- 22 Eylül 2012
- 1.483
- 2.011
- 333
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
biraz kıskançlık hissettim :) şaka bir yana hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.Genelde hemşireler denileni yaparlar.Hastanın nabzını ve bunun gibi şeyleri takip etmeyecekse o zaman hemşirelik diye bir meslek olmaz ki.Gçrünce söyleyecek doktor gidip müdahale edecek ve hasta hayatı kurtulacak.Karıştırmamak lazım.Ama hemsiresiz.ebesiz.tek baslarina.ne.ameliyat yapabiliyorlar. Ne.hastbakiyorlar. Ameliyatini yapip.muayeneye indiklerinde.o kucumsedikleri hemsire hastalariyla.ilgileniyor. Hastanin hayati tehlikwye girdiginde o hemsire farkediyor..
hasta takibi adına zararlarını anlatması gerekir ama ısrarcı olmadan :) bazı hastalarda hemşire iğneyi vurdu zararını o biliyordur söylemedi çocuğum olmuyor diyor
bi saglıkcıdan bu lafları duyduguma sasırdım acıkcası.ozaman doktor kötü muamele yaptı diye bütün doktorlardan nefret edelim.ögretmen cocugumuza kötü davrandı diye bütün ögretmenlerden nefret edelim bu uzarda uzar bence bu sizin kinci yapınızdan kaynaklı yapınızla ilgili.not:benimde doktor yakınlarım var yada cevremde calısan doktorlar sizin gibi degil.tam tersi bizleri cok severler.umarım sizinle aynı ortamda calısmayız iyi günler bende uzatmıycam.Hanımefendi benden kaynaklı olamaz bir hemşirenin sert tavırları..
En son 17 yaşmdayken gözümden ameliyat olacakken muhattap oldum bir hemşireyle..
Ben titriyorum orda kolay mı göz bu ve yaşım küçük ama hemşirenin umuru değil..
Ben ilk yorumumu tıp öğrencisi olarak yapmadım hiç bahsetmedim bile bir hasta olarak düşüncemi belirttim ve nefret ediyorum dedim..
Demekki yaşadığım tatsızlıklar var yani ki öyle demişim...
Ama kalkıp sadece nefret ediyorum diye (ki bir hasta olarak yaklaştım) bana çekemiyorsunuz tabi diyerek ilk siz bana saldırdınız..
Bir hastanız gelse sizden şikayet etse tabi çekemiyorsunuz mu diceksiniz?
Yoksa herkes eğitimini görüyor meslek sahibi oluyor benim değil hemşireye sokaktaki çöpçüye bile saygım vardır adam alınteriyle parasını kazanıyor diye..
Ama dediğim gibi siz benim bir hasta olarak yaptığım yoruma sert ve iğneleyici tepki verdiniz.. e tepki tepkiyi doğuruyor haliyle...
Herneyse kavga etmek istemiyorum birşekilde sizi veya başkalarını incittiysemde özür dilerim...
Not: 4. yılımı bitirdim...
katılıyorum kesinlikle canımMerhaba .. Boylesine cok zor bir.egitimden gecip bu.meslegi ozveriyle yapan saglik calisanlarina olan hosnutsuzlugu kirabilmeyi isterdim. Dunyada.saygi.duyulurken turkiyede hala.doktor yardimcisi olarak lanse ediliyor..
Iyide hemsire degil, doktor zaten zararlari anlatmasi gerek, sonuçta o igneyi yaziyor. Yani hakikatten kisirlik durumu olsa (ki yok) bunu doktoru söylemesi gerekiyor ve sorumlusu doktor olur.
ben önce yazmıştım yinelemek isterim .bu konuda konu sahibinin asıl problemi de bu.Hemşire tedavi vermek üzere eğitilmiyor.Ancak doktor bilir bir ilacın o hastadaki komplikasyonlarını zaten bir pürüz olunca da doktoru sorumlu olur durumdan.Doğrusu da budur.Ben hiç ilaç yorumu yapan bir hemşireyle de karşılaşmadım haklarını yememek lazım.Çoğu mesleğinin sınırlarının farkında ve gayet güzel yapıyorlaraynı fikirdeyim. yani doktor, konu sahibine kullanabilirsin demiş. hemşire "sen bunu kullanma, hatta korunma hamile kal" deme hakkını nereden buluyor anlamış değilim. doktorun önerdiği tedavi şeklini bir hemşire eleştiremez ki. sağlıkçı arkadaşlar neden konuya bir de bu açıdan bakmıyor ben bunu anlamıyorum işte. burdaki hemşire arkadaşlara sormak istiyorum, doktorun verdiği tedavi şeklini böyle eleştirebiliyor musunuz, doktorun hastaya yazdığı iğne için, hastaya sen bu iğneyi kullanma diyor musunuz?
ben önce yazmıştım yinelemek isterim .bu
ben önce yazmıştım yinelemek isterim .bu konuda konu sahibinin asıl problemi de bu.Hemşire tedavi vermek üzere eğitilmiyor.Ancak doktor bilir bir ilacın o hastadaki komplikasyonlarını zaten bir pürüz olunca da doktoru sorumlu olur durumdan.Doğrusu da budur.Ben hiç ilaç yorumu yapan bir hemşireyle de karşılaşmadım haklarını yememek lazım.Çoğu mesleğinin sınırlarının farkında ve gayet güzel yapıyorlar
hemsirede kullanmaması gerektiğini söyleyebilir cünkü aile planlaması konusunda zaten bilgiyi alıyor egitiminde.aile planlaması egitimini hemsirede verebilir doktorda verebilir.hemsire aile planlaması yöntemleri hakkında egitim alır zaten.hatta egitim görevi hemsirenindirben önce yazmıştım yinelemek isterim .bu
ben önce yazmıştım yinelemek isterim .bu konuda konu sahibinin asıl problemi de bu.Hemşire tedavi vermek üzere eğitilmiyor.Ancak doktor bilir bir ilacın o hastadaki komplikasyonlarını zaten bir pürüz olunca da doktoru sorumlu olur durumdan.Doğrusu da budur.Ben hiç ilaç yorumu yapan bir hemşireyle de karşılaşmadım haklarını yememek lazım.Çoğu mesleğinin sınırlarının farkında ve gayet güzel yapıyorlar
doktor bunun eğitimini kapsamlı bir şekilde alıyor . nasıl görev hemşirenin diyebilirsiniz belki yöntemin uygulanışını anlatabilir ama hemşire buna karar veremez.:)hemsirede kullanmaması gerektiğini söyleyebilir cünkü aile planlaması konusunda zaten bilgiyi alıyor egitiminde.aile planlaması egitimini hemsirede verebilir doktorda verebilir.hemsire aile planlaması yöntemleri hakkında egitim alır zaten.hatta egitim görevi hemsirenindir
Konu çok farklı yere kaymış ama bende 12 yıllık bir doktor olarak şunu söylemek isterim ki hemşireyle doktor arasında as üst ilişkisi olmaz..asistan doktorla uzmanı şefi, hatta kendi kıdemlisi arasında hiyerarşi vardır ama hemşirelerin eğitimi yaptığı iş farklıdır...bizim düzenlediğimiz tedaviyi uygular, hastanın yaşamsal bulgularını takip eder bize bildirir ve dah fazlası...Aslında biz bir bütünün parçalarıyız..birbirimizi tamamlarız...onun dışında kendim için söylüyorum hepsi benim kardeşim, arkadaşım, ablamdır..bazısı sırdaşımdır ,omzunda ağladığım ,fikir danıştığımdır... Bazen ailemden çok görüp birlikte vakit geçirdiğimdir...haftasonu nöbette sabah kahvaltımızı paylaştığımızdır...şunu hep göz ardı ediyoruz arkadaşlar her mesleğin iyisi kötüsü vardır bazen istemedende olsa genelliyoruz bunu yapmamak lazım..
evet bu konuda ben hemşireyi haksız buluyorum sadece genellememe kısmına daha çok değindim.ama burda sözü geçen hemşire hem tedaviyi eleştiriyor, hem de hastayı rencide edecek şekilde konuşuyor. bu durumda hasta bunu kabullenmek zorunda mı? yani düşünsenize, konu sahibine söylenen sözlerin size söylendiğini... çok ağır bence. sen korunma, hamile kal ne demektir? işin bu boyutu da var yani.
hanfendi bizde egitimimizde aile planlaması egitimi alıyoruz aile planlaması ilaçları nasıl kullanacagı kimlerin kullanacagı ilaçların yan etkileri bütün egitimlerini alıyor hemsireler 1 ay ap bölümünde calıstım ve egitim verdim bu ilaçlar hakkında korunma iğneleride yaptık hapda dagıttık spirialda taktık basımızda doktorda yoktu ayrıca.kimse insan saglıgı konusunda kendini tehlikeye atmaz bilmediği sey hakkında konusmaz.doktor bunun eğitimini kapsamlı bir şekilde alıyor . nasıl görev hemşirenin diyebilirsiniz belki yöntemin uygulanışını anlatabilir ama hemşire buna karar veremez.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?