Bu ne olabilirrr ????

çalışın bence
siz bana bakmayın bunlar hep kıskançlıktan
18 yıldır doğum izinlerim hariç hep çalışınca

durumunuz hakkında bir bilgim yok ama uykunuzu biran önce düzene sokmanız lazım
biliyorsunuz gece uykusu çok önemli

Anlamadım. Erken kalkmak istiyorsunuz niye 10 da uykunuz geldiğinde 2-3 e kadar uyumamak için direniyorsunuz ki?

Ben şahsen gece oturup, gündüz uyuyan insanlara üzülüyorum. Bir araştırın. Uykunun en kalitelesi gece 10-02 arası olandır; hem fiziksel, hem psikolojik sağlığınız için.

Yorumları okumadım baştan söyliyeyim. Neredeyse durumlarimiz aynı. Normal uyuyup uyanabilenleri çok kiskaniyorum. Bir çözümüm yok lafı uzatmadan birkaç şey söyleyip kaçayım. Benim tüm gençliğim dediginiz gibi geç yatmayi geç kalkmayi istemekle ama okul vs yüzünden yapamamakla geçti. Eğer sabah işe okula gitmek zorunda kalmiyorsaniz düzelmiyorsunuz. Zorlayarak bir hafta düzene girseniz bir günde bozuluyor.
Şimdi sizi korkutmak istemem ama benim sabah gün ışığını görmeden yatamayışım eve 9 sene önce hırsız girmesiyle başladı. Çok uzun süre kendime gelemedim. Evdeyken biri girince atlatilmiyor. Kapinin arkasına geceleri eşya çekiyorum giren olursa çarpıp ses çıkarsın diye. Çünkü uyanik da olsam korkuyorum. Ama mesela eve akrabalarim gelip kalabalik olunca yine geç olsa da 3te falan uyuyabildigimi fark ettim. Kocanizin derin uyumasindan dolayi bir şey olacak olursa ona guvenmiyorsunuz bilinç altinda. Uyanmaz çünkü. Keşke çözüm olsa. Şunu da söyliyeyim artık alıştığımızdan mı bilmem ama sabah 9-10 da kalkinca uyku sürem 8 saat gibi tam olsa bile ben o günü mutlu geçirmiyorum. Ruhsuz huzursuz ve hatta uykulu oluyorum.

Bu uyku düzensizliğinden bağışıklığım çöktü .Şimdi yeni yeni düzene sokuyorum.Uzun vadede insanı mahvediyormuş.Hatta geçenlerde bir tv kanalında uzman bir kadın"uyku borçtur.Eninde sonunda o borcu sizden alır vücut"demişti.Yapılan araştırmalarda uykusuz kalan farelerin bile aşırı yemek yedikleri ,beyin hücrelerinin ölmeye başladığı görülmüş.Hatta şeker hastalığı bile yapıyormuş.İnşaAllah düzeltiriz.

Anladim canim tabiki doktorlar daha iyisini bilir mesela antidepresanlarda serotonin geri alim grubu ilaclar var. SSRI . Mesela prozac. Beyinde olan bir hormon serotoninde mutluluk hormonu sanirim ve bazi bunyeler depresyona girmeye daha meyilli oluyor sanirim . Kardesin 17 sene kullanmış benim 2 katim sene ve benden 3 yas büyükmüş hayatini erteledimi merakimdan soruyorum ben bu işleri iyi biliyorum
Mesela universiteye gidememe gitse de tamamlayamama yada bir is projesi var yarim birakma ask hayati calkantida sonlandiramama mutlu sonla cunku gercekten bu tip rahatsizliklar cok zor antidepresanin kisa vadede olumlu uzun vadede olumsuz oldugunu düşünüyorum . Ben neler neler çektim simdi ilaca dusman gozuyle bakar oldum
Esim geceleri dislerini gicirdatiyor sıkıyor. O sese ben bile uykumdan kalkıyorum doktor kendisine antidepresan verdi bende eve gelince bu neee senin bu ilaçtan haberin varmi ne oldugunu biliomusun kapilardan gecemezsin falan diye korkuttum sonra ben napiyorum ya dedim askim kullan benim fibromiyaljime iyi gelmisti dedim gercektendde iyi gelmisti bu arada..
Neyse kullandi 1 ay kadar falan ama duzenli degil
Suan icmiyor
Cene botoxu yaptırcak galiba.

Yorumları okurken uykum geldiuykum var ama uyumak ne mümkün.işten geldim çocuklar durdurmuyor.Eşim yemek bekliyor.Kafayi bir koysam sabaha kadar uyurum.O kadar yorgun oluyorum ki çocukları uyutmaya götürüyorum onlardan önce ben uykuya dalıyorum.Sabah 6.20 uyanış.akşam 10 gibi yatış.Gece en az 3 kere çocukların çisi için en az 2 kere su istiyorlar birde onun için uyanıyorum.Şu sıralar en keyif aldığım an yatağa girdiğim an.

Psikiyatriye git bu yaşadıklarını anlat, ilac başlar muhtemelen...

Malesef hastalıktan mı ilaçlardan mı bilemiyorum ama durum çocukluğundan beri süregeldiği için çok etkilendi canım İlk başta sosyal fobi yaşadı çünkü uyum sorunu vardı (bu arada takıntıları sesle ilgili olarak başladı çoğunlukla o şekilde devam etti) en ufak sesten bile rahatsız olduğu için okul gibi gürültülü ortamlarda ciddi sorunlar yaşıyodu o yüzden kendini eve kapattı bilgisayar oyunlarına falan verdi.. Ama zeki bi çocuktu bizim de biraz iteklememizle biraz zorla da olsa iyi bi eğitim aldı üniversiteyi 8 yılda bitirdi (bilgisayar müh.) Sonra iş uyumuyla ilgili sorunlar yaşadı girdiği yerlerden takıntıları yüzünden ayrıldı genelde ya da sabahları kalkamadığı için devam edemedi falan.. Hiç kız arkadaşı olmadı hayatı boyunca hala da yok ama bunun bi eksikliğini duyuyo gibi değil.. Aşırı çok sosyal ortamı ve arkadaşı yok bikaç yakın arkadaşı var onlarla da çok mesafeli diyebilirim.. Yıllardan beri kullandığı ilaçlar onda aşırı kilo alımına sebep oldu 175 boyu var 125 kiloya kadar çıktı..şimdilerde biraz sporla falan vermeye çalışıyo 110 civarına düştü.. 3,5 yıldır falan iyi sayılabilecek bi işe girdi son yıllardaki yaşam düzenini bu iş sağladı gibi gözüküyo çok şükür diyeyim.. Yani bu şekilde şimdilik daha iyi gibi ilaç kullandığı sürece malesef bıraktığı dönemlerde pek iyiye gitmedi yüzden hep yeniden başladı.. Bu arada diş sıkma mevzusuna gelince bende vardı o sorun tüm dişlerim ezildi nerdeyse ama 2 tane sağlam dişim artık sıkmaktan sinüs kemiğimin içine girdiği için alındı bu sene başında Dişlik var aslında onu kullanabilirse eşin ben kullanamadım gece ağzımdan atıyodum uykuda o sebeple çene botoksu yaptırdım 2 ay önce 2 aydır sıkmıyomuşum dişlerimi açıkçası ben memnunum botokstan ama herkeste işe yaramıyo diye de uyarmıştı doktor aklınızda bulunsun.. Bi de tabi 3-4 ayda 1 tekrar ettirmek gerekiyo ve biraz pahalı bi işlem ben 750 ye yaptırmıştım. Şimdi geçince belki bi kez daha yaptırmayı düşünüyorum yaptırdıkça etki süresi uzuyo diyolar ama bakalım işte, yeniden dişlik denemeyi düşünüyorum :)

AYy bu aralar benim de derdim bu. Dun aksam 7ye kadar uyudum bugun de uyumucam aksam erken uyuyup sabah erken kalkip duzene sokcam diye direniyorum
Sizin durumunuza gelince aklima sey geldi ya, hirsizlar hani camdan bi sey sıkıp uyutup oyle giriyor ya oyle bi sey mi oldu acaba

Canım durum şu. Uyku düzensizliği olan özellikle uykuya bir nedenle dalamayan insanlarda olur. Beyin uyanık vücut uyuduğu için felç gibi olur. Uykunu düzene sokmalısın. Sabah erken kalk akşamda çay kahve içme. Eşine sarıl uyu. Bu uyku düzensizliği psikolojik bir sürü soruna yol açar. Gerekirse destek al.

Yorucu bir işiniz olmadığından öyledir. Ki çok normal. Gün içinde de enerjinizi atamayinca uyku girmiyor göze
Ben de öyle asla uyumayangillerdenim. Ama çalıştığım ve her sabah 8de evden çıkmak zorunda olduğum zamanlar 11de esnemeye baslardim.
Uyurken tam uykuya dalmamanizin sebebi de beyninizin tehlikelere karşı hazır olmak istemesi. Bir nevi koruma içgüdüsü.
Benim yanımda adam bogazlasalar uyanmam,ama tek çıktığım kamplarda kendimi tam güvende hissetmediğim için olsa gerek karga gak dese açıyorum gözümü.
Sizinki de bu sebeptendir kesin. Bence bir alarm sistemi falan alırsanız rahat uyuyabilirsiniz

Merhaba filmin adını merak ettim.ne acaba

Bı bende olur sanirdim ben de rüyalarını degistirebiliyorum.

Merhaba aklıma gelen ilk şey hırsızların uyku spreyi benzeri bir şey sıkıp evinize girmeye çalışmaları oldu. Boğazınızda yanma yutkunma sorunu var mı? Biraz daha dikkatli olmanızı öneririm Allah korusun kötü bir şey gelmesin başınıza

Ne kadar karaktersiz bir insanmis.... yuhhh boylelerine...

Çantam asılıydı...

Teşekkur ederim Mune o hirsiz ayinda da sirtustu yatiyordum digerlerinde de. Normalde de asla sirtustu yatamam. Yastigima sarilmadan uyuyamam. Istemsiz dönüyorum heralde. Arasitirdigimda bende uyku felci denilen seyi buldum. O hirsiz olayi benim icin travma oldu. Ondan sonra olmaya basladi. Daha once kucukken yaşamistim. Bilgin iccin tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…