Bu kv. delirmemek işten değil!

Unutturmuyor ki, bu aralar çok ağrım var mr çektirdim boynumda 2 fıtık, yırtılma ve 2 küçük lezyon çıktı yarın yine doktora gideceğim tüm bunları biliyor ve beni arıyor yaprak aldım gel onu saralım diye hastayım ben evde saramıyorum saramam dedim. Bir kez eşimin yanında söyledi hastayım saramam diyorum anlamıyor musun anne sen dedim. Bir gün misafirleri vardı düşünün misafirlerin yanında içini hazırlayıp yaprağı haşlayıp oradakilere sardırdı. Ve bana da gelin sende oturma öyle gel birkaç tane sar dedi.

Unutturmuyor değil, unutun işte. "Tamam" deyin her şeyine, "Gelemem olmaz, ağrım var" derseniz uzar gider, "Tamam gelirim" deyin, gitmeyin. Sonra yine ararsa "Unutmuşum. Tamam gelirim" deyin, gitmeyin. Yine ararsa "Bi dalgınlık var üzerimde tüh unutmuşum yine, tamam gelirim" deyin kapatın telefonu gitmeyin.

Bahane açıklamakla uğraşmayın. O anlamıyor demek, siz de unutuverin, kendi işlerinize yolunuza bakın. Unutmanın açıklaması olmaz "Unuttum" dersiniz konu kapanır, dilinizde tüy bitmez, onu diyorum :)

Unutturmuyor değil, unutun işte. "Tamam" deyin her şeyine, "Gelemem olmaz, ağrım var" derseniz uzar gider, "Tamam gelirim" deyin, gitmeyin. Sonra yine ararsa "Unutmuşum. Tamam gelirim" deyin, gitmeyin. Yine ararsa "Bi dalgınlık var üzerimde tüh unutmuşum yine, tamam gelirim" deyin kapatın telefonu gitmeyin.

Bahane açıklamakla uğraşmayın. O anlamıyor demek, siz de unutuverin işte, kendi işlerinize yolunuza bakın.

Çok teşekkür ederim bu yöntemi deneyeceğim çünkü gerçekten inanılmaz yoruldum. Eşimin hem baba tarafı hem anne tarafı aşırı derecede yalan söylediğini, bir dediğinin bir dediğini tutmadığını hatta kafasında kurup uydurduğunu biliyorlar.

sorsun. işi var der geçer.

Kızımda bıkmış anne aç telefonlarını bana sormasın ya beni arada bırakıyor sürekli annen bilerek açmıyor telefonlarımı beni sevmiyor annen diye söylenip duruyor bana diyor ki daha öncesinde kaç kez sorun varsa benimle yüz yüze geldiğinde konuş çocuğa dert yanma hoşlanmıyorum kızımda hoşlanmıyor diye de ikaz ettim.

Unutturmuyor ki, bu aralar çok ağrım var mr çektirdim boynumda 2 fıtık, yırtılma ve 2 küçük lezyon çıktı yarın yine doktora gideceğim tüm bunları biliyor ve beni arıyor yaprak aldım gel onu saralım diye hastayım ben evde saramıyorum saramam dedim. Bir kez eşimin yanında söyledi hastayım saramam diyorum anlamıyor musun anne sen dedim. Bir gün misafirleri vardı düşünün misafirlerin yanında içini hazırlayıp yaprağı haşlayıp oradakilere sardırdı. Ve bana da gelin sende oturma öyle gel birkaç tane sar dedi.
Sizde eşinizin yanında tamam anne deyin. Daha sonra aaa unuttum ben bugün hastaneye gidecektim sana söylememiş miydim deyin :)

Kızımda bıkmış anne aç telefonlarını bana sormasın ya beni arada bırakıyor sürekli annen bilerek açmıyor telefonlarımı beni sevmiyor annen diye söylenip duruyor bana diyor ki daha öncesinde kaç kez sorun varsa benimle yüz yüze geldiğinde konuş çocuğa dert yanma hoşlanmıyorum kızımda hoşlanmıyor diye de ikaz ettim.

eşiniz konuşsa?

Kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor sizinle...

Sizde onun davrandığının aynısını yapın bir kaç kere ona...

Zamanla bundan vazgeçecektir...

eşiniz konuşsa?

Kaç kez konuştu sayısını ben bile unuttum ama yine yapıyor anlayacağınız hiçbir şekilde laftan anlamıyor. Eşim karşısına alıp iyi bir dille anlattı olmadı, sert bir şekilde konuştu yine olmadı. Sert konuştuğunda da sağda solda gelin oğlumu dolduruyor arattırıyor oğlumda bana bağırıyor diyormuş. Ama hiç ben ne yapıyorumda böyle davranıyorlar diye kendini sorgulamıyor. Allah'tan kendi kardeşleri dahi huyunu bildiği için kimse inanmıyor benim eşimi doldurduğuma, geçenlerde kendi kardeşi bile abla bu kız sana 16 yıldır iyi dayandı kıymetini bil başkası olsa onun yerinde şimdi senin yüzüne bile bakmazdı çekilecek dert değilsin çünkü dedi gerisini siz düşünün artık.

Bir yalancıya vereceğiniz en güzel cevap, ona inanmayı bırakmaktır.

Şöyle açıklamaya çalışayım, kvniz ile her konuştuğunuzda kafanızın köşesinde bir "Unut bunu" ışığı yansın.
Mesela "Kuafördeyim gelin alın" mı dedi, "Tamam uğrarız" deyin ama uğramayın, unutma hakkınızı kullanın.
Kahvaltıya geleceğiz mi dedi, "Tamam buyurun" deyin ama kendinize göre hazırlayın, gelmezlerse emek ziyan olmaz, gelirlerse "Unutmuşum"...
Söz konusu unutma olunca insana hesap da sorulamaz, çok basit ve insani bir durum değil mi "A-aa tüh unutmuşum" bu kadar. Bu kv ile bu şekilde baş edersiniz ancak.

Valla aynısını yazmaya gelmiştim :))) kayınvalideyi topyekün unutun konu sahibesi, aradığında gitmeyi, kahvaltıya geliyorum dediğinde evde beklemeyi bırakın, çıkın çıkın gidin evden, evde Home ofis çalışıyorum dediniz, işiniz dolayısıyla kafanız yoğun ve dalgın, unutkanlık başladı, kahvaltıya geleceğini unuttunuz, kuaföre gitmeyi unuttunuz, aaaa insanlık hali bu unutmak suç mu?

Siz bu reçeteyi bir süre yapın kayınvalide kendine gelir.

Kaç kez konuştu sayısını ben bile unuttum ama yine yapıyor anlayacağınız hiçbir şekilde laftan anlamıyor. Eşim karşısına alıp iyi bir dille anlattı olmadı, sert bir şekilde konuştu yine olmadı. Sert konuştuğunda da sağda solda gelin oğlumu dolduruyor arattırıyor oğlumda bana bağırıyor diyormuş. Ama hiç ben ne yapıyorumda böyle davranıyorlar diye kendini sorgulamıyor. Allah'tan kendi kardeşleri dahi huyunu bildiği için kimse inanmıyor benim eşimi doldurduğuma, geçenlerde kendi kardeşi bile abla bu kız sana 16 yıldır iyi dayandı kıymetini bil başkası olsa onun yerinde şimdi senin yüzüne bile bakmazdı çekilecek dert değilsin çünkü dedi gerisini siz düşünün artık.

o zaman yerinizde olsam hiç yüzgöz olmaz. telefonlarını açmazdım. evi ararsa da işim var der hemen kapatırdım.

Valla aynısını yazmaya gelmiştim :))) kayınvalideyi topyekün unutun konu sahibesi, aradığında gitmeyi, kahvaltıya geliyorum dediğinde evde beklemeyi bırakın, çıkın çıkın gidin evden, evde Home ofis çalışıyorum dediniz, işiniz dolayısıyla kafanız yoğun ve dalgın, unutkanlık başladı, kahvaltıya geleceğini unuttunuz, kuaföre gitmeyi unuttunuz, aaaa insanlık hali bu unutmak suç mu?

Siz bu reçeteyi bir süre yapın kayınvalide kendine gelir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Haklısınız bundan sonra bu taktiği uygulayacağım umarım faydasını görürüm.

Çok sinir bozucu bir kadınmış
Tavsiyemm onu hic ciddiye almaman
Mesela dediklerini yapma
Dediģi yere gitme
Istediklerini yapma bir sure

Bakalım ne yapcak

o zaman yerinizde olsam hiç yüzgöz olmaz. telefonlarını açmazdım. evi ararsa da işim var der hemen kapatırdım.

1 ay sonra yaz tatili için yazlığa gideceğim o zaman daha rahat olurum diyordum ki siz gidin yerleşin biz de geliriz yazın demez mi? Haaa zaten nasıl bekliyordum bir bilsen dedim ama tabii içimden :) Döndükten sonra da evi taşıyacağız kısmetse uzağa. Ben uzağa kaçtıkça kadın yanımda bitiyor nereye taşınsam o da oraya taşıyor gerçi ama bir umut işte benimkisi.

canım seni az çok tanıyorum konularını biliyorum..
sen gerçekten cok mantıklı bir kadınsın güçlü bir annesin.
kv denen kişi gerçekten çok sinir bozucu bir tip..
ama atsan atılmaz satsan satılmaz hesabı ne kadar kötü olursa olsun eşinin annesi..
burda ne kv gördük gelinine iftiralar atan zulüm eden yuva yıkmaya çalışan vs..
en azından o yönden şanlısın diyebilirim sana
böyle insanlara ayna olacaksın o sana nasıl davranıyor ise sende öyle davranacaksın
ciddiye alırsan emin ol bugün olduğu gibi sinirlerin çok bozulur ve yıpranır kaç yıllık evlisin
artık kv huyuna suyuna alışmış nasıl davranacağını biliyor olman gerekli
lütfen canını sıkma sen evine barkına eşine cocuklarına bak gerisi hiç önemli değil inan ki
bende çok yıprattım kendimi şimdi sadece eşime ve cocuguma bakıyorum..
arana mesafe koy. eşin annesinin bu huylarına ne diyor merak ediyorum illa ki konusu geçiyordur ?

Yorumunuz için teşekkür ederim. Haklısınız bundan sonra bu taktiği uygulayacağım umarım faydasını görürüm.
Sinirlerinizi bozacak şeyler yapsa, ısrarlara devam etse bile yılmadan bıkmadan yaparsanız faydasını görürsünüz, ben sizin yerinizde olsam ev telefonuyla işiniz yoksa kapattırırdım, cep telefonlarından da kayınvalidenin telefonunu yasaklı listesine alırdım, güzel konuşuyorsunuz anlamıyor, direkt söylüyorsunuz anlamıyor, böylesiyle muhatap olacağıma yasaklarım gider.

Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Eşim her şeyin farkında o da mesafeli ama kadın bir şekilde iletişim halinde sürekli çağırıyor gitmiyoruz o geliyor ya da hasta numarası yapıyor gidelim diye. Eşim benim sabrımı da takdir ediyor kendisi ben bile tahammül edemiyorum anneme çoğu zaman senin o konuda hakkını yiyemem başkası olsa gerçekten iletişimini keserdi senin kesmemen benim hatırıma onu da biliyorum Allah razı olsun senden anneme de akıl fikir versin diyor. Adam kaç kez uyardı ama anlamıyor.

Sinirlerinizi bozacak şeyler yapsa, ısrarlara devam etse bile yılmadan bıkmadan yaparsanız faydasını görürsünüz, ben sizin yerinizde olsam ev telefonuyla işiniz yoksa kapattırırdım, cep telefonlarından da kayınvalidenin telefonunu yasaklı listesine alırdım, güzel konuşuyorsunuz anlamıyor, direkt söylüyorsunuz anlamıyor, böylesiyle muhatap olacağıma yasaklarım gider.

Yazlıktan dönüşte taşınacağız eşime ev telefonunu kapattıralım çünkü ihtiyaç yok artık cep telefonu var dedim ona da mantıklı geldi. Ben açmıyorum bu seferde 14 yaşındaki kızımı arayıp onu sözleriyle taciz ediyor resmen. Annen benim telefonlarımı açmıyor, beni istemiyor, beni sevmiyor hastayım gelip sormuyor (günlerce yataktan çıkamadım yakın olduğumuz halde her gün arayan kadın bir kez aramadı bile) kızımın da sinirlerini bozuyor ona kıyamıyorum.

Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Eşim her şeyin farkında o da mesafeli ama kadın bir şekilde iletişim halinde sürekli çağırıyor gitmiyoruz o geliyor ya da hasta numarası yapıyor gidelim diye. Eşim benim sabrımı da takdir ediyor kendisi ben bile tahammül edemiyorum anneme çoğu zaman senin o konuda hakkını yiyemem başkası olsa gerçekten iletişimini keserdi senin kesmemen benim hatırıma onu da biliyorum Allah razı olsun senden anneme de akıl fikir versin diyor. Adam kaç kez uyardı ama anlamıyor.
Eşinizde herşeyin farkındaysa kayınvalideyi dikkate almamanız daha kolay hale geliyor, o yaşlıysa siz de kaç yaşında kadınsınız artık, yaptığı çok ayıp, büyük diye eşinizin annesi diye saygısızlık ve düşüncesizliklerini idare etmek zorunda değilsiniz, belli ki siz çok sakin, iyi huylu ve sabırlı bir kadınsınız, maalesef ki sizin gibi sessiz kadınlara da böyle kayınvalideler düşüyor, bana denk gelseydi 24 senede 24 bin defa anlardı yapmaması gerekenleri.

Eşinizde herşeyin farkındaysa kayınvalideyi dikkate almamanız daha kolay hale geliyor, o yaşlıysa siz de kaç yaşında kadınsınız artık, yaptığı çok ayıp, büyük diye eşinizin annesi diye saygısızlık ve düşüncesizliklerini idare etmek zorunda değilsiniz, belli ki siz çok sakin, iyi huylu ve sabırlı bir kadınsınız, maalesef ki sizin gibi sessiz kadınlara da böyle kayınvalideler düşüyor, bana denk gelseydi 24 senede 24 bin defa anlardı yapmaması gerekenleri.

Aslında sessiz sayılmam ama dediğim gibi ne şekilde söylersem söyleyeyim ısrarla yapmaktan vazgeçmiyor. Eşime göre çok vicdanlıymışım, çünkü ne kadar sinirlerimi bozarsa bozsun eşim annesine bağırdığında bağırma sonuçta o da anne neticede seni o büyütmüş boşver anlamıyor yazın burada yokuz gelince de evi taşıyacağız zaten dedim. 3-4 aydır iki sokak öteme taşındı onlar yokken çok iyiydik şimdilerde ister istemez benim sinirim eşime de yansıyabiliyor zaman zaman.

Back
X