Bu okulda olmak beni mutlu etmedi

Canım onlar teneffüse çıkarken ve sınıfa girerken sen de kapında dur doğal bir duruşla bir yandan çocuklara bakarken gözüne kestirdiklerine kocaman gülümsemeyle bakış at..kimse kocaman sıcak bir gülümsemeye kayıtsız kalamaz..karşılık alırsan el salla selamlaş..zamanla bir iki göz temasından sonra aaa hoşgeldinler günaydınlar iyi derslerle başlar ilişkiler..
Çekingen olabilirsin ama tatlı gülücüklerin olmadığına inanmıyorum..

Canım ben de anasınıfı öğretmeniyim , olay sende bitiyor, ben zaten sosyal değilim diye kendini bırakırsan olmaz ki o iş, git birilerine selam ver , ben yeniyim de bişeyler sormak istiyorum de, muhabbetlerine katıl, evet teneffüsümüz yok ama ders git bi saat önce öğrt odasında otur mutlaka birileri vardır konuşkan, benim okuldakiler ben teneffüse çıkamıyom diye onlar teneffüste benim yanıma geliyorlar , sen aazcık girişken ol

Ben de geçen dönem yeni okuluna atanmıs bir ögretmenim.hala ne ben onlara ne onlar bana alisamadilar ben ne yaptim ki,nasil biriyim ben,neden bunlari yasiyorim,yalnizliktan ölecegim derken bu dönem okula yeni gelenler oldu ve ayni seyleri yasadilar.aralarina yeni birini almak istemiyorlar.hepsi gölgesinden korkuyor ayrica.ben de kendimi iyi ifade edemedim galiba.okul açilacak diye her gün mutsuz uyandim.kahrettim kendime.sen yine şanslisin bence de,senin gibi ayri bir odam olsa da otursam asagi orda,suratlarini görmeye hic bayilmiyorum.bizde sigara içenler kazan dairesinden dısari cikmiyorlar ben de bununla ilgili yeni bir konu açmak icin forumu açmistim.benim tam 2 yasinda bir bebegim var.evlenince cok gecmeden cocuk sahibi olduk,esimle evliligimizi düzene koyamadik daha.ikinci cocugu biraz aralikli yapacaktim.ama simdi bu okul ortami yüzünden kafayi yiyecek gibi oluyorum.cok kafaya takiyorum.2.cocuga hamile kalip,dogum sonrasi bir dönem en azindan izine ayrilir biraz kafami dinlerim diye düsünmeye basladim.su an icin biraz daha idare edip seneye düsünmelimiyim iyi yaparmiyim bilmiyorum.deger mi buna bilmiyorum.yoksa ben hic ama hic iyi degilim..bana da yol gösterin ne olur..

Çocuk değilsiniz. Kendiniz adım adıp "Günaydın, ben yeniyim bu okulda..." diye bir tanışma başlatmamanız için bir engel de yok.
Ne o öyle hoş geldin dememişler de ağlıyormuşsunuz... Çocuk gibisiniz.

Stajer yok yardımcı yok.Yukarıya cıktıgım da cocukların basına bır sey gelse sorumluluk buyuk fotokopi malesef sınıfta . Karsıdan beklerım cunku okula yenı gıden benım sınıfta benı görup kafalarını cevıren onlar buns ragmen onlara merhaba dıyerek peslerınden kosamam yızume bakmıyorlar.

Yenı gelenlerle tanısmadınız mı dizin gibi yenı oldukları için kaynasa bılırsınız.

Neden hep ben atacagım adımı yenı geldım beklerım tabı ve ıyıkıdr cıkmamısım öğretmenler odasına yoksa rezıl olacakmısım merhaba dıyıp havamı alıp ortada kalacakmısım suratlarını cevırıyorlar görduklerın de onların demesı cokmu zor hosgeldın dıye.

Bunu yapamıyorum işte nıye erken geldın derlerse cok tuhaf olacak böyle patavatsızlar var bırde konusmayıp benımle öyle kalırsam orda suratları bır tuhaf daha ılk gunden kafa cevırdıler görmezlıkten geldıler hıc cesaretım yok erken gıtmeye .

Su an karsimda onlar olsaydi onlara da "bir hos geldin deseydiniz de gonlu olaydi" derdim. Inanin laflariniz cocuk gibi ya, baska bir sey diyemiyorum. Bari insanlara afra yapmayin yarin okulda, ne diyim. Ona cok mu zor, bana cok mu zor diye diye bir adim ilerleyemezsiniz. Siz de oldukca asosyal davranmissiniz. Selam verseydiniz de almasaydilar, onlarin ayibi derdim. Ama siz sadece onlardan bekleyip, olmayinca da sikayetleniyorsunuz burada. Asin bunlari. Ufak seyler bunlar.

Büyük okullarda bu tip şeyler oluyor, ben de geçen dönem atandım şu anki okuluma ve okulda 70ten fazla öğretmen var, yeni olunca biraz da çekingen bir yapın varsa kös kös oturuyorsun odada.herkesin bir grubu oluyor onların arasına girebilirsen ne ala. Zamanla ortak yönler çıkıyor insanlarla ve muhabbet konuları açılıyor.sen git yanlarına onlar gelmiyorsa. Olmuyorsa da boşver çocuklarla vakit geçiyor zaten,yanlız değilsin bu konuda

Aynen ya bana cok sacma geldi. Herkes herkesle konusmak zorunda degil. Onlar konusmuyorsa sen baslat iliskiyi. Bu durumu hayatini bitirme noktasina getirmis.

.[/QUOT belli ki baska seylerin acisini bu bahaneyle ortaya koymaya calisiyorsun. Okuldaki Hosgeldin muhabbetini nasil oluyor da hayatini bitirmeye kadar getiriyorsun belli ki baska derdin var senin. Eminim ordaki insanlarla tanistiginda yanlis dusundugunu anlayacaksin.

ben de öğretmenim, ne güzel atanmışsınız lütfen bunun tadını çıkarın. aşırı hassassınız bir öğretmen olarak daha soğukkanlı olmanız lazım, inan bana bunlar dert değil. gözlemlediğim kadarıyla, tecrübesiz ama zamanında yerini bulmuş yerleşmiş öğretmenler bunu yapıyor. misal yapılandırmacılığın y'sini bilmiyorlar, bilene de hoş gözle bakmıyorlar. artık yediremiyorlar mı bilemedim. oysa onların bizden, bizim onlardan öğrenmemiz gereken çok şey var ama sırt çevirmeyi tercih ediyorlar. çünkü ders saatini doldurup parasını alıp eve gitmeye odaklanmış robotlar.

Sen selam ver Merhaba de .ben de ogretmenim yeni gelenler oldu ama bazisiyla konusamadim bile kosturmacadan.karamsar olma

Zümrem 5 dk erken gıttım dıye benı sınıfa almadı ya ıyıce sogudum burdan .Kapıda meslaktasın bekletılır mı ayıp ya .

Hocam her şey zamanla rayına oturacaktır kendinize zaman verin

bence ortam değiştirmek ve merkezden uzakta tek başına yaşıyor olman seni gereğinden fazla hassaslaştırmış. ben de bu senenin başında atandım çalıştığım okula. bir önceki okulumda daha az kişiydik, çoğumuz benzer yaşlardaydık ve ilk atamaydık. aramızda güzel bir dostluk oluşmuştu. herkes birbirine yardımcı olmaya çalışırdı. okul dışında da zaman geçirirdik. idarecilerimiz de çok iyiydi. şimdiki okulum çok kalabalık, 70 ten fazla öğretmen var. herkes kendi başına takılıyor. bana da hoşgeldin diyen onca kişinin içinde toplasan bir elin parmağını geçmezdi. ben 26 yaşındayım, benden sonraki en genç öğretmen 35lerinde, belki de daha fazla, düşün. kimseyle merhaba iyi günler, çay var mı vs dışında muhabbetim yok desem yeridir.

bizim okulda da suratına bakmadan geçen, bir günaydın ı çok gören öğretmenler var ve ben bunların nasıl öğretmen olduklarına cidden şaşırıyorum. öğretmenş geçtim medeni aklı başında her insan iş arkadaşına selam vermez mi, nerde yetiştiler çok merak ediyorum. ama artık şaşırmayı ve kafaya takmayı bıraktım. bana nasıl davranılıyorsa ben de öyle davranıyorum insanlara. halen öğle yemeklerine tek başına gittiğim oluyor. asla davet falan etmezler.

bu dönem yeni tayini çıkan birkaç arkadaş oldu, onlara hoşgeldiniz deyip sohbet ettim. bana nasıl bakıyor eskiler bir görseniz. tuhaf, yapılmaması gereken bşr şey yapıyormuşum gibi. yeniler de can simidi bulmuş gibilerdi, şimdi hepsiyle muhabbetimiz var birkaç gündür.

diyeceğim o ki maalesef böyle şeyler yaşanıyor ama senin bunu bu kadar kafaya takman gereksiz. farklı ortamlara gir, eski arkadaşlarınla görüş. kurslara katıl, yenilerini edin. çok anlamsız bir ego oluyor bazılarında maalesef.

bende yeni öğretmenliğe başladım ve malesef çoğu öğretmen arkadaşım sizin bahsettiğiniz gibi aynı şekilde soğuk ve uzak duruyor.. Odada yokmuşum gibi davranma,küçümseme vs. Ben adım atıyorum ama nafile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…