hem yapı olarak insanlardan bir şeyler istemek çok zor gelir hemde anneme karşı daha rahatım.
Bazıları bizde yaşadık abartıyorsun vs. yazmış.Siz yaşadınız siz farklısınız.Konu sahibi farklı bir birey.Psikolojisi, olumsuzluklara tahammül sınırı farklıdır.Buraya yazmış yargılanmak için değil.Anlaşılmak için.Derdini paylaşmış.Zaten doğuma 10 gün kalmış stres altında biraz destek almak istemiş, yargılanmak değil.Biraz daha hoşgörülü bir tutum sergilenebilir.Kayınvalideye karşı hoşgörü ve sevgiden bahsedenlerin derdini paylaşan sıkıntılı bir hamileye karşı bu üslubu kullanmaları ne büyük bir çelişki.Elbette eleştiride olabilir ama yapıcı olmalı yıkıcı değil.
65 yaş duruma göre gençtir, duruma göre yaşlıdır ama her daim babaannedir. İster yardım edecek gücü kendinde bulur, ister bulmaz. Yardım edemiyor diye torununun doğumuna gelmesin mi ?
Ne kadar sığ, ne kadar insani sevgiden yoksun oldu insanlar. Ve bu sevgisiz insanlar çocuk büyütecek.
20 yıl sonra bizi ana, baba büyük takmayan, bencilliğin dibine vurmuş gençlik bekliyor. Allah sonumuzu hayr ede.
Ve inanıyorum ki bugün kayınvalideye saydıranlar, kendileri hiç yaşlanmayacak, elden ayaktan düşmeyecek sananlar, yaşlılığın bencillik ikinci çocukluk olduğunu bilmeyenler yarınlarda ne ettikte çekiyoruz diyecek. Çünkü bu dünyada rüzgar eken hep fırtına biçmiştir.
Yazık vallahi.
Egem bacım ben kızı buldum da sen ne edeceksin içime dert oldu senin durumun. Anam sen torun yüzü göremeyeceksin haberin ola.
yooo ben zaten gitmeyeceğim.gidipte ardımdan onca laf mı ettireyim.en azından gelmedi diye lafım edilir sadeceEgem abla ille de birinin doğumuna gitmek şart mı
Bence doğum ve lohusalık durumunda kişi en iyi annesiyle rahat eder, o yüzden öyle söyledim
Sende gider torununu görürsün o ayrı
senin kaynana düşman başına.kaynanan kaynana değil ki,abla.gelmek istiyorsa gelsinler elbette sonuçta oğullarının evi onların da torunu ama anne gibi gelsinler misafir gibi değil..
ben erken doğum yaptım bebeklerim 3 hafta küvözde kaldılar ölüm kalım savaşı verdiler bu süreçte k.validem gelmedi bile.40.günümde eve çıktıktan sonra geldi.biz eşimle geceler boyu uyumadık iki prematüre bebek biri kolik oldu sürekli ağlıyor falan k.validem 10 gün kaldı bu 10 günde her gece kapattı kapısıını uyudu.herşeyi ben yaptım o arada bir oğlu isteyince yemek yaptı falan.çocukları ilk gördüğünde ki tepkisi şu oldu ayyy bunlar kedi yavrusu gibi ne kadar çirkinler!! ve sürekli laf vurdu başkalarını güzel bebeklerini anlatıp durdu.çocukları yımamaya hergün annem geldi o komutan gibi emirler yağdırdı.
annem ise doğumda yanımızdaydı 3 hafta ankarada hastanede kaldık yanımızdaydı,ben sezeryan olduğum için bebeklerime süt sağdım annem hastaneye götürdü ki k.validemden kaç yaş büyüktür.bizimle ağladı bizimle acı çekti.paramız bitti annemler ceplerinden harcadılar.çocukları memlekete götürmeye babam özel minübüs kiraladı ki rahat edelim diye düşün.
şimdi ikisi de anne değil mi ikisi de saygıyı hak ediyor ikiside sevilmeli falan filan..yok öyle biu dünya,eğer gerçekten anne babaanne gibi davranacaklarsa başımızın üstünde yerleri var ama misafir gibi gelip onca laf vurup gideceklerse kimse melek değil herkesin de bir sabır sınırı var.bu kız anneleri içinde geçerli sadece k.valideler için değil.
benimde iki oğlum var gerçekten böyle olmak istemiyorum.k.validemin yaptıklarını yapmak yaşatmak istemiyorum.gelinimin çocuğu değil oğlumun çocuğu diye bakmak istiyorum.
ne mutlu sana canım.inşallah sonuna kadar böyle devam edersinizÖyle düşünme Egem abla hayırlı insanlarla karşılaştırsın çocuklarını. Bir gün teyzemle mutfakta yemek yapıyorduk. Elim yandı teyzem de kaynanandan korkacaksın belli dedi.(Bizim oralarda öyle söylenir.)Bende kırmaktan korkarım dedim. Teyzem güldü evlen de gör dedi. Sürekli genç kızların beynine "kaynana kötüdür" imajı yerleştiriliyor sorunlar biraz da oradan kaynaklanıyor.
Neyse gel zaman git zaman evlendim, kaynana kötüdür ya arıyorum açığını, her lafına mana yüklemeye çalışıyorum cık yok. Baktım evladı gibi seviyor. Bende onu çok seviyorum. Her aldığımdan almaya, yaptıklarımdan göndermeye çalışırım. Migreni var başını ovarım, işlerini yaparım elimden geldiğince. Burası bdv. Herkes derdini anlatıyor. Yoksa çok iyi anlaşanlar da var. Umarım çok iyi anlaştığın bir gelinin olur.
egem ablacım bu birazda sana bağlı değil mi sence? sen anne gibi davranırsan karşıdaki de gerçekten kötü niyetli bi kız değilse neden göremeyeceksin,sevemeyeceksin torunlarını? bazı şeyler etkiye tepki meselesidir.sen biliyorsun benim k.validemi daha bi saygısızlığım olmadı ama yok kadın buzdolabı gibi içinde sevgi yok.şimdi ben mi suçlu oldum örneğin?
her zaman gelinler hatalı değil ablacım gerçekten değil.bak hala tüm yaptıklarına rağmen diyorum ki telde anne doğumada gelirsin diyorum tabii kızım gelirim demiyor bana.
ablacım bence sen iyi bir k.valide olacaksın içinde merhamet ve annelik duygusu var çünkü ama İnşallah iyi gelinlerle karşılaşırsın.
Niye bu kadar yuklenilmis sana anlamadim. Herkes kv sini ne kadar da severmis meger. Burada acilan kv sikayetlerini uzaylilar yaziyor demek ki? Gorunuse gore herkes kv siyle cok mutlu, mesut.
Ben sana hak veriyorum. Oyle terbiyesiz kv gelmese daha guzel olurmus. Evladina uvey evlat gibi davran, sonra bebek gormeye gel. Ayrica evet kiz cocugu olmayan doguma gidip kalmasin. Insanlar ne merakliymis lohusa kadin bakmaya. Benim cocugum yok, ama ben kizkardesimin yaninda dahi emzirmeye cekinirim. Kiz kardesim de benim yanimda emzirmedi, o da benden cekiniyor. Kv den de cekiniliyor olabilir. Kv ler de olduler mi hemen geline bakamadik diye? 2 ay sonra gidersin ne oalcak?
Hiic oyle formul cikarmaya gerek yok, gitmem ama sunu gonderirim gibi. Iyi niyetli ol, o her turlu anlasilir. Ama boyle sanki yaris yapiyormus gibi once ben gidecegim kalacagim demek guc yarisi gibi oluyor.
Senin kv de tatil koyune gelmis, karni burnunda gelinden hizmet bekliyor. Inleyerek sofra kuruyor kadin, en basitinden yazik der vicdan sahibi elime mi yapisir sunlari koyayim der. Dedigin her seyde haklilik payin var, bna gore sen degilsin anormal olan. Bosver gormemeye calis, ne yapacaksin evladina uvey evlat gibi davranmis. Ne desen bos!
arkadaşlar doğumuma az kaldı nasipse.annem doğuma bir hafta izin alıp gelecek çalışıyor.eşimin annesi de geleceğim dedi ama ne zaman bilmiyorduk.geçen hafta bu cuma binecek dediler bende çok erken doğuma gelsin dedim eşime o da haftaya çarşamba gelsin o zaman dedi neyse ben sevindim sonra kardeşi perşembe günü annesini yollamış bizede arabaya bindirince haber verdi sağ olsun.
bize ilk gelişi sağ olsun.eşime kızdım insan birde bana sorar diye benim kimseye ihtiyacım yok şimdi dedim ama napsın geleni geri mi göndereyim dedi.iki gündür ne yapacağımı şaşırdım ilk geldiği gün heyecanla bebeğe yaptığım battaniyeyi gösterdim renkler karışık olmuş kıza gider mi dedi renkler de lila beyaz mor.eşime atkı örüyorum onu gösterdim dar değil mi dedi.iyi mi?bir tane gzel laflarını duymadım bir de bunlar olunca çok üzüldüm.şimdi eşim evde o gidince ben ne yapayım.nereye gitsem oraya geliyor ne yapsam inceliyor nasıl geçer bu zaman oturamıyorum kalkamıyorum yanında evde doğru dürüst giyecek kıyafetim yok tayt kapri falan var pek bir şey almadık maddi sıkıntıdan.
eviniz güzelmiş şmyle böyle bile demedi ya yada güzel bir yorum.yemek yapmak zorundayım her öğün.salondaki kanepeyi açtık sert gelmiş yatamamış.yazık eşimde gerilme deyip duruyor.ben mi abartıyorum bilmiyorum ama zaten soğuktum iyice soğudum.ben her işimi görüyorum zaten erken gelmenin mantığı ne anlamadım hala.şiş ip verecekmişiz de o da bir şeyler örecekmiş onu bile vermek istemiyorum şimdiye kadar bir tane bir şey almış mı yapmış mı?
doğuma yakında kp gelecekmiş kaç zaman kalmayı düşünüyorlar merak ediyorum.zaten maddi sıkıntımız var birde masraf iki katına çıkacak.hamileliğimin canına okudular gerlmekten yoruldum.içim hep ağlamaklı.
ne yapayım arkadaşla bu günleri nasıl geçireyim.
canım bende senınle aynı durumu yasadım 37 haftalık hamıleydım evım tadılata gırdı (sıtede oturuyozruz mecburı) annemı cagırdım ev batıyodu annem geldı ıstanbuldan sagolsun temızledı yerlestırdı ve gıtttı ben esımle daha cok zaman gecırmek ıtıyodum esımede soylemıstım doguma kadar ıse bıle gıtmıcektı ızın alcaktı neyse bı sabah annemın gıttıgının ertesı gunu kaynana aramıs ben yoldayım gelıyorum dıye ay ben nası aglıyorum nerden cıktı bu kadın dıye ev temız annem yapmıs yemegımı gıtmıs bu nerden cıktı dedım ısguzar bak hala sınırlenıyorum neyse yapcak bıseyın yok yanı napcan dusuncesız ınsanlar kendını uzme bebısıne yazık strese sokma bebegını sen yemek faln yapma agrım var de yat hep fazla aynı odada kalma kendı odana gıt uyu ben oyle yapıyodum napım yuzunu gorunce sınır bsıyodu bana esımde demıstı gelme nası dıyım yola cıkmıs yoldaymıs demıstı cok sınır bozucu bı durum sonuna kadar haklısın canım
Niye bu kadar yuklenilmis sana anlamadim. Herkes kv sini ne kadar da severmis meger. Burada acilan kv sikayetlerini uzaylilar yaziyor demek ki? Gorunuse gore herkes kv siyle cok mutlu, mesut.
Ben sana hak veriyorum. Oyle terbiyesiz kv gelmese daha guzel olurmus. Evladina uvey evlat gibi davran, sonra bebek gormeye gel. Ayrica evet kiz cocugu olmayan doguma gidip kalmasin. Insanlar ne merakliymis lohusa kadin bakmaya. Benim cocugum yok, ama ben kizkardesimin yaninda dahi emzirmeye cekinirim. Kiz kardesim de benim yanimda emzirmedi, o da benden cekiniyor. Kv den de cekiniliyor olabilir. Kv ler de olduler mi hemen geline bakamadik diye? 2 ay sonra gidersin ne oalcak?
Hiic oyle formul cikarmaya gerek yok, gitmem ama sunu gonderirim gibi. Iyi niyetli ol, o her turlu anlasilir. Ama boyle sanki yaris yapiyormus gibi once ben gidecegim kalacagim demek guc yarisi gibi oluyor.
Senin kv de tatil koyune gelmis, karni burnunda gelinden hizmet bekliyor. Inleyerek sofra kuruyor kadin, en basitinden yazik der vicdan sahibi elime mi yapisir sunlari koyayim der. Dedigin her seyde haklilik payin var, bna gore sen degilsin anormal olan. Bosver gormemeye calis, ne yapacaksin evladina uvey evlat gibi davranmis. Ne desen bos!
insan bi kez soğudumu bi daha eskisi gibi olmuyor ne yazıkki. burda arkadaslar yazıyo hani diyorlar ya iyi davran amanda minnoşum yok bilmem ne çeken bilir arkadaşlar. sürekli burun kıvrılmak gizli gizli evin düzenine müdahale herşeyi ben bilirim halleri. benimde oğlum var ve çok büyük bir laf ediyorum şuan gelinim isterse kendi evinde halının ortasına mıçsın niye yaptın dersem nağmerdim. çeken bilir. allah kolaylık versin canım.
yooo ben zaten gitmeyeceğim.gidipte ardımdan onca laf mı ettireyim.en azından gelmedi diye lafım edilir sadece
annem içinde kv içinde geçerli bi durum daha var, hani anneye bakıcı gibi davranırlar ya emzirdin mi ay ay ay doğrumu tutuyosun, sen bilmezsin sen anlamazsın biz bilmem ne kadar çocuk büyüttük, hiç çekemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?