Bu ne olabilirrr ????

Ama hırsız çok başka olay, bu etkiledi seni bence.
Psikoterapi almanı öneririm, pahalı ama değer

Bir yakınımızın başına gelen olayı anlatayım. Sizinki öyle değildir ama aklıma geldi.
Kızcağız evlendi fakat bir süre sonra akşamları öay servisi falan yaptıktan sonra sürekli olduğu yerde uyuyor saat 10 olmadan. Bir değil iki değil üç değil devamlı ama. Meğer pislik kocası uyku ilacı atıyormuş çayına suyuna. Kadın uyuduğu gibi hop sevgilisinin yanına. Sabaha karşıda geliyormuş. Komşusu uyarıyor gece hep nereye gidiyor diye. Sonra şüpheler falan ve boşandı

hırsızlar zaten bır mahalleyı gozlerıne kestırıyorlar aynı mahallede dolanıp duruyorlar
karsı komsunuzun kapısı da zorlanmıs ustelık
bana hırsız olabılecegı geldı yanı beynınız sıze oyun oynamıyor uyku sorunu falan da degıl
cantanızı kopegınız dusurmus olabılır kendı kendıne asılı degılde devrılıp de dusmus olabılır ama kapınızın acılma kapanma sesı ustune komsunun kapıyı zorlaması ve en cok hırsızlık ıcın tercıh edılen saatlerın olması aklıma bunu getırdı

Herşeyi duyuyor ama uyanamıyor oluşunuz insanların bazı zamanlarda uyuduğunu sandığı ancak bilinçli halinden alt bilince geçtiği andan dolayıdır. Etrafın farkındasınız ancak ne uyur ne uyanıksınızdır. Buna biraz hipnoz gibi de diyebiliriz . Bu durumda kapı açılması olayında psikolojinizde çok etkilenmiş belli ki. Bunu bir doktorla görüşün.

Sağlıksız uyuyorsunuz öncelikte sağlıklı uyku nedir onu öğrenmeniz gerekir ve ayrıca parasomnianız olabilir bunun için bi psikiyatriste danışmanızı ve gerekiyorsa ilaç tedavisi almanızı öneririm Hırsız için de geçmiş olsun Ucuz kurtulmuşsunuz

bir an önce düzene sokmalısınız uykunuzu bence
hep böyle gitmez bu durum.bir de kapı ve pencerelerinizi hep kapalı tutun
konu sahibi şuan uykuda kesin

Sizinki uyku düzensizliğine bağlı uyku felci, uyku felci yaşayan insanlar elini kolunu hareket ettiremez, bağırmak ister bağıramaz, şöyle açıklayayım uyuduğumuzda beyin hem kendi hem komuta ettiği tüm bedenimizi dinlenme moduna alır, bütün fonksiyonlarımız yavaşlar, kalp atışımız, kan akışımız yavaşlar, kaslar gevşer, bazı insanlarda bazen uyku sırasında beyinle beden arasında koordinasyon bozukluğu olur, beden beynin komutuyla uyku halindedir ama beynin görüntü kısmı derin uyku moduna geçemez algılarını açar, uyku sırasında yaşanan felç durumu, ki aslında uykuya bağlı kas gevşekliğidir bu yaşadığımız, bu felç hali düzelmeden uyanan insanlar korktukları için o panikle halüsinasyon görür, halüsinasyon da sanırım her insanın alt beyinde sakladığı bir korkuya göre şekilleniyor, biraz da bağlı bulundukları toplumun baskı kurmak, dayatmak için yarattığı korkuların açığa çıkma durumu yaşanıyor uyku felcinde, misal eskiden çocuklar öcü denen bilinmeyen, görünmeyen ama karanlık kötü bir varlık olduğunun düşünülmesine sebep olan bir hurafeyle korkutulurdu, bu çocuklar uykularında öcü görüp çığlık çığlığa uyanırdı, tahmin edemeyeceğiniz kadar çok insan hayatında en az bir defa uyku felci geçirir, sık aralıklarla tekrarlanan uyku felci geçiren insanların uyku düzensizliği, stres, yakın geçmişte bir korku, ölüm kaybı veya travma yaşayıp yaşamadığına bakılır, evinize hırsız girmeye çalışmış sanırım bu korku uyku felcinin tekrarlamasına neden olmuş.

Uykunuzu düzene sokmaya çalışın, mümkünse yatmadan önce bir ılık duş alın, bitki çaylarına bir alerjiniz yoksa, sürekli kullandığınız ilaçlar varsa onların etkisini azaltıp arttırmayacaksa duş sonrası papatya, melisa çayı içebilirsiniz, uykuya dalmadan önce sizi rahatlatacak bir ritüeliniz varsa onu yapın, sırt üstü yatmayın, sebebini net hatırlamıyorum ama sırt üstü yatmak felci tetikliyordu bildiğimi kadarıyla, belki boyundaki beyne giden sinirlerin baskılanmasına, belki kan akışında bozukluğa neden oluyordur, o yüzden tavsiye edilmiyordur, ayrıca madem sık tekrarlıyor bir psikolog, psikiyatri uzmanına veyahutta nöroloji bölümüne gidin, geçmiş olsun.

Son düzenleme:
İlk olayda bence içeri biri girmiş sadece siz değil köpeğiniz de tepki verdiğine göre ben o sonuca vardım, galiba o günden sonra da bi travma olmuş gibi gözüküyo bence tedirgin dalıyosunuz uykuya.. Uyku yaşam kalitemizi çok etkileyen bi unsur olduğundan bu durumu es geçmemenizi öneririm psikolog yardımı alabilirsiniz. Bi dönem uyku bozukluğu yaşamıştım melatonin hormon desteği aldım uyumadan 1 saat falan önce alıyodum derin ve sıçramasız hoplamasz bi uyku uyuyabiliyodum.. Kardeşim yıllardır melatonin desteğiyle uyku sorunu aştı bi doktora bunu da danışabilirsiniz.. En azından uyku ilacı değil vücudumuzda var olan bi hormonu düşüm miktarlarda takviye ederek çözebiliyosak üstünde durmaya değer bence.. Çok geçmiş olsun

Melatonin kullanmak tehlikeli diye biliyorum.ben de kullandim bunu daha sonra Dr Mehmet Öz müydü o amerikadaki doktor onun bir programinda zararlarini görünce çöpe attım. Gittigim baska doktor da birak demisti sanirim. 8 sene once tam hatirlamiyorum prof demisti galiba fibromiyalji icin kapı kapi gezerken

Valla bilmiyorumki canım açıkçası zararlarını araştırmadım ama tahminimce uyku ilacından iyidir diye düşünyorum Bana da doktor vermişti bu arada sadece 1 kutu kullandım ve sonra aynı kalitede ve düzende devam etti uykum bıraktıktan sonra da.. Kardeşim (erkek) okb rahatsızlığı var kullandığı ilaçlar uyku düzenini bozuyodu ona da doktor yazmış benden bağımsız yani benim önerimle falan değil.. Sanırım o 2 yılı aşkındır kullanıyo ara ara bıraktı ama tekrar düzeni bozulunca hep geri başladı eğer ciddi bi zararı varsa bi bakalım da o da alternatif bişey yapsın bari

1 kutu kullanip ayni kalitede ve duzende uykunun devam etmesi cok sahane
Gercekten şanslısın
Benim asla bu problemlerim düzelmedi
Senelerdir. Ben artik umursamıyorum,ustune düştükçe daha kötü oluyor çünkü. 2 senedir kullaniyorsa baya olmus demekki doktor uygun görmüş. Zaten uyku haplari zararli bencede biyo kimyaci arkadasim ilerde felc olursun 8 sene cok iddali bir rakam bu kadar ilac kullanman icin gibi biseler demisti korkumdan biraktim. Yoksa kimse biraktiramiyordu bana antidepresani. Bu arada uyku ilaci dedikleri de antidepresan aslinda cogu insan bunu bilmiyor malesef. Gercekten bir girdap okb de cok zor ve erkekler dahs cok okb kurbani oluyor diye biliyorum mesela parkinson da daha cok erkeklerde gozukuyor tiroidde kadinlari yakaliyor Allah hepimize guc kuvvet saglik sihhat versin . Okb uykusuzluk yapmistir takintilar insani uyutmuyor ki kendimden biliyorum bende birgun uyuyacagim :)

Ooo conjuring en sevdigim saka bir tarafa tanamen psikolojik.. korku filmi falan seviyorsaniz ya da siz farkinda olmadan o saatlerin korku filmlerinde yansitildigi gibi durumlar icin uygun saatler oldugunu duyduysaniz tamamen psikolojik olarak kalkiyorsunuz.. soyle diyeyim; bir kac sene once bir korku filminde adamceeeze gelenler hep gece saat 03:20 gibi bir saatte geliyordu ben bunu izledikten sonra ki 3 ay boyunca hep ayni saatte uyandim ama ne korkuyorum allahim olecem sonra civi civiyi soket deyip her iki uc gecede bir korku filmi gecesi yapip o psikolojiyi atlatmistim, oneririm

Benimki travma sonrası uyku bozukluğuydu aslında, ciddi bi olay yaşamıştım gündüz olan yaşantımda fazla etkileri olmamıştı ama geceleri uykuda sürekli sıçramalar, ağlayarak uyanmalar falan yaşadığım bi dönemde doktor reçete etmişti andepresana gerek yok ama bunu kullanırsan iyi olur daha kaliteli uyursun diye vermişti ben de o yüzden daha hafif bişey diye düşünmüştüm antidepresana göre :) Tabi araştırdım zaten beynimizin ürettiği varolan bi hormonmuş melatonin falan filan belli yaştan sonra eksiliyomuş vs. gibi hah dedim bu bana uyar O süreci de atlatınca heralde uykum tekrar normale döndü.. OKB de kardeşimde 12 yaşında tanısı konuldu ileri derecede okb çocukluktan beri ilaçlarla yaşadı şimdi 29 yaşında ama şimdilerde daha hafif gibi yine de ilaçsız olmuyo malesef sanırım ömür boyu kullanacak antidepresanları Melatonin de uzun zamandır alamadığı uykusunu hediye etti ona sanırım.. Çalışınca da sabahları kalkamama sorunu yaşıyodu şimdi rahat bayaa sabah 7 de kalkıyo gece 12 de yatıyo gayet iyi uyuyo falan, böyle olunca diğer okb semptomları da bayaa hafifledi artık günde tek ilaca düşürdüler iyi gibi bakalım :) İnşallah sen de çözüm bulursun valla sağlık herşeyden önemli Allah herkese önce sağlık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…