Bu Kocaya ne yapabilirim ?

CanDilekk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2020
22
-6
16
35
Herkese merhabalar, Yaklaşık olarak 4 buçuk sene önce, yaş 28 olunca ailesi de iyi kendisi de iyidir diye düşünüp bir evlilik yaptım . 2 buçuk yaşımda bir kızım var. Evlendiğimizden beri birçok sorun yaşadım. Beni defalarca kez dövdü, ailemin yanına gittim onlar alttan al evlilik bu kolay kolay yakılmaz dedi. Tartışma değil dayak … hayatımda kimseden bu kadar şiddet görmedim. İşin en kötü tarafı ne biliyor musun beni dövüp birde hep kendini haklı buldu, hakketin dedi bana . Benim bu evde varlığım var mı yok mu onu da bilmiyorum. Söylediklerimin hiçbir kıymeti yok, kilo aldığım içinde beni beğenmiyor. Artık evden gidiyorum desem bile umrunda değil. Ailemde üzülüyor böyle olunca… ben kimseyi üzmek istemiyorum ama değer görmek istiyorum 😢 Çok yoruldum ..: Kendisi çalışmıyor ve gece gündüz evde . Evlendiğimizden beri bu durum hiç değişmedi. Bana boşan demeyin lütfen burada çok kolay olmuyor o işler . Ne yapabilirim her tartışmada haksız bile olsa kendini haklı çıkaran birine karşı .

Herkese merhabalar, Yaklaşık olarak 4 buçuk sene önce, yaş 28 olunca ailesi de iyi kendisi de iyidir diye düşünüp bir evlilik yaptım . 2 buçuk yaşımda bir kızım var. Evlendiğimizden beri birçok sorun yaşadım. Beni defalarca kez dövdü, ailemin yanına gittim onlar alttan al evlilik bu kolay kolay yakılmaz dedi. Tartışma değil dayak … hayatımda kimseden bu kadar şiddet görmedim. İşin en kötü tarafı ne biliyor musun beni dövüp birde hep kendini haklı buldu, hakketin dedi bana . Benim bu evde varlığım var mı yok mu onu da bilmiyorum. Söylediklerimin hiçbir kıymeti yok, kilo aldığım içinde beni beğenmiyor. Artık evden gidiyorum desem bile umrunda değil. Ailemde üzülüyor böyle olunca… ben kimseyi üzmek istemiyorum ama değer görmek istiyorum 😢 Çok yoruldum ..: Kendisi çalışmıyor ve gece gündüz evde . Evlendiğimizden beri bu durum hiç değişmedi. Bana boşan demeyin lütfen burada çok kolay olmuyor o işler . Ne yapabilirim her tartışmada haksız bile olsa kendini haklı çıkaran birine karşı .

Boşan demeyeceksek ne dememizi bekliyorsunuz. 3. sayfa haberlerine çıkmak istemiyorsanız bir an önce harekete geçmelisiniz. Kadın sığınma evi olur başka bir şey olur ama boşanmalısınız

Ailemde üzülüyor böyle olunca…
ailemin yanına gittim onlar alttan al evlilik bu kolay kolay yakılmaz dedi.
Kendisi çalışmıyor ve gece gündüz evde .
Aileniz boşuna üzülme numarası yapmasın önce. Çok üzülseler kızlarının dayak yemesine böyle razı gelmezlerdi. Zaten o da ailenizin bu tavrı ile iyice azıtmıştır. Diğer taraftan adam çalışmıyor ise nasıl geçiniyorsunuz ? Mesleğiniz var mı ? Para kazanıp hem ailenize hem herife rest çekmeniz lazım.

Ailen ne derse desin yanlarına gideceksin. Ne demek evlilik kolay kolay yıkılmaz. Şiddet görüyorsun sen. Daha ne olmasını bekliyorlar. Seni zorla evden atacak değiller. Adamın bir tane güzel huyu da yok ki. Para bile kazanmıyormuş. Neyini cekeceksin bu adamın? Ne kocalığa yarar ne babalığa.

Boşanmak kolay değil ama tek çözüm bu durumda. Kolay değil falan bırakın bu tavırları sizin dik durmanız lazım. Heba olursunuz böylelerin arasında.

Bosan demeyelim hmm peki. Guzel guzel dayagini ye parani esinin eline ver evet bey sen hakliydin ben dovulmeyi hak ettim de sorun kalmaz. Allah aileni de islah etsin kizi dovuluyor neymis uzuluyorlarmis yuva kolay yikilmazmis ortada yuva var evlilikte adam var sanki.

Kendin icin bosanmiyorsan o 2.5 yasindaki cocuk icin bosanmalisin. Onu dogurdugun ortama bak 🤦🏻‍♀️ "Bana bosanmayin demeyin" diyorsunda o cocuk yarin öbür gün bu süper aile ortamini normal zannedecek. Kendisini neye mahkum ettigini bir düsün. Esin de erkek adamsa önce bie calisip evine ekmek getirsin. Gücü sadece sana yetiyor heralde

Boşanmayın o halde. Hem psikolojik hen de fiziksel şiddet görmeye devam edin.
Şiddet uygulayan adam için ne gibi tavsiye verebiliriz? Bu adam psikolojik tedavi de görmek istemez. Katlanın madem. Koca kolay bulunmuyor, hayatta zor. Şimdi kim hayat mücadelesinde olacak dimi?
Kendinizi düşünmüyorsanız küçücük kızınızı düşünün. O bunları yaşayıp şahit olmak zorunda değil.

Son düzenleme:
Çocuğa yazık değil mi. Boşanmayıp ne yapacaksınız. Kendinizle birlikte çocuğa da mı çektireceksiniz bu eziyeti. Yapmayın Allah aşkına!

Boşan demeyeceksen çekecesin diyeceğiz başka be denir. Adam çalışmıyormuş çalış besle dayak ye. Boşanmak kolay değil. Bu cevabı mı istiyorsın? Allah korusun ya sakat kalırsan , iç kanama geçirsen , başını çarpsan ölsen boşanmaktan daha mı iyi geliyor da boşanmak zor diyorsun. Ölmek kolay mı?

Bosan demeyelim hmm peki. Guzel guzel dayagini ye parani esinin eline ver evet bey sen hakliydin ben dovulmeyi hak ettim de sorun kalmaz. Allah aileni de islah etsin kizi dovuluyor neymis uzuluyorlarmis yuva kolay yikilmazmis ortada yuva var evlilikte adam var sanki.

Ailenin demek istedigi "Bizim basimiza kalma cocugunla"..

Kangren olmuş bir kolu kes demeyin diyorsunuz. Ne diyelim? Bekleyin yavaş yavaş tüm vücudunuza yayılsın. Bir bakmışsınız sizden geriye bir şey kalmamış.
Ama en büyük kötülüğü kendinize değil evladınıza yapıyorsunuz bilginiz olsun.

Yine yaş ilerliyor diye yapılmış yanlış bir evlilik. Boşanmayın diyorsunuz ama başka ne yapalım? Siz bu erkeği gerçekten değiştirip ikna edebileceğinizi mi sanıyorsunuz?

O çalışmıyor, siz calisiyor musunuz yoksa ailelerden yardım ile mi geçiniyorsunuz?

Eğer siz çalışıyorsanız bu adama ihtiyacınız yok demektir.

Bir de insan olarak lütfen şunu unutmayın, ezilerek, hor görülerek, fedakarlık yaparak diğerlerinin gözünde hiçbir zaman daha değerli olmayız. Bilakis, ne kadar hassas davranırsa insanlar buna zemin veren iliski ve ortamlardaysak o kadar değerliyiz demektir.

Bu nedenle bu tarz hareketlere gereksiz yere sabretmenizin altında değerli olma isteği ve düşüncesi yatıyorsa, zaten çok yanlış yapıyorsunuz. Bu değerli olmanın değil, hissettiğiniz gibi değersiz olmanın, umursanmamanin yolu.

Basta sen kendine değer ver sen kendine saygı göster sen kendini önemse.. sonra herkes sana değer vermeye başlar..değer vermeye de yanındakini terketmeyle basla ..bak kardeşim bu insan değişmeyecek bundan emin olabilirsin daha gençsin arkana bile bakma ..kendine güvenirsen Allahin izniyle altından kalkamiycagin hicbirsey olmaz.

O zaman tartışmayacaksiniz.Mecburi durumlar harici konusmayin.Kendiniz ve çocuğunuzla ilgilenin.Ayruca bu adam çalışmadan geciminizi nasıl sagliyorsunuz? Boşanmayacak bütün arkadaşlarıma cagrimdir.Hic bir tartışmaya girmeyin Asla ailesi hakkında bir şey söylemeyin.Elestirmeyin.Bir şey anlatırsa da hayırlısı deyip konuyu kapatın.Ailenize birlikte gitmek ya da onunla baş başa vakit geçirmek için asla ısrar etmeyin.Evet o zamaan niye evlendim diye soranlar bunları yaparsanız böyle adamlardan şiddet görürsünüz .

Back
X