- 22 Eylül 2012
- 1.483
- 2.011
- 333
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
evet anlatabilirsiniz zaten buna bir şey demiyorum ama hastalık yoktur hasta vardır :) yani herşey bir bütün ve kapsamlı bilgi sahibi olan tedavi üzerine yetiştrilen doktordur :) bu tartışılacak bir şey değil ki mesleğinize saygım sonsuz ama bir iş neyse odur.Farklı görevlere girişmek yanlış.konu uzuyor bu arada . ben çok uzak fikirlerde olduğumuzu düşünmüyorum :)hanfendi bizde egitimimizde aile planlaması egitimi alıyoruz aile planlaması ilaçları nasıl kullanacagı kimlerin kullanacagı ilaçların yan etkileri bütün egitimlerini alıyor hemsireler 1 ay ap bölümünde calıstım ve egitim verdim bu ilaçlar hakkında
haklısınız ama anlatmak istediğim zaten ap yöntemini ne doktor secer ne hemsire hastaya yen etkileri olumlu yönleri anlatılır kendi kara verir.tabiki herkezin bransı faklıdır ama zaten konu sahibine hemsire görevini yapmıs yani ilacın yan etkisini nasıl kullanılacagını uygun olup olmadıgını anlatır .neyse iyi günler işin içinde olmadıgınız için bilmemeniz normalevet anlatabilirsiniz zaten buna bir şey demiyorum ama hastalık yoktur hasta vardır :) yani herşey bir bütün ve kapsamlı bilgi sahibi olan tedavi üzerine yetiştrilen doktordur :) bu tartışılacak bir şey değil ki mesleğinize saygım sonsuz ama bir iş neyse odur.Farklı görevlere girişmek yanlış.konu uzuyor bu arada . ben çok uzak fikirlerde olduğumuzu düşünmüyorum :)
işin içindeyim :) intern doktorum :) hemşireleri de çok severim . peki size de iyi gecelerhaklısınız ama anlatmak istediğim zaten ap yöntemini ne doktor secer ne hemsire hastaya yen etkileri olumlu yönleri anlatılır kendi kara verir.tabiki herkezin bransı faklıdır ama zaten konu sahibine hemsire görevini yapmıs yani ilacın yan etkisini nasıl kullanılacagını uygun olup olmadıgını anlatır .neyse iyi günler işin içinde olmadıgınız için bilmemeniz normal
ozaman ap sertifikası hakkında bilginizde vardır doktorlarla beraber egitim aldık iyi günlerişin içindeyim :) intern doktorum :) hemşireleri de çok severim . peki size de iyi geceler
eğitim almalısınız zaten .tedavi doktor işi:) hemşire reçete yazamaz mesela.acaba neden ? ben uzamasın istiyorum ama neden bu ısrar sistemi ben değiştiremem ki :)ozaman ap sertifikası hakkında bilginizde vardır doktorlarla beraber egitim aldık iyi günler
tamamda ben farklı konusuyorum siz farklı ben hemsire ilaç yazar demedimki hanfendi ben konu sahibesinin ilaç konusunda bilgi vermesinin dogru oldugu söyledim karar verecekte zaten ne doktorne hemsire hastanın kendisidir.cok uzadı hoscakalıneğitim almalısınız zaten .tedavi doktor işi:) hemşire reçete yazamaz mesela.acaba neden ? ben uzamasın istiyorum ama neden bu ısrar sistemi ben değiştiremem ki :)
Konu çok farklı yere kaymış ama bende 12 yıllık bir doktor olarak şunu söylemek isterim ki hemşireyle doktor arasında as üst ilişkisi olmaz..asistan doktorla uzmanı şefi, hatta kendi kıdemlisi arasında hiyerarşi vardır ama hemşirelerin eğitimi yaptığı iş farklıdır...bizim düzenlediğimiz tedaviyi uygular, hastanın yaşamsal bulgularını takip eder bize bildirir ve dah fazlası...Aslında biz bir bütünün parçalarıyız..birbirimizi tamamlarız...onun dışında kendim için söylüyorum hepsi benim kardeşim, arkadaşım, ablamdır..bazısı sırdaşımdır ,omzunda ağladığım ,fikir danıştığımdır... Bazen ailemden çok görüp birlikte vakit geçirdiğimdir...haftasonu nöbette sabah kahvaltımızı paylaştığımızdır...şunu hep göz ardı ediyoruz arkadaşlar her mesleğin iyisi kötüsü vardır bazen istemedende olsa genelliyoruz bunu yapmamak lazım..
Evet kesinlikle.hemsirede kullanmaması gerektiğini söyleyebilir cünkü aile planlaması konusunda zaten bilgiyi alıyor egitiminde.aile planlaması egitimini hemsirede verebilir doktorda verebilir.hemsire aile planlaması yöntemleri hakkında egitim alır zaten.hatta egitim görevi hemsirenindir
Hemsireler sizden alt rutbede degiller.. Oyle bir sey yok.. Universitede boylemi ogretiyorlar size.. Mezun olup ise basladiginizda oslerin.boyle yurumedigini anlayacaksiniz..
Yanlislik oldu sanirimSenden alt rütbede değiller sen daha Dr bile degilsin. Ben 20 senelik uzman hekimim senin gibi bir meslektaşı kabul etmiyorum.
bazi hemsireler
kendini doktor saniyo
bi havalar bi havalar
onlarin bu tavri sadece burnu buyuklukten bazilarida inanilmaz iyi saolsunlar bence hemen o hastanenin mudurlune cikilip sikayet edilmeli
piskKo için dedi sanırım canım yanlıs alıntıladı ama tebrik ediyorum kendisini.Allah böyle doktorları basımızdan eksik etmesinYanlislik oldu sanirim
pardon canım sana değil yazdıklarım su pisikmidir pisokmudur herneyse ona cevaben yazdım. Hemşirelerden nefret eden daha mezun olmamış tiP ogrencisineYanlislik oldu sanirim
Evet aynen bende.oyle dusunuyorum..Allaha cok sukur..piskKo için dedi sanırım canım yanlıs alıntıladı ama tebrik ediyorum kendisini.Allah böyle doktorları basımızdan eksik etmesin
Duyarliliginiz icin.tum.ictenligimle cok tesekkur ediyorum size.. Saygilar sevgiler...pardon canım sana değil yazdıklarım su pisikmidir pisokmudur herneyse ona cevaben yazdım. Hemşirelerden nefret eden daha mezun olmamış tiP ogrencisine
bi saglıkcıdan bu lafları duyduguma sasırdım acıkcası.ozaman doktor kötü muamele yaptı diye bütün doktorlardan nefret edelim.ögretmen cocugumuza kötü davrandı diye bütün ögretmenlerden nefret edelim bu uzarda uzar bence bu sizin kinci yapınızdan kaynaklı yapınızla ilgili.not:benimde doktor yakınlarım var yada cevremde calısan doktorlar sizin gibi degil.tam tersi bizleri cok severler.umarım sizinle aynı ortamda calısmayız iyi günler bende uzatmıycam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?