- 20 Aralık 2013
- 3.104
- 1.638
- 133
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
Ben de bugun bı merhaba ben yenı gelen öğretmen dıyerek bır adım atayım dedım adam bana evet dedı ya al işte hosgeldın der ınsan nasıl sınır oldum.Bır de yetmıyormus gıbı zumremle aynı sınıfı kullanıyoruz 5 dk erken geldım dıye benı sınıfa almadı cocuk gıbı oysa ben yenı oldugum ıcın sorularım vardı o yuzden gıtmıstım.bende yeni öğretmenliğe başladım ve malesef çoğu öğretmen arkadaşım sizin bahsettiğiniz gibi aynı şekilde soğuk ve uzak duruyor.. Odada yokmuşum gibi davranma,küçümseme vs. Ben adım atıyorum ama nafile..
Kımse kımseye ıhtıyac duymuyor yenı gelenlere de tuhaf bakıyorlar erkek öğretmene ıyı aksamlar dıyecegım benı gördu kafasını egdı genede dedım o utanmadı bana hosgeldın dememeye .Bır de alıstın mı dıye soruyorrlar neyıne alısayım buranın ya kendılerını bir sey sanan sözde tecrubelı 48 yasın da öğretmenler var .Genci yaslısı hepsı bır tuhaf eskı okulumu arar oldum nasılda sensakraktık gezmelere gıderdık evlı oldukları halde.bence ortam değiştirmek ve merkezden uzakta tek başına yaşıyor olman seni gereğinden fazla hassaslaştırmış. ben de bu senenin başında atandım çalıştığım okula. bir önceki okulumda daha az kişiydik, çoğumuz benzer yaşlardaydık ve ilk atamaydık. aramızda güzel bir dostluk oluşmuştu. herkes birbirine yardımcı olmaya çalışırdı. okul dışında da zaman geçirirdik. idarecilerimiz de çok iyiydi. şimdiki okulum çok kalabalık, 70 ten fazla öğretmen var. herkes kendi başına takılıyor. bana da hoşgeldin diyen onca kişinin içinde toplasan bir elin parmağını geçmezdi. ben 26 yaşındayım, benden sonraki en genç öğretmen 35lerinde, belki de daha fazla, düşün. kimseyle merhaba iyi günler, çay var mı vs dışında muhabbetim yok desem yeridir.
bizim okulda da suratına bakmadan geçen, bir günaydın ı çok gören öğretmenler var ve ben bunların nasıl öğretmen olduklarına cidden şaşırıyorum. öğretmenş geçtim medeni aklı başında her insan iş arkadaşına selam vermez mi, nerde yetiştiler çok merak ediyorum. ama artık şaşırmayı ve kafaya takmayı bıraktım. bana nasıl davranılıyorsa ben de öyle davranıyorum insanlara. halen öğle yemeklerine tek başına gittiğim oluyor. asla davet falan etmezler.
bu dönem yeni tayini çıkan birkaç arkadaş oldu, onlara hoşgeldiniz deyip sohbet ettim. bana nasıl bakıyor eskiler bir görseniz. tuhaf, yapılmaması gereken bşr şey yapıyormuşum gibi. yeniler de can simidi bulmuş gibilerdi, şimdi hepsiyle muhabbetimiz var birkaç gündür.
diyeceğim o ki maalesef böyle şeyler yaşanıyor ama senin bunu bu kadar kafaya takman gereksiz. farklı ortamlara gir, eski arkadaşlarınla görüş. kurslara katıl, yenilerini edin. çok anlamsız bir ego oluyor bazılarında maalesef.
Okulun tüm öğretmenleri selamı öğrenmemiş bugun daha ıyı anladım bende toplantıda hıc merhaba bıle demeden oturacagım yerıme ne ıgrenc ınsanlar ya utanma yok .Umursama canim yaBen de ogretmenim.Inan her okulda var öyle uyuz tipler. Bosver sen aldirma.
En iyisini yaparsin. Yoksa bazıları kendilerini bir halt sanıyor;-)Okulun tüm öğretmenleri selamı öğrenmemiş bugun daha ıyı anladım bende toplantıda hıc merhaba bıle demeden oturacagım yerıme ne ıgrenc ınsanlar ya utanma yok .
Peşlerın de kosacagımı dusunuyorlarsa yanılırlar bundan sonra anladıkları dılden ben de hıc utanmadan onların yaptığı gıbı onlar yokmus gıbı davranacagım öylece gececegım yanlarından .En iyisini yaparsin. Yoksa bazıları kendilerini bir halt sanıyor;-)
Basladım zaten gerekenı yapmaya aklı sıra kadın benim üzerım de otorıte kurmaya kurmaya calısıyor .öğretmen öğretmenı sınıfa slmıyor şok oldum zaten o durum karsısın da da.Ben de anasınıfı öğretmeniyim çok ayıp etmiş. Sana öle davranana sen de davranışlarınla gereken cevabı ver.Ama işi düşer mutlakaa
Arkadas olsun diye alttan alma Böyle yaparsan iyice havalanır.Basladım zaten gerekenı yapmaya aklı sıra kadın benim üzerım de otorıte kurmaya kurmaya calısıyor .öğretmen öğretmenı sınıfa slmıyor şok oldum zaten o durum karsısın da da.
Ondan arkadas olmaz zaten baska yanlısları da var.Bana sınıfla ılgılı sunu yapma bunu yapma gıbı emırler verıyor bende gıcıklıgına yapıyorum .Sankı sınıf sadece ona aıt .Hıc bır malzemeyı de bulamıyorum ve zorluk cekıyorum .Arkadas olsun diye alttan alma Böyle yaparsan iyice havalanır.
İşte benım demek istedıgım arkadaslıkları degıl yenı geldıgım için görduklerın de allahın selamını vermelerı yada bır hosgeldın demelerı dır .Bunu yapamıyorlarsa onlar egıtımcıyım diye dolasmasınlar .Sohbet ıstedıgım yok kı benım.Öğretmenim.
Sosyal yaşantımda öğretmenlerle görüşmüyorum çok istisnai durumlar dışında zira meslek grubu olarak beğenmiyorum bizi.
İstisnaları tenzih ederek söylüyorum; kendini geliştirmeyen, sendikacılık gibi bir temel hakkı bile siyasi bölünmeye kurban ederek bir etiket haline getirmiş, sürekli üç kuruşun hesabını yaparak her konuyu (okulda içtiği çay için verdiği para için bile pazarlık eden var) komik duruma düşerek maddiyata bağlayan değişik bir güruhuz.
O yüzden fazla takmayın. Abartmışsınız. Hele ki büyük bir okulsa kimse sizin varlığınızı fark bile etmez bence.
Ayrıca siz branşınızdan da kaybediyorsunuz biraz bana kalırsa. Kendi okulumdaki okul öncesi öğretmenini düşündüm. 1,5 yıldır aynı kurumdayım, kendisi benden önce de oradaydı, şimdiye kadar toplam sohbetimiz 10dk tutmaz. Ki aynı araçla okula gidip geliyoruz, sabah günaydın, akşam iyi akşamlar, ortak noktamız sıfır. Benim öğrencimi o tanımaz, onun öğrencilerini ben tanımam, zaten birbirimizi görmüyoruz vaktimiz de yok sohbet edecek. Diğer branşlarla sohbet muhabbet geyik son derece iyiyiz öğretmenler odasında ancak okul öncesi öğretmeniyle bahsettiğim şekilde.
Bir de kimsenin sizi kabul etmesi için bir şey yapmayın naçizane tavsiyem. Benim tarzımı da yadırgamışlardı en başta ama zamanla alıştılar, yuvarlanıp gidiyoruz.
Kolay gelsin, bundan sonraki görev süreniz daha keyifli olsun inşallah sizin için.
Gercekten hıc umrum da degıller artık.Arkadasim, cidden ne geregi var? Hic tanimadiginiz insanlari bu kadar abartmayin ya.
Yoo hiç birsey yok allaha cok sukur .:)olsa zaten bukadar şok yasayıp buraya konu acmazdım .Tenefusum yok öğretmenler odasına gıdıp hello ben geldım dıyemıyorum sadece sınıfım da yada orda burda gorenler de öyle gecı verıyor hıc yokmusum gıbı ben yenı öğretmenım dedıgım ınsanda evet dıyor bı acayıp bunlar. Neyse ya ben alıscam buna buda gecer yalnız takılırım ben.üst sayfalarda yorumum vardı yine yazayım
farklı bir yönünüz mü var sizden önce okula ulaşan
sendika, mezhep, ırk, daha önce yaşanan bir olay, soruşturma, idare ile sürtüşme, zenginlik, kimsesizlik, açıklık, kapalılık gibi gibi benim şu an aklıma gelmeyen bir çok şey
görümcem ilk atandığında terörist demişler mesela ona da 2000 li yılların başı idi
cephe almışlar hatta o zaman öğretmen ile atanıp il içinde öğretmen dağıtılırken bir şu sendikadan bir bu sendikadan diye dağıtılıyormuş vs
hani muhabbete girmemek vs normla de selamdan da bu anlattığınız kadar kaçınmalarının sizin aklınıza gelmeyen ama onların kulağına fısıldanan bir gerekçesi olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?