Bu nasıl hemşire!!

evet anlatabilirsiniz zaten buna bir şey demiyorum ama hastalık yoktur hasta vardır :) yani herşey bir bütün ve kapsamlı bilgi sahibi olan tedavi üzerine yetiştrilen doktordur :) bu tartışılacak bir şey değil ki mesleğinize saygım sonsuz ama bir iş neyse odur.Farklı görevlere girişmek yanlış.konu uzuyor bu arada . ben çok uzak fikirlerde olduğumuzu düşünmüyorum :)

haklısınız ama anlatmak istediğim zaten ap yöntemini ne doktor secer ne hemsire hastaya yen etkileri olumlu yönleri anlatılır kendi kara verir.tabiki herkezin bransı faklıdır ama zaten konu sahibine hemsire görevini yapmıs yani ilacın yan etkisini nasıl kullanılacagını uygun olup olmadıgını anlatır .neyse iyi günler işin içinde olmadıgınız için bilmemeniz normal

işin içindeyim :) intern doktorum :) hemşireleri de çok severim . peki size de iyi geceler

Öff neyse şimdişakatı başka bişey anlayanlar çıkabilir

Son düzenleme:
eğitim almalısınız zaten .tedavi doktor işi:) hemşire reçete yazamaz mesela.acaba neden ? ben uzamasın istiyorum ama neden bu ısrar sistemi ben değiştiremem ki :)
tamamda ben farklı konusuyorum siz farklı ben hemsire ilaç yazar demedimki hanfendi ben konu sahibesinin ilaç konusunda bilgi vermesinin dogru oldugu söyledim karar verecekte zaten ne doktorne hemsire hastanın kendisidir.cok uzadı hoscakalın

Evlenirken ciğer filmi için gittiğimiz hastanede odaya girince, görevli uzman "atletiniz üzerinizde kalsın, sütyeniniz dahil çıkarıp, beni bekleyin" diye çıkmıştı. Ben çocukluktan beri atlet falan giyemem, basar beni, ee kadın sütyeni de çıkar demiş diye ben üstü komple soyup , memintolar bıngıl bıngıl uzmanı beklemiştim.

Uzman, odaya girer girmez "Atleti çıkarmanıza gerek yoktu" diye çemkirmişti bir karış suratla. La sanki ben sana memintolarımı gösterme meraklısıydım, yok işte atlet falan ne yapam, hayret bir şey !

Bazen fazla fevri, sinirli ve de üslubu farklı kişiler her yerde maalesef çıkabiliyor karşımıza.

Evet kesinlikle.

Senden alt rütbede değiller sen daha Dr bile degilsin. Ben 20 senelik uzman hekimim senin gibi bir meslektaşı kabul etmiyorum.
Hemsireler sizden alt rutbede degiller.. Oyle bir sey yok.. Universitede boylemi ogretiyorlar size.. Mezun olup ise basladiginizda oslerin.boyle yurumedigini anlayacaksiniz..

Siz nefret etmiyorsanız etmeyin ben nefret ediyorsam bu beni bağlar..
Niye kastınız bukadar anlamadım...
Ayrıca ''çekemiyorsunuz'' tavrı nekadar doğru olabilir...
Benim o yorumumda ne mesleğim ne yaşım hiçbirşeyim belirtilmemişti..
Sıradan bir vatandaş gibi tepkimi belirtmişim de siz o yorumunuzla bütün mesleklerin üstündeymişsiniz sanki herkes sizi kıskanıyormuş gibi davranmanız çok doğru dimi...
Herneyse en azından tek bir noktada düşüncemiz ortak umarım aynı ortamda çalışmayız..
Bu da son yorumum dahada muhattap olamicam...

Açıkçası bi meslektasimin bi hastasını boyle azarlayarak konuşmasını ben de hoş bulmadim boyle şeyler duymak beni uzuyo, yumuşak bir dille anlatabilirdi zararlarını,ahremiyete dikkat etmeliydi. Ama insan psikolojisi tabi bilemeyiz belki o an baska seye sinirlenmistir de kendini tutamamistir, gerci yine de hos degil ama olan olmus.Doktordan daha mi iyi bilecek demeyin ki bazı durumlarda doktorların yanlışını biz duzeltiyoruz. Doktorlar bazen fayda zarar demeden ilac yaziyo.Mesela eczanede çalışan arkadaşıma bir hasta uğrayıp recetedeki ilaçları istemiş, kız demiş bu ilaçlar size uygun degil. Neyse vermiş yine. Aradan bikav gun sonra bi doktor gelmiş eczaneye muhabbet etmişler biraz konu açılmış bu durumdan. Adam demiş aman ya nolcak ver oradan bi ilaç gitsin iste. Aslında biraz da toplum bu durumu boyle yaptı. İlaç vermeyen doktoru birşey bilmiyo ilan ettiler ille de o ilaç verilecek arkadas. Biz de insansız biz de sinirli olabiloyoruz tabi bunu hastaya yansıtmak yanlış onu savunmuyrm ama insanin herşeyi kafaya takmaması da lazim tabi. Mesela stajda doktorun biri benle dalga geçmişti gecen sene herkesin içinde. Onu kafama taksam herhalde bu meslekten sogurdum :)

Arkadaslar konum çok ayrı yere gitmiş ben hemsireligin ne kadar zor ve önemli bir meslek olduğunu biliyorum bu konuda birsey diyemem zaten bu güne kadar ne bu kadar ısrarcı ne de bu kadar duyarsız bir hemsire gördüm. Gerekli şikayetler yapıldı ben sadece hasta haklarimi kullandım kimseyi küçümseme durumu söz konusu değil yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…