- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.670
- 498
​Karne parasıda vardı bir zamanlar,şimdi yok mu?
Bakan çıkıp veliye diyor ki "Aman zinhar para vermeyin okula, isteyeni gelin bana söyleyin."
Okula da dönüp diyor ki" Senin okul-aile birliğin yok mu? Topla bağışını, kes makbuzunu."
Hoopp çekiliyor aradan.
Sonra mı?
Bir tiyatro başlıyor.Aman ne seyir ne seyir.
Şikayet edeceğim diye bağırıp parmak sallayan veli mi, vermezsen kaydetmem diyen müdür mü, muhasebeci değilim ben diye isyan eden öğretmen mi...
Hepsi baş rolde birbirini yiyor.
Kimse oyunu başlatana bakmıyor.
Parasız eğitim anayasal haktır. Ortada anayasal bir suç var evet, ama bunun sorumlusu okullar değil.
Parasız eğitim, parasız sağlık diye bağıranları bozguncu diye etiketlemeden önce dinlemekte fayda var.
Ve lütfen artık buna da şükür demeyin.
Herkes vergisini veriyorsa, kuruşuna kadar peşine düşmeyi de bilsin.
Valla eskiden vardı ama şuan istemiyorlar yada verdimde benmi bilmiyorum.Hesaba döksek ödediğimiz paraları bütün senelerin karne parasınıda ödemişizdir içlerinden kesin
Artık yok:) e okuldan çıkarıyoruz devlet karne kagidi gönderiyor
Bence bu olayda ne veli haklı çıkar ne de okul..
Okul kendine göre haklı çünkü beş kuruş ödenek gelmiyor dediğim gibi fotokopisi, lavabolardaki sabunları tuvalet kağıtları..
Okul müdürüm 1 yıl gidip geldi bir bidon sabun verdiler sadece..
Veli de kendince haklı..
Eskiden eğitime katkı payı vardı ve ben bazen veremezdim..
O kadar mahcup olurdum ki, öğretmenlerime söylersem veremeyeceğimi küçük düşerim gözlerinde diye korkardım..
Ama bizim fotokopi paralarımız oluyor, diyorum ki veremeyecek öğrenci varsa gelsin benimle özel söylesin durumunu idare ederim onları..
Şikayet eden veliler emin olun işin içine girerseniz çok daha farklı düşüneceksiniz..
Ahh şu sınıf anneleri ve öğretmene yalakalık yapan veliler yokmu.Toplantılarda tabi hocam haklısınız diyipde toplantı sonunda vır vır etmezlermi deli oluyorum. Ayy aklıma birşey geldi şuan, mayıs sonuydu sıcaktı hava, öğretmenin terini siliyordu bir veli
HER OKULDA DEĞİŞİYOR GALİBA
BENİM ÇOCUKLARIM ANKARA ÇANKAYADA Bİ OKULA GİDİYOR (özür dilerim capslock tuşu basılı kalmiş)
KAYIT YAPILIRKEN BÜYÜK ÇÖP POŞETLERİYLE kayıt parası hariç (3poşet) tuvalet kağıdı,peçete,ıslak mendil,havlu kağıt,a4 kağıdı 3-4 top,pul,zarf vs....götürüyoruz
ekstra dönemlik 100tl
ayrıca sınıfta da 50 tl topluyoruz (fotokopi,tahta kalemi peçete,öğretmenler günü hediyesi için)
diğer kermes,okul çayı,dans parası,23nisan kıyafet parası,okula ayda en az birkere gelen tiyatro hariç
daha aklıma şuan gelenler bunlar
Allah olmayana yardım etsin:44::44::44:
ne terimizi silen,ne ö.gününde altın alan bi velimiz olmadı ya ona yanarımdaha neler duyacağım bu gece ya
benim oğlum ana sınıfına gidiyor bu sene devlet okulu ama hep para para bu ay nerdeyse 150 lira eksrta verdik öğretmene hediyesi kostüm tiyatro biber tohumu parası detarjan parası yeni açıldığında vermiştik 20 lira 120 milyon kitap parası haziranda yine kayıt olacak ama milyarlardan bahsediyorlar
Anasınıfında yaşamıştım bunları peçeteler, kağıt havlular, sıvı sabunlar en kalitelileri tabi. Allah olmayanlara yardım etsin zor..
bana çok saçma geldi:44:6000tl lik nasıl bir eğitim verilebilir ki:44:
istersen okulun adını özelden gönderebilirim:) ara kendin sor...seneye için 7bin bile yapmış olabilirler:)
istersen okulun adını özelden gönderebilirim:) ara kendin sor...seneye için 7bin bile yapmış olabilirler:)
Uygulamalar okuldan okula değişiyor sanırım. 2 çocuğumuda devlet okulunda okutuyorum. Kayıt da dahil olmak üzere tek kuruş vermedim. Zaten okuldan da istemediler. Hatta oğlumu okula yazdırırken müdür beyle cebelleşip zorla 20 TL vermiştim. Adam almam diye diretmişti.
Ne eğitime katkı payı, ne temizlik parası nede fotokopi parası veriyorum.
Ama 23 nisan için folklora yazılmıştık. Bu kendi isteğimizdi ve parasını tabiki ödedim. Öğretmen toplantı yapıp akıllı tahta alıp almama konusunu sormuştu. Bu bir mecburiyet değildi ama tüm veliler kabul ettik ve parasını verdik. Akıllı tahta kalemini ise veliler gönüllü alıyoruz. Zaten herkes 1 tane alsa uzunca bir süre gidiyor.
Bunların dışında tek kuruş talep etmedi okulumuz. Okulumuz büyük bir okul, kantin kirası, servis ücreti falan derken en son duvara astıkları işletme defteri fotokopisinde okulun hala yüklü bir parasının olduğunu gördüm. Çalışan hizmetli sayımız ise neredeyse 10 kişiyi buluyor.
yok canım sana birşey demiyorum..okulun istemesine ve velilerin bunu ödemesi acayip geldi.. neden inanmayayım
Uygulamalar okuldan okula değişiyor sanırım. 2 çocuğumuda devlet okulunda okutuyorum. Kayıt da dahil olmak üzere tek kuruş vermedim. Zaten okuldan da istemediler. Hatta oğlumu okula yazdırırken müdür beyle cebelleşip zorla 20 TL vermiştim. Adam almam diye diretmişti.
Ama 23 nisan için folklora yazılmıştık. Bu kendi isteğimizdi ve parasını tabiki ödedim. Öğretmen toplantı yapıp akıllı tahta alıp almama konusunu sormuştu. Bu bir mecburiyet değildi ama tüm veliler kabul ettik ve parasını verdik. Akıllı tahta kalemini ise veliler gönüllü alıyoruz. Zaten herkes 1 tane alsa uzunca bir süre gidiyor.
Bunların dışında tek kuruş talep etmedi okulumuz. Okulumuz büyük bir okul, kantin kirası, servis ücreti falan derken en son duvara astıkları işletme defteri fotokopisinde okulun hala yüklü bir parasının olduğunu gördüm. Çalışan hizmetli sayımız ise neredeyse 10 kişiyi buluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?