Bu nasıl hemşire!!

Ama hemsiresiz.ebesiz.tek baslarina.ne.ameliyat yapabiliyorlar. Ne.hastbakiyorlar. Ameliyatini yapip.muayeneye indiklerinde.o kucumsedikleri hemsire hastalariyla.ilgileniyor. Hastanin hayati tehlikwye girdiginde o hemsire farkediyor..
biraz kıskançlık hissettim :) şaka bir yana hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.Genelde hemşireler denileni yaparlar.Hastanın nabzını ve bunun gibi şeyleri takip etmeyecekse o zaman hemşirelik diye bir meslek olmaz ki.Gçrünce söyleyecek doktor gidip müdahale edecek ve hasta hayatı kurtulacak.Karıştırmamak lazım.

Ne kadar seviyesiz bir hemşireye denk gelmişsiniz. Bizim sağlık ocağımızdaki bağlı bulunduğumuz hemşire ise tam bir melek. Sağlık ocağına giderken sanki çok sevdiğim yakın bir dostumu görmeye gider gibi oluyorum. Allah ondan razı olsun. Hamileliğim süresince gittiğim özel hastanede görmedim ondan gördüğüm ilgiyi. Çok ta kibardır onu yap bunu yap demez, avantajlarını dezavantajlarını anlatır kararı bana bırakır. Ay şimdi daha çok sevdim onu. Telefon numarasına kadar verdi, doktoruma ulaşamadım yeri geldi onu aradım, yıllık izninde bile sorularıma cevap verdi. Hepsi bir değil işte.

hasta takibi adına zararlarını anlatması gerekir ama ısrarcı olmadan :) bazı hastalarda hemşire iğneyi vurdu zararını o biliyordur söylemedi çocuğum olmuyor diyor

Iyide hemsire degil, doktor zaten zararlari anlatmasi gerek, sonuçta o igneyi yaziyor. Yani hakikatten kisirlik durumu olsa (ki yok) bunu doktoru söylemesi gerekiyor ve sorumlusu doktor olur.

bi saglıkcıdan bu lafları duyduguma sasırdım acıkcası.ozaman doktor kötü muamele yaptı diye bütün doktorlardan nefret edelim.ögretmen cocugumuza kötü davrandı diye bütün ögretmenlerden nefret edelim bu uzarda uzar bence bu sizin kinci yapınızdan kaynaklı yapınızla ilgili.not:benimde doktor yakınlarım var yada cevremde calısan doktorlar sizin gibi degil.tam tersi bizleri cok severler.umarım sizinle aynı ortamda calısmayız iyi günler bende uzatmıycam.

Iyide hemsire degil, doktor zaten zararlari anlatmasi gerek, sonuçta o igneyi yaziyor. Yani hakikatten kisirlik durumu olsa (ki yok) bunu doktoru söylemesi gerekiyor ve sorumlusu doktor olur.

aynı fikirdeyim. yani doktor, konu sahibine kullanabilirsin demiş. hemşire "sen bunu kullanma, hatta korunma hamile kal" deme hakkını nereden buluyor anlamış değilim. doktorun önerdiği tedavi şeklini bir hemşire eleştiremez ki. sağlıkçı arkadaşlar neden konuya bir de bu açıdan bakmıyor ben bunu anlamıyorum işte. burdaki hemşire arkadaşlara sormak istiyorum, doktorun verdiği tedavi şeklini böyle eleştirebiliyor musunuz, doktorun hastaya yazdığı iğne için, hastaya sen bu iğneyi kullanma diyor musunuz?

HEMŞİRE HANIM

Hastaydım tuttun elimden,
Kurtarıverdin ölümden,
Yürüyemezdim yerimden,
Yürüttün hemşire hanım.

Yatak açtın serdin perde,
Kader işte, düştüm derde,
Elinin değdiği yerde,
Gül açtı hemşire hanım.

İğne yaptın nakış nakış
Bu ne eda, bu ne bakış
Ölmez isem eğer bu kış
Yürürüm hemşire hanım.

Ne güzel yakışmış beyaz
Yazın sıcak, kışın ayaz
Size lalezâr desem az
Çiçeksin hemşire hanım.

Yüzün güleç elbisen ak
Sizde var sihirli parmak
Bakış açınız ne parlak
Şirin söz hemşire hanım.

Kirpiğin tel kaşın keman
Hastalık vermiyor aman
Tedavi gerek her zaman
Cevhersin hemşire hanım.

Al elmanın alısınız
Tıbbiyenin kolusunuz
Hastanenin gülüsünüz
Dermansın hemşire hanım.

Gece gündüz nöbet tuttun
Bazen taburede yattın
Kısa ömre ömür kattın
Şefkatsin hemşire hanım

Doktorunla vizit gezdin
Neşeliydin, güler yüzdün
Sadık dosttun, açık sözdün
İlaçsın hemşire hanım.

Ana kadar şefkatlisin
Gördüğüm kadar çok mertsin
Sen ne güzel bİr milletsin
Gül yüzlü hemşire hanım.

Sembolün ay’la yıldızım
Çünkü hemşire baldızım
Güzel bayrak al yıldızım
Solmasın hemşire hanım.

Ahmet ACAR ne yazsam az
İstirahat buyur biraz
Yanağın gül, lebler kiraz
Ömürsün hemşire hanım.

sevgi doludur,
Sepete gülleri doldur.

Merhem olur her yaraya,
Kibir hiç girmez araya.

Anne şefkatiyle koşar,
Başarır,engeli aşar.

Sağlıklı nesil,gayesi,
Gür duyulmalı hep sesi.

En ağır görevi yapar,
Ayrıca evine bakar.

Hemşire hakkı ödenmez,
Çektiğini,herkes bilmez.

ben önce yazmıştım yinelemek isterim .bu
ben önce yazmıştım yinelemek isterim .bu konuda konu sahibinin asıl problemi de bu.Hemşire tedavi vermek üzere eğitilmiyor.Ancak doktor bilir bir ilacın o hastadaki komplikasyonlarını zaten bir pürüz olunca da doktoru sorumlu olur durumdan.Doğrusu da budur.Ben hiç ilaç yorumu yapan bir hemşireyle de karşılaşmadım haklarını yememek lazım.Çoğu mesleğinin sınırlarının farkında ve gayet güzel yapıyorlar

Konu çok farklı yere kaymış ama bende 12 yıllık bir doktor olarak şunu söylemek isterim ki hemşireyle doktor arasında as üst ilişkisi olmaz..asistan doktorla uzmanı şefi, hatta kendi kıdemlisi arasında hiyerarşi vardır ama hemşirelerin eğitimi yaptığı iş farklıdır...bizim düzenlediğimiz tedaviyi uygular, hastanın yaşamsal bulgularını takip eder bize bildirir ve dah fazlası...Aslında biz bir bütünün parçalarıyız..birbirimizi tamamlarız...onun dışında kendim için söylüyorum hepsi benim kardeşim, arkadaşım, ablamdır..bazısı sırdaşımdır ,omzunda ağladığım ,fikir danıştığımdır... Bazen ailemden çok görüp birlikte vakit geçirdiğimdir...haftasonu nöbette sabah kahvaltımızı paylaştığımızdır...şunu hep göz ardı ediyoruz arkadaşlar her mesleğin iyisi kötüsü vardır bazen istemedende olsa genelliyoruz bunu yapmamak lazım..

ama burda sözü geçen hemşire hem tedaviyi eleştiriyor, hem de hastayı rencide edecek şekilde konuşuyor. bu durumda hasta bunu kabullenmek zorunda mı? yani düşünsenize, konu sahibine söylenen sözlerin size söylendiğini... çok ağır bence. sen korunma, hamile kal ne demektir? işin bu boyutu da var yani.

hemsirede kullanmaması gerektiğini söyleyebilir cünkü aile planlaması konusunda zaten bilgiyi alıyor egitiminde.aile planlaması egitimini hemsirede verebilir doktorda verebilir.hemsire aile planlaması yöntemleri hakkında egitim alır zaten.hatta egitim görevi hemsirenindir

doktor bunun eğitimini kapsamlı bir şekilde alıyor . nasıl görev hemşirenin diyebilirsiniz belki yöntemin uygulanışını anlatabilir ama hemşire buna karar veremez.:)

evet bu konuda ben hemşireyi haksız buluyorum sadece genellememe kısmına daha çok değindim.

doktor bunun eğitimini kapsamlı bir şekilde alıyor . nasıl görev hemşirenin diyebilirsiniz belki yöntemin uygulanışını anlatabilir ama hemşire buna karar veremez.:)
hanfendi bizde egitimimizde aile planlaması egitimi alıyoruz aile planlaması ilaçları nasıl kullanacagı kimlerin kullanacagı ilaçların yan etkileri bütün egitimlerini alıyor hemsireler 1 ay ap bölümünde calıstım ve egitim verdim bu ilaçlar hakkında korunma iğneleride yaptık hapda dagıttık spirialda taktık basımızda doktorda yoktu ayrıca.kimse insan saglıgı konusunda kendini tehlikeye atmaz bilmediği sey hakkında konusmaz.

hormonlarini fena etkiler bu konuda hakli ama bu kabaligi neyin nesiyse herkezin akli var fikri var demi.kardesim yaptiriyodu igneyi oncesinde hapini kullanmisdi simdi bebek istiyo iki yildir olmuyo onu gectin regl dahi olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…