- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.333
- 298
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
doğmadan başlayın biriktirmeye gelin için.anca birikir o kadar altın düğün masrafı 25 yıldaAnem ben de pipili doğuracağım
ani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla.
Canım bence sen evlenme annen evlensin, bakalım evlenebiliyo muMerhaba arkadaşlar. Sanırım depresyondayım. Nerdeyse 30 oldum. Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Doğuda yaşıyorum ve bilenler vardır doğuda evlenen kızlara biraz fazla altın yapılır. Bugün yükselen altını görünce iyice moralim bozuldu. Yani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla. Bu yüzden de aileler arasında sorun olursa diye de korkuyorum. Esyamızı kendimiz yaparız diye düşündük. O yüzden bir sene bekleriz diye düşünüyoruz. Moralim çok bozuk. Ne olacak böyle halimiz. Kredi cekmistim araba icin iyice zorlanacağız sanırım. Asgari ücretlilerin Allah yardımcısı olsun
Ben de mutevazilikten ve iyilikten taleplerimi azalttım hatta sıfırladım. Oh be cebimize kar kaldı deyip benden sonraki bana yapmadıklarının iki katını yaptılar. Insanlar iyilikten anlamıyor valla. Kız tarafı istesin ama erkek tarafı yapacak durumu yoksa zaten yapmaz ki uzaydan altın getirecek değiller. Ama karşı taraf belki yapacak yani boşuna bundan mahrum kalmasınlar bence.Evet herkeste ha deyince çıkarıp 200 gram altın alacak para var hem de altın uçarken. Revize etmek lazım bence istekleri.
Ama 6 bilezik gerçekten normal doğuda. Hatta batıda bile normal yani. En fakirin bile 3 4 bileziği oluyor ben hep öyle görüyorumKatılıyorum 150.000 kaymeyi ortaya çıkarıp koyamayacaklarsa yaşamasınlar zaten fakirlerrrrrrrrrr
Bence zaten kimse bisey vermesin takmasın bu evlenenlere ki. ama diyorum ki adetleri degistiremiyorsanız bari nimetlerinden mahrum kalmayın. Şimdi konu sahibi 6 bilezik yapmayın yazık size diyecek bunlar da oh para cepte kaldı diyecek sonra nolcak biliyor musunuz bir sonraki oğullarına iki katını yapacaklar. Ha bu aile hiçbir oğluna kızına yapmıyorsa yapmasın ama yapıyorsa hepsine yapsın. Ben de vicdan yapıp benzeri bir şey yaşadımÇok altın istiyorlarsa kızın ailesi yapıp versin?
Şaka mısınız gerçekten ekonomiden haberiniz yok mu? 150bin az para mı?
Bence hicbirsey takılmasın ya sadece ev kurmaya eşit şekilde yardim olmalı o kadar. Ama bunu talep etmese konu sahibi yaptığı iyilik sizce karşılık bulacak mı bundan emin değilim.Aaa öyle deme o tarz isteyenlerin çoğunluğu bir tane ince bilezik takarlar. En çok pipili evladı olan aileler takmalı adet bu afhjk
200 GR Altın 150 bin eder ya:SMerhaba arkadaşlar. Sanırımdepresyondayım. Nerdeyse 30 oldum. Evlenmeyi düşündüğüm biri var. Doğuda yaşıyorum ve bilenler vardır doğuda evlenen kızlara biraz fazla altın yapılır. Bugün yükselen altını görünce iyice moralim bozuldu. Yani öyle çok yapılır derken kiloluk altından bahsetmiyorum. 150 200 gram altın kadar en fazla. Bu yüzden de aileler arasında sorun olursa diye de korkuyorum. Esyamızı kendimiz yaparız diye düşündük. O yüzden bir sene bekleriz diye düşünüyoruz. Moralim çok bozuk. Ne olacak böyle halimiz. Kredi cekmistim araba icin iyice zorlanacağız sanırım. Asgari ücretlilerin Allah yardımcısı olsun
doğmadan başlayın biriktirmeye gelin için.anca birikir o kadar altın düğün masrafı 25 yılda
Yapacak olan istemeden de yapar zaten. Kıza fiyat biçer gibi 200 gram altın yapmazsanız kız vermem demek biraz aşağılayıcı değil mi sizce de? Benim ailem bunu dese çok sinirlenir ve utanırdım.Ben de mutevazilikten ve iyilikten taleplerimi azalttım hatta sıfırladım. Oh be cebimize kar kaldı deyip benden sonraki bana yapmadıklarının iki katını yaptılar. Insanlar iyilikten anlamıyor valla. Kız tarafı istesin ama erkek tarafı yapacak durumu yoksa zaten yapmaz ki uzaydan altın getirecek değiller. Ama karşı taraf belki yapacak yani boşuna bundan mahrum kalmasınlar bence.
Ay şu adet madet, gelenek, görenek bunlar değiştirilemez yazılarını gördükçe bana fenalık basıyor. Niye değiştirilemesin anayasanın ilk üç maddesi mi bu?Bence zaten kimse bisey vermesin takmasın bu evlenenlere ki. ama diyorum ki adetleri degistiremiyorsanız bari nimetlerinden mahrum kalmayın. Şimdi konu sahibi 6 bilezik yapmayın yazık size diyecek bunlar da oh para cepte kaldı diyecek sonra nolcak biliyor musunuz bir sonraki oğullarına iki katını yapacaklar. Ha bu aile hiçbir oğluna kızına yapmıyorsa yapmasın ama yapıyorsa hepsine yapsın. Ben de vicdan yapıp benzeri bir şey yaşadım
Kendisinde olmamasını geçtim, çevresindeki illerde dahi Starbucks olmayan bir ilçeye atandımBoğa değilim balığım amma ben de yeme içmeyi severim ve Starbucks işine katılıyorumBir kere içimi çok yumuşak, mideyi asla yakmıyor, rahatsızlık vermiyor. Daha hafif olması için ben düz süt yerine soya sütü koyduruyorum ekstra hafif oluyor Bir de Nişantaşında yerli bir kahve zincirinde içiyorum gittiğimde (İstanbulda bilindik bir zincirmiş) vallahi çok güzel bayımıştım
aynen muhabbet o seviyede di miYalnız konu sahibinin annesi 200 gram altın isterim dediğinde damadın annesi 200 gram altın vereceksem 30 yaşında kadın değil 20’lik çıtır alırım oğluma dese yeri bence. Çok eğlenceli olur
(İşbu metin kimsenin yaşıyla dalga geçmez. Kendine değer biçenlere ithaf edilmiştir. 30 yaş evlenmek için uygun bir yaştır)
Bunu neden erkek tarafına yapılmış bir iyilik olarak görüyorsunuz ki? Bakın ben değerimden eksilttim de altın istemedim demek mi sanki?Bence hicbirsey takılmasın ya sadece ev kurmaya eşit şekilde yardim olmalı o kadar. Ama bunu talep etmese konu sahibi yaptığı iyilik sizce karşılık bulacak mı bundan emin değilim.
Di mi? Eskiden tonla altını takıp gözü açılmamış 20 lik kızı alıyorlarmış, kocayı ara da bul, kaynana oturtuyormuş dizinin dibine, gelin yap gelin tut. Oğlu isterse de yanına gönderirmiş işte.Yalnız konu sahibinin annesi 200 gram altın isterim dediğinde damadın annesi 200 gram altın vereceksem 30 yaşında kadın değil 20’lik çıtır alırım oğluma dese yeri bence. Çok eğlenceli olur
(İşbu metin kimsenin yaşıyla dalga geçmez. Kendine değer biçenlere ithaf edilmiştir. 30 yaş evlenmek için uygun bir yaştır)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?