Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam tersi olsaydı yani siz erkek tarafı olsaydınız, kız tarafı da sizden böyle bir beklenti içinde olsaydı ne hissederdiniz ?
Geçin bu altın olaylarını bugün hesaplayın gram 760 tl 200 gram altın alsalar 152.000 tl sadece altınlar için ayrılması lazım.
100.000 de düğün masrafı olsa ohoo :/
Yani çok acımasızca.
O paranın üstüne az daha koyar ev sahibi olursunuz.
Yapmayın böyle millet ne diyecek, hava atacağım derken çektiğiniz sıkıntı boşuna olur.
Alın eşyalarınızı, yapın düğününüzü takan yine taksın ama diretmeyin bu kadar diye.

Huzurun olsun altının olup da huzurun olmadıktan sonra neylersin öyle düğünü.

Sizin çok değil dediğiniz altın miktarı en az 120.000TL’ye tekabül ediyor. İnsanlar ne yapsın? Çocuklarını evlendirmek için böbreklerini mi satsın? 2-3 tane oğlu olan napsın?
İkiniz de çalışıyorsanız alın eşyanızı yapın düğününüzü oturun. Düğünde durumu kimin neye yeterse takar. Memleketleriniz aynıysa adetleriniz de aynıdır zaten.

Canım bence sen evlenme annen evlensin, bakalım evlenebiliyo mu

Evet herkeste ha deyince çıkarıp 200 gram altın alacak para var hem de altın uçarken. Revize etmek lazım bence istekleri.
Ben de mutevazilikten ve iyilikten taleplerimi azalttım hatta sıfırladım. Oh be cebimize kar kaldı deyip benden sonraki bana yapmadıklarının iki katını yaptılar. Insanlar iyilikten anlamıyor valla. Kız tarafı istesin ama erkek tarafı yapacak durumu yoksa zaten yapmaz ki uzaydan altın getirecek değiller. Ama karşı taraf belki yapacak yani boşuna bundan mahrum kalmasınlar bence.

Çok altın istiyorlarsa kızın ailesi yapıp versin?
Şaka mısınız gerçekten ekonomiden haberiniz yok mu? 150bin az para mı?
Bence zaten kimse bisey vermesin takmasın bu evlenenlere ki. ama diyorum ki adetleri degistiremiyorsanız bari nimetlerinden mahrum kalmayın. Şimdi konu sahibi 6 bilezik yapmayın yazık size diyecek bunlar da oh para cepte kaldı diyecek sonra nolcak biliyor musunuz bir sonraki oğullarına iki katını yapacaklar. Ha bu aile hiçbir oğluna kızına yapmıyorsa yapmasın ama yapıyorsa hepsine yapsın. Ben de vicdan yapıp benzeri bir şey yaşadım

Ben de seneye evlenmeyi düşünüyordum, zaten birikim yapmak için evliliği ertelemiştik. Ben de çok korkuyorum. Herşey o kadar pahalındı ki... 32 yaşındayım. Seneye evlenebilirsem şükredeceğim. Sevdiğim ile artık kavuşmak istiyorum. Kesinlikle altında vs gözüm yok. Ev eşyası bile ne olursa diyorum. Düğünden vazgeçeli çok oldu zaten. Seviyorsanız altını istememelisiniz. Sevmiyorsanız gidin size o kadar altın verecek birini bulun.

Aaa öyle deme o tarz isteyenlerin çoğunluğu bir tane ince bilezik takarlar. En çok pipili evladı olan aileler takmalı adet bu afhjk
Bence hicbirsey takılmasın ya sadece ev kurmaya eşit şekilde yardim olmalı o kadar. Ama bunu talep etmese konu sahibi yaptığı iyilik sizce karşılık bulacak mı bundan emin değilim.

200 GR Altın 150 bin eder ya:S
En fazla demissiniz ama.

Yapacak olan istemeden de yapar zaten. Kıza fiyat biçer gibi 200 gram altın yapmazsanız kız vermem demek biraz aşağılayıcı değil mi sizce de? Benim ailem bunu dese çok sinirlenir ve utanırdım.

Ay şu adet madet, gelenek, görenek bunlar değiştirilemez yazılarını gördükçe bana fenalık basıyor. Niye değiştirilemesin anayasanın ilk üç maddesi mi bu?

Türkiyede sanki hep harika adetler var da hepsi uygulanmalı. Herkes işine geleni alıyor. Kanlı çarşaf diye de adet var bilir misiniz? İğrenç bir şeydir ama adet işte. Napalım adet böyle diyip kızlar kayınvalidesine gösteriyor mu kanlı çarşafını?

Yalnız konu sahibinin annesi 200 gram altın isterim dediğinde damadın annesi 200 gram altın vereceksem 30 yaşında kadın değil 20’lik çıtır alırım oğluma dese yeri bence. Çok eğlenceli olur

(İşbu metin kimsenin yaşıyla dalga geçmez. Kendine değer biçenlere ithaf edilmiştir. 30 yaş evlenmek için uygun bir yaştır)

Kendisinde olmamasını geçtim, çevresindeki illerde dahi Starbucks olmayan bir ilçeye atandım . Migros’ta toz kahveleri var Starbucks’ın, reflüden dolayı sadece onları içebiliyorum. Mideme rahatsızlık vermeyen tek kahve resmen.

aynen muhabbet o seviyede di mi üzücü halbuki 3.dünya ülkesi olmaktan uzaklardayız bu aralar; ekonomi olsun, kültür seviyesi, eğitim seviyesi olsun herşey bu kadar mükemmelken ülkede bu muhabbetler yakışmadı

Bence hicbirsey takılmasın ya sadece ev kurmaya eşit şekilde yardim olmalı o kadar. Ama bunu talep etmese konu sahibi yaptığı iyilik sizce karşılık bulacak mı bundan emin değilim.
Bunu neden erkek tarafına yapılmış bir iyilik olarak görüyorsunuz ki? Bakın ben değerimden eksilttim de altın istemedim demek mi sanki?

Bu pahalılıkta evlenip huzurlu yuva kuralım demek böyle görüldüğü sürece ohoooo..

Di mi? Eskiden tonla altını takıp gözü açılmamış 20 lik kızı alıyorlarmış, kocayı ara da bul, kaynana oturtuyormuş dizinin dibine, gelin yap gelin tut. Oğlu isterse de yanına gönderirmiş işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…