- 27 Nisan 2012
- 15.845
- 19.124
- 498
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
çalışın benceAyni şeyi bende yaşiyorum malesef. Yani saat 9 da da uyansam tv yi acip onun karsisinda uyukluyorum.. ya da bazen 13.00 te uyanip kalkip kahve icip geri uyuyorum. Cunku dayanamiyorum. Acaba bunun nedeni ne olabilir. Gercekten cok kotu birsey. Oyle imreniyorum ki erken kalkan ve dinç olan insanlara
Anladim canim tabiki doktorlar daha iyisini bilir mesela antidepresanlarda serotonin geri alim grubu ilaclar var. SSRI . Mesela prozac. Beyinde olan bir hormon serotoninde mutluluk hormonu sanirim ve bazi bunyeler depresyona girmeye daha meyilli oluyor sanirim . Kardesin 17 sene kullanmış benim 2 katim sene ve benden 3 yas büyükmüş hayatini erteledimi merakimdan soruyorum ben bu işleri iyi biliyorumBenimki travma sonrası uyku bozukluğuydu aslında, ciddi bi olay yaşamıştım gündüz olan yaşantımda fazla etkileri olmamıştı ama geceleri uykuda sürekli sıçramalar, ağlayarak uyanmalar falan yaşadığım bi dönemde doktor reçete etmişti andepresana gerek yok ama bunu kullanırsan iyi olur daha kaliteli uyursun diye vermişti ben de o yüzden daha hafif bişey diye düşünmüştüm antidepresana göre :) Tabi araştırdım zaten beynimizin ürettiği varolan bi hormonmuş melatonin falan filan belli yaştan sonra eksiliyomuş vs. gibi hah dedim bu bana uyarO süreci de atlatınca heralde uykum tekrar normale döndü.. OKB de kardeşimde 12 yaşında tanısı konuldu ileri derecede okb çocukluktan beri ilaçlarla yaşadı şimdi 29 yaşında ama şimdilerde daha hafif gibi yine de ilaçsız olmuyo malesef sanırım ömür boyu kullanacak antidepresanları Melatonin de uzun zamandır alamadığı uykusunu hediye etti ona sanırım.. Çalışınca da sabahları kalkamama sorunu yaşıyodu şimdi rahat bayaa sabah 7 de kalkıyo gece 12 de yatıyo gayet iyi uyuyo falan, böyle olunca diğer okb semptomları da bayaa hafifledi artık günde tek ilaca düşürdüler iyi gibi bakalım :) İnşallah sen de çözüm bulursun valla sağlık herşeyden önemli Allah herkese önce sağlık versin
Psikiyatriye git bu yaşadıklarını anlat, ilac başlar muhtemelen...Iyi sabahlar kizlar. Hemen uzatmadan konuya girmek istiyorum. Gece yatmaz sabah kalkmaz olarak tanimlanan bir insanim. Sabaha kadar oturup , ogleden sonraya kadar uyuyorum asla duzene sokamadim evlendigim gunden beri dalma sorunu yaşiyorum... ( daha once hic yoktu)
Neyse velhasil bundan 3 ay once saat gece 12 gibi asiri bir uyku bastirdi ki genelde olmaz o saatlerde. Bende salonda koltukta uyudum esimde karsimda uyumuş... Ama nasil bir uyku ki uyuyorum ama nerde oldugumu hangi odada oldugumu ,gelen buzdolabi calisma sesini , sebil sesini herseyi net duyuyorum. Kopegimin de su icme sesi , pati sesi , yataga yanima tekrar gelişi, eşimin ih mihh sesleri falan herseyi hissediyorum duyuyorum. Ama gozumu açamiyorum.. Neyse ben bunlari yaşarken bizim dış kapı açıldı ( kapi kilitleme huyum yoktur) ben bir hışımla yerimden zipladim kopegim de kosarak ve havlayarak kapiya gitti kapi tekrar kapandi... Korkuyla esime bagirdim eve kim girdi diye. Ama esim uyku sersemi orali bile olmadi. Kalktim baktim cantam yerde geziyo. Neyse kizlar bikac kez anlattim esime digerlerine inandiramadim kimseye.... Şzofren oldugumu düsünduler. 1 hafta sonra karsi komsunun kapisini zorlamişlar. Bana o zaman inandilar.
Baya atlatamadim o olayin şokunu ve surekli kilitlemeye basladim.
Ama son 1 aydir her gece olmayan ama hafta da 2 kez bu olayi tekrar yasiyorum..
Bugunu anlatayim saat aksam 10 gbi asiri uykum geldi saat 2 ye kadar direndim. Iki de uyudum. Ama yine ayni seyler oldu sesleri duyuyorum hangi odada oldugumu hissediyorum kopegimin pati seslerini duyuyorum disarda kopekler havliyor , arabalar geciyor ama gozumu acamiyorum. Sanki saatlerdir uyuyor gibiyim. Bir hışım zorlayip actim gozumu saate baktim 03.20...
1 aydir surekli ayni seyleri yasiyorum gozumu aciyorum hep saat 3lerde... Ama saatlerdir uyuyor gbiyim. Cok detaya girdim kusura bakmayin ama ciddi anlamda cok sıkıldım bu durumdan.
Psikolojik mi yoksa bu bir uyku sorunumu bilmiyorum.
Lutfen bilen duyan varsa ne yasadigimi nasil cozecegimi soyleyebilirrmiiiii....
Malesef hastalıktan mı ilaçlardan mı bilemiyorum ama durum çocukluğundan beri süregeldiği için çok etkilendi canımAnladim canim tabiki doktorlar daha iyisini bilir mesela antidepresanlarda serotonin geri alim grubu ilaclar var. SSRI . Mesela prozac. Beyinde olan bir hormon serotoninde mutluluk hormonu sanirim ve bazi bunyeler depresyona girmeye daha meyilli oluyor sanirim . Kardesin 17 sene kullanmış benim 2 katim sene ve benden 3 yas büyükmüş hayatini erteledimi merakimdan soruyorum ben bu işleri iyi biliyorum
Mesela universiteye gidememe gitse de tamamlayamama yada bir is projesi var yarim birakma ask hayati calkantida sonlandiramama mutlu sonla cunku gercekten bu tip rahatsizliklar cok zor antidepresanin kisa vadede olumlu uzun vadede olumsuz oldugunu düşünüyorum . Ben neler neler çektim simdi ilaca dusman gozuyle bakar oldum
Esim geceleri dislerini gicirdatiyor sıkıyor. O sese ben bile uykumdan kalkıyorum doktor kendisine antidepresan verdi bende eve gelince bu neee senin bu ilaçtan haberin varmi ne oldugunu biliomusun kapilardan gecemezsin falan diye korkuttum sonra ben napiyorum ya dedim askim kullan benim fibromiyaljime iyi gelmisti dedim gercektendde iyi gelmisti bu arada..
Neyse kullandi 1 ay kadar falan ama duzenli degil
Suan icmiyor
Cene botoxu yaptırcak galiba.
Canım durum şu. Uyku düzensizliği olan özellikle uykuya bir nedenle dalamayan insanlarda olur. Beyin uyanık vücut uyuduğu için felç gibi olur. Uykunu düzene sokmalısın. Sabah erken kalk akşamda çay kahve içme. Eşine sarıl uyu. Bu uyku düzensizliği psikolojik bir sürü soruna yol açar. Gerekirse destek al.Evet mesela esime seslenmek istiyorum seslenemiyorum. Yan donmek istiyorum donemiyorum. Elimi kipirdatamiyorum. Yani dis dunyaya hakimim ama mudahale asla edemiyorum. Ve cok uzun suruyor gibi....
Sizin anlattiginiz seyi cocukken cok yasardim yani kabusumda ama uyanigim bilinc acik... acaba bunlar o zamanlardan kalma biseymi. Ama bu hirsiz meselesinden once hic yasamadim bunu...
Merhaba filmin adını merak ettim.ne acabaOoo conjuring en sevdigimsaka bir tarafa tanamen psikolojik.. korku filmi falan seviyorsaniz ya da siz farkinda olmadan o saatlerin korku filmlerinde yansitildigi gibi durumlar icin uygun saatler oldugunu duyduysaniz tamamen psikolojik olarak kalkiyorsunuz.. soyle diyeyim; bir kac sene once bir korku filminde adamceeeze gelenler hep gece saat 03:20 gibi bir saatte geliyordu ben bunu izledikten sonra ki 3 ay boyunca hep ayni saatte uyandim ama ne korkuyorum allahim olecem sonra civi civiyi soket deyip her iki uc gecede bir korku filmi gecesi yapip o psikolojiyi atlatmistim, oneririm
Bı bende olur sanirdim ben de rüyalarını degistirebiliyorum.Bende de bazen sizinkine benzer uyku problemi oluyor. Uyuyorum ama derin değil ve çok yorgun kalkıyorum. Hatta rüyama bile yön verebiliyorum uyurken :) senaryoyu falan değiştiriyorum. Genelde stresli zamanlarda oluyor bu. Allahtan çok sık yaşamıyorum. Yalnız uyku düzeninizi değiştirmelisiniz bence. Gece uykuları çok önemli vücut için. Erken yaşlandırır insanı. İyi uykular diliyorum size :)
Bir yakınımızın başına gelen olayı anlatayım. Sizinki öyle değildir ama aklıma geldi.
Kızcağız evlendi fakat bir süre sonra akşamları öay servisi falan yaptıktan sonra sürekli olduğu yerde uyuyor saat 10 olmadan. Bir değil iki değil üç değil devamlı ama. Meğer pislik kocası uyku ilacı atıyormuş çayına suyuna. Kadın uyuduğu gibi hop sevgilisinin yanına. Sabaha karşıda geliyormuş. Komşusu uyarıyor gece hep nereye gidiyor diye. Sonra şüpheler falan ve boşandı
hırsızlar zaten bır mahalleyı gozlerıne kestırıyorlar aynı mahallede dolanıp duruyorlar
karsı komsunuzun kapısı da zorlanmıs ustelık
bana hırsız olabılecegı geldı yanı beynınız sıze oyun oynamıyor uyku sorunu falan da degıl
cantanızı kopegınız dusurmus olabılır kendı kendıne asılı degılde devrılıp de dusmus olabılır ama kapınızın acılma kapanma sesı ustune komsunun kapıyı zorlaması ve en cok hırsızlık ıcın tercıh edılen saatlerın olması aklıma bunu getırdı
Böyle bir konu ve sen hiç şaşırmadım
Sizinki uyku düzensizliğine bağlı uyku felci, uyku felci yaşayan insanlar elini kolunu hareket ettiremez, bağırmak ister bağıramaz, şöyle açıklayayım uyuduğumuzda beyin hem kendi hem komuta ettiği tüm bedenimizi dinlenme moduna alır, bütün fonksiyonlarımız yavaşlar, kalp atışımız, kan akışımız yavaşlar, kaslar gevşer, bazı insanlarda bazen uyku sırasında beyinle beden arasında koordinasyon bozukluğu olur, beden beynin komutuyla uyku halindedir ama beynin görüntü kısmı derin uyku moduna geçemez algılarını açar, uyku sırasında yaşanan felç durumu, ki aslında uykuya bağlı kas gevşekliğidir bu yaşadığımız, bu felç hali düzelmeden uyanan insanlar korktukları için o panikle halüsinasyon görür, halüsinasyon da sanırım her insanın alt beyinde sakladığı bir korkuya göre şekilleniyor, biraz da bağlı bulundukları toplumun baskı kurmak, dayatmak için yarattığı korkuların açığa çıkma durumu yaşanıyor uyku felcinde, misal eskiden çocuklar öcü denen bilinmeyen, görünmeyen ama karanlık kötü bir varlık olduğunun düşünülmesine sebep olan bir hurafeyle korkutulurdu, bu çocuklar uykularında öcü görüp çığlık çığlığa uyanırdı, tahmin edemeyeceğiniz kadar çok insan hayatında en az bir defa uyku felci geçirir, sık aralıklarla tekrarlanan uyku felci geçiren insanların uyku düzensizliği, stres, yakın geçmişte bir korku, ölüm kaybı veya travma yaşayıp yaşamadığına bakılır, evinize hırsız girmeye çalışmış sanırım bu korku uyku felcinin tekrarlamasına neden olmuş.
Uykunuzu düzene sokmaya çalışın, mümkünse yatmadan önce bir ılık duş alın, bitki çaylarına bir alerjiniz yoksa, sürekli kullandığınız ilaçlar varsa onların etkisini azaltıp arttırmayacaksa duş sonrası papatya, melisa çayı içebilirsiniz, uykuya dalmadan önce sizi rahatlatacak bir ritüeliniz varsa onu yapın, sırt üstü yatmayın, sebebini net hatırlamıyorum ama sırt üstü yatmak felci tetikliyordu bildiğimi kadarıyla, belki boyundaki beyne giden sinirlerin baskılanmasına, belki kan akışında bozukluğa neden oluyordur, o yüzden tavsiye edilmiyordur, ayrıca madem sık tekrarlıyor bir psikolog, psikiyatri uzmanına veyahutta nöroloji bölümüne gidin, geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?