Ha şöyleee
Anneliğin tadını çıkarmak varken kendinizi ve bebeğinizi germeyin ne olur
Benim kayınvalidem kızım doğduğunda uyuyan bebeği uyandırıp ''annen sana meme vermedimi kızım'' diye diye severdi
Üzülmedim mi elbette üzüldüm o dönemde...
Ama geçti gittiii
Doğumdan sonra da yanınızda olduğu sürece lohusalığın da etkisiyle kayınvalideniz a dese batabilir size ama bu yazdıklarımı hatırlayın lütfen
Ve içinizden sürekli tekrarlayın;
''Sayılı gün çabuk geçer''
hımmm herkes kendi kızının doğumuna gitsin,kızı olmayan ne yapsın
amannnnnnnn ben zaten hiç uğramayacağım.analarıyla yapsınlar ne yapacaklarsa.hediyelerimi de kargoyla göndereceğim.gelmemi istemeselerde orada burada hediye için gelmedi derler,neme lazım
Egem abla ille de birinin doğumuna gitmek şart mı
Bence doğum ve lohusalık durumunda kişi en iyi annesiyle rahat eder, o yüzden öyle söyledim
Sende gider torununu görürsün o ayrı
65 yaş duruma göre gençtir, duruma göre yaşlıdır ama her daim babaannedir. İster yardım edecek gücü kendinde bulur, ister bulmaz. Yardım edemiyor diye torununun doğumuna gelmesin mi ?
Ne kadar sığ, ne kadar insani sevgiden yoksun oldu insanlar. Ve bu sevgisiz insanlar çocuk büyütecek.
20 yıl sonra bizi ana, baba büyük takmayan, bencilliğin dibine vurmuş gençlik bekliyor. Allah sonumuzu hayr ede.
Ve inanıyorum ki bugün kayınvalideye saydıranlar, kendileri hiç yaşlanmayacak, elden ayaktan düşmeyecek sananlar, yaşlılığın bencillik ikinci çocukluk olduğunu bilmeyenler yarınlarda ne ettikte çekiyoruz diyecek. Çünkü bu dünyada rüzgar eken hep fırtına biçmiştir.
Yazık vallahi.
Egem bacım ben kızı buldum da sen ne edeceksin içime dert oldu senin durumun. Anam sen torun yüzü göremeyeceksin haberin ola.
gelmek istiyorsa gelsinler elbette sonuçta oğullarının evi onların da torunu ama anne gibi gelsinler misafir gibi değil..
ben erken doğum yaptım bebeklerim 3 hafta küvözde kaldılar ölüm kalım savaşı verdiler bu süreçte k.validem gelmedi bile.40.günümde eve çıktıktan sonra geldi.biz eşimle geceler boyu uyumadık iki prematüre bebek biri kolik oldu sürekli ağlıyor falan k.validem 10 gün kaldı bu 10 günde her gece kapattı kapısıını uyudu.herşeyi ben yaptım o arada bir oğlu isteyince yemek yaptı falan.çocukları ilk gördüğünde ki tepkisi şu oldu ayyy bunlar kedi yavrusu gibi ne kadar çirkinler!! ve sürekli laf vurdu başkalarını güzel bebeklerini anlatıp durdu.çocukları yımamaya hergün annem geldi o komutan gibi emirler yağdırdı.
annem ise doğumda yanımızdaydı 3 hafta ankarada hastanede kaldık yanımızdaydı,ben sezeryan olduğum için bebeklerime süt sağdım annem hastaneye götürdü ki k.validemden kaç yaş büyüktür.bizimle ağladı bizimle acı çekti.paramız bitti annemler ceplerinden harcadılar.çocukları memlekete götürmeye babam özel minübüs kiraladı ki rahat edelim diye düşün.
şimdi ikisi de anne değil mi ikisi de saygıyı hak ediyor ikiside sevilmeli falan filan..yok öyle biu dünya,eğer gerçekten anne babaanne gibi davranacaklarsa başımızın üstünde yerleri var ama misafir gibi gelip onca laf vurup gideceklerse kimse melek değil herkesin de bir sabır sınırı var.bu kız anneleri içinde geçerli sadece k.valideler için değil.
benimde iki oğlum var gerçekten böyle olmak istemiyorum.k.validemin yaptıklarını yapmak yaşatmak istemiyorum.gelinimin çocuğu değil oğlumun çocuğu diye bakmak istiyorum.
hımmm herkes kendi kızının doğumuna gitsin,kızı olmayan ne yapsın
amannnnnnnn ben zaten hiç uğramayacağım.analarıyla yapsınlar ne yapacaklarsa.hediyelerimi de kargoyla göndereceğim.gelmemi istemeselerde orada burada hediye için gelmedi derler,neme lazım
torunlarımı bile sevemeyeceğimi düşündürüyor bu konular.şimdi yeğenlerimi bol bol seviyorum,sıktıra sıktıra,boğuşa boğuşa.nasılsa kardeşim ses çıkarmıyor
ne kadar ağır bir yorum ne kadar acı...sadece derdimi paylaştım o kadar üzüldüm ki şu yoruma...ve sadece burdan mı çıkardınız çocuğuma bakamayacağımı insanlığımı burdan mı anladınız.ben sizlerden bana hak vermenizi falan istemedim kimseye bir şey dediğim ettiğim yok zaten sadece abla gibi kardeş gibi sabret deseniz güzel güzel akıl verseniz deseniz olmaz mıydı?sinirle kırgınlıkla ve ağlayarak yazdım içimi döktüm sadece...teşekkür ederim...
şunu da belirteyim tabi ki yorum yapabilirsiniz her yorum hoşuma gitmez bunu da konu açarken biliyordum ama sizde aynı durumdasınız hamilesiniz.biraz daha yumuşak olunamaz mı?
Arkadaşım baktığın vakit sende kaynananı anne gibi görsen oda seni evladı gibi görür. 65 yaşında kadın, tatlı dille "oh iyi ki geldiniz bende biraz dinlenirim" dedin mi ? Yazmamışın demek ki demedin. Kadın evine ilkkez gelmiş, hemen işi devralsa " bak ilk kez geldi evimi ele geçirdi" demeyecek misin ? (bunun cevabını kendi kendine ver)
Doğuma daha var diyorsun 39, hafta kimse tahmin edemiyor, arkadaşım doktordan çıktı 15 günün var dediler daha yolda açılma oldu acilen hastaneye döndü. 39, haftada neyin erkeni, sen önyargılı yaklaşınca haliyle kayınvalide önyargılı davranmış.
Bu arada hamilelikle yumuşaklığın ne ilgisi var ki, hamilelik bir hastalık mı ? Önceden neyse şimdi de oyum. Hormonmuş vs imiş bana göre şehir efsanesi.
Hayırlı doğumlar, inşallah kız bebeğin olacaktır.
Bıu arada sevgisiz çocuk yetiştirme sırf size değil aman ha yanlış olmasın tüm önyargılı, adından ötürü kayınvalideyi öcü gibi görenlere ...
hastalık mı? tabi ki değil, ama açıkçası beni daha hassas yaptı ağlak bi insan oldum, sen olmadıysan ne mutlu ama herkesin hastalığı da hamileliği de kendine göre oluyo
:))) ee onlar birşey değil ki be güzelim. Bende işe gelirken radyoda " Beşiktaş tahkime başvurdu" haberine bir dünya ağladım. Ki hasta galatasaraylıyım, beşiktaşı da hiç sevmem.
Benim dediğim prenses sendromuna yakalanmak
:))) ee onlar birşey değil ki be güzelim. Bende işe gelirken radyoda " Beşiktaş tahkime başvurdu" haberine bir dünya ağladım. Ki hasta galatasaraylıyım, beşiktaşı da hiç sevmem.
Benim dediğim prenses sendromuna yakalanmakHerkes benimle ilgilensin, herkes peşimde pervane olsun, ihtimam göstersi vs.
Benim kendi annem bile bizim zamanımızda bu kadar dr.a mı gidilirdi, amma abartıyorsun diyor. Bu lafı geline söylediğini düşün. !!!! Niyet.
nazım sana geçiyor seni alıntıladım :)
canım bunu yaşamayan bilemez.hele ki bu konu sahibinde ben ne hamilelik abartısı ne prenses sendromu görmedim çok mantıklı yazıyor.ha öyle konu sahipleri de gördük yalan değil.
insan azıcık gramcık ilgli bekliyor ya da köstek olmasınlar istiyor.ben ikizlere hamileyken k.validem her telde erken doğurmaya heveslenme sakın derdi düşün,hadi iyi niyet bul sen bananitekim erken doğurdum çok hevesliydim çünkü
bide şu var kızlar 39.haftayı bilemem ilk gebeliğim ama harbiden bi uyku geliyo yaa, ben 8-9 gibi uyur oldum işyerinde ayakta uyuduğum oluyo ağzımdan salya aktı düşünün, e bu durumda bazı işlerime yetişemiyorum annem bayramdan sonra gelirim diyodu gelsin valla epey çalıştıracam kadınıkızının kuzusu canım annem
Yavrus ben zaten herşeyi konu sahibine yazmıyorum ki.
Bir sürü prenses sendromlu gelin hanım yazıyor, azıcık kafası karışanı bile öyle bir kıvama getiriyor ki akıllar zarar. Minnacık derdi olan olan bile topic sonunda bilenmiş, kavgaya hazır hale geliyor.
Bak senin duruma birşey diyemem çünkü seni biliyorum.
Ama cümleyi başka biri yazmış olsa. " bebeğin anne karnında 1 günü bile önemli, muhtemelen bunu yanlış kelimelerle ifade etmiştir" derdim.
Özünde aynı cümleler yazılsa bile kişiyi tanımayınca sırf anlatılana yorum yapıyorsun öyle değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?