Bu Kocaya ne yapabilirim ?

çünkü ailesi de o şekildeydi. anne babayı alttan alır aman hır gür çıkmasın derdi. aynı şeyi kızından bekliyor.
Nesilden nesile böyle aktaracak mıyız bu kabullenilmez durumu, zinciri biri kırmalı ama konu sahibinde o gücü hissedemiyorum, umarım bizi yanıltır!

Konu sahibi çevresinde onu destekleyecek, boşan ayaklarının üzerinde dur diyebilecek aile veya arkadaş ortamına sahip değil belli ki. Buraya yazdığına göre biz destek vermeli ve onun bu hayatı yaşamaya mecbur olmadığını anlatmalıyız. Mesleği hakkında bilgi vermemiş fakat evlendiğinden beri kocası evdeyse muhtemelen bu kadının bir mesleği var. Aile parasıyla geçindiklerini sanmıyorum, diyelim ki öyle, ailesi 4 yıllık evli evladını geçindiriyorsa, boşandığında da sahip çıkar aynı şekilde ona bakar. Boşanma hakkını kendisinde göremediği için bunu önermemizi istememiş, çünkü zaten çevresinde bu desteği görmemiş. Ama burada bizim yapmamız gereken elimizden geldiğince onu bilinçlendirmek ve desteklemek.
Değil maalesef … sen boşanırsan sevinecek çok insan var elalemi kendinize bize güldürmeyin diyorlar . Eve gidiyor başlıyorum ağlamaya kimse arkamda durmuyor kimse … gidecek bir yerim yok bizide üzüyorsun diyorlar bana . Ne yapabilirim ne !!! Yoruldum

Boşanmak istemiyorsunuz, başka bir şeyler yapmak istiyorsunuz. İstediğiniz öğütler şey mi; kilo ver, sexy iç çamaşırı giy, alttan al, dır dır etme, evini kendini temiz tut? Adam manyak. Üstelik bir halta yaramadığı için ezik. Ezik olduğu için vuruyor size. Siz ne yapabilirsiniz ki?

Değil maalesef … sen boşanırsan sevinecek çok insan var elalemi kendinize bize güldürmeyin diyorlar . Eve gidiyor başlıyorum ağlamaya kimse arkamda durmuyor kimse … gidecek bir yerim yok bizide üzüyorsun diyorlar bana . Ne yapabilirim ne !!! Yoruldum
Kim sevinecekmiş ya boşanmanıza? Sevinirlerse sevinsinler sizin dayak yemenize sevineceklerine. Artık aşın bunları. Kim ne derse desin. Siz de kararlı değilsiniz ki. Kararlı olun biraz. Ben çocuğuma kendime bunu yaşatmayacağım deyin. Ya bizi alacaksınız ya kadın sığınma evine gidiyorum diyeceksiniz. Darp raporunuzu alıp uzaklaştırmanızı da alın. Yapabilirsiniz ya başlarım kimin ne diyeceğine. Tek hayatınız var ya, bir tane.

Nesilden nesile böyle aktaracak mıyız bu kabullenilmez durumu, zinciri biri kırmalı ama konu sahibinde o gücü hissedemiyorum, umarım bizi yanıltır!

kendi elinde aslında. ama ezilmiş pasif bir bayan var. ilk önce psikolojisini düzeltip kendine gelmesi gerek. bu yaşadıklarının normal olmadığı, aslında her ailede olmadığını bilmesi gerek. güçlü olması sadece psikolojik de yetmiyor. maddi yöndende lazım.

Kesinlikle öyleler biz neler yaşadık sizinki ne ki diyorlar

tahmin ettiğim gibi.

kendi elinde aslında. ama ezilmiş pasif bir bayan var. ilk önce psikolojisini düzeltip kendine gelmesi gerek. bu yaşadıklarının normal olmadığı, aslında her ailede olmadığını bilmesi gerek. güçlü olması sadece psikolojik de yetmiyor. maddi yöndende lazım.

tahmin ettiğim gibi.
Bingo.. Zaten anne güçlü bir figür olsaydı bu arkadaşımiz bu muameleye katlanmayacakti. Eğitimli, dili var, kendini gelistirip, alt yapısını hazırlayıp sonra gidebilir. Bir çıkış yolu olmalı, bulmalı..

Herkese merhabalar, Yaklaşık olarak 4 buçuk sene önce, yaş 28 olunca ailesi de iyi kendisi de iyidir diye düşünüp bir evlilik yaptım . 2 buçuk yaşımda bir kızım var. Evlendiğimizden beri birçok sorun yaşadım. Beni defalarca kez dövdü, ailemin yanına gittim onlar alttan al evlilik bu kolay kolay yakılmaz dedi. Tartışma değil dayak … hayatımda kimseden bu kadar şiddet görmedim. İşin en kötü tarafı ne biliyor musun beni dövüp birde hep kendini haklı buldu, hakketin dedi bana . Benim bu evde varlığım var mı yok mu onu da bilmiyorum. Söylediklerimin hiçbir kıymeti yok, kilo aldığım içinde beni beğenmiyor. Artık evden gidiyorum desem bile umrunda değil. Ailemde üzülüyor böyle olunca… ben kimseyi üzmek istemiyorum ama değer görmek istiyorum 😢 Çok yoruldum ..: Kendisi çalışmıyor ve gece gündüz evde . Evlendiğimizden beri bu durum hiç değişmedi. Bana boşan demeyin lütfen burada çok kolay olmuyor o işler . Ne yapabilirim her tartışmada haksız bile olsa kendini haklı çıkaran birine karşı .
Tabiki de bosan! Baska ne diyelim? Yollarina gül dök degisir mi dememizi? Insanlar degismez… hele dayak atan insan hic degismez. Hayatinin geri kalanini mutsuz ve sana dayak atan adami terbiye etmek icin gecirmek istemiyorsan tabi.

Tabiki de bosan! Baska ne diyelim? Yollarina gül dök degisir mi dememizi? Insanlar degismez… hele dayak atan insan hic degismez. Hayatinin geri kalanini mutsuz ve sana dayak atan adami terbiye etmek icin gecirmek istemiyorsan tabi.
Kadin siginma evine gitsen? Oradan kendine yeni bir hayat kursan?

2 sene önce bende boşandım ailem başta ön yargılıydi. Yok cocuk yok bilmem ne yok daha çok gençsin. Ben dişlerine dayandım ve kazandım şimdi onların yanındayız kızımla birlikteyim buldum iyi kötü bir iş çalışıyorum. Öyle huzurluyum ki boşa geçen yıllarıma üzülüyorum. Önce sen kararını ver dayak yiye yiye ömür geçer mi sen bu kadar değersiz misin?

Valla ben boşan demekten başka öneri sunamıyorum, dayak yiyorsunuz üstüne suçlanıyorsunuz. Üstelik adam çalışmıyor anladığım kadarıyla evi siz geçindiriyorsunuz. Boşanmama nedeninizi merak ettim

Boşanmak zor diyorsunuz o zaman sürekli dayak yemek ve aşağılanmak daha mı kolay geliyor? Bir de kendini haklı görüyor diyorsunuz. Dayağı hakkettin diyormuş. Valla boğarım ben o adamı. Biz eşimle biraz tartıştığımız zaman, haklı da olsak birbirimizden özür diliyoruz.

Bosanamiyorsaniz bile ona kaybetme korkusunu yaşatmanız gerekiyor gidin ailenizin yanına düzeltmeden bu huyunu gelmem diyip iletişimi kesin emin olun kendine gelecektir

Kizi ile arası nasıl esinizin
Herkese merhabalar, Yaklaşık olarak 4 buçuk sene önce, yaş 28 olunca ailesi de iyi kendisi de iyidir diye düşünüp bir evlilik yaptım . 2 buçuk yaşımda bir kızım var. Evlendiğimizden beri birçok sorun yaşadım. Beni defalarca kez dövdü, ailemin yanına gittim onlar alttan al evlilik bu kolay kolay yakılmaz dedi. Tartışma değil dayak … hayatımda kimseden bu kadar şiddet görmedim. İşin en kötü tarafı ne biliyor musun beni dövüp birde hep kendini haklı buldu, hakketin dedi bana . Benim bu evde varlığım var mı yok mu onu da bilmiyorum. Söylediklerimin hiçbir kıymeti yok, kilo aldığım içinde beni beğenmiyor. Artık evden gidiyorum desem bile umrunda değil. Ailemde üzülüyor böyle olunca… ben kimseyi üzmek istemiyorum ama değer görmek istiyorum 😢 Çok yoruldum ..: Kendisi çalışmıyor ve gece gündüz evde . Evlendiğimizden beri bu durum hiç değişmedi. Bana boşan demeyin lütfen burada çok kolay olmuyor o işler . Ne yapabilirim her tartışmada haksız bile olsa kendini haklı çıkaran birine karşı .

1. O evlendigin canli var ya, o koca degil, erkek bozuntusu
2. Ailen de kizlarina ve torunlarina sahip cikamayacak kadar fenalar
3. Bosan demeyin diyorsun? E tamam, bosanmiyorsun madem, huyuna gidip dayak yememeye calis filan mi demeliyiz? "Hayatim hic önemli degil calismayip evde camis gibi yatsan da, yeter ki basimda ol, seni cok seviyorum" filan de dememizi mi bekliyorsun?
4. Neden boyle bir evlilige cat diye yaptin cocugu? Illa herkes uremek zorunda mi? Allah o yavrunun yardimcisi olsun. Burada tek dua edecegim kisi o masum minik
5. Tuplerini mi baglatirsin naparsin bilemem, akillica yapacagin tek sey bir baska cocuk daha dunyaya getirip, onun da hayatini karartmaman.

Ailen uzulmuyor. Uzulse sizi o evde bir dakka birakmazlar. Sadece sizin boşanmanız onlara ayak bağı olur diye korkuyorlar.

Boşanmak istemiyorsan bunları çekeceksin. Başka alternatifin yok ki.

Bende evliligimde bazı zorluklara katlandim üstesinden gelinebilecek şeylerdi. Siddetin tahammülü nasıl olur. Ailende bile bile nasıl seni orada bırakıyor. Boşanmak zor değil. Adam çalışıyormuş bile neyine göz yumup devam ediyorsunki

Back
X