Konuya dair yorumum;
Bence kız daha dakika bir gol bir 'abim teftişe geldi' olayından, sizin panikleyip onu aramanızdan ve sanki onun özel yaşantısı kötü bir şeymiş gibi arayıp 'alkol şişelerini kaldırır misin?' demenizden rahatsız olmuştur.
Madem abiniz evde şişe görünce delirecek kadar muhafazakar, neden genç kızın evine geliyor, ayıp değil mi?
Ayrıca kızın açtığı şişeden abinize ne?
Devamlı böyle baskın mi olacak?
Evde hep bu stres mı yasanacak?
Çekilecek Cile değil. Ben olsam ben de böyle bir ev arkadaşı istemezdim. Sonuçta kim ailesi devamlı baskın yapacak bir kızla, gerginlik dolu bir evde yaşamak ister ki?
Bence kız seni ev arkadasi olarak kabul etmeyecek (ki haklı, ayıp etmişsin). Ama paranın da üzerine yatmayacaktir, birkaç gün sonra o yazmazsa sen yaz,iste
İnternetten ev arkadaşı bulmaya dair yorumum;
Ben de internettn tanıştığım iki kızla eve çıkmıştım, çok düzgün kızlardi, bir sene güzelce yaşadık, sonra tatsız bir şeyler oldu,beni evden kovdular,polise gittim,mahkemelik olduk falan, ama internetten tanışmayla alakası yoktu.
Önceki 2 ev arkadaşımı da bir kere görmüştüm ortak arkadaş (eski flört) vesilesiyle. Facebook'ta ev arkadaşı aradigimi yazmıştım, onlar da üçüncü arıyormuş, bana yazdılar, bir kere çay içmeye gittim,ikincisinde evlerine taşındım. Biri ile aynı evde olduğumuz halde on günde bir karsilasirdik..bir tencere yemek yapar, kendisini odaya kitlerdi..bizle hiç işi olmazdı. Diğeri de benim canımın içi oldu, on sene geçti,hala en yakin arkadaşım.
Önceki ev arkadaşım da bütün sene yakın arkadaşımdı, pembe panjut hayalleriyle eve çıkmıştık. Kız inanılmaz büyük bir hayal kırıklığıydi, evi garsoniyere çevirmişti, mafya tipli adamlarla sevgili olmuştu, birilerini aynı anda idare edip bana da stres yaşatıyordu... Şimdi konuşmuyoruz bile .
Yani demek istediğim ev arkadaşı kısmet işi. İnternetten iyisi bulunabilir, yüz yıllık arkadaşınla da çıksan bilmediğin kötü yanları çıkabilir .
'ay nasıl internetten ararsin' diyenler hiç unide,dönem ortasinda ev falan aramışlar mi , merak ediyorum. Çünkü çok zor bir şey seninle aynı dönem ev arayan birilerini bulmak. En iyi ihtimalle eşe dosta yayıp,benim 2. Sırada yazdığım gibi ıdının dıdısı,birilerinin tanıdığı kişiyi bulursunuz ama neticede o da el. Ha internetten bulmuşsun ha o kisi ıdının didinin arkadaşıymis. Arada fark yok.
Şahsen bugün eve çıksam netten erasmuslu öğrenci ararım, odamı kiraya verecek. Eşle dostla eve çıkıp sonradan düşman olmaktan,ota boka alınıp darilmaktan iyidir