Bu para bize yeter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
dışarda yemez, sinema tiyatro vs aktivitelere katılmaz, tatile çıkmazsanız ucu ucuna yeter,
ama hayat öyle dümdüz gitmiyor, bu ay eşimin dolgusu düştü, çamaşır makinesi bozuldu, misafir ağırladık vs vs bikaç ufak tefek şey çıktı 2000 tl ekstra masrafımız oldu. bunlar sizi eksiye düşürür...

dışarda yemez, sinema tiyatro vs aktivitelere katılmaz, tatile çıkmazsanız ucu ucuna yeter,
ama hayat öyle dümdüz gitmiyor, bu ay eşimin dolgusu düştü, çamaşır makinesi bozuldu, misafir ağırladık vs vs bikaç ufak tefek şey çıktı 2000 tl ekstra masrafımız oldu. bunlar sizi eksiye düşürür...
Haklısınız, çok ciddi durumlar için 7000’lik kredi kartı ve 20 binlik altınımız var. Tiyatro çok severim zaten devlet tiyatrosu pahalı bir şey değil ayda bir iki gidilir diye bile düşündüm. Fazla mı iyimserim ki..

="slnkhrmn008, post: 54144503, member: 767894"]O ayrı bir dert konusu malesef.
Evet öğretmen, o tür şeyleri denicez. Şu an ham 1000 tl varken geçinebilir miyiz diye merak ettim. Zamanla artacağını düşünüyorum ufak ufak :dua:
Ya da siz doğuya gidin. Milli Eğitim Bakanının dediği kadar var yani
Herkes doğudan batıya gelmeye çalışıyor. Kimse doğuda birleşeyim demiyor

Evet kira çıkınca. Faturalar maksimum 300 gelir evim sıcak oluyor genelde. Mutfak masrafı da aşırı olacağını sanmıyorum malum bebek yok çok üst kalite takılmayız. Çok mu pembe düşünüyorum realist yorumlara ihtiyaç duyduğum için konuyu açtım. Teşekkürler.
Borç uzun mu sürecek? Anladığım kadarıyla başkasının borcu üstünüze kalmış, dava açamıyor musunuz? Biraz sıkarsaniz 1000 TL yeter kısa vadede. Yetmese ne yapacaksiniz ki tayini reddedecek misiniz? Kötü olur o bence

Gecinilince her parayla geciniliyor. Ogrenciyken de uc kurusla geçinirdik sonucta. Ogrenci hayati yaşarsınız, bir gun de disarda yiyelim diyemezsiniz. Ekstra gider olursa da cok zorlanirsiniz. Ama ayri kalmaktansa her gun makarna yemeyi tercih ederim acikcasi. Yaklasik 1 senedir biz de 1200 tl gibi bir rakamla geçiniyoruz. Simdi kış geldigi icin daha zor oluyor ama halloluyor. Hic de mutsuz değiliz valla. Bence bir araya gelin.

Neden olmasın bence bir sürü insan asgari ücretle kira ödeyip ev geçindiriyor.siz sadece fatura ve mutfağa harcıyacaksınız.idareli olur ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız geçinirsiniz.hiç değilse bir arada olursunuz

Gecinilince her parayla geciniliyor. Ogrenciyken de uc kurusla geçinirdik sonucta. Ogrenci hayati yaşarsınız, bir gun de disarda yiyelim diyemezsiniz. Ekstra gider olursa da cok zorlanirsiniz. Ama ayri kalmaktansa her gun makarna yemeyi tercih ederim acikcasi. Yaklasik 1 senedir biz de 1200 tl gibi bir rakamla geçiniyoruz. Simdi kış geldigi icin daha zor oluyor ama halloluyor. Hic de mutsuz değiliz valla. Bence bir araya gelin.

Neden olmasın bence bir sürü insan asgari ücretle kira ödeyip ev geçindiriyor.siz sadece fatura ve mutfağa harcıyacaksınız.idareli olur ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız geçinirsiniz.hiç değilse bir arada olursunuz
Yüreklendirdiniz eksik olmayın :KK200:

Ben mi karamsarım acaba...
Kış ayında dogalgaz 300 350 gelir, elektrik 110 120 hep, su 80 90 tl.
Telefon internet ve tv 3lu paket 70 tl.
Bunu baz alıyorum hadi benimki fazla diyelim, indirelim 500 olsun faturalar.
Geriye sadece 500 tl kalıyor yemek içmek icin.
Günlük 3 öğün yemek masrafiniz 2 kisi toplam 16 tl etmeli...
Giyimi var, ekstra harcaması misafiri var, hastalık ihtiyaç vs var.
Ütopik değil mi?

Ben mi karamsarım acaba...
Kış ayında dogalgaz 300 350 gelir, elektrik 110 120 hep, su 80 90 tl.
Telefon internet ve tv 3lu paket 70 tl.
Bunu baz alıyorum hadi benimki fazla diyelim, indirelim 500 olsun faturalar.
Geriye sadece 500 tl kalıyor yemek içmek icin.
Günlük 3 öğün yemek masrafiniz 2 kisi toplam 16 tl etmeli...
Giyimi var, ekstra harcaması misafiri var, hastalık ihtiyaç vs var.
Ütopik değil mi?
Bu ay doğalgaz su elektrik 260 tuttu benim. Sanmıyorum dediğiniz gibi 550’yi bulsun.
Sadece misafir korkutuyor beni çünkü evde pratik bir öğün geçiştirilir ama misafir bilemiyorum.

Bu ay doğalgaz su elektrik 260 tuttu benim. Sanmıyorum dediğiniz gibi 550’yi bulsun.
Sadece misafir korkutuyor beni çünkü evde pratik bir öğün geçiştirilir ama misafir bilemiyorum.
Tek kişi ile iki kişi yaşamak farklı.
Kullandiginiz suyu 1.5 katını çarpın, elektriginde.
İnsan tek başına tek bir tostla gün geçiriyor ama çift olunca her gider en az 1bucuk katı.
Kendinizi baz almanız yanlış olur.
Eşiniz de yikancak, telefonu şarj edecek, bilgisayar kullanacak, fırın yemegi yapılacak, camasir yikanicak deterjan su daha fazla gidecek vs vs.

Ay ya nasıl üzüldüm nasıl ınsanlar var o borcu utanmadan nasıl yıktı basınıza da gitti ? Kusura bakma da kocan da yanı bu devir de neyine güvendi de kefil oldu gerçekten çok üzüldüm. Haksızlık bu ne bılıyım mahkemeye falan versenız acaba bi yolu yok mu bu borcu odememenın ? Yazık kendınıze ev bısey alırdınız YOk yere onca para odenır mi adi bi insan icin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X