- 26 Ağustos 2018
- 6.543
- 20.637
- 268
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
İlk olayda bence içeri biri girmiş sadece siz değil köpeğiniz de tepki verdiğine göre ben o sonuca vardım, galiba o günden sonra da bi travma olmuş gibi gözüküyo bence tedirgin dalıyosunuz uykuya.. Uyku yaşam kalitemizi çok etkileyen bi unsur olduğundan bu durumu es geçmemenizi öneririm psikolog yardımı alabilirsiniz. Bi dönem uyku bozukluğu yaşamıştım melatonin hormon desteği aldım uyumadan 1 saat falan önce alıyodum derin ve sıçramasız hoplamasz bi uyku uyuyabiliyodum.. Kardeşim yıllardır melatonin desteğiyle uyku sorunu aştı bi doktora bunu da danışabilirsiniz.. En azından uyku ilacı değil vücudumuzda var olan bi hormonu düşüm miktarlarda takviye ederek çözebiliyosak üstünde durmaya değer bence.. Çok geçmiş olsun
Bende de bazen sizinkine benzer uyku problemi oluyor. Uyuyorum ama derin değil ve çok yorgun kalkıyorum. Hatta rüyama bile yön verebiliyorum uyurken :) senaryoyu falan değiştiriyorum. Genelde stresli zamanlarda oluyor bu. Allahtan çok sık yaşamıyorum. Yalnız uyku düzeninizi değiştirmelisiniz bence. Gece uykuları çok önemli vücut için. Erken yaşlandırır insanı. İyi uykular diliyorum size :)
İlk olayda bence içeri biri girmiş sadece siz değil köpeğiniz de tepki verdiğine göre ben o sonuca vardım, galiba o günden sonra da bi travma olmuş gibi gözüküyo bence tedirgin dalıyosunuz uykuya.. Uyku yaşam kalitemizi çok etkileyen bi unsur olduğundan bu durumu es geçmemenizi öneririm psikolog yardımı alabilirsiniz. Bi dönem uyku bozukluğu yaşamıştım melatonin hormon desteği aldım uyumadan 1 saat falan önce alıyodum derin ve sıçramasız hoplamasz bi uyku uyuyabiliyodum.. Kardeşim yıllardır melatonin desteğiyle uyku sorunu aştı bi doktora bunu da danışabilirsiniz.. En azından uyku ilacı değil vücudumuzda var olan bi hormonu düşüm miktarlarda takviye ederek çözebiliyosak üstünde durmaya değer bence.. Çok geçmiş olsun
Ooo conjuring en sevdigimsaka bir tarafa tanamen psikolojik.. korku filmi falan seviyorsaniz ya da siz farkinda olmadan o saatlerin korku filmlerinde yansitildigi gibi durumlar icin uygun saatler oldugunu duyduysaniz tamamen psikolojik olarak kalkiyorsunuz.. soyle diyeyim; bir kac sene once bir korku filminde adamceeeze gelenler hep gece saat 03:20 gibi bir saatte geliyordu ben bunu izledikten sonra ki 3 ay boyunca hep ayni saatte uyandim ama ne korkuyorum allahim olecem sonra civi civiyi soket deyip her iki uc gecede bir korku filmi gecesi yapip o psikolojiyi atlatmistim, oneririm
çalışın bence
siz bana bakmayın bunlar hep kıskançlıktan
18 yıldır doğum izinlerim hariç hep çalışınca
durumunuz hakkında bir bilgim yok ama uykunuzu biran önce düzene sokmanız lazım
biliyorsunuz gece uykusu çok önemli
Anlamadım. Erken kalkmak istiyorsunuz niye 10 da uykunuz geldiğinde 2-3 e kadar uyumamak için direniyorsunuz ki?
Ben şahsen gece oturup, gündüz uyuyan insanlara üzülüyorum. Bir araştırın. Uykunun en kalitelesi gece 10-02 arası olandır; hem fiziksel, hem psikolojik sağlığınız için.
Yorumları okumadım baştan söyliyeyim. Neredeyse durumlarimiz aynı. Normal uyuyup uyanabilenleri çok kiskaniyorum. Bir çözümüm yok lafı uzatmadan birkaç şey söyleyip kaçayım. Benim tüm gençliğim dediginiz gibi geç yatmayi geç kalkmayi istemekle ama okul vs yüzünden yapamamakla geçti. Eğer sabah işe okula gitmek zorunda kalmiyorsaniz düzelmiyorsunuz. Zorlayarak bir hafta düzene girseniz bir günde bozuluyor.
Şimdi sizi korkutmak istemem ama benim sabah gün ışığını görmeden yatamayışım eve 9 sene önce hırsız girmesiyle başladı. Çok uzun süre kendime gelemedim. Evdeyken biri girince atlatilmiyor. Kapinin arkasına geceleri eşya çekiyorum giren olursa çarpıp ses çıkarsın diye. Çünkü uyanik da olsam korkuyorum. Ama mesela eve akrabalarim gelip kalabalik olunca yine geç olsa da 3te falan uyuyabildigimi fark ettim. Kocanizin derin uyumasindan dolayi bir şey olacak olursa ona guvenmiyorsunuz bilinç altinda. Uyanmaz çünkü. Keşke çözüm olsa. Şunu da söyliyeyim artık alıştığımızdan mı bilmem ama sabah 9-10 da kalkinca uyku sürem 8 saat gibi tam olsa bile ben o günü mutlu geçirmiyorum. Ruhsuz huzursuz ve hatta uykulu oluyorum.
AYy bu aralar benim de derdim bu. Dun aksam 7ye kadar uyudumbugun de uyumucam aksam erken uyuyup sabah erken kalkip duzene sokcam diye direniyorum
Sizin durumunuza gelince aklima sey geldi ya, hirsizlar hani camdan bi sey sıkıp uyutup oyle giriyor ya oyle bi sey mi oldu acaba
2 saatlik uykuyla devam
Ilk başta eve girmek isteyen hırsız acaba gaz mı sıktı da sizi uykulu bir hale soktu diye şüphelendim ama tekrar tekrar oldu dediniz bilemedim
Belki fazla aksiyon seyrettim ama ön kapıdan sıkmış olma ihtimali var mı. Sanmıyorum gerçi bir defada kalmadı bu uykulu haliniz. Sadece kapının zorlandığından acaba dedimO gece onu bende dusundum ama nasil yapacakki evim 4.kat benden sonra 3 kat dhaa var.
Ben erken uyansam bile gece uyuyamıyorum tek sebebi korku neyden korkuyorum onu bile bilmiyorum :) Erken yaşlanmak istemiyorum..
Belki fazla aksiyon seyrettim ama ön kapıdan sıkmış olma ihtimali var mı. Sanmıyorum gerçi bir defada kalmadı bu uykulu haliniz. Sadece kapının zorlandığından acaba dedim
Uyku alışkanlığı yeme alışkanlığı gibi. 1 hafta deneyin yeni düzene alisiyorsunuz. Misal ben yine gece yatmaz gündüz kalkmaz tayfasına katıldım. Ama 1 hafta önce bir de başlayıp uyku saatini 15 er dakika geri çekerek 11 30 lara gelebiliyorum geldimde.Iyi sabahlar kizlar. Hemen uzatmadan konuya girmek istiyorum. Gece yatmaz sabah kalkmaz olarak tanimlanan bir insanim. Sabaha kadar oturup , ogleden sonraya kadar uyuyorum asla duzene sokamadim evlendigim gunden beri dalma sorunu yaşiyorum... ( daha once hic yoktu)
Neyse velhasil bundan 3 ay once saat gece 12 gibi asiri bir uyku bastirdi ki genelde olmaz o saatlerde. Bende salonda koltukta uyudum esimde karsimda uyumuş... Ama nasil bir uyku ki uyuyorum ama nerde oldugumu hangi odada oldugumu ,gelen buzdolabi calisma sesini , sebil sesini herseyi net duyuyorum. Kopegimin de su icme sesi , pati sesi , yataga yanima tekrar gelişi, eşimin ih mihh sesleri falan herseyi hissediyorum duyuyorum. Ama gozumu açamiyorum.. Neyse ben bunlari yaşarken bizim dış kapı açıldı ( kapi kilitleme huyum yoktur) ben bir hışımla yerimden zipladim kopegim de kosarak ve havlayarak kapiya gitti kapi tekrar kapandi... Korkuyla esime bagirdim eve kim girdi diye. Ama esim uyku sersemi orali bile olmadi. Kalktim baktim cantam yerde geziyo. Neyse kizlar bikac kez anlattim esime digerlerine inandiramadim kimseye.... Şzofren oldugumu düsünduler. 1 hafta sonra karsi komsunun kapisini zorlamişlar. Bana o zaman inandilar.
Baya atlatamadim o olayin şokunu ve surekli kilitlemeye basladim.
Ama son 1 aydir her gece olmayan ama hafta da 2 kez bu olayi tekrar yasiyorum..
Bugunu anlatayim saat aksam 10 gbi asiri uykum geldi saat 2 ye kadar direndim. Iki de uyudum. Ama yine ayni seyler oldu sesleri duyuyorum hangi odada oldugumu hissediyorum kopegimin pati seslerini duyuyorum disarda kopekler havliyor , arabalar geciyor ama gozumu acamiyorum. Sanki saatlerdir uyuyor gibiyim. Bir hışım zorlayip actim gozumu saate baktim 03.20...
1 aydir surekli ayni seyleri yasiyorum gozumu aciyorum hep saat 3lerde... Ama saatlerdir uyuyor gbiyim. Cok detaya girdim kusura bakmayin ama ciddi anlamda cok sıkıldım bu durumdan.
Psikolojik mi yoksa bu bir uyku sorunumu bilmiyorum.
Lutfen bilen duyan varsa ne yasadigimi nasil cozecegimi soyleyebilirrmiiiii....
Neden erkeğe bağlarlar ki gece uyanık kalmayı anlamış değilim.Ben sanki gece uyuyunca cok sey kaciriyorum gibi geliyor. Sessizligi sakinligi seviyorum. Eminim cevremde cok insan bu uyumamamin sacma oldugunu gece erkek arkadasi buldugumu onunla mesajlastigimi falan dusunuyorlardir.:)
Hemen herkes soruyor gece ne yapiyorsun???
Dizi izliyorum flaan diyrum halbuki her gece kk dayim :)
Neden erkeğe bağlarlar ki gece uyanık kalmayı anlamış değilim.Benimde gıcık olduğum bir erkek arkadaşım var.. Uyuma kuralı koydu 1 den sonra wp de yasak bende buradayım haberi de yok.. Gıcık oluyorum yaa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?