Bu nasıl söylenir ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.137
30.500
798
35
Merhaba arkadaşlar ,
Bu konu iki günden beri bana da görümceme de dert oldu. Sizlerden fikir almak için konu açıyorum. Görüncem iyi biridir ama biraz içine kapanık bir yapısı vardır. Mesela hiçbirşeyini anlatmaz öyle sorarsan Söyler ancak. Neyse 2 ay evvel nikahı kıyıldı düğün daha yapılmadı baharda yapacaklar Nişan falan da yapmadılar söz oldu iki hafta sonra da nikah. Sorun şu ki çalıştığı yerde de kimse nikahının kıyıldığını bilmiyor. Biraz nazar vs ya da düğün olmadan ilan edersem bozulur gibi bir korkusu var ama sorun şu ki işyerine bir kargo gelmiş yeni soyadıyla soyadında evlilik nedeniyle değişiklik oldu malum o tabi durumu kimse bilmediği için panik yapmış. Tekrar benzer durum olursa ne Yaparım diyor sizce söylemeli mi işyerine evlendiğini nikah olduğunu düğün zamanı Söylemek istiyor ama ya patlak verirse diyor ne yapsın ?

cidden her şeye böyle nazar değiyor mu ya? günde kaç yüz kişi evleniyor allasen ne nazarı. bence saklayacak bir şey yok zaten arkadaşları çok yakın değilse onlara ne? sadece yukarda da yazıldığı gibi sgkdan oluşacak bir sorun ihtimaline karşı patrona söylesin.

Ne patlak verecek ki,kadin evlenmis,dugunu sonra yapacak. Soyadinin degistigini bildirmek zorunda yoksa sgkdan gorurler zaten ve esas o zaman sorun yasanir
Resmi olarak evlendi kimliklerini falan değişmemiş ama o Yüzden eski soyadını kullanıyor hala fiili olarakta düğünden sonra birlikte yasamaya başlayacaklar şu an hala annesinin evinde. O Yüzden düğünden önce Söylemek istemiyor

Nazara inanirm tamamda bu fazla abarti değil mi ya?
Sorarlarsa acik acik desin gecen hafta nikahim oldu oyle soylemeye gerek duymadim diye

Kimligi acilen degistirmeli yoksa cezasi var diye biliyorum. Kadin da bir garip kimlik bile degistirmiyor ama kargosu yeni soyadiyla geliyor. Cins midir nedir te allahim

Çalıştığı yerin sahibine de çıkıp ben evlendim demeye çekiniyormuş hani nisan falan olmadı mı diye sorarlar diye çekincesi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…