Bu konum kardeşim için olsun

Öyle işte ne yapacaksınız. Aynı evde yaşarsın giderlere destek olursun tamam. Ailenin durumu kötüdür verirsin tamam. Acil bir ihtiyaç olur verilir o da tamam. Ama böyle ihtiyaç yokken verilip durunca vazife oluyor ilk vermeyiste de nankör olup çıkıyorsunuz . Her halükarda nankör olacak bari şimdi vermesin de para biriktirsin. Parasız hem nankör hem enayi olmaktansa paralı nankör olmak daha mantıklı.

:KK70::KK70::KK70:

Evliyim ayni zamanda uni okuyorum. Evlenmeden oncede unide gecirdigim 1 - 1 bucuk senem oldu. Ailemle ayni sehirde okuyodum. Calismiyodum ama sporculuktan milli sporcu olmaktan gelen bursum var. Aileme katkida hic bulunmadim diyemem ama her ay degilsi bu. Ben kendim harcardim genelde. Ayni evde olmamiza ragmen. Babamin kredi borcu vardi. Onu oderken bazen dara duatuklerinde annem ister bende verirdim.

Destek olmayi istemesi guzel ama bence her ay degil. Veya ne zaman ne kadar isterse o kadar yardim etmesi doğru bence. Evlenmek istiyo madem para idare etmeyide ogrenmesi birikim yapmasi icin o paranin elinde kalmasi lazim. Annenler biraz anlayisli olsaymis iyi olurmus

Bu devirde tek maaşla ev geçindirmek zor iş, ailen anlayışsız

Bu devirde tek maaşla ev geçindirmek zor iş, ailen anlayışsız
Bana miydi konu sahibine mi bilmiyorum. Yani bana diyosan. Benim bursuma karismazlardi senin paran sen kazandin onu derlerdi. Ihtiyaclari olunca su kadar verir misin derlerdi. Halada oyledir yani. Esim haric kimseye vermiyorum parayi harcamalari sebebiyle. Ihtiyaci olan istiyo zaten.

Eger konu sahibineyse cevabiniz size katiliyorum. :KK70:

5yıldır kamuda çalışıyorum. ondan öncede özelde çalışıyordum.

Kamu girince iki kardeşim şehir dışına çıktı beraber. Biri üniversite okudu, biri de onun yanında kpss hazırlandı.. Babam yardım ediyordu ama bende öğrenciler ben çektim onlar çekmesin diye bol bol harçlık gönderdim. Dersaneye giden kardeşinim kurs ücreti de ödedim.

Yeğenim ve küçük kardeşim hemen hemen yaşıt. Bayramlarda seyranlarda özel günlerde mutlaka bir şeyler alırdım..
Bir dönem babam çalışmadı eve destek oldum. Ama artık çalıştığı için bunu yapmıyorum.

Bir kız kardeşim özel üniye gitti. Babam destek çıkabilir misin dedi. Hayır dedim. Çünkü büyük meblağlar altına girmek istemem. Ama servis ücretini ben ödedim. Üniversite okuyan kardeşim mezun olunca kurs ücreti yine ben ödedim :KK53:

Anneme 4 senedir bireysel emeklilik yapıyorum. Bunun dışında birikimde yaptım. Kız kardeşlerim çalışırsa bireysel emeklilik ücreti 2 katına çıkarmayı planlıyorum.

Araba aldıktan sonra kimseye maddi destekte bulunmadım. Annem bileziğini sattı onuda borç bildim. Elim toparlanınca onuda öderim. Babamın 1 kuruş almadım. İster gibi oldum. Verecek gibi durmuyordu üstelemedim:KK53:

Söz kısası ailenin yapısına bağlı. Benim babamın ihtiyacı olmadığını bildiğim için babama hiç yardım etmedim.. Ailemde sağolsun benden hiç para talep etmedi. Şunu alacam bunu alacam demediler. Misal bulaşık makinası bozuldu ben alırım anne deyip babam ödemesin dedim. Koltuk takımı alacaktık eve babamla beraber alalım dedik. Babam almamı istemedi.

Tek kalıyorum. Kira, faturalar, yol, benzin, araba borcu derken maaşım yine kalıyor..

Bu arada babam bana hiç masraf yapmadı bugüne kadar. Üniversite okurken de. Maddi olarak bir desteği üzerimde yok. Bababm geçen gün kız kardeşime, bak olaylar asmu ablan gibi ilerlemez. O eve vermiyor para ama sen atanınca öyle yapma diye.. Babam haklı.. Kız kardeşim prensesler gibi üniversite okudu:)

Tavsiyem kim olursa olsun ister aile ister eş.. Her zaman köşede paranın olması lazım.. Bu demek değildir ki asosyal yaşasın.. Bir arada genç olmayacak malum. Yaptığı yardımlar alışkanlık haline gelmesin. Talep ettiklerin hayır demesini bilmeli..

darkmore darkmore :KK200:
Teşekkürler

Bana miydi konu sahibine mi bilmiyorum. Yani bana diyosan. Benim bursuma karismazlardi senin paran sen kazandin onu derlerdi. Ihtiyaclari olunca su kadar verir misin derlerdi. Halada oyledir yani. Esim haric kimseye vermiyorum parayi harcamalari sebebiyle. Ihtiyaci olan istiyo zaten.

Eger konu sahibineyse cevabiniz size katiliyorum. :KK70:

Amanın yanlış alıntılamışım, özür dilerim :)

5yıldır kamuda çalışıyorum. ondan öncede özelde çalışıyordum.

Kamu girince iki kardeşim şehir dışına çıktı beraber. Biri üniversite okudu, biri de onun yanında kpss hazırlandı.. Babam yardım ediyordu ama bende öğrenciler ben çektim onlar çekmesin diye bol bol harçlık gönderdim. Dersaneye giden kardeşinim kurs ücreti de ödedim.

Yeğenim ve küçük kardeşim hemen hemen yaşıt. Bayramlarda seyranlarda özel günlerde mutlaka bir şeyler alırdım..
Bir dönem babam çalışmadı eve destek oldum. Ama artık çalıştığı için bunu yapmıyorum.

Bir kız kardeşim özel üniye gitti. Babam destek çıkabilir misin dedi. Hayır dedim. Çünkü büyük meblağlar altına girmek istemem. Ama servis ücretini ben ödedim. Üniversite okuyan kardeşim mezun olunca kurs ücreti yine ben ödedim :KK53:

Anneme 4 senedir bireysel emeklilik yapıyorum. Bunun dışında birikimde yaptım. Kız kardeşlerim çalışırsa bireysel emeklilik ücreti 2 katına çıkarmayı planlıyorum.

Araba aldıktan sonra kimseye maddi destekte bulunmadım. Annem bileziğini sattı onuda borç bildim. Elim toparlanınca onuda öderim. Babamın 1 kuruş almadım. İster gibi oldum. Verecek gibi durmuyordu üstelemedim:KK53:

Söz kısası ailenin yapısına bağlı. Benim babamın ihtiyacı olmadığını bildiğim için babama hiç yardım etmedim.. Ailemde sağolsun benden hiç para talep etmedi. Şunu alacam bunu alacam demediler. Misal bulaşık makinası bozuldu ben alırım anne deyip babam ödemesin dedim. Koltuk takımı alacaktık eve babamla beraber alalım dedik. Babam almamı istemedi.

Tek kalıyorum. Kira, faturalar, yol, benzin, araba borcu derken maaşım yine kalıyor..

Bu arada babam bana hiç masraf yapmadı bugüne kadar. Üniversite okurken de. Maddi olarak bir desteği üzerimde yok. Bababm geçen gün kız kardeşime, bak olaylar asmu ablan gibi ilerlemez. O eve vermiyor para ama sen atanınca öyle yapma diye.. Babam haklı.. Kız kardeşim prensesler gibi üniversite okudu:)

Tavsiyem kim olursa olsun ister aile ister eş.. Her zaman köşede paranın olması lazım.. Bu demek değildir ki asosyal yaşasın.. Bir arada genç olmayacak malum. Yaptığı yardımlar alışkanlık haline gelmesin. Talep ettiklerin hayır demesini bilmeli..

darkmore darkmore :KK200:
Gonlu bol saftirigim benim. Bir tanesin sen ;) tam adamini etiketlemisim

Günaydın herkese benim bir tane kiz kardeşim var atandı ailemden başka bir ilde çalışıyor tek ev tuttu kendine e malum ev kiralari faturalar epey gidiyor maaşından çalıştığından beri ailem e destek oldu ufak tefek hic her ay birşeyler aldi ufak tefek hediyeler olsun hic harcamazsa 300 lirası onlara gide4 biliyorum yani ben evli olmama rağmen bana bile aldığı şeyler olur cok iyi niyetli çünkü kendini düşünmez ekside de olsa harcar bayadır da görüştügu birisi var çocukta evlenelim diye baski yapıyor kardeimde erteliyor biraz birikim yapayım öyle olsun diye neyse buraya kadar da tamam dün gece kardeşim beni aradı abla ben yanlış mi yapıyorum vicdanim rahat değil falan diye ailem kardeşimi aramış sana geleceğiz diye kardeşim de bu ay kredi kartlarından borcu odediginden dolayı gelin ama ben gelsem daha iyi olur masrafim cok olmaz bu ay sıkişigğm demis annem baslamis bu paraların nereye gidiyor paran nasıl olmuyor iyi gelmiyoruz para harcama falan bir sürü şey soylemisler ee haliyle kızda içine oturmus acaba ayıp mi ettim gelselermiydi o zaman da ben sıkışacaktim diyor kendide gitmekten vazgecti yani bu kiz tek bekar masrafi çok olmaz diye aileme mecbur mu para vermeye siz nasıl yapıyorsunuz akıl verin bize
anneniz ayıp etmiş, yani para verirken hediyeler alırken iyi, param yok sıkışığım dediğinde kötü olmuş
tabi ki aileye destek olmak, ihtiyaç anından yardım etmek çok güzel bişey zaten aile olmak bu değil midir?
ama kardeşinizde evlenmek istiyormuş şimdi aileniz de ona destek olacak, ihtiyaçlarını karşılayacak mı? yoksa herşeyi kardeşiniz mi karşılayacak?
parasını savurmayıp birikim yapması için kardeşinize akıl vermelisiniz bence, ailenize de ondan bir beklenti içinde olmamaları yönünde.

anneniz ayıp etmiş, yani para verirken hediyeler alırken iyi, param yok sıkışığım dediğinde kötü olmuş
tabi ki aileye destek olmak, ihtiyaç anından yardım etmek çok güzel bişey zaten aile olmak bu değil midir?
ama kardeşinizde evlenmek istiyormuş şimdi aileniz de ona destek olacak, ihtiyaçlarını karşılayacak mı? yoksa herşeyi kardeşiniz mi karşılayacak?
parasını savurmayıp birikim yapması için kardeşinize akıl vermelisiniz bence, ailenize de ondan bir beklenti içinde olmamaları yönünde.
Herşeyi krdesim yaapcak bir yardim alabilecegini zannetmiyorum bende oyle yaptım bizimkilerde erkek önmli herşey ona yapılır

Back
X