Bu ne yüzsüzlük

konu sahibi gideli çok olmuş ama içimde kalmasın yazayım :)

kk’da gördüğüm “en saçma konular” listesinde ilk 5’i zorlarsınız net. neden 1 değil derseniz uyuyan çocuğu uyandırma kısmında haklısınız sevmem böyle işleri amma velakin diğer mevzularda neye alınacağınızı bilememişsiniz. hayretler içindeyim kocanız da ağzınızın içine bakıyor. yurdum erkeği sizi sarsmak suretiyle kendinize getirirdi normalde ama adamında ayarları bozuksa demek.

kayınvalide ve kayın size sadece doğurduğunuz sabi için katlanıyor çekilecek çile değilsiniz. dikkat edin de çocuğunuzda ilerde size havadan nem kapan birini getirmesin gelin/damat diye.
 
Bu konudaki kvdeyi yine sansli sayabiliriz, uzak durabilir. Benim bir akrabagim esinin lafi (daha dogru iftirasi) ile kalp hastasi olan annesini evire cevire dövmüstü. Bunun hesabini öbür tarafta ikisi nasil verecek cok merak ediyorum...
Elleri kırılsın. Ay akşam akşam sinirim bozuldu.
 
Merhaba hanımlar, canımı sıkan bir konuyu sizinle paylaşmak ve farklı fikir -tecrubelerden yararlanmak için bu konuyu acıyorum.Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Geçtiğimiz günlerde bebeğimin 1 yaşını kutladık.Eski konularimdan belki bilen olabilir,kv ve eşimin kardeşiyle 1 seneden fazladır görüşmüyoruz.Bunun sebebi de kv evimden uyuyan kolik bir bebeği uyandırma anne dememize dolayı kafasına göre alıp çantasını eşini bile beklemeden çıkıp gitmesi ve akabinde kardeşinin siz anneme böyle diyemezsiniz,nankör,saygısız, terbiyesizler diye eşimin kardeşinin mesajları olmuştu. Anlayıp dinlemeden konuşan bu adam sonra hatasını anladı özürler diledi.esim çok da muhatap olmadı.Bebegimizin doğum gününe de çağırmak istemedi.ama ben şu bakış açısıyla çağırmasini istedim.Bu olayda 2 yetiskin hata yaptı,anne olan bu sıfatına sığındı hiç bisey yokmuş gibi davranarak olayı kapattı.ama öbürü özür dilese de bikac kez girişimde bulunsa da afedilmedi.Gerci anne de affedilmedi.ama mesafeli de olsa telefonla görüşüldü.Esimin de aklına yatacak ki bu olay senle aramız bozuk ama yeğeninin doğum gününe gelmek istersen diye kutlayacagimiz yeri attı.Bu adam da zaten gelecektim ama sen çağırdın daha içim rahat gelicem dedi falan filan.
Neyse o gün kv,kp ve eşimin kardeşiyle kız arkadaşıyla geldiler.kutlamalae falan derken kv herkesin olduğu alanlarda hastalıktan gelemedim diye bağırıp bağırıp durdu.Halbuk8 sebebi oğlunun tepkisi ve bizim evden defolup giderken tavırlarıyla.Neyse bebegim yabanciliyor herkesi,kucağından çekerek aldı,o an bisey demedim kalabalık doğum günü vs derken eşim kızdı anne çocuk yabanciliyir öyle alma diye.cocugu sakinleştirir pasta kestik,fotoğraf çekinirken kızım ona kitlendi kaldı,yanda duruyor bu da bana bakıyor diye seviniyor, halbuki bebekler öyledir ya bakar bakar ağlar, en sonunda eşim dedi biri seslensin anne su tarafa geç fotoğraf çekilmiyor diye.
Bunlar böyle devam ederken asil bomba patladı.esimin o kardeşinin hemen 1 ay sonra düğünü olacakmış.daha isteme tanışma vs olmadan daha aileler bile birbirini görmeden nikah işlemleri yapılmış tarih belirlenmiş.Bunu eşim ve ben dışında herkese o gün söylenmiş.Hatta benim ailem davet edilmiş nikaha.partidan sonra evime de geldiler konuşma yok,biz zaten eşimle belli diyaloglar kuruyrz.cay ikram derken zaten çıkıp gittiler.
Ve partide eşimin kardeşi sizin eviniz küçük ama bunu aldım diyerek büyük top havuzu hediyesini verdi.zaten ev konusunda onlar bilmezler ama küçük olduğu kira olduğu için üzgünüm.Boyke söylenince belli etmedim ama çok ağrıma gitti.Neden böyle dediği de çıkmış oldu.Adam kendi ev tutup eşyalarını bile aldığı için bir kıyas yapabiliyor.o bakış açısıyla konuşuyor.
Neden diyorum! Kocası ona tukururken,bağırırken onu saygılı bir şekilde koruyan,dert anlattığında dinleyen ben şimdi bana bakıyor sanki midesi bulanıyor gibi bi tavırla.Bende sevmiyordum onu ama saygı duyuyordum.Yasadiklarindan dolayı bir kadın olarak üzülüp destek veriyordum
Eşimin kardeşi ise o söyledikleri ve tavırlarından dolayı benim geçen sene lohusayken panik atak geçirmeme sebep olan kişi.
Üzülmeyeyim diyorum ama olmuyor.Esim destekcim ve bana bırakmadan tepkisini koyuyor.Isteme vs olucak diye babasi dediğinde ben o vakit burda olmayacağım tatile cikicaz ayarladık herseyi diyerek gelmeyeceğini söyledi.nikahada ben gitmem zaten bebeğim var ve böyle bir insanın olayına gitmem.Esimde istemiyor ama ben ödünç takın varmış gibi git takini tak ve gel diyrm.bu kadar.
Uzun oldu,kusura bakmayın teşekkürler.
Ay siz aileden çıkın aile bir rahatlasın.Hic sevmem kafasında kurup ona inanan insanları .
 
Konu sahibi fena halde alıngan ama buradaki konunun alt metni tamamen kayınbirader ve yeni eltiyi hem aile ilişkileri hem de maddi olarak kıskanma.

Yeni gelinmizin çok güzel bir düğünü, güzel bir evi - eşyaları olur ve bir de yabancılamayan çocuk doğurursa daha çok konu açar konu sahibi.

Bazen bu mesafe koyma işini gelinler çok abartıyor. Sonra da evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bu defa da başlıyorlar yok efendim maddi manevi yardım etmediler, evlat ayrımı yapıyorlar vb.
 
Gercektende daha iyi anlamak için 2kere okudum.Biraz abartıyo gibisiniz

Ayrıca kaynınız eviniz küçük derken aldıgı hediyenin uygun olmadıginı kastetmiş bence.Siz kaynınızın evini gördünüzmü daha mı büyük daha mı kücük niye aklınıza kıyaslama yaptıgı geldi.
Kusura bakmayın ama çok artniyetlisiniz
 
Abartmissiniz demek istiyorum ama bunu demeyecek kadar olgunum. Herkesin derdi kendine büyük oluyor. Efenim bir olay anlatayım. Benim rahim ağzı yetmezliği diye bir sorunum var. Bu illetten dolayı ilk bebeğimi 16 ikinci bebeğimi 24. Haftada kaybettim. KV olacak insan olmayan varlık doğumunun sabahına yanıma geldi. Elin gelinleri tığ gibi bizimki deve gibi. Bir çocuk doguramadin dedi. Ben soktaydim tepki bile vermedim. Sonra acısını çok pis çıkardım ama o anda onu parcalamaliydim. Zaman makinesi olsa o ana fonmek isterdim. Onun o ağzını yüzünü paramparça etmek isterdim. Gel gör ki bu insana hala katlaniyoruz. Eşim diyaliz hastası. Onu yüzüstü bırakıp gidemedim. Katlandim bu kadına hala da katlaniyoruz. Bazen unutuyorum. İyi oluyorum onunla ama aklıma gelince de o an veremedigim tepki içimde çığ gibi büyüyor.
 
Allah yeni geline sabir versin neyin icine dustugunden, nur topu gibi elti kiskancligina sahip oldugundan bihaber. Bir de bir yasindaki bebenin kv ye dik dik bakmasi detayina da hasta oldum :KK70: annesinin oglu masallah mi demeliydik...bebek bu, faZla anlam yuklemissiniz. Babaannesiyle biraz daha fazla vakit gecirse alisirdi
 
X