Bu lafımda bir ayıp varmı?

Ayıp falan yok.Dengesiz insanlar her yerde insanın sinirini hoplatmak için bir köşede nöbet tutuyorlar sanki.

Doğum lafı ayıp mı??
Şaşırmışlar artık ya.. ayıp birşey yok ortada. Cahil cahil konuşmuş.

cocuguyla yan yana durmasin o zaman. sonucta dogurdu. bakinca millet aklindan gecirir falan dogurdugunu.tobeler olsun.

Siz o lafı söyleyerek ayıp etmişsiniz ama eşinizin kuzeni laftada kalmayıp doğum yapıp işi bizzat eyleme dökerek asıl buyuk ayıbı o yapmış :)) ama bu kadarida olmaz, hiç doğum yapılırmı, ne ayıp şeyyy ))
Şaka bir yana arkadaş bu insanlar ne yiyoyor ne içiyorda böyle saçmaliklari icat ediyorlar şaşiriyorum dogrusu..

Doğum demek ayıp kesinlikle!
Siz bunu bilmiyorsanız bu 2. ayıp!
Orada olan sabinin nasıl yapıldığını dünya alem biliyor, o zaman bebek de ortada olmasın. Bu zihniyete göre bu da ayıp o zaman.

Ne demen gerektiğini söledi mi peki ? Bundan sonrasında “peydahladığınız küçük kızınız” dersin ozaman. Tövbe Allahım ya insanlar gerçekten cehalette hangimiz bayrağı tutucaz diye yarışıyorlar resmen şok oldum şu duruma.

Gittiği hastane bile “KADIN DOĞUM” olarak yazan bir yer madem kapısından içerisi girmeseymiş ne işi var öyle ayıpçıl yerlerde. Evde “çıkartsaymış” keşke.

Aksldlsşsldlsşsş kahkaha attım ya. Cidden kahkaha attım kusura bakma konu sahibi sana değil.
Dört bir yanınız cahillerle bürünmüş.
Ayıplık birşey yok.

yazdım yazdım sildim.

doğum lafı ayıpsa doğurdu yerine hangisini kullanmalıydık?

şu cahil cühela takımının sürekli bir ayıp üretmesinden böğ geldi artık.

Asıl ayıp, kadın için hayattaki en normal şey olan doğumu ağzına bile alamayacak seviyeye getirilmiş kadınlardır.

Bazilari garip. Ben dogum yaparken yanima birisi gelsi erken dogummus. Babamin abimin habrri yok ben simdi yuzlerine nasil bakcam, bizde dogum yapmak ayip demisti. Evlenince kardes kardes yattiklarini dusunuyordu heralde abisiye babasi.
O ne be daha neler duyAcağız.

Bizde saygısızlık yapmak, hırsızlık yapmak, birilerine kötülük yapmak...ayıptır onları da yapmayız. Ayıpsa neden yapıyormuşlar madem

Bir konuşma esnasında 90 yaşında bir büyüğümüzün yanında sorulan bir soruya cevaben ,doğuma babam da gelecek demiştim .kaslar gözler yerinden çıkacak nerdeyse .. üstümü başımı kontrol ediyordum acaba bişey mi var diye ki bir cahil atıldı , büyüklerin yanında babam doğuma gelecek denmez .Ayy ne ayıp , sen doguracksin, baban da gelecek falan .. nasıl çığlık attığımı çok iyi hatırlıyorum :) hem kör kütük cahillik hem de babamın böyle bir saçmalığa karıştırılıyor olması .. seni kim doğurdu ,yalnız mı doğurdu , vahiyle mi hamile kaldı annen yada doğum yaptığı için babası bir daha yüzüne bakmadı mı ? Sen de haklısın , babanın dedenin yerinde olsam senin gibi bir ayıptan ben de utanırdım, dedim. Kayınvalidem zor sakinlestirdi. . Kısaca cahile cevap vermeyeceksin ,tavrını da bozmayacaksin .. kime göre ayıp ,gidip mağarada yaşasınlar o zaman ..

çok güldüm ya. doğurmasaymış o da kussaymış

Ayyyy benim eşim tarafı da öyle boşver ben de bunu kullanıyorum sende aynısını yap :) sen doğum yaptığında ayıp o kdr kişiyi başıma toplama de mesela yada erkek biri hastalığında ne işim var de kp hastalığında eşine ayıp ama kocacım de hiç işi bilmiyorsun

Bu tür zihniyetler var olduğu sürece ayıp olmayan daha birçok şey ayıp görünmeye başlayacak.

Ay ben kv ile konuşuyorum bir koptum bugün dedim oğlun nasıl oldu hamile olduğumu neden ben soylemiyormusum oğlu söylerse ayipmis dedim.oglun nasıl oldu sanki biz farklı birşey yapıyoruz olsun kızım ayıp diyor ayyyyy ne gündü o gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…