Bu para bize yeter mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba.
Allahım bizi sevdiklerimizle sağlığımızla sınamasın diyerek konuyu açayım.
Eşimle tayin durumundan ötürü ayrı yaşıyoruz.
İkimiz de çalışıyoruz yeni evliyiz.
Normalde gelirimiz çok iyi amaa ciddi bir borca girdik istemeden (arkadaşına kefil olduğu için ciddi bir borcun içindeyiz karışık konular).
Bu konu çok canımı sıkıyor beni boğuyor.
Şimdi ayrı yaşadığım eşimin eş durumu tayini açıldı ancak şöyle bir durum var.
Yanıma gelirse doğuda aldığı maaştan epey düşüş olacak (ek ders kesintileri malum).
Kredi kartlarından kurtulduk. Kira ve borç kredisi sabit ödememiz var.
Her şeyi çıkarırsak elimizde temiz 1.000 tl kalıyor.
Aylık geçinmeye 1.000 tl yeter mi. :cry:
Bebek yok ikimiz yaşıycaz arabamız yok benim yol masrafım yok onun 60 tl gibi bir masrafı olacak yol için aylık.
Çaresiz hissediyorum kafam karışık borç altında eziliyoruz. :cry:
Evet sorum bu 1.000 tl iki kişiye yeter mi?

Borc ne kadar daha surecek? Ne zaman rahatlamaya baslarsiniz?
Allah yardimciniz olsun. Ben olsam kit kanaat gecinirdim birlikte olmak cok daha onemli.

Arkadaşlar merhaba.
Allahım bizi sevdiklerimizle sağlığımızla sınamasın diyerek konuyu açayım.
Eşimle tayin durumundan ötürü ayrı yaşıyoruz.
İkimiz de çalışıyoruz yeni evliyiz.
Normalde gelirimiz çok iyi amaa ciddi bir borca girdik istemeden (arkadaşına kefil olduğu için ciddi bir borcun içindeyiz karışık konular).
Bu konu çok canımı sıkıyor beni boğuyor.
Şimdi ayrı yaşadığım eşimin eş durumu tayini açıldı ancak şöyle bir durum var.
Yanıma gelirse doğuda aldığı maaştan epey düşüş olacak (ek ders kesintileri malum).
Kredi kartlarından kurtulduk. Kira ve borç kredisi sabit ödememiz var.
Her şeyi çıkarırsak elimizde temiz 1.000 tl kalıyor.
Aylık geçinmeye 1.000 tl yeter mi. :cry:
Bebek yok ikimiz yaşıycaz arabamız yok benim yol masrafım yok onun 60 tl gibi bir masrafı olacak yol için aylık.
Çaresiz hissediyorum kafam karışık borç altında eziliyoruz. :cry:
Evet sorum bu 1.000 tl iki kişiye yeter mi?
Merhaba gunaydin. ..keşke o borç olmasaydı ama artık tek care odemek ise boğulup esinizi de kendinizi de boğmayın. .yeni evlisiniz zaten taşlar yerine oturana dek arada tikirtilar olur bu da tuz biber olmasın. ..sorunuza gelince ;evet ve elbette 1000 lira yeter bebek yok daha ki anladigim kadarıyla herseyi çıkarınca 1000 kalıyor. ..neden yetmesin ki çok masrafı niz da yok nihayetinde. ..beraber olmayla değişilmez. .ölümlü dünya ..ne kadar beraber mutlu olsaniz sorunları beraber aşsaniz o kadar bağ olur aranızda. ..en güzel zamanları nizi ayrı ayrı geçirmeye değmez. ..elbette yeter o meblağ. ..sevgiler size...

Tayin aldiramadigizdan dolayımi uzaktasıniz.sadece maddi açıdan kaynakli mi
Tayin istesek mi istemesek mi çelişkideydik sömestrda. Çünkü maddi bir düşüş olacaktı. Şimdi okul kapandı eşim gelecek yine maddi düşüş olacak ama sömestrdan bu yana 4 binlik bir borcu kapattık esas borç dışında. Gelseydi kapatamazdık.
Şimdi eşim gelecek ama oradaki masrafı biteceği için çok sıkıntı yok, şükür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X