Bu nasıl hemşire!!

Ama hemsiresiz.ebesiz.tek baslarina.ne.ameliyat yapabiliyorlar. Ne.hastbakiyorlar. Ameliyatini yapip.muayeneye indiklerinde.o kucumsedikleri hemsire hastalariyla.ilgileniyor. Hastanin hayati tehlikwye girdiginde o hemsire farkediyor..

Ne mezunusun dedi üniversite dedim çalışıyor musun dedi Hayır is arıyorum dedim çocuk yap işte böyle şeylerle uğraşma bile dedi

ne terbiyesiz kadınmış ya, onun görev tanımında hastaya ahkam kesmek diye birşey mi varmış? şikayet edin kesinlikle, haddini bilmiyorsa da öğrensin.

demissinizki hemsire bir doktor prof bunlarin icinde bile degil.arkadasim yukseklisansimi yaparim docentte olurum profosorde.sende universite mezunusun bende.bence siz daha yeni kazanmissiniz tipi.bu arada acaba sizdenmi kaynaklaniyor acaba diye dusunmeye basladim hemsirelerin sert tavrini.cunku zaten konuya ilk yorumunuzda sertti.kutsal bir meslege saygisizlik yaptiginiz.rutbe saglikta yoktur herkez kendi isini yapar saglikta.rutbe askeriyede olurki ordada saygi vardir alt rutbeye daha ogreneceginiz cok sey var iyi gunler.

arkadasım gebe kalındıgında aile hekimine bildirmek zorundasın onlar keyiflerinden milleti aramıyolar cocugun asıları gebe takibi için yok yere suclamayın bence

Halla halla ben aciklamami yaptim. Kadin daha yeni hamile olduğunu ogrenmis şak diye azarlaninca ne olduğunu şaşırmışti. Biliyoruz tabiki de gebelik kontrolu yapılması gerektiğini. .

k
Hemsireler doktordan alt bir meslek grubunda olduklari gercegine neden alinmis simdi anlamadim. Hepimiz birilerinden daha alttayiz. Doktorlar ego yapmis mi bilmem ama hemsireler kompleks yapmis galiba. Halbuki cok guzel bi meslek. :)
kompleks yapan yok onu cikarmayin.saglikta rutbe yoktur bu arada.memuriyette amir calisan iliskisi vardir benimde calistigim yerde bi suru doktor var amirim bir tane.

Bu kadar zor bir.meslegi hic bir hemsirenin komplex yaparak.yaptigina inanmiyorum.
Not: ebeyim
canim slm bende ebeyim.bosver bosuna dil dokmeyelim.degmez bu toplumda saygi yok hurmet yok yurt disinda nasil kiymet veriyolar.yazik diyorum sadece.hergun kac saglik calisani dayak yiyor yeri gelyo anasina babsina bakmayanlarn anne babalarina bakiliyo .bebegini cope atanlarn yavrularina saglikci kosuyo.daha hangi birini sayayim.burdakilerde yok su assagi yok bu yukari derdinde.bosver

k
kompleks yapan yok onu cikarmayin.saglikta rutbe yoktur bu arada.memuriyette amir calisan iliskisi vardir benimde calistigim yerde bi suru doktor var amirim bir tane.

Mesleginiz cok guzel zaten. Ama doktorla niye kiyaslmaya girdiniz anlamadim ben. Belki bir suru sacma sapan doktoru cebinizden de cikarirsiniz inanirim ne hemsireler tanidim ben. Yine de egitim olarak sizden usttur. Benim de amirim bi tane. Yuksek lisans mezunu muhendisim. Ama doktorasini bitirmis benim gozumde daha ust rutbedir.

Hemsireler doktordan alt bir meslek grubunda olduklari gercegine neden alinmis simdi anlamadim. Hepimiz birilerinden daha alttayiz. Doktorlar ego yapmis mi bilmem ama hemsireler kompleks yapmis galiba. Halbuki cok guzel bi meslek. :)
Hemşirelik doktor yardımcılığı değil hanımefendi. Doktorluk da amirlik değil. O yüzden bunun altı-üstü yok. Hemşirelik ve doktorluk birbirinden ayrı iki meslek. Roller tamamen farklı, eğitimler farklı. Kendi mesleğiniz nedir, altınız kimdir, üstünüz kimdir bilemem. Ben kendi mesleğim hakkındaki yanlış beyanı düzelteden edemedim.

Konu sahibi arkadaşım, bence öncelikle bu tür muamelelere anında tepki verip, haddini aşana haddini bildirin. İkincisi şikayet edin. Bu tür davranışların açıklaması olmaz ve tolere edilmemeli.

Az once bunlari yazdim. Gurur duymalisiniz zaten hemsire oldugunuz icin.

Hanımefendi benden kaynaklı olamaz bir hemşirenin sert tavırları..
En son 17 yaşmdayken gözümden ameliyat olacakken muhattap oldum bir hemşireyle..
Ben titriyorum orda kolay mı göz bu ve yaşım küçük ama hemşirenin umuru değil..
Ben ilk yorumumu tıp öğrencisi olarak yapmadım hiç bahsetmedim bile bir hasta olarak düşüncemi belirttim ve nefret ediyorum dedim..
Demekki yaşadığım tatsızlıklar var yani ki öyle demişim...
Ama kalkıp sadece nefret ediyorum diye (ki bir hasta olarak yaklaştım) bana çekemiyorsunuz tabi diyerek ilk siz bana saldırdınız..
Bir hastanız gelse sizden şikayet etse tabi çekemiyorsunuz mu diceksiniz?
Yoksa herkes eğitimini görüyor meslek sahibi oluyor benim değil hemşireye sokaktaki çöpçüye bile saygım vardır adam alınteriyle parasını kazanıyor diye..
Ama dediğim gibi siz benim bir hasta olarak yaptığım yoruma sert ve iğneleyici tepki verdiniz.. e tepki tepkiyi doğuruyor haliyle...

Herneyse kavga etmek istemiyorum birşekilde sizi veya başkalarını incittiysemde özür dilerim...

Not: 4. yılımı bitirdim...

Az once bunlari yazdim. Gurur duymalisiniz zaten hemsire oldugunuz icin.
Benim görmek istediğim şey pışpışlanmak değil. Her meslekte iyi ve kötü var. Kimse kimseden üstün değil. Ben size mimar sizin üstünüz desem "ne alaka?" Demez misiniz? İşte sizinki de o misal. Elmayla armudu karşılaştırıp, şu şunun üstü diyorsunuz.

Ayni sey degil ki ama bu dediginiz. Ben sizinle anlasamayacagim zaten bu konuda. Ayni sektorde ayni grupta ayni is yerinde butun gun dip dibe calisiyosunuz. Muhendis ve teknisyen iliskisi gibi. Muhendis ve mimar degil. Pispislamadim sizi. Gercekten oyle dusunuyorum sizi pispislayarak elime ne gecicek?

Merhaba .. Boylesine cok zor bir.egitimden gecip bu.meslegi ozveriyle yapan saglik calisanlarina olan hosnutsuzlugu kirabilmeyi isterdim. Dunyada.saygi.duyulurken turkiyede hala.doktor yardimcisi olarak lanse ediliyor..

Çok yanlış biliyorsunuz. Teknisyen-mühendis gibi bir ilişki yok. Ben kendi mesleğimde yüksek lisansımı bitirmek üzereyim. Bunlar rütbeli olsaydı, biraz daha okuyunca doktorluğa "yükselirdim". Ne kadar yükselirsem yükseleyim, kendi mesleğimde yükselirim. Bu bile yeterince açıklar anlatmak istediğimi. Aynı ortamda çalışmanın zaten durumla ilgisi yok. Ben bir önceki mesajımda da bunların ayrı iki meslek olması hakkında gerekli açıklamayı yaptım zaten.anlaramıyorsam daha fazla uğraşmayacağım. İyi günler.

Evet doğru diyosanız boldladığım yerde ona bende katılıyorum rütbe kelimesi yanlış kullanım. aynı meslekteki prof doçente göre rütbelidir. Ben daha farklı bir şeyden bahsediyordum. Daha fazla konuşmayacağım. Sizi daha fazla sinirlendirmek istemiyorum sadece sohbet ediyorduk.

Konu da çok dağıldı.

hemşirenin görevi tedavi yöntemini belirlemek değil kesinlikle.Rütbe olayına katılmıyorum kıyaslanmaması gereken iki ayrı meslek bunlar tek ortak noktaları sağlık olması.Ama hemşirenin tecrübesi tedavi olamaz bizzat işin içinde olan biri olarak söylüyorum ve görüyorum.doktor okurken boşa gece gündüz okumuyor.Hemşirelerin mesleği de kendi alanın da öyle .Ona da müdahale edilmemesi lazım.Ama herkes de işini yapsın.:) konu sahibi arkadaş her meslekte var bu tarz uslüplar siz doktorunuzla konuşun meseleyi :)

bazi hemsireler
kendini doktor saniyo
bi havalar bi havalar
onlarin bu tavri sadece burnu buyuklukten bazilarida inanilmaz iyi saolsunlar bence hemen o hastanenin mudurlune cikilip sikayet edilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…