diğer devlet okullarına göre daha temiz..tuvaletleri kokmuyor.. Bir de kendince isim yapmış bir okul..
Puanı çok yüksek öğretmenler varmış orada..
Her dakika para lafı duymaktan artık fenalık geldiği için e-kayıt'ta orası çıkmasına rağmen aldım çocukları oradan..
Artık okulun kapısından girmek istemiyordum. Devamlı para..devamlı para ..
Spor salonu yaptırıcaz para..okula bilmem ne alınacak para...
öğretmene tam altın aldı veliler.. Beni de aradılar katılır mısın diye..etik bulmuyorum asla katılmam dedim..yan sınıf da öğretmenlerine altın takı seti almış..velilerde bir yarış ki görme!!! Hadi takı seti neyse de(aslında yine de kabul edilir değil bence) ama "tam altın" ne yaaa!!! Avucuna para sayaydınız bari...
diğer devlet okullarına göre daha temiz..tuvaletleri kokmuyor.. bir de kendince isim yapmış bir okul..
puanı çok yüksek öğretmenler varmış orada..
her dakika para lafı duymaktan artık fenalık geldiği için e-kayıt'ta orası çıkmasına rağmen aldım çocukları oradan..
artık okulun kapısından girmek istemiyordum. devamlı para..devamlı para ..
spor salonu yaptırıcaz para..okula bilmem ne alınacak para...
öğretmene tam altın aldı veliler.. beni de aradılar katılır mısın diye..etik bulmuyorum asla katılmam dedim..yan sınıf da öğretmenlerine altın takı seti almış..velilerde bir yarış ki görme!!! hadi takı seti neyse de(aslında yine de kabul edilir değil bence) ama "tam altın" ne yaaa!!! avucuna para sayaydınız bari...
işte arkadaşlar okulun geliri varmış ki almıyorlar.ama her okul böyle değilki.dediğim gibi ilköğretim okullarına devletten hiçbir para ödenmiyor.mecburen kayıtta veya aidatmı dersiniz artık velilerden alınan paralarla yürüyor okul.yani bunlar verilmezse para yok.ama şu milyarlar alan okullardan bahsetmiyorum onu hiiç anlamadım ben.Uygulamalar okuldan okula değişiyor sanırım. 2 çocuğumuda devlet okulunda okutuyorum. Kayıt da dahil olmak üzere tek kuruş vermedim. Zaten okuldan da istemediler. Hatta oğlumu okula yazdırırken müdür beyle cebelleşip zorla 20 TL vermiştim. Adam almam diye diretmişti.
Ne eğitime katkı payı, ne temizlik parası nede fotokopi parası veriyorum.
Ama 23 nisan için folklora yazılmıştık. Bu kendi isteğimizdi ve parasını tabiki ödedim. Öğretmen toplantı yapıp akıllı tahta alıp almama konusunu sormuştu. Bu bir mecburiyet değildi ama tüm veliler kabul ettik ve parasını verdik. Akıllı tahta kalemini ise veliler gönüllü alıyoruz. Zaten herkes 1 tane alsa uzunca bir süre gidiyor.
Bunların dışında tek kuruş talep etmedi okulumuz. Okulumuz büyük bir okul, kantin kirası, servis ücreti falan derken en son duvara astıkları işletme defteri fotokopisinde okulun hala yüklü bir parasının olduğunu gördüm. Çalışan hizmetli sayımız ise neredeyse 10 kişiyi buluyor.
ben ilk dönem 50 tl aidat verdim ikinci dönemi vermeyi düşünmüyorum çünkü ilk dönemi vermeyen bir sürü veli var ben enayimiyim
oğlum birinci sınıfta öğretmenimiz lcd tv. istedi sınıfa ayrıca ses sistemi çocuklara ders dinletmek için sınıfa dolap yaptırdık birde tahta aldık başka masrafımız olmadı
malesef bu sorun oluyor işte.onlar vermezken ben niye veriyim deniyor haklısınız da sonrada olan okula öğretmenlere oluyor.yazmıştım bizim velilerin çoğu vermiyor para hiçbirşeye yetmiyor.öğretmenler aramızda para toplayıp yaptırdık fotokopi makinasınıben ilk dönem 50 tl aidat verdim ikinci dönemi vermeyi düşünmüyorum çünkü ilk dönemi vermeyen bir sürü veli var ben enayimiyim
oğlum birinci sınıfta öğretmenimiz lcd tv. istedi sınıfa ayrıca ses sistemi çocuklara ders dinletmek için sınıfa dolap yaptırdık birde tahta aldık başka masrafımız olmadı
okullara para kesinlikle vermeyin. ne yardım adı altında ne de başka bir ad adı altında. devlet zaten belli bir bütçe ayarlıyor ve veriyor. isteyen olanları da şikayet edin.
Lise müdürümüz ödenek vermeyen idareyi protesto etmek için 70 küsur model arabasını satışa çıkarmıştı okul bahçesinde.
Once Basın geldi,Sonra ödenek geldi :)
Velileri yolmaktan daha ideal bir yol gibime geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?